Orijinalini görmek için tıklayınız : SİZCE NE DEMELİ BUNLARA...
çetin ekren
04.Mayıs.2010, 07:47
Arkadaşlar dün beni uzun zamandan beri görmediğim iki arkadaş aradı ve müsaitsem benimle görüşüp fikrimi almak istediklerini söylediler...
konu köpeklerle ilgili...
uzun zamandan beri av köpeği bakıyorum fakat bir talihsizlik sonucu köpeğim öldü ve ondan sonra köpeğim yok..daha doğrusu kafamı saran bir köpek bulamadım...
bu arkadaşlarda da köpekler konusunda benden hem fikir almak hemde bana yakında bir hediye vereceklerini söylediklerinde hem merak ettim hemde şaşırdım...ne olaki acaba diye diye yanlarına vardım....
ve olayı öğrenince koptum.... :D :D
şimdi bu arkadaşlarının birinde kurzhaar ve pointer kırması bir dişi köpek,diğerinde ise bir drahthaar erkek köpek var...
bu akıllı arkadaşlarım tutmuş bunları birbirleriyle eşleştirmişler...abi süper yavrular olacaklar,bir tanede sana verecez haberin olsun dediklerinde bu jestlerine karşılık teşekkürmü etsem,yoksa yaptıkları yanlıştan dolayı bunlara iyi bir sopamı atsam şaşırdım kaldım....
olayı doğrusuyla yanlışıyla bunlara anlattım anlatmasınada aldığım cevap daha çok şaşırttı beni...ya dediğimiz gibi yavrular çıkarsa neolacak peki...peki ya çıkmazsa o yavrular ne olacak dedim...
ya bir sürü tanıdığımız var veririz onlara...cevaba bakarmısınız sanki onlar belediyenin köpek bakım evi...peki o adamlara yazık değilmi...bunlara bir sürü zaman ve emek harcayacaklar....deyince sesleri çıkmadı...
ben köpek falan istemiyorum dedim...e ama abi 2 yıldır senin köpeğin yok dediler...bana..
ama 2 yıldır istediğim gibi bir köpek rastlamadığını bilmiyorlar...
neyse umarım o dişi köpek hamile kalmazda bu arkadaşlarda bu kervana yeni jenerasyon köpekler katmazlar...kırma dişi köpek ve drahthaar...bir canlandırsanıza gözünüzde sadece tip olarak neye benzerler.... :D :D :D
Hüseyin ORHAN
04.Mayıs.2010, 07:51
Yurdumun avcıları bir an önce bilinçlenmeli ve bu hatalı gidişata dur demeli. İnşallah çetin abinin dediği gibi olurda ortada kalmazlar.
kapadokyali_1981
04.Mayıs.2010, 08:01
Valla bu iş biraz milli piyango almaya benzemiş. Bir sürü ihtimal var. Büyük ikramiye çıkma ihtimali düşük amorti vurabilir boşda çıkabilir kırma köpek işi öyle maalisef. Ama çeşit çeşit bebeleri olacakları kesin :D :D Sarı kafa sakallı kara kafa mahmuzlu sırtı çıplak kafası setter bütün bunlar ihtimaller arasında mevcut. Tabi eskilerde kırma köpeklerin çok iyi av yaptıklarınada şahit olmadık değil ama dedğim gibi amorti vurma ihtimali bile düşük.
Osman KARATEPE
04.Mayıs.2010, 10:44
Bence modifiye edilmiş 50 NC kamyona benzer :D :D :D :D :D :D
yazık olur dogacak eniklere ve daha cok eniklere bakacaklara
Recep DÖNMEZ
04.Mayıs.2010, 13:07
Çetin Kardeşim!
Bu insanlara senin gerekli cevabı verdiğine inanıyorum zaten...
Böylesi insanları deşifre edip çevresindeki insanları bilgilendirmek,
onların iç yüzlerini ortaya çıkarmak bence en doğrusu ve faydalısı...
