Orijinalini görmek için tıklayınız : Avda En Çok Tercih Edilen Tüfek Hangisidir? ( Anket) İ:ÖZEL
İbrahim ÖZEL
24.Nisan.2010, 15:12
Hadi arkadaşlarım abilerim ziyaretçi arkadaşlar sizce avda en çok kullanılan tüfek çeşiti hangisidir?
ersin kasap
24.Nisan.2010, 16:34
abi ben keklik avına ağırlık verdiğim için otamatik kullanıyorum 3 cü fişeği çok arıyorum ama tokozu çıkardığım baki değildir saygılar abim
aynen ersin abime katılıyorum genellikle keklik ve ördek avına gittigim için 3. fişeğin çok büyük önemi var sadece vurmada dedğil vurulan avın prça kanat düşmemesindede büyük rolu var
Osman KARATEPE
24.Nisan.2010, 17:16
Tüm avlarda poze kullanıyorum zira 3. fişeğe ihtiyacım olmuyor :)
çetin ekren
24.Nisan.2010, 17:27
oyumu çifteden yana kullandım komutan....tek kırma yoktuda :D :D
Kemal ata
24.Nisan.2010, 22:22
?.
İbrahim ÖZEL
24.Nisan.2010, 23:40
Eee dahası yokmu. 4-5 ya 2 de vuramayıp 3 de vurulan yüzde kaçtır. 2 de giden 3-4 de zaten gider. Çok nadirdir 3 de vurulan 4-5 adam yerine bile koymadığım gibi Allah'ın hakkı 3 avcının 2 olsunki hayvanın yaşama şansı kalsın.
slm abiler her av için farklı tüfek kullanıyorum seçimim ne olsun bilmiyorum keklik,bıldırcın,tavşan,çulluk avlarında çifte üveyik,kaya,tahtalı ve ördek giller avında otomatik kullanıyorum
volkanözcan
25.Nisan.2010, 10:37
ben 3. fisegin tüfeğin haznesinde herzaman bulunması taraftarıyım. ne olur ne olmaz.
Tabiki silahın kaliteside önemlidir. Örneğin bi otomatik tutukluk yapıyorsa tercih poze olabilir benim için, yapmıyorsa 3. fisek için herzaman kaliteli bi otomaik taraftarıyımdır.
pozenin yeri ayrıdır bende ,mesela;
Pozeyi yarışmalarda (trap), otomatiği ise avda kullanıyorum.
ama tercihim otomatik. 2+1
valla kişiden kişiye deişir bu secim ben otomatikği tercih ederim
Abdullah ATASOY
25.Nisan.2010, 19:35
EL HANGİ TÜFEĞE ALIŞIRSA ONU ARIYO ZATEN KEKLİKTE 3 . YÜ ATAMAZSIN ÇÜNKÜ 2 DE BİLE KEKLİK KARŞIKİ TEPEYE VARIYO ANACAK İKİNCİ KUŞ KALKTIYSA ONA ATARSIN
Ben de Otomatik diyorum. Elde boş tüfek varken av kalkınca belki o şansı bir daha yakalayamıyoruz.
Recep DÖNMEZ
26.Nisan.2010, 07:37
Ben gideceğim avın durumuna göre tüfek kullanıyorum.
Hem Süperpozem hemde otomatik tüfeğim var,
Hangi ava gidiyorsam ona uygun tüfek kullanıyorum...
Otomatik tüfek demek 3.Fişeğe ihtiyaç olması demek değildir
bu arada.Bunu da bazılarına belirtmek istiyorum...
Selamlar...
her avda poze kullanıyorum.
Her avda Poze Kullanıyorum. Bence 2 fişekte vurulamayan hayvan yaşamayı ve çogalmayı hakediyor. Ama yeni avcılar için otomatik olabir. selamlar.
ALPEREN
26.Nisan.2010, 16:08
BENİM HİÇ OTOMATİK TÜFEĞİM OLMADI.
4 AYRI TÜFEK KULLANDIM. HEPSİDE POZE İDİ.
2. FİŞEKTEN SONRASI KAÇARSA KAÇSIN.
2. FİŞEKTE DE VURAMAZSAM, EN FAZLA DİZLERİME VURUYORUM.
SELAMLAR...
Mesut BÜLBÜL
26.Nisan.2010, 16:41
Bende tersine otamatik dedim coğu zamanlarda 3 cü fişekle avı vurarım en sağlam atış tek tüfekle olur cantadadır yüzde 70 bence selamlarsayğlar diyorum sizlerinde görüşlerinizi sayğı duyarım yoruma acık tır her haliyle
cemalreis
26.Nisan.2010, 16:48
Her ava rus baykal çiftemle giderim.
zafer atasoy
26.Nisan.2010, 17:59
çifte
Kemal ata
26.Nisan.2010, 21:21
ben kuş avında 2 veya 3 yeter diyotum yanlız domuz avında yetmez en azından 4 veya 5 olmalı dokuzlu kurşun yasaklanmalı üretilmemeli diyorum ibrahim kardeşimin yorumunada evet diyorum 2.cide vurulmayan zaten gitsin.......
