PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Av Köpeği avcıdan alınır...Çiftlikten tavuk, kaz, ördek, yumurta alınır...

imported_avkolik
25.Haziran.2010, 23:42
Arkadaşlar abilerimizin kardeşlerimizin bulunduğu kardeş sitemiz avcininyeri.net'te bir konu dikkatimi çekti.Sayın A.Teoman SAYILAN tarafından kaleme alınan bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim..Buyrun Teoman Beyin izniyle yazı aşağıda..Sanırım tartışılması gereken bir konu...

[HR][HR]

Köpek avcıdan alınır. Çiftlikten tavuk, kaz, ördek, yumurta alınır...

Bizim memleket de herkes herşeyi biliyor bilmeyeni bulmak imkansız. Herkesin uzman olduğu bir memleketdeyiz. Herkesin uzman olduğu yerde neyin doğru olduğunu kimse bilemez.

Yavru köpeğin vücudu geliştikçe nasıl bir gelişme gösterir, her zaman bilinmez.

Sağlam gibi görünen bir yavru büyüdüğünde kalça çıkığı olabilir.

Dişleri düzgün görünen bir yavru büyüdüğünde dişleri bozuk teşekkül edebilir.

Köpeği yavru aldığınızda ağzındaki dişler bütün kalmıyorki bazıları değişiyor. Yavru köpeğin nasıl bir gelişme göstereceği bakımla da ilgilidir.

Dilimizde tüy bitti yavru köpekleri merada zorlamayın ava götürmeyin diye. Sen 4-5 aylık yavruyla av yapmaya kalkarsan köpeğin kemik yapısını bozarsın, sağlam köpeği kalça çıkığı dahi yapabilirsin.

Almanlar neden köpek 18 aylık olana kadar bekleyip sonra üretim iznini veriyorlar. Neden yavru doğduğunda bu izni almıyor?

Adam köpeğin hem av kabiliyetini, hem de vücut gelişiminin uygunluğunu görmek istiyor. Dünya şampiyonu köpeklerin dahi yavruları hatalı olabilir. Bunun bir garantisi yok. Secereli köpek aldım benim köpeğim çok iyi olacak diye birşey yok.

Köpek üretenlerin, satanların “Türk avcısına hizmet olsun, herkesin köpeği olsun, gariban avcıda secereli köpek alsın” lafları avcı palavrasıdır.

Köpek üretip satmak ticarettir. Para kazanmanın bir yoludur. Bu da bir iş koludur isteyen yapar istemeyen yapmaz.

Kimseninde gırtlağına basmazlar git köpek satın al diye.

Av köpeğinin çiftliği olmaz. Çiftlik de tavuk, sığır, koyun,keçi üretilir satılır.

Köpek çiftlikleri av köpeklerine (ve diğer bütün ırk köpeklere) zarar getirir, avcıyı köpek sahibi yapar ama kötü köpek sahibi yapar.

Köpek üreticisi olmak için onlarca köpeği kafeslere doldurmak gerekmez. Av köpeği üreticisinin az köpeği olur ve elinde her daim hazır yavru bulunmaz.

Böyle bir üreticiden köpek almak için sıraya girilir ve hatta senelerce yavru beklenir. Avrupa’da elinde devamlı yavrusu olan bu çiftlik türü işler yapan insanlara hoş gözle bakmazlar.

Bu işe puppymil yani tam Türkçe karşılığı yavru değirmeni veya yavru fabrikası denilir. Bu tür işleri yapanlar orada da vardır.

Bu insanlar hiçbir genetik kuralı bilmezler veya uygulamazlar, devamlı söyledikleri ellerinde çok iyi yavruların olduğu, köpek isteyenin her siteğine cevap verecekleri, isteyene istediği gibi yavruyu verecekleridir.

Bol miktarda yavru üretirler her sene köpeklerden yavru alırlar yani Avrupalının dediği puppymill yavru değirmeni köpekleri öğütür, damızlığın posasını çıkarır, sahibinin cebini doldurur.

