PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AVCI ÖLÜRMÜ ???

aliihsan.emet
15.Mart.2008, 12:39
Selamün aleyküm tüm avkolikçi arkadaşlarım

arkadaşlar bu sözümü yanlış anlamamanızı istiyorum. Her faninin olduğu gibi elbetteki avcıda ölecek. Arkadaşlar
ben 37 yaşındayım ve 21 senedir profesyonel avcılık yapıyorum, profesyonel dediğim yani tüfekle ve köpekle avcılık
daha küçükken sapan avlarımı söylemiyorum, elbette hepimiz küçüklükten sapanla başlamışızdır.Şimdiki çocuklar biraz daha şanslı çünkü; havalı tüfekle avcılığa başlıyorlar.Asıl konumuza gelelim.Avcının manevi yönden ölmeyeceğine
inanıyorum. benim babamda bir avcıydı,babam herzaman kendini yetiştiren ustalardan bahsederdi.Bir anlamda usatlarını anlatarak onların hatıralarını yaşatıyordu.Şimdi babamın çıraklarıda babamı anlatarak yaşatıyorlar . Benim ilk ustam babam olmasına rağmen ikinci ustam yusuf abiydi.Abiydi diyorum çünkü 1990 yılında bir gün önce beraber avlanmıştık ertesi gün yalnız ava gitmişti fakat bir daha geri gelmedi halende gelmedi. Onun için onunlan beraber avlandığımız meralara gittiğimde buralarda avlanıyormu acaba diye düşünüyorum.Bir avcı, avcı ise avlandığı meraya avladığı hayvanlara yani doğaya saygı duyması lazım onun için yetiştirdiği çıraklarına bunu bizzat anlatarak değil beraber çıktıkları avlarda öğretmesi lazımki arkasında gerçek avcılar yetişsin.Arkadaşlar lütfen avcının ve avcılığın ölmemesi için temiz dürüst ilkeli avcılar yetiştirelim.Çırak yetiştirmek fedakarlık ister çünkü; çoğu avcı av meralarını öğretmek istemezler onun içinde arkalarında adam gibi avcı bırakmazlar.Bu avcı arkadaşlarım gerçekten ölürler. sözlerime son verirken şu sözü hatırlatmak istiyorum ''YİĞİT ÖLÜR NAMI YÜRÜR '' HEPİNİZ ALLAHA EMANET OLUN AVCI DOSTLARIM....

imported_avkolik
15.Mart.2008, 15:47
Ali İhsan abi çook çook teşekkürler...Yazdıkların bütün avcılara düstur olacak cinsten.İnşallah bütün arkadaşlar bu yazını okur...

ismail talay
15.Mart.2008, 15:57
ali ihsan bey bu cümlelerniz cok sey ifade ediyor anlayana !!! teşekkürler

15.Mart.2008, 16:00
Aliihsan abi ellerıne sağlık cok ii bi konuya değinmıssın..avcılık sadece su kadar wurdum ;sunu wurdum; en fazla ben wurdum değildır.. herseyı en ii sekılde dyyarlı olarak yapmaktır.
avcılık arkadaslıktır
avcılık bır ekmeği bır matara suyu dağda paylasmaktır
avcılık dogayı tanımaktır
avcılık doganın sana werdıklerınden en ii sekılde yararlanmaktır
avcılık kendısınden sonrakılere ornek olmak demektırr
SELAMLAR CUMLETEN

bozbaki
15.Mart.2008, 18:33
Tam sana yakışır bir konuya değinmişsin abi. Öğrencilerine, oğluna ve tüm avcı dostlarına selamlar.

unforgiven
15.Mart.2008, 18:48
Allah razı olsun abi tek kelimeyle mükemmel sözler bunlar.Bütün arkadaşların abilerimizin bu yazıyı büyük bir önemle okumalarını rica ediyor Saygılarımı sunuyorum...

fanatik avcl
15.Mart.2008, 21:00
sayin aliihsan abi
katiliyorum sozlerine benimde 35 yasindan sonra elinizi oper 1tane oglum oldu 2aylik becere bilirsem onu avci yapacaglm simdiden alistirmaya calisiyorum