İbrahim ÖZEL
26.Nisan.2010, 23:26
Kemal hocam körfez avcılar kulübüne her gün uğrarım mümkünse misafirim ol sevinirim. Valla ben bilmem yeni avcılara otomatik derim. Bülbül baba aksini demiş ama anlamam. Avında yaşama hakkı var domuzda olsa yaralı saldırsada anlamam. 2 delik olacak o kadar oda benim mantığımda.
volkanözcan
26.Nisan.2010, 23:30
SAYGILAR...
volkanözcan
27.Nisan.2010, 01:49
Haklısınız.
Osman KARATEPE
27.Nisan.2010, 07:06
Paylaşımlarınızı keyifle takip ediyorum.Selamlar...
Hüseyin ORHAN
27.Nisan.2010, 07:56
şu an kullandığım tüfek otomatik ancak şimdiki düşüncelerim silahı almadan önce olsaydı kesinlikle poze alırdım. Nedeni ise hepimiz avcılığa hobimiz olduğu için yada merakımız olduğu için burda birlikteyiz. Ama tecrübe edenlerinde belirttiği gibi 1 olmuyorsa 2 daha da olmadıysa bundada vardır bir hikmet deyip bırakın o hayvanı gitsinki bir daha ki avda yine karşımıza çıksın.
volkanözcan
27.Nisan.2010, 10:34
Osman bey capslock tusu acık kalmıs onun sorun olacagını sanmadım ama başka büyük harf mesajların oldugu kısımlarıda biliyorum ancak herhangi bi uyarı yazısı görmedim. istersniz tekrardan kontrol edip nerelerde oldugunu yazayım size. gerekli bi uyarı ise herkes uyarılmıs olur sayenizde.
İbrahim ÖZEL
27.Nisan.2010, 12:08
Sorun yok kardeşimiz o bizim öğrenir kuralları. Volkan burda herkes birbirine sitem eder ama arası bulunur bulunmayacak konularda değil zaten büyütmeye gerek yok.
Hüseyin ORHAN
27.Nisan.2010, 12:26
Volkan kardeşim sen hiç merak etme bu tür olumsuzluklar hayatın her alanında değişik şekillerde karşımıza çıkıyor. Önemli olan bunu fark ettiğimizde elimizden geldiğince düzeltmeye çalışmak. Kasten yapmak ayrı bilmeden yapmak ayrı. Aklında yanlış kalmasın diğer arkadaşlarımızdan bu konuda dikkatli olması için ricada bulunduk.
Anlayışın için teşekkürler
sukru sunar
27.Nisan.2010, 12:35
super poze...2 atısta vuramamıssam o hayvan yasamayı haketmıstır...
İbrahim ÖZEL
11.Temmuz.2010, 22:03
Güncell...
kocaer
11.Temmuz.2010, 23:58
bence s.poze 3.fişeği atana kadar hayvan menzilden çıkıyo ha o hayvanı vurduktan sonra ardındanda birtane daha kalkarsa ona atabilme için gereklidir :
ZEYNAL KAPLAN
12.Temmuz.2010, 04:55
tabikide süper poze..
ismailkocager
12.Temmuz.2010, 15:27
S.Poze...
Ben otamatikten yana kullandım tercihimi eğer avın eceli gelmediyse otamatik tutukluk yapar fişek patlamaz gözünüze güneş gelir kaçar ancak av sizinse 3 . mermide düşer yine düşer ben 1 kargaya süper poze ve 4 otamatikle 23 mermi atıp ölmediğini en son 2 metreden tabancayla vurularak öldüğünü bilirim bu zamanda bazı bölgelerde adam birsefer bilemedim iki sefer avı ya kaldırıypr ya kaldıramıyor onuda vuramazsa eve boş geliyor
zaten usta bir atıcı 1. atışta bilemedim 2 . bir atışta avı alır sonraki mermi ise herzaman yedektir yedekte herzaman emniettir....
Avcının tüfeği çiftedir derler..çifte derken bu tercih meselesi çifte veya süper poze?Ama bence tabiki süper poze...
bence s.poze bildiğim kadarı ile kanunen otamatiklerdede iki fişek atabiliyorsun bir haznede bir yatakta..
Mustafa ÇİL
13.Temmuz.2010, 09:14
süper poze
ben bu zmana kadar süper poze kullandım ama artık otomatik kullanacağım nedeni ise artık av kolay bulunmuyor cıkan avıda kacırmak ve boş dönmek cok kötü oluyor yorulduna mı yanarsın kacırdığınamı ..... bide şöyle düşünün bir tavşan cıktı 2 el attnız yaralandı(2 el atıp yaralamayacak avcı yoktur sanırım) ve av gittii ne olacakk hayvan biyerde ölecek kalacak sizde avcunuzu yalayacaksınız :) benim başıma geldii avcumu yaladım
samet bereket
03.Mart.2011, 17:47
bencede otomatik diyorum.