Bu tür işlerin önlenmesi köpek kulüpleriyle olur, eğitimle olur.

Gariban avcıyı düşünmeyi bırakın gariban avcı varsa avı bıraksın karnını doyurmaya baksın siz Türkiye’de köpekciliği nasıl geliştirisiniz onun yollarını arayın. Köpek çiftlikleri ile köpekcilik gelişmez iyice batağa girer. Son zamanlarda bu av köpeği çiftlikleri mantar gibi çoğalmaya başladı.

Bu işlere soyunanların köpek bilgisi nedir?

Genetik bilgisi nedir?

Köpek üretimi ve genetiği hakkında nerede eğitim almışlardır?

Hangi kitapları okumuşlardır?

Tecrübeleri, konu ile ilgili görgüleri nedir?

Sahipoldukları ırkın gerçekden hatalarını, kusurlarını bilip bulabilirlermi?
Bütün bu soruların yanıtlarını araştırırsanız karşınıza koca bir sıfır çıkar..tahsillerine bakın, öncelikle..çoğu inanılamaz agresif ve cahildirler..sorsanız ortaokul diplomaları bile yoktur çoğunlukla..ve bu cahaletle köpek üretir, +2 ve +8 derecelerin arasında karma aşıların muhafaza edileceklerini dahi bilemezler..

Yurt dışından oradan burdan secereli köpek getirip burada çiftleştirmek ile üretici olunmaz.
Böyle yapıldığı zaman buna elalemin bilmem nesiyle gerdeğe girmek denir.

Tanınmış, isim yapmış her üreticinin köpeklerinin kendine özgü bir karakteri olur, sitili olur.

Misal olark gidip Almanya’dan hegehaus kanında 3-5 köpek alıp bir de gestmoor kanından köpekleri alıp burada birbirine çektiğiniz zaman o sizin köpekleriniz olmaz.

Kendinize has köpeklerin olması için kendi köpeklerinizin size özgü bir yetiştirilme tarzı olmalıdır ki sizden alınan köpekler belli karakterde farklılıklar göstersinler. Tabiki dışardan bazı köpekler alınarak bu işe başlanılacak yoksa kendi köpeğinizi yetiştireceksiniz diye köpek yaratacak değilsiniz.

Ama başlangıç köpekleriniz seçildikten sonra bu işi bilerek yapamanız ve nesiller sonra kendinize has köpeklere ulaşmanız gerekir. Bu işi yaparken de reütm metodlarını bilmeniz gerekir.

Köpekleri nasıl seçeceksiniz, üretim metodları ile hataları nasıl yakalayacaksınız ve elimine edeceksiniz?.. bütün bunlar bilinmeden bu iş yapılmaz. Yapılmaya çalışılırsa da başarıya ulaşılmaz ancak olabileceğiniz çiftlik sahibi, köpek tüccarlığı olur.

Türkiye’de köpek üreticilerinin olabilmesi için köpek kulüplerinin kurulup adam gibi çalışması gerekir. Bu kulüplerin amacı köpekleri kayıt altına almakdan önce üyelerine eğitim sağlaması olmalıdır. Dışardan gelecek uzmanların verecekleri seminerler ve burada bu işi bilenler bulunursa onların verecekleri seminerler ile bu iş köpek sahiplerine öğretilmelidir. bu iş için KIF kurulmuştur..

İnsanı eğitmeden bu işleri yapmak mümkün değildir.

Türkiye’de şu anda köpek üreticisi yoktur. Sadece köpek çiftlikleri ve köpek tüccarları vardır.

