Orijinalini görmek için tıklayınız : Mısır küspesi
Hepimizin bildiği gibi tatlı su avında kullanılan yemlerin sayısı oldukça fazladır.Her bölgenin benimsediği ve revaçta olan yemleri bulunmaktadır.Bende sizlere mısır küspesi hakkındaki düşüncelerimden ve paylaşmak istediğim bilgilerden bahsedeceğim.
Bilindiği gibi mısır küspesi birçok bölgemizde tatlı su avında kullanılan yemlerin ilk sırasında yer almaktadır.Kendi bölgemde de oldukça ragbet görmektedir.
Mısır küspesinin imalatını yapmamız ve küspeyi sadece bir olta aracı olarak görmeyip günden güne çeşitlendirmemiz sayesinde balıkçılarımızında,kendi avlarımızda da aldıgımız sonuclar mukemmeldır.Küspenin kullanımının çeşitli fonksiyonları bulunmaktadır.Erken sürede dagılan kuspeyle alınan verım,asla uzun surede dagılan bır kuspeden beklenmemelidir.her zaman için erken sürede dagılan kuspe secılmelıdır ki avlandıgınız alan daha erken zamanda yemlensın,ve kısa surede cıvardakı balıklar sızın bulundugunuz avlak alanına kuspenın kokusu sayesınde gelsın.uzun surede dagılan bır kuspeden bu sonucları alabılmek de mumkundur.ama zaman olarak uzundur.
Bunların yanında ultrabite dediğimiz esansın kullanımı da önemlidir.Ne de olsa artık balıklarımız yemlerde çeşitlilikten yana: )küspemizin üzerine dökeceğimiz ultrabite da yemdeki koku konusunda önemli bir faktördür.
mısır küspesi hakkındaki tüm sorularınız için bu alanda buluşalım.
her türlü soru ve önerilerinizi birlikte degerlendirelim.
katılımlarınızı bekliyorum.teşekkürler....
Mustafa ÇİL
11.Mart.2008, 21:21
CANLI YEMLER HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ NELER ACABA
ÇOK MERAK EDİYORUM.BİZİM İLÇEMİZDE GENELLİKLE AKARSU BALIKÇILIĞI YAĞILIR VE OLMAZSA OLMAZLAR ARASINDAKİ YEGANE YEM
SOLUCANDIR
SİZİNDE GÖRÜŞLERİNİZİ BURADA ALMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR OLABİLİR
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Canlı yemler hakkındaki düşüncelerime gelince sizinde dediğiniz gibi solucan her bölgede ilgi gören bir yem.Fakat benim burda söylemek istediğim avlandığımız bölgede ne tür balıkların yakalanacağı ve bunlara hangi canlı yemin kullanılması gerektiği.Örneğin yayın balığında kullanılabilecek canlı yemler;sümüklü böcek,kan sülüğü,kurbağa,fare,balık vs.Bunları çoğaltmak mümkün.bildiğiniz gibi yayın balığının yem seçme gibi bir işlevi yoktur.(ne olursa yiyenlerdendir)
Sazan balığı avında ise kullanabileceğimiz canlı yemler;pay dediğimiz canlı balıklardır.
Yılan balığında da aynı şekilde;canlı balık,istavrit,tavuk eti gibi yemleri kullanabiliriz.
Mustafa ÇİL
11.Mart.2008, 22:14
teşekkürler nil hanım
Sayın Nil hanım mısır küspesinin üzerine damlatığınız esans(ULTRABİTE) hakında biraz geniş bilgi alabilirmiyim ve onu satın alabileceğim yer. SAYGILARIMLA
Faik bey tabikide ultrabite hakkında bilgi paylaşımında bulunurum sizinle.Ultrabite'in deniz avındaki balıklar,sazan balığında ve yayın balığında olmak üzere üç çeşitinin bulunduğunu söylemek isterim öncelikle.Tabi ki bu benim işyerimde olan çeşitleri sadece.Daha da çeşitlerinin bulunduğu düşüncesindeyim.Sazan avı için carpe yada carp yazan serisini kullanmaktayız.Bizzat kendimizde avda kullandığımızdan iyi sonuçlar verdiğini gözlemledik.Bu esansı alabileceğiniz yerlere gelince av bayilerinde bulabilmeniz mümkün.Yada bulunduğunuz bölgede ulaşamıyorsanız bu tür malzemlere av malzemeler satışının aktif olduğu sitelerden temin edebilirsiniz.
