PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PİSİ PİSi otlarına DİKKAT!!!

29.Mayıs.2010, 10:11
Değerli Abilerim ve kardeşlerim, bu hafta başımdan geçen bir olayı paylaşmak istedim sizinle.Malum havalar yağışlı ve bu pisi pisi otu denen bitkiler her yerde baş gösteremektedir.Köpeğim Linda her zamanki gibi bu otların arasına girmesiyle hapşırarak çıkması bir oldu.Tabikide burnu kanayarak.Böyle bir durum başıma ilk defa geldiği için bu olaya bir anlam veremedim.İnternette yaptığım araştırmalar sonucu burnuna bu otun kaçtığından şüphelendim ve hemen veteriner hekime koştum(Tabi aradan 2-3 gün geçti köpek hala hapşırmakta ve burnundan arada bir kan gelmekteydi.)Veteriner hekime durumu izah ettikten sonra köpeği uyuşturup masaya aldılar.(bizim yaramazın gözler falan gitti.daha sonra bi üfledim olduğu yere yıkıldı :D) Sonra burnuna bakıldı fakat görünürde birşey yoktu.Adını bilmediğim uzunca bir alette burunun içine yapılan operasyon sonucu bir tane pisipisi otu ölü olarak ele geçirildi :) Bu arada köpeğin burnu aşırı derecede kanadı ki görevli bayanın üstü başı kan oldu.tabi ardına antibiyotik iğneler falanda cabası.Çok şükür şimdi köpeğim kendinde artık hapşırmıyor.İnşallah aynı hareketi tekrar etmez de bizi de uğraştırmaz :)

Demem o ki eğer köpeğinizde böyle bir durumla karşılaşırsanız vakit kaybetmeden hemen veterinere koşun.Çünkü bu ot burundan daha da ilerleyip enfeksiyona sebep oluyormuş.tabi buda köpeğin ölümüne kadar gidiyor.
Sevgi ve Saygılarımla.....

imported_avkolik
29.Mayıs.2010, 11:45
Teşekkürler Taner kardeşim..Daha önce bir çok arkadaşımızda bu konuda bilgilendirmeler yapmıştı.Senin bu hatırlatmanda çok iyi oldu...Büyük geçmiş olsun kardeşim

Selamlar

sukru sunar
29.Mayıs.2010, 20:14
bılgılendırme ıcın tesekkurler kardesım gercekten cok onemlı bı konu herkesın cok rahatlıklabasına gelebılır...

cemalreis
01.Haziran.2010, 08:50
TEŞEKKÜRLER KARDEŞ

02.Haziran.2010, 10:36
Hepinize ayrı ayrı ben teşekkür ederim.

TANER KARA
02.Haziran.2010, 15:04
geçmiş olsun herkesin başına gelebilir vakit kaybetmeden veterinere götürmek
en güzeli

İbrahim ÖZEL
02.Haziran.2010, 17:30
Bilgilendirme için teşekürler.