Gerçek köpek üreticisi de köpeğini parayla satar hem de çok yüksek fiyata satabilir. Ama onun elinde her zaman hazır köpek olmaz. Yavruyu bakamayacak olana kat be kat fazla ödeme yapsada vermez. Yavruyu alacak olandan tanımıyorsa referans ister. Köpekleri her sezon yavru yapmaz. Onun köpekleri belli bir yaşa gelir merada kendini kanıtlar sonra yavru verirler. Onun köpekleri kafesler içinde günlerini doldurmaz sezonda meralarda koşturmaktan üremeye vakit bulamaz.

Elinde fazla köpeği olanlardan köpek almayınız. Köpek çiftliklerinden köpek almayınız.
Bu arz ve talep işidir. Siz alırsanız bu gibi yerler çoğalır.
bu yazıdan sonra hiç bir çiftlik sahibiyim diye geçinenler cevap veremeyecektir..verecekse de eften püften sebeplerden vereceklerdir..

Köpek avcıdan alınır. Çiftlikten tavuk, kaz, ördek, yumurta alınır.

Sevgilerimle...A.Teoman SAYILAN
http://i47.tinypic.com/25ajjwg.gif[HR]

Osman KARATEPE
26.Haziran.2010, 07:20
Her zaman dediğimiz gibi alacağımız yavrunun anası babası ebesi dedesi avcı olmalı ömrünü kafesde geçirerek erkeklerin işi döllemek dişilerin işi doğurmak olmamalı...
Bu şekilde ÜRETİM yapanlar yok değil önemli olan bunları iyi seçmek önemli sorup soruşturmak boş yere ün nam yapmış köpeklere özenmemek lazım..
Köpek avcıdan alınır elbet, kaportası ne kadar düzgün olursa olsun motor sağlam değilse neye yarar...Önce avcı bilinçlenecek ne istediğini bilecekki gerçek üreticiler olabilsin arz talep meselesi....

İbrahim ÖZEL
26.Haziran.2010, 08:16
(Teoman abinin yazısına diğer sitede verdiğim cevabın aynısını burayada yazıyorum.)
Güzel bir yazı dizisi olmuş. Anlamak isteyenin her yöne çekebileceği alınanlar olabileceği bir yazı dizisi. Katıldığım noktalar çok ama merak ediyorum bu çiftlikler olmasa bu köpekler nerde üretilir. KIF ülkemizde niye var. KIF'ın kendisine ait üretip avcılara yada diğer ırklara sahip olmak isteyenlere yavru yada yetişmiş köpek sattığı bir çiftliği varda avcı arkadaşlarmı burdan almayıp çiftliklerden mi aldı? Neden bizler KIF belgeli ve aynı zamanda av yapan köpeklerimiz olsun diye uğraşıyoruz ki. Amacımız güzel köpeklerle çok güzel avlar geçirip en güzelini yaşayabilmek değilmi? Bende 3 dişi 1 erkek av köpeğim var. Erkeğim yaşlı dişilerimle avda yapıyorum. Yetiştirdiğim köpeklerime ilk amacım KIF kaydı yaptırabilmek. Avını kanıtlayabilmek kendimi geliştirebilmek. Tüm aile olarak Teoman abimin dediği gibi bilinçli kendini yetiştirmiş kişilerden avcı yetiştirmeliyiz. Ben çok gördüm ne yazıkki ülkemizde bilinen kişilerden alınıpta avla ilgisi olmayan köpeklerle çiftleştirilen köpek enikleri satıldığını. Hele şu 2 sene içinde çok gördüm ne yazık ki. Rant gerçekten fazla. Haksızlık yapmaksa bir o kadar iğrenç. Yalnız babamın zamanında köpek yavruları parayla alınıp satılmazmış. Bende eniklerimi parayla veriyorum ama babama göre ne olursa olsun eğer avcıysan köpek yavrularını parayla vermeyeceksin düşüncesi var. Parayla enik veren herkes tüccardır birden fazla dişisi olan herkes çiftlik yolunda adım atmıştır. Aslında bende bu konuya hak veriyorum. Faiş fiatla olmasada eniğine yaptığın masrafından çok para alıyorsan adınada emek harcadım karşılığıdır diyorsan sende bir köpek tüccarısındır ki bence bu kötü bişi olmasa gerek.