Sen gereğini yapmışsındır kardeş!!!
Allah onları ıslah etsin diyelim....
Selamlar...
çetin ekren
04.Mayıs.2010, 16:01
arkadaşlar hemen hemen burda bulunan insanlar bu konu hakkında en doğru neyse onun bilincinde..
ama malesef herkes bunun bilincinde olamıyor...daha doğrusu köpeği bir araç olarak görüyorlar amaaaannn olmazsa ne kaybederiz diyorlar...
işin aslında biz doğacak yavruların akıbetini düşünüyoruz malasef sadece bizler düşünüyoruz...
Recep abi,ben onlara gerekeni inan söyleyemedim...sadece bunları eşleştirdik dediklerinde
içimden dayanamıyıp kendimi bıraktığım bir gülme krizi geldi...yaw yapmayın arkadaşlar bunlardan çıkacak yavrulardan siz ne bekliyorsunuz...anne küllüden kırık yaw...
daha burda yazmadığım nice şeyler...
birde işin en ilginç yanı ne;bunlar mangalda kül bırakmayan avcılardan...kimseyi beğenmeyen avcılar,dünyada Allah tarafından yaratılmış asil avcılar....
diğerleri tırıvırı...
ama işte Allah o kadar büyükki,kendi elleriyle cahilliklerini ortaya çıkarıyor...
valla kendi adıma hiç köpeğim olmasada ben şahsen böyle bir köpeğe bakmam...hepinizin malumu köpek bakmak kadar zor bir şey yok...hele hele bir av köpeğine bakmak onu eğitmek gerçek anlamda köpek bakıyorum demek çok zor...
naz gülhan
05.Mayıs.2010, 07:35
valla diycek söz yok cahil adama lafta anlatamazsın bildigini okur ama yazık vala köpeklere
Abdullah ATASOY
05.Mayıs.2010, 09:48
arkadaşlar bizim avcımız beleş olsun ne olursa olsun hesabı yapıyo daha sonra avda bi fişekte yıllarca beslediği hayvana sıkıp geliyo ben zeynayı aldığımda arkamdan söylenen sözleri duysanız he bide ta 400 km yol gitmiş falan filan ama gerçeklere bakarsan iyi köpek almak isteyen verilen emeklerin karşılığını vermeli kendide emek vermeli yoksa ha o dediğin köpeği almışın ha bi çoban köpeği yavrusunu almışın ava hazırlamışın
Çetin cigim Sana bir olay anlatmak istiyorum.Sene 1998 uşak Eşme de ava gittik. sabah erken oradaki arkadaşlarla kahvede buluştuk.Köpeklerimizi de saldık ihtiyaçlarını gidersinler diye.neyse işleri bitince arabanın bagajına koymak için açtım bindiler,Bir tanede köpek var ama kara burun bişey bilegim gibi kuyruk,harbi çoban köpegi.Ben Hoşşştt falan kovalıyorum köpegi.Adamın biri geldi yanıma abi dedi o da gelecek o benim av köpegim..Yav dedim bole av köpegimi olur kendi kendime..Arabaya bindik neyse bizim arkadaşlarla bi aldımı gülmekk.yaw bu resmen çomar arabayıda kapladı, arslan gibi bi şey.Neyse Av merasına geldik.Açtık bagajları.Bizde safkan pointerler,seterler,kurzhaarlar. Köpekler biblo.Neyse Meraya girdik.Ava başladık.Bizim safkanlar süper geziyo..Amaaa o çomar dedigim köpegin BİR TEPEDEN DİGER TEPEYE keklige ve tavşana olan fermalarını gördügümde adamla dalga geçmemizin ne kadar yanlış oldugunu anladık.Neredeyse bütün arkadaşlarım o köpegi almak için yüksek paralar teklif ettiler ama sahibi asla vermedi. Köpek ne yavrusumuymuş.YERLİ POİNTER İLE KIRIK DRAHTHAARR..
herkesin köpeği kendine güzel av köpeğini avda can yoldaşı olarak düşünmemiz gerektiği kanısındayım benim reks on aylık oldu enikliğinden beri bakıyorum bu sezon umud ediyorum ki onunla süreper avlar cıkaraçağız he olduda av yapmadı olsun elimde büydü benimle avda gezmeye devam eder....
