PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : pireye karşı limon suyu

16.Mayıs.2010, 11:21
değerli ustalar,burada(Ordu) eski bir avcı olan tanıdığımdan öğrendiğim kadarıyla 1adet limonu ince ince kesip yarım litre kaynamış su eklenerek 1 gün bekletilip bu suyu köpeğe sürerek pire ve kenelere karşı kovucu etkisi olduğunu duydum.bu konuda yorumlarınız nedir?ense damlası pire tozu vb.kimyasal zehirlerin uzun vadede hayvan sağlığını olumsuz yönde etkilediği bilinen bir gerçektir.

naz gülhan
16.Mayıs.2010, 11:26
olabilir bence denemek lazım en azından kimyasal degil bende ceviz yapragını duymuştum keneye pireye karşı etkiliymiş bir miktar ceviz yapragını gliserinli suda bekletip bi kaç gün püskürtme yardımıyla tüylere yapılıyordu paylaşım için tşk

kapadokyali_1981
16.Mayıs.2010, 20:15
Valla bunu ilk defa burda duyyorum olur yada olmaz demek benim açımdan pek uygun olmaz. Amadenemekte fayda var sen bi dene kardeşim eğer hakkaten işe yararsa bunu bizlerede duyurki bizde kullanalım inşallah işe yarar en azından doğal.

unforgiven
16.Mayıs.2010, 20:21
Gliserin, diğer adı "gliserol" de olan sıvı halde bulunan polar organik bi r trihidroksi alkoldür. Hafifçe tatlı, zehirleyici olmayan bir sıvıdır. Su ve alkol ile karışır; asetonda çözünür. Tıbbi gliserin şeker hastalığında şeker olarak ayrıca dıştan deriye uygulanan merhemlerle ve kabızlıkta fitil olarak kullanılır. Ayrıca dinamit yapımında da kullanılır. Trinigliserin ve nitrik asitle birleştirilerek dinamit yapılabilir.Sadece nitrik asit ile birleştirildiğinde ise çok güçlü olan Nitro gliserin yapımında kullanılır.

Buradan da anlaşılacağı gibi kesinlikle Gliserin Anti paraziter bir ilaç olarak kullanılamaz...

Bundan çok önce bu konularla ilgili paylaşımlarda bulunmuştum...

Bu konulara ulaşabilmek için linklere tıklayabilirsiniz...

HAYVANLARDA İÇ VE DIŞ PARAZİTLER VE TEDAVİLERİ ===>>> Konuya ulaşmak için burayı tıklayınız... (http://www.avkolik.net/forum/saglik/hayvanlarda-ic-ve-dis-parazitler-ve-tedavileri/)

ANTİPARAZİTER İLAÇLAR ===>>> Konuya ulaşmak için burayı tıklayınız... (http://www.avkolik.net/forum/saglik/antiparaziter-ilaclar-onemli%21%21%21/)

Saygılarımla...

NOT: Linklerle birlikte vermiş olduğum hiçbir ilaç uzun veya kısa vadede kesinlikle hayvanlar üzerinde yan etki yapmamakta ve hayvan sağlığına kesinlikle zarar vermemektedir. Kendim şahsi olarak gözetimini yaptığım hayvanlarda bu ilaçları kullandım ve çok olumlu sonuçlar aldım...

Burak SEZER
16.Mayıs.2010, 20:56
Yapmayın beyler....Akıl var mantık var....

naz gülhan
18.Mayıs.2010, 07:42
Gliserin, diğer adı "gliserol" de olan sıvı halde bulunan polar organik bi r trihidroksi alkoldür. Hafifçe tatlı, zehirleyici olmayan bir sıvıdır. Su ve alkol ile karışır; asetonda çözünür. Tıbbi gliserin şeker hastalığında şeker olarak ayrıca dıştan deriye uygulanan merhemlerle ve kabızlıkta fitil olarak kullanılır. Ayrıca dinamit yapımında da kullanılır. Trinigliserin ve nitrik asitle birleştirilerek dinamit yapılabilir.Sadece nitrik asit ile birleştirildiğinde ise çok güçlü olan Nitro gliserin yapımında kullanılır.

Buradan da anlaşılacağı gibi kesinlikle Gliserin Anti paraziter bir ilaç olarak kullanılamaz...

Bundan çok önce bu konularla ilgili paylaşımlarda bulunmuştum...

Bu konulara ulaşabilmek için linklere tıklayabilirsiniz...