HellKeeper
12.Nisan.2008, 15:29
yeğenim bizim imal ettiğimiz küspelerle balık tutulmama ihtimali varmıhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gif
unforgiven
12.Nisan.2008, 16:49
Canlı yem en güzeli ama verilen ve de paylaşılan bilgiler mükemmel.Nil Hanım elinize emeğinize sağlık...Paylaşım için teşekkürler...
Saygılarımla...
Biz genelde Ayçiçek küspesinden verim alıyoruz Manisa ve çevresinde.Ama mısır küspeside var, ancak kendi şahsıma hiç denemedim.İlk sazan avına gittigimde bende deneyeyim bakalım ne olacak.Aslında en çok merak ettigim de bir bölgeyi Boili ile yemleyip hiç küspe kullanmadan sazan avı yapmak.Yakın sazan avlagı olmadıgından bi türlü yapamadık.Geçen yılki dergilerde boili işini çok iyi anlattılar.şöle iyi sazan gelir böle büyük tutarsınız.eger yemlerseniz hamurla avlanan 10 kişi varsa eger boili ye alıştırırsanız balıkları muhakkak sizin oltanıza gelecektir falan diye.Bakalım bu sezon yapabilirsek görücez.selamlar.
Erkan bey sizde biliyorsunuz ki her avlağın revaçta olan yemleri var bazı bölgelerimizde ayçicek küspesi ile çok iyi verimler alırken bunu bazı bölgelerde alamayız.Bunun en önemli nedeni de avlandığımız avlakta balıkları alıştırdığımız yemin hangisinin olduğudur.Ben kendi adıma benim bölgemde mısır küspesiyle aldığım verimi kesinlikle ayçicekle alamam.Çünkü benim bölgemdeki barajlara atılan yoğun yem mısır küspesi.Bunun sonucunda da balığın alıştığı yem mısır olduğundan verimi mısır küspesinde alıyoruz.Diğer bir konu olan boili ye gelince evet boili de sıkça duyduğumuz ama uygulamakta sıklık göstermediğimiz bir yem.İlk başta da anlattığım gibi eğer avlagımıza boiliyi alıştırırsak inankı sazan başka yemi tercih etmeyecek alıştığı yem olan boiliyi seçecektir.Bunu da ancak avcıların sıkça gitmediği bir barajda başlatabiliriz.Çünkü barajların büyük bölümünde sazana boili yabancı geliyor onun yerine solucan,hamur,mısır gibi alıştığı yemleri tercih ediyor.
Ynt: Mısır küspesi
« Yanıtla #6 : Dün 06:29:17 ÖS » Alıntı
--------------------------------------------------------------------------------
yeğenim bizim imal ettiğimiz küspelerle balık tutulmama ihtimali varmı
Amcam,kendi imalatımız olan küspeyle balık tutulmama ihtimalini bir yana bırak;ben barajda balık kalmayacak diye korkuyorum:)
mehmet gencer
17.Kasım.2008, 10:34
selam arkadaşlar sitenize yeni üye oldum bu siteye emek veren herkese teşekürler.Ben tatlı su balıklarına meraklı genelikle sazan avı yapan bir arkadaşınızım. Ege bölesinde avlanırım. yumuşak mısır küsbesi bulmakta zorlanıyorum.bu konuyla ilgilenen arkadaşların yardımını bekliyorum .rasgele
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.