26.Haziran.2010, 09:54
İbrahim arkadaşım gibi ben de daha önce kendi sitemde verdiğim cevabı butraya da yazıyorum,

Teoman abim, senin av köpeğine olan yaklaşımını ve köpek üretmek , eğitmek konusundaki bakışaçını daha önceden yazdığın yazılar ve değerli yorumlarından kendimce takip ediyor ve bilgi dağarcığım katmaya uğraşıyorum.

Yazdıkların konusunda sana hak veriyorum ve destekliyorum. Ama izninle kendimce eklemek zorunda hissettiğim birkaç şey var.

Ülkemizde av köpeği deyince akla bir kaç "ırk" geliyor. Çoğu köpek üreticisi de köpeklerinin secere vs. ünvanları ile bu köpekleri ellerinden olduğunca yüksek paralara çıkarma uğraşı veriyorlar.

Bazıları da avcılığı ve av kanının yükseliği ile övündükleri köpeklerinin secereye ihtiyacı olmadığı bakışaçısıyla kendilerine bu pazarda yer bulma uğraşıyorlar.

Ben işin show kısmını bir tarafa atarak konuya kendimce doğrudan insani ve real bir bakışaçısıyla yaklaşmak istiyorum.

Ben iyi bir üreticinin öncelikle köpeğine değer veren, onu gerçek manada seven ve bu anlamda maddi manevi köpeğine her türlü en iyi bakımı yapabilen kişi olmasını şart koşuyorum.

Köpeğin ırkının, av kanının ne olduğunun çok ötesinde, o köpeğin hangi şartlarda yaşadığı üretildiği ve korunduğu benim için çok daha önemli. Hatta köpeğin verildiği kişiler bile çok çok önemli.

Bu kurallara sonuna kadar uyan siz ve ülkemizde 1 elin beş parmağından az olan Profesyonel üreticiler rahat olsunlar.

Böyle değerli bir konuyu gündeme getirdiğiniz için ayriyetten teşekkürler.

26.Haziran.2010, 11:34
Abilerim gereken cevapları vermişler,bende bikaç şey yazmak istedim..Tüccarlıkla dişi köpeğe bakmayı özdeşleştirmiyorum..Dişi olması bence tercih meselesidir; benim babam geçmişten bugüne kopoy hastasıdır ondan duyduklarımı ve gördüklerimi paylaşmak isterim..''Dişi köpek her zaman daha sadık olur, daha iyi ve hem kendi hemde sahibi için elinden gelenin fazlasını yapar'' şuan babamın 11-12 yaşında CESSİ diye dişi bi kopoyu var ve bu yaşına kadar 3-4 kere yavru almıştır..En son geçen yıl yavru aldı; almasının sebebini sorduğumda artık köpeğinin yaşlandığını ve kanını devam ettirmek bi yavrusunu yetiştirmek istediği cevabını aldım..Bu konuda ''köpeği her kızan olduğunda çekmek ve genç yaşta bi köpeği çekmenin köpeği bozduğunu'' söyler...Ayrıca yavru konusundada kesin 1 dişi yavrusunu her zaman ulaşabileceği bi dostuna hediye eder buda ileride ne olup biteceği belli olmaz bian bizde köpeksiz kalabiliriz gibisinden düşünmesidir kalan yavrulardan sattığıda olmuştur hep uygun fiyata.. Bazen değiş-tokuşta yapmıştır mesela şuan elimizdeki Sarı barağı bundan 3-4 sene önce Cessi'nin yavrusunu bi arkadaşına ondaki barağının yavrulaması sonucunda bi yavrusu karşılığında almıştık ve çok güzelde oldu böylelilkle karşılıklı 2 güzel kana sahip olduk yani kısacası bi hatamız varsa ustalar afola biz babadan böyle gördük..

