Orijinalini görmek için tıklayınız : YENİ SEZONA HAZIRLIK (H.ORHAN)
Hüseyin ORHAN
04.Mayıs.2010, 06:02
Değerli dostlarım,
Sezonun kapalı olduğu bu aylarda hep yeni sezon der dururuz. Bilmediğim bir çok konuyu (av günleri- sezon açılış kapanış- limitler) sitemizde öğrendim. Ve yine öğrenmek istediğim konu ise yeni sezona girmeden önce ne gibi hazırlıklar yapılır. Bu konuda bilgisi önerisi olan varsa öğrenmek isterim.
Şimdiden tüm dostlara teşekkür ederim.
kapadokyali_1981
04.Mayıs.2010, 06:29
Sezon kapalıyken bence dikkat edilmesi gereken en önemli konu köpeklerimiz. Bildiğimiz üzere av köpekleri uzun süre ava gitmedikleri zaman strese girer ve huysuzlaşır. Bunun için sadık dostlarımızı sezon kapalıyken en azından iki haftada bir doğayla buluşturmak gerektiğini düşünüyorum ben. Ayrıca sezon kapalıyken eksiklerimizi tamamlamak için uzunca bi dönem zamanımız vardır. Ne olaiblir peki bu? Avına göre ayakkabı; Bıldırcın avına daha hafif suya dayanıklı keklik avına ise daha dayanıklı bi ayakkabı seçilmelidir. Bütün avcılar sorunsuz bi sezon geçirmeyi ister bunun içinde bütün detayları düşünmek zorundadır mevlam herkese herşeyden önce kazasız belasız bi sezon nasip etsin.
Hüseyin ORHAN
04.Mayıs.2010, 07:38
Ömer köpek konusunda çok haklısın ilgiyi alakayı eksik etmemek gerekir. Ayakkabı da önemli tabiki buna pek önem göstermiyordum iyi oldu ben her ava askeri botla gidiyordum yazın sorun olabiliyordu bundan sonra daha uygun bir ayakkabı seçmem gerek anlaşılan bilgilendirmen için teşekkürler...
kapadokyali_1981
04.Mayıs.2010, 08:06
Ayakkabı konusu özellikle keklik avında çok öenmlidir. Dişleri sağlam olacak içine diken çalı gibi rahatsız edecek şeyleri almayacak ve en önemlisi ayağınızı tahrip etmeyecek. Bende avda askeri bot giyiyorum ama yazın bıldırcında yazlık keklikite kışlık olanları tercih ediyorum. Bizim burda diken çok olduğu için ayrıca gezdiğimiz yerler sulak arazi olduğundan ayaklarımın ıslanmaması için mutlaka bot türü giymek gerekiyor hem hafif hemde rahat olan tek bot askeri bot ben menmunum.
Hüseyin ORHAN
04.Mayıs.2010, 10:35
evet o zaman bir tanede yazlık bot bulmam gerekecek o daha iyi olur tabiki
Osman KARATEPE
04.Mayıs.2010, 11:00
KÖpeklerimiz strese giriyorda bizler girniyormuyuz sanki :)
Arada sırada kulaklarımızın pasını silmek el alışkanlığını kaybetmemek için atış yapmalı, imkanımız varsa poligona gitmeliyiz.Bol bol araştırma yapmalı teorik olarak eksikliklerimzi gidermeye çalışmalıyız.
hüseyin abi haziranda bursa da fuar var ben onu bekliyorum geçen sene hazırlıklarımı ordan yapmıştım bu senede ordan yapacagım kredi kartının limitini ayırmaya basladım bilehttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/4.gif
senide beklerim bursa ya abi değişik malzemeler geliyor
Hüseyin ORHAN
04.Mayıs.2010, 11:07
sabahtan beri tramp atış makinesini kendim yapabilirmiyim diye bir araştırma yapıyorum inşallah sonuca ulaşırım da daha verimli atışlar yapabilirim. pratik çok önemli
Hüseyin ORHAN
04.Mayıs.2010, 11:08
ali kardeşim en az iki hafta önceden bana mutlaka haber ver napar eder mutlaka gelirim
unutma bak yoksa külahları değişiriz :)
tmm hüseyin abi sen geterki gelecem de buyur gel bastacımsın
4-6 haziran tarihlerinde olması lazım abi
ama sen merak etme ben hatırlatırım sana
Recep DÖNMEZ
04.Mayıs.2010, 13:04
Hüseyin Kardeş!
Avcılığın güzel tarafı bu olsa gerek!
Sezonun açılmasına daha uzun bir süre olmasına
rağmen hepimiz kıpırdamaya,hazırlıklardan söz etmeye
başladık bile...
Sezonun kapalı zamanlarında da tabiki avcılıktan kopmayacağız,
avcılık demek sadece ava gidip hayvanları avlamak değildirki zaten.
Sezonun bu kapalı bölümlerinde avcılıkla ilgili konulardan bahsedeceğiz,
gelecek sezon için köpeğimizi,silahımızı,araç ve gerecimizi hazırlayacağız,
Benim kendime ait köpeğim olmadığı için ben şu an sadece yeni sezon için
giyim kuşam ve av malzemesi ihtiyaçlarımdan ihtiyacıma göre tedarik etmeye
çalışıyorum.Hastalık işte bu olay,halbuki bir günde bu ihtiyaçların hepsi karşılanabilir
ama bizler bunları azar azar,zamanla karşılıyoruzki hem gönlümüzü avutup
hemde av sezonunun heyecanını yaşamaya çalışıyoruz....
Selamlar...
Hüseyin ORHAN
04.Mayıs.2010, 13:23
Haklısın recep abi benim için önemli olan her zamanki ortamdan ayrılıp bir günlüğünede olsa doğayla iç içe olmak bu arada mevlam nasip etmişse avımızıda alıp gelmek av olmasada dağda yediğimiz yemeğin bile tadı damağımızda kalır temiz havası bile yeter
hazırlıklarıyla uğraşmak bile bir huzur ve heyecan veriyor insana senin de dediğin gibi
selam ve saygılarımla...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.