HAYVANLARDA İÇ VE DIŞ PARAZİTLER VE TEDAVİLERİ ===>>> Konuya ulaşmak için burayı tıklayınız... (http://www.avkolik.net/forum/saglik/hayvanlarda-ic-ve-dis-parazitler-ve-tedavileri/)

ANTİPARAZİTER İLAÇLAR ===>>> Konuya ulaşmak için burayı tıklayınız... (http://www.avkolik.net/forum/saglik/antiparaziter-ilaclar-onemli%21%21%21/)

Saygılarımla...

NOT: Linklerle birlikte vermiş olduğum hiçbir ilaç uzun veya kısa vadede kesinlikle hayvanlar üzerinde yan etki yapmamakta ve hayvan sağlığına kesinlikle zarar vermemektedir. Kendim şahsi olarak gözetimini yaptığım hayvanlarda bu ilaçları kullandım ve çok olumlu sonuçlar aldım...
zaten kendinde yazmışsın gliserinin içinde hafif alkol oldunu zaten o yüzden suyla karıştırılıp yapraklardaki maddelerin çözülmesini saglıyor ben bunu bir av sitesinden okumuştum hatta geçen sene yaptık köpegimiz de ne kene kaldı ne pire hatta oynı suyla kulübesinide yaptık yani denenmiş bir yöntem kafadan atma degil İSMAİL BEY ve tek deneyenlerde biz degiliz eger köpegin varsa sende dene tavsiye ederimm biz memnun kaldık http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/wink.gif

unforgiven
18.Mayıs.2010, 10:28
Naz hanım size kafanızdan attığınızı söyleyen yok. Alkol kesin çözüm değildir sadece geçici olarak parazitin gitmesini sağlar. Tekrar geri gelmesini önlemez. Biz yaptığımız her şeyi her yönü ile incelemedikten sonra sonucu onaylamayız. Eğer bir sonucu ortaya koymuşsak kesin sonucunu görmüşüz demektir. Sizinle bilimsel konularda tartışacak değilim. Ben bildiğimi ve gördüğümü burada okur yazarım...

Saygılarımla...

naz gülhan
18.Mayıs.2010, 11:56
Naz hanım size kafanızdan attığınızı söyleyen yok. Alkol kesin çözüm değildir sadece geçici olarak parazitin gitmesini sağlar. Tekrar geri gelmesini önlemez. Biz yaptığımız her şeyi her yönü ile incelemedikten sonra sonucu onaylamayız. Eğer bir sonucu ortaya koymuşsak kesin sonucunu görmüşüz demektir. Sizinle bilimsel konularda tartışacak değilim. Ben bildiğimi ve gördüğümü burada okur yazarım...

Saygılarımla...
Biz yaptığımız her şeyi her yönü ile incelemedikten sonra sonucu onaylamayız. Eğer bir sonucu ortaya koymuşsak kesin sonucunu görmüşüz demektir. Sizinle bilimsel konularda tartışacak değilim / yazmışsınız siz bilim adamı doktor yada veterinermisiniz ? bilimsel konulara degindiginize göre önemli bir mevkide olmalısınız diye düşünüyorum kimyasal ilaç dahi yapsanız ilacın etkisi geçince tekrar olur pire kene bununda kesin çözümü yoktur bunu herkez bilir veteriner olmaya gerek yokki :) ilaç yapdım kökten gitti bida olmadı diye kaç kişi diye bilir belki bir dönem olmaya bilir ama sanra tekrarlar bizlerde tekrar ilaçlarız burada kimyasal yola baş vurmadan bazı çareler yazıyoruz okudugumuz duydugumuz denedigimiz ha olursa ne ala kimyasal olmadan yapmaya devam ama baktık olmuyoz en son kimyasala baş vururuz hem bunu köpegi olmayan anlamazz sizlede polemige girmeye niyetim yok benim yazdıgımda denenmiş birşey çünki avcı sitesinden arkadaşlar deneyip memnun kaldılar bizde yapdık ön yargılı olmadan iyi okuyun saldıraya geçmeyin unutmayınki eski zamanlarda doktor veteriner yoktu ve böyle bir çok yöntemle mücadele veriliyordu bizimki sadece bir öneri isteyen yapar istemeyen yapmaz sonuçta zararlı bişey degil anlata bildimmi ? İSMAİL BEY

naz gülhan
18.Mayıs.2010, 12:00
ha bu arada bizde bildigimizi gördügümüzü duydugumuzu burda okuyup yazıp paylaşıyoruz kimseyle polemik yaratmadan bilgi alış verişi yapıyoruz isteyen dener istemeyen denemez pire için yorgan yakmayınn http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

veysel tiryaki
18.Mayıs.2010, 15:54
Yorum güzel naz hanım ama ben veteriner hekimlerinin tavsiyelerine uyalım derim...
limonu sürüpte köpeyin tüylerini yapış yapış etmemek lazım dimi..