çetin ekren
26.Haziran.2010, 18:53
bu işte herkesinde malumudur ki çok iyi üreticiler,yani çifliklerde var bunun yanı sıra bu işin üç kağıdında olan kendini tüccar sanan sahtekarlarda var...
en önemlisi köpek alacak arkadaşların bu tür sahtekarlara denk gelmemeleri...yoksa hem maddi hemde manevi kayba uğrayacakları aşikar...bu işin örneklerini çok gördük...
ama işini severek yapan bu işe gönül vermiş,gerçektende yurdumuz avcılarına hizmeti görev seçmiş çiflik sahiplerinden alınan köpeklerin ünlerinide çok duyduk çok gördük...
ama işte ne varki kurunun yanında yaşta yanar hesabı...bu üreticilerimizde diğerleriyle aynı kefeye konuluyor ve bu tür başlıklar altında eziliyorlar....

Osman KARATEPE
26.Haziran.2010, 19:15
Şahsen köpeğini çiftlikten alan biri olarak işini severek ve layıkıyla yapan çiftlik sahibi yada adı her ne ise bu insanları kutluyorum bu üreticilerin sayesinde av köpeklerindeki saf kanlık korunmaktadır....

veyselll
26.Haziran.2010, 19:28
Köpek avcıdan alınır. Çiftlikten tavuk, kaz, ördek, yumurta alınır.

harika bir söz...

Osman KARATEPE
26.Haziran.2010, 19:31
Tamam katılıyorum çiftlikten alınmaz ama çok değerli üstadlar büyük sükse ile neden yurt dışındaki üreticilerden köpek alıyor oradakilerin adı çiftlik değilde bizdekilerin adımı çiftlik.....Kesinlikle yanlış anlaşılmasın çiftlikleri övdüğüm için değil sadece gerçek üretici ile fasonları ayırmak niyetim...

26.Haziran.2010, 19:32
İnsanlar köpeklerine güveniyorlarsa çiftlik kursunlar, bu işten para da kazansınlar. Zaten zamanla kötüler yok olur iyiler kalır. eskiyi bilen biri olarak size şu kadarının yazayım, eskiden para da verseniz güzel bir İngiliz, Drahtar, Kurzhaaar vb. ırk bir köpek bulamıyordunuz. Şimdi ise parayı verirseniz istediğiniz bir köpeğe sahip olabiliyorsunuz. İnsanlar 2000-3000 Ero verip, safkan köpekler getirtmişler, işletme kurmuşlar, masraf ediyorlar, emek veriyorlar bu insanların bu işten para kazanmaları kadar doğal bir şey olamaz. İnsanlar kötüye para vermezler.

çetin ekren
26.Haziran.2010, 19:37
kötüler zaten hep kaybetmez mi??

Mustafa ÇİL
26.Haziran.2010, 22:35
BÖYLE ZAMANLARDA SUSMAK GEREKİR AMA BAZENDE KONUŞMAK EVLADIR DOSTLAR..
SENELERCE BENDE ÇİFTLİKDEN KÖPEK ALINMAZ DEDİM DURDUM...AMA BİR SEBEBİ VARDI...
KUT KÖPEĞİ ÜRETEN YERLER DAHİ AV KÖPEĞİ ÜRETMEYE AVCI YI CUZDAN GİBİ GRMEYE BAŞLAMIŞLARDI.. İŞDE BUNUN İÇİN DİYORDUMKİ ÇİFTLİKDEN KÖPEK ALINMAZ...KÖPEK AVCIDAN ALINIR.....AV CAMİASININ İSDEĞİ ÜZERİNE KÖPEKLERİMİZİ ÇOĞALTIP YILLAR SONRA ÇİFTLİKLEŞME YOLUNA GİRDİK...