valla bende poze kullanıyorum malum zaman zaman otamatikler tıkama yapıyor hepsi deyil ama benim favorim pozedir
saygılar
otomatik diyorum.. bence yapılan av türüne göre silah kullanmalı. ördek,keklik,bıldırcın için otomatik vazgeçilmezdir. Ama tavşan üveyik,çulluk avlarında poze daha mantıklı ve kullanışlı.
her avda çifte başkası yok 3fişşek ihtiyacım olmuyor
vedat oncu
03.Mart.2011, 21:00
keklik favori avım,keklik avındada yarı otomatik kullanıyorum ,çok faydasını gördüm her defasında 3.fişek olmazsa olmazım benim ,pozeyi seviyorum tabi tek tetik ve ejektörlü olucak ,çifte hiç kullanamıyorum el kundağından dolayı ,el kundağı benim elimi doldurması lazım çifteninki malesef benim elimi doldurmuyo ,benim av tüfeğim 61 namlu yarı otomatik luıgi frankchi 610 vslg ve ben inanılmaz memnunum tam bir uçar tüfeği....yani kısacası otomatiğe devam komutan http://www.avkolik.net/forum/anketler/avda-en-cok-tercih-edilen-tufek-hangisidir-(-anket)-iozel/.../Smileys/classic/wink.gif
VURMAYAN TÜFEK YOKTUR GEZE GÖZ GEREK BENDE OTOMATİK VAR OYUMU OTO SİLAH İÇİN KULLANDIM YOKSA FARKETMEZ HER TÜRLÜ SİLAH İLE VURRUM
ibrahim ozel
04.Mart.2011, 21:06
Vedat abi herkesin kendi zevki işte naparsın. Bendede çeşit çeşit tüfek var ama otomatikden daha çok seviyorum s.pzemi. Bu gün bir tane daha poze siparişi verdim. Dursun dolapta belki kemal'ime lazım olur ileride. Namlu kısa olacak biraz 56 cm yaptıracam.
avda tüfekten önce yapılacak avdaki namlu boyu önemlidir senin elindeki dünyanın en iyi tüfeği olsa 55 namlu tüfekle ördeğe gitsen ördek mesafeli uzak çalışırsa vuramazsın eğer tüfeğin aynı ama namlusu 76 hemde şoklu olursa yıldızdan iyi fişekle düşürürsün ördeği bu bir örnek he otomatikmi pozemi çiftemi dersen herkes kendine yakışan tüfekle avlanmak ister ..... her avda tüfekten önce avlanılacak av hayvanı için namlu boyu önemli olan
vedat oncu
05.Mart.2011, 18:02
ibrahim süper pozeyi bende seviyorum tabi ama otomatik 1.tercihim ama 56 namlu süper olur valla çok güzel düşünmüşsün avın kanlı olsun kardeşim,rastgele.
vedat oncu
05.Mart.2011, 18:09
düşünün şimdi köpek dağda fermayı çaktı sizi keklik alayının içine sokmuş keklikler sökülmeye başladı poze veya cifte var elinizde 1 traş 1 vuruş fişek bitti ama keklikler kalkmaya devam ediyor ve otomatik devreye girdi işte hem atışa hem vuruşa devam ,otomatiğin gözünü sevem benhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
vedat abi güzel laf etmişsin :D gercektende öyle av kolay bulunmuyor denk geldimide kacırmak olmazz
ibrahim ozel
05.Mart.2011, 21:52
Vedat abi otomatikde 3 fişek hakkın var. Takoz olmak zorunda kanunlarda. Bence çok gerekli değil ama dedimya zevk meselesi abi tartışılmaz...
tercihim otamatiktir nillet çifte diyor poze diyor ava gittin bir azılı donuz sürüsü var ne yapacansın bir atan 2 atan üçüncüsünde postu deldirirsin oyüzden agırda olsa tercihim otamatik ya 5+1 yata 7+1 dir
4x4cemal
03.Mayıs.2011, 18:06
tercihim otamatiktir nillet çifte diyor poze diyor ava gittin bir azılı donuz sürüsü var ne yapacansın bir atan 2 atan üçüncüsünde postu deldirirsin oyüzden agırda olsa tercihim otamatik ya 5+1 yata 7+1 dir
Ahmet kardeşim sen henüz avcı adayısın, hem yaşın itibarıyla hem belgelerin itibarıyla henüz resmi avcı değilsin, bence bu gibi engeller kalktıktan sonra bu tür konularda fikir beyan et, bi abi nasihati. Selamlar.
sayın abılerım bende her avda poze kullanıyorum.pozeyle basladım pozeyle devam edecegım heralde......
abilerim benim yaşım 18 orda 16 gösteriyor ama normalde 18 abi yani asıl usta avcı poze çifte kullanır bu sözün dogru ama bi yandanda otamtik daha iyi çünki domuz avında tavşanda otamatik kullanılır ben kendim doldururum sacmaları kurşunları torun otamatigim var bu arada torun otamatik nasıl sizce abilerim
sipsak
03.Mayıs.2011, 20:01
super poze
m.barut
05.Mayıs.2011, 18:46
İbrahim abi bence poze.avda taşıması bile ayrı zevk veri bana. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif
ibrahim ozel
06.Mayıs.2011, 05:55
Devam avcı dostlarım.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.