unforgiven
18.Mayıs.2010, 20:02
Veteriner hekim ya da bilim adamı değilim ama LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENİYİM Naz hanım. Bir şeyler bilmek için bilim adamı ya da hekim olmaya gerek yok. Uzunca bir zaman veteriner hekimle birlikte çalıştım. Benim diplomam değil önemli olan edindiğim tecrübedir. Bu konuda size laf yetiştirmeye çalışacak değilim çünkü benim bu sitede bir ağırlığım var. Benim sorumluluğum o ağırlığa göre hareket etmektir. Benim yazdıklarımı beğenen de olur beğenmeyen de sorun değil. İsteyen istediği gibi eleştirebilir. Maksadımız doğal yolları kötü yönde eleştirmek değil. Yorumlarımız ve sözlerimiz yapıcı niteliktedir. Farkında mısınız bilemem ama sözlerimde asla saygısız davranmadım çünkü her insanın düşüncesine saygı duyarım. Sizden de saygılı olmanızı beklerim. Konuya bundan sonra cevap yazmayacağım. Benim bu konulardaki tecrübem açtığım konularda mevcuttur...

Saygılarımla...

naz gülhan
18.Mayıs.2010, 21:09
Veteriner hekim ya da bilim adamı değilim ama LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENİYİM Naz hanım. Bir şeyler bilmek için bilim adamı ya da hekim olmaya gerek yok. Uzunca bir zaman veteriner hekimle birlikte çalıştım. Benim diplomam değil önemli olan edindiğim tecrübedir. Bu konuda size laf yetiştirmeye çalışacak değilim çünkü benim bu sitede bir ağırlığım var. Benim sorumluluğum o ağırlığa göre hareket etmektir. Benim yazdıklarımı beğenen de olur beğenmeyen de sorun değil. İsteyen istediği gibi eleştirebilir. Maksadımız doğal yolları kötü yönde eleştirmek değil. Yorumlarımız ve sözlerimiz yapıcı niteliktedir. Farkında mısınız bilemem ama sözlerimde asla saygısız davranmadım çünkü her insanın düşüncesine saygı duyarım. Sizden de saygılı olmanızı beklerim. Konuya bundan sonra cevap yazmayacağım. Benim bu konulardaki tecrübem açtığım konularda mevcuttur...

Saygılarımla...
evet bu sitedeki agırlıgınız açtıgınız konudaki yazışmalardan belli oluyor muhattab bile almıyorum sizi

naz gülhan
18.Mayıs.2010, 21:11
Yorum güzel naz hanım ama ben veteriner hekimlerinin tavsiyelerine uyalım derim...
limonu sürüpte köpeyin tüylerini yapış yapış etmemek lazım dimi..
veysel bey arkadaşın açtıgı konudaki limon yapış yapış olcak şekilde degil dikkatli okusaydınız sizde görürdünüz nasıl bir uygulama yapıldıgını o yüzden diyorum ki lütfen dikkatli okuyalım sora yorum yapalım polemik yaratmadan emege saygı diyorum özgür bey güzel bir konu açmış bence önemli

kapadokyali_1981
19.Mayıs.2010, 08:25
Arkadaşlar konu limondan çıkıp başka yerlere gitmiş. Herkes konu hakkında fikirlerini beyan etmekte özgürdür. Tabi bu form kurallarını ihlal etmediği sürece!!!! Konular hakkında tatlı sert tartışmaların olması gayet normal ama saygı çerçevesinin dışına çıkmayalım lütfen.

naz gülhan
19.Mayıs.2010, 10:57
ömer bey merak etmeyin kavga yok böyle küçük şeylere kavga etmem ben http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/rolleyes.gif herkeze iyi günler

çetin ekren
19.Mayıs.2010, 18:13
İsmailcim bilgilendirme için teşekkür ederim....

volkanözcan
19.Mayıs.2010, 18:23
yani sonucta limon suyu işe yarıyo hımm.. Zaten yüce rabbim ne yarattıysa her canlının cansızın bi faydası var. limonun faydalarından biride bu demekki. tesekürler paylasım için.