ALIN SİZE BİR KÜÇÜK DETAY::::4,5 5 AYLIK KÖPEĞİ AVA ÇIKARTIRSANIZ ŞİMDİ DİKKAT...SAĞLAM KÖPEĞİ BİLE KALÇA ÇIKIĞI YAPABİLİRSİNİZ...YAPMA ALLAH AŞKINA TEOMAN BEY....KALÇA ÇIKIĞI PROBLEMİ GENETİK BİR OLAYDIR...SENELERDİR...4,,,5,,,6 AYLIK KÖPEKLERİ ARAZİYE EĞİTİM İÇİN SÜRER DURURUM AMA BİR TÜRLÜ KALÇA ÇIKIĞI OLMAZLAR...
TAM TERSİNE EĞİTİM İÇİN YAVRU GETRMEK İSDEYENLERE DERİMKİİİİİ ,,,,,4,,,5,,,6 AYLIK DÖNEMLERİNDE GETİRİNİZ...

ATLARDA ÇİFTLİKLERDE YETŞİR VE KOŞTURULUR AMA,,,HER NE HKMETSE ONLARIN İÇİN DEN DE MÜKEMMEL ATLAR ÇIKAR ONU DA GECEYİMM.

TÜRK AVCISI SENELERCE YAVRU BEKLEYECEKKKK....GEC ONU,,,,, BEKLEMEZ....ADAM USTA KÖPEĞE SABRETMİYOKİ YAVRU KÖPEK DOĞACAK DA ONU BÜYÜTECEKDE AVLANACAK B,İRDE CABASI BEKLESİNNNN....

BUNLARI YAZARKEN KIF OLAYINI BARİ KARIŞTIRMA EN GÜZELİ.....DEKİ AVIK KURUN KARDEŞİM....

BİRDE KÖPEĞİNİ Ç,İFTLEŞTİRDİKDEN SONRA BAKARSIN KOPAY KALKAR,,,BAKARSIN SETER KALKAR DİŞİNİN ÜZERİNE,, VERECEK YERLER, SATTIRACAK TÜCCARLAR ARARSIN.....
,
NEYSE BEN AVCIYIM AYNI ZAMANDA ÇİFTLİK SAHİBİYİM...ESKİSİ KADAR FAZLA KÖPEK YOK KAFESLERDE AMA OLSUN.....YUKARDAKİ YAZIYI OKUDUKÇA YAZACAK ÇOK ŞEY BULURUM...
EN GÜZELİ KISADAN KESMEK.......

GERCEK AVCILARA SELAM OLSUN....AT BİNENİN,,,KILIÇ KUŞANANIN DEVRİNDEYİZ.....
SLM VE SAYGILAR

MUSTAFA ÇİL

Mustafa YILDIRIM 38
27.Haziran.2010, 17:27
Bazı çiftlik sahipleri biliyorum ki, av zamanında damızlıklarını meraya sürerler video yada resimlerini çekip sitelerinde yayınlarlar.

Bence çiftlik adı altında bu işi yapan insanlar sitelerinde damızlıklarının avda çekilmiş videolarını yayınlarlarsa , onlardan yavru almak daha güvenli olacaktır...

Türkiyede bu işi yapan çiftlikler var fakat sitelerinde çok azında damızlıklarının av videoları mevcut , sadece birkaç ferma fotosu onuda neye vermiş belli değil, oltanın ucunada olabilir, ava da ama sadece foto yetmez...

ersin kasap
27.Haziran.2010, 19:13
bu konuları merakla izliyorum yıllardan beri siteler arasında gezip ona buna çamur atıp köpeği yavrulayınca reklam amaçlı yazılan yazılara benziyor sanki çiflik değimi bence yanlış herkezin konumu gereği köpek yetiştirip sattığıda malüm ama köpeklere yıllarını vermiş camiaya yüzlerce av köpeği ve damızlık kazandırmış olmadı bu şahışlara ne idiği belirsiz köpekler getirip sat diye sunmuş sahışların böylesi konularda bulunduğuda birçok kez görülmüştür aslında gerçek olanlar para uğruna sadece insanları kandırıp safkan tabiriyle onlarca köpek satanların artık aramızda olmamasını sağlamaktır yetiştiriciysen av yapmayan köpeğini damızlık yapmıcaksın erkeğide sadece şekil olarak değerlendirmiceksin av kanı yüksek kokulu köpeklere bakıcaksınki sonra elinden çıktıktan sonra kuyruğuna basılmış kedi yavrusu gibi kimseye saldırmıycaksın biz ne saflar gördük sahibine saygıda kusur etmeyen arkasında saygı gösteren ve ne kırıklar gördükki kokusuyla estetiğiyle akılları baştan alan önemlisi aslında özüne sözüne güveneceksin aklından değil kalbinden mert konuşacaksın tabiri cahizse ADAM OLUCAKSIN ben mobilyacıyım köpeklerim iş yerinde ve iş yerim çiflikte tavuk keklik bıldırcın ne isterseniz var isteyene yumurta isteyene köpekde veririm ama merada veririm kümesde değil ben kendimi avda ıspatlarım bayırda keklik kovalarım çifliğin bahçesinde suni bıldırcın değil olta sopası hiç değil birşeyler yazılıyorsa karşısında duracaksın at çamuru duvara yapışmasa bile izi kalsın olmaz

Mustafa ÇİL
27.Haziran.2010, 22:29
ERSİN GARDAŞIM,,,SENİN BU YAZININ ÜZERİNE NE YAZILIRKİ
SADECE
ALKIŞLANIR GARDAŞIMMM

BU TÜR YAZILARI YAZARKEN VE PERVASIZCA STELERE ATARKEN...Bİ BAKACAKSIN ACABA BU YAZIMDA KİMLERİN KUYRUĞUNA BASARIMMM.BİR BAKMIŞSIN GERCEKDEN AVCI OLANLAR ÇİFTLİĞİNDE TAVUĞUDA HOROZUDA HATTA VE HATTA İNEĞİ SÜTÜ DE BULUNANLAR OLMASIN SAKIN DYE DÜŞÜNECEKSİNNN...YADA YAZDIYSAN ARKASINDA DURMASINI BİLECEKSİNNN

fevzi dursun
28.Haziran.2010, 05:02
teoman ustaya katıldığım çok yerler var, teoman abinin köpek sevgisini bazı yazılarından takip ediyorum, olaya biraz duygusal bakmış gibime geldi. her ne kadar yazının içeriği başka yönlere gitsede konu amacı ülkemizde ki cambazlara yönelik olmuş, haksızda değil, şimdiki cambazlar ortada, sadece para kazanacağım diye kendilerinde itibar bırakmayan kendilerini yetiştirici zanedenlerle dolu bu camia, ülkemizde bu işi hakkıyla yapanlar vardır elbet, ama ben duymadım

avcılarda köpeklerini satıyor, forum sitelerinde görüyoruz satılık ilanlarını, bir fotoğraf anası falanca kişinin babası falanca kişinin, önünde şu kadar keklik bu kadar bıldırcın vuruldu, çullukta usta. basmış altına komik bir rakam,
teoman ustamız bu şekilde sitelerde iki fotoğrafa bakarak avcıdan köpek almışmı bir sormak lazım. herneyse, ben katılmıyorum köpeğin avcıdan alınacağını, bir avcı köpeğini neden satsın ki. bence bir avcının köpeğinin satma sebebi sadece avcılığı bırakıyor olabileceğidir, yoksa neden kokusu iyiyse, aportu iyise, tüfekten korkmuyosa, başka başka olumsuz nedenlerle köpeğini satsın, çiftlik sahipleri bu işi para için yapıyolar, hiç biri satmam demez, köpek çiftlikten alınır sen