Tamer Kuvvet
05.Mayıs.2010, 20:14
Kırmaların marifetini bende gördüm abilerim hiç belli olmaz köpek işi daf kan olmaz orası ayrı ama saf kanın yeride başka bea
İBRAHİM AKKAYA
05.Mayıs.2010, 22:28
Çeto yeğenim alsaydın bitane yav bak köpeğinde yokmuş.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
çetin ekren
06.Mayıs.2010, 07:04
Çetin cigim Sana bir olay anlatmak istiyorum.Sene 1998 uşak Eşme de ava gittik. sabah erken oradaki arkadaşlarla kahvede buluştuk.Köpeklerimizi de saldık ihtiyaçlarını gidersinler diye.neyse işleri bitince arabanın bagajına koymak için açtım bindiler,Bir tanede köpek var ama kara burun bişey bilegim gibi kuyruk,harbi çoban köpegi.Ben Hoşşştt falan kovalıyorum köpegi.Adamın biri geldi yanıma abi dedi o da gelecek o benim av köpegim..Yav dedim bole av köpegimi olur kendi kendime..Arabaya bindik neyse bizim arkadaşlarla bi aldımı gülmekk.yaw bu resmen çomar arabayıda kapladı, arslan gibi bi şey.Neyse Av merasına geldik.Açtık bagajları.Bizde safkan pointerler,seterler,kurzhaarlar. Köpekler biblo.Neyse Meraya girdik.Ava başladık.Bizim safkanlar süper geziyo..Amaaa o çomar dedigim köpegin BİR TEPEDEN DİGER TEPEYE keklige ve tavşana olan fermalarını gördügümde adamla dalga geçmemizin ne kadar yanlış oldugunu anladık.Neredeyse bütün arkadaşlarım o köpegi almak için yüksek paralar teklif ettiler ama sahibi asla vermedi. Köpek ne yavrusumuymuş.YERLİ POİNTER İLE KIRIK DRAHTHAARR..
erkan abi bu anlattığın olay tamamen bir istisna...ama farzedelimki böyle çifleştirmelerden 10 köpek doğum yaptı ve sadece içlerinden 1 yavru böyle av kanı yüksek çıktı...bu köpekler en azından 5 er tane doğsalar 50 yavru ederki geri kalan 49 unun akıbetini düşünmek bile istemiyorum...
yani en iyi yol bildiğin yoldur...ondan şaşmıyacaksın...
ersin kasap
06.Mayıs.2010, 10:49
nedenebilirki insanlarımız halen çok cahil işi bilmiyorsan bilene sor bari nice canlar bu sebebden dolayı sokaklarda ölüyor bunu hesabını kime vericekler birde bunlar avcılık yapıyordur aman allahım milli felaket valla işallah o dişi doğurmazda günahsız yavrular bari dünyaya gelmez sonuçta onlarda can taşıyor
İbrahim ÖZEL
06.Mayıs.2010, 16:04
Ula çeto ağam valla ben anlamam ben o köpeklerden bir tane dişi istiyom. Nedenini sorma bakıp bakıp gülmek için. Genelde çiftliğe girince ya bismillah diyip işe girişiyom. Onu gördükçe hem besmeleyle hemde kahkahayla işe başlarım olmaz mı?
çetin ekren
06.Mayıs.2010, 19:39
hemde dişi istiyon he...baktın iyi çıktı elinde damar olsun he ula komutan sen varya....harbi bu işi biliyon... :D :D
fevzi dursun
06.Mayıs.2010, 20:15
gözün aydın çetooooo :)
ALPEREN
07.Mayıs.2010, 15:04
"" yavrular çıkarsa neolacak peki...peki ya çıkmazsa o yavrular ne olacak dedim...
ya bir sürü tanıdığımız var veririz onlara...cevaba bakarmısınız sanki onlar belediyenin köpek bakım evi. "" alıntı.
ÇETİN KARDEŞ,
SENDE BU ARKADAŞLARIN TANIDIĞI İDİN DEĞİL Mİ ?
GARİP BİR MUHABBET OLMUŞ.
SELAMLAR...
çetin ekren
12.Mayıs.2010, 06:36
eyvallah kardeşim teşekkür ederim...
nihayet...kızımız nazı sonunda evlendiriyoruz... :D
damat adayının bir resmi yokmu kardeşim....
çetin ekren
12.Mayıs.2010, 06:41
"" yavrular çıkarsa neolacak peki...peki ya çıkmazsa o yavrular ne olacak dedim...
ya bir sürü tanıdığımız var veririz onlara...cevaba bakarmısınız sanki onlar belediyenin köpek bakım evi. "" alıntı.
ÇETİN KARDEŞ,
SENDE BU ARKADAŞLARIN TANIDIĞI İDİN DEĞİL Mİ ?
GARİP BİR MUHABBET OLMUŞ.
SELAMLAR...
evet Hasan abi ne yazık ki bende bu bahsettiğim adamların tanıdığıyım...
hemde en ilk haber verdikleri tanıdıklarıyım....
aslında yaptıkları yanlışın farkında olmadan iyilik yaptıklarını sanıyorlar,o yüzden de fazla üzerlerine gidemedim ya...
Hasan abi benim ilk pointerim erkek bir köpekti ve ölümüne bu arkadaşlardan biri sebep olmuştu...
o yüzden herhalde...
fevzi dursun
12.Mayıs.2010, 16:01
çetinim ferma fotoğraf yarışmasındaki pointer birincisi bill :) hatta izmirdeki beraberce yaptığımız lökeşe avındaki erkan abinin erkeği yaw
İbrahim ÖZEL
12.Mayıs.2010, 16:31
Fevzi abi hayırlı uğurlu olsun Bill gerçekten mükemmel bir köpek. Enişte adayını kaliteli seçmişsin. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.
çetin ekren
12.Mayıs.2010, 18:06
çetinim ferma fotoğraf yarışmasındaki pointer birincisi bill :) hatta izmirdeki beraberce yaptığımız lökeşe avındaki erkan abinin erkeği yaw
fevzi bill i biliyorumda....bende çok güzel resimleri vardı billin...aradım fakat bulamadım....
şurda nazla billin düğün davetiyelerini çıkaracaktım....ama bulamadım vesikalıklarını...
Hüseyin ORHAN
13.Mayıs.2010, 15:15
Dün bu kadar vahim olmasada bir olayada ben tanıklık ettim. Komşumuz olan bir amca var yaş 55-60 arası :) bu amcamıza bir arkadaşı kurzharr a benzettiğim bir köpek hediye etmişler ve bu köpek geldiğinde hamileymiş ve dört tane eniği olmuş. enikler sütten kesildikten sonra oda eşe dosta dağıtmış. şimdi buraya kadar normal geldi. asıl olay ben evin balkonundan izliyorum karşımızda 1000 m² lik bir çalılık alan var amcamız burdaki bir çalıya köpeği bağlamış elindeki et dolu poşetide yere sürerek gezdiriyor köpek amcamızı filim izler gibi izliyor sonra poşeti bir çalının içine sakladı ve köpeği çözdü köpek heyecanla her tarafı dolaştı ama tık yok ben çatlıcam balkonda gülerken dayanamadım gittim amca sen napıyorsun diye adam dedi eti bulabilcekmi diye deniyorum dedi. Anlatmaya başlayınca da söyledi yıllardır tezkereli bir avcıymış. amca dedim bir tane bıldırcın la yap bu işi ya öylemi dedi bende sen bilirsin dedim. :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.