4x4cemal
15.Mart.2008, 21:15
Ali İhsan bey merhaba hoş geldiniz üstad. Güzel bir konuya değinmişsiniz aynı zamanda öğretmenliğinizin gereğini yapmışsınız teşekkürler. Develiden selamlar

aliihsan.emet
16.Mart.2008, 01:27
değerli süleyman kardeşim
allah oğluna uzun ömürler verir inşallah.
kardeşim oğlun sen istesen de istemesen de avcı olur inşallah kanında olacaktır muhakkak .
baba oğul avlanmak kadar güzel birşey yok ,allah bana nasip eti inşallah herkese nasip eder .
allaha emenet olun .

avciyahya
16.Mart.2008, 14:51
abi gerçekten güzel şeyler bu anlattıkların umarım her avcı senin gibi olsun allaha emanet saygılarımla

Mustafa ÇİL
16.Mart.2008, 16:03
bravo abim benim
nerde o eski ustalar
ah ahhh

AVCI 1
17.Mart.2008, 15:11
vatan bölünmez .bayrak inmez .ezan dinmez. şehitler ölmez .avcı,da ölmez agıdeş .

01.Nisan.2008, 11:28
selamün aleküm tertip bende avkolikciyim ama bek fazla aktif olamıyorum ,işlediğin konu güzel inşallah herkes arkasında iyi cıraklar yetiştirir.tertip kendine iyi bak.

01.Nisan.2008, 11:37
orçun,ali ihsan abimin çırağı...biz de oçun un çırakları...ali ihsan abi güzel bi insan,güzel bş avcı yetiştiriyorsun...

MEHMET KANDAK
01.Nisan.2008, 15:17
ALİİHSAN ABİM...TEŞEKKÜRLER....

osman seyfeli
26.Nisan.2008, 06:28
ali ihsan abi çok teşekkürler,guzelin kalbine vurmuş artık fazlasıyla

ulasatasoy
26.Nisan.2008, 07:34
Değerli abicim,
siteye dahil olduğum günden beri bahsetmeye çalıştıklarımı en güzel ve yalın haliyle ortaya koymuşsun.
Tecrube tabi :).
Belki de dünyada Türk Milletine has en güzel özellikten birinden bahsetmişsin. Bizler var olan ve paylaşılmasının geleceğe fayda sağlayacağına inandığımız her konuyu, bilgiyi paylaşabilme özelliğine sahip (kendine olan güvenden ve insan sevgisinden kaynaklanıyor) bir milletiz (Millettik). Ne yazık ki artık günümüz kültür değerleri bunu değiştirme yolunda emin adımlarla ilerliyor. İnsanlar bencilliği (Egoistliği) karbilir oldular. Hayatta herşeyin paradan geçtiğine dair hükümler kesinleştirilme yolunda.
Maddenin manaya açık ara fark attoğo şu günlerde sizin gibilerin olduğunu bilmek bana güç verdi. verdiğim uğraş yolunda güç kattı.
Teşekkürler.

aliihsan.emet
26.Nisan.2008, 13:31
SELAMÜN ALEYKÜM sevgili mehmet,osman, ulaş kardeşim bizler bugün varız yarın yoğuz onun için dirki arkamızda hep güzellikler bırakalım ,güzelikler bırakmak için ise fedakar olmak şart ,siz siz olun arkanızdan gelenlere daima yol verin kazanan siz olursunuz ha ULAŞ KARDEŞİM TÜRK milleti çok büyük bir millettir korkma kardeşim ALLAH TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN .hepiniz ALLAHA EMANET OLUN.

osman seyfeli
26.Nisan.2008, 14:35
ali ihsan abi çok haklısın biz millet olarak çok buyuğuz bide birbirimize bağlarımız kuvvetlense saygı ve sevgi ile.

ulasatasoy
26.Nisan.2008, 14:39
Amin şüphemiz yok zaten. En azından biz ve bizim gibiler buralardayken.

kazım bozkurt
26.Ekim.2008, 09:33
abi gercekten cok guzel yazmıssın tuylerim diken diken oldu

bu arada orcun abide cok guzel yazmış bir keresinde başımada gelmişti cok sususz ve actım saolsun bir amaca bana su ve ekmek sogan vermişti ne kadar tatlı gelmişti
avcılık sadece su kadar wurdum ;sunu wurdum; en fazla ben wurdum değildır.. herseyı en ii sekılde dyyarlı olarak yapmaktır.
avcılık arkadaslıktır
avcılık bır ekmeği bır matara suyu dağda paylasmaktır
avcılık dogayı tanımaktır
avcılık doganın sana werdıklerınden en ii sekılde yararlanmaktır
avcılık kendısınden sonrakılere ornek olmak demektırr
SELAMLAR CUMLETEN ((orcun abi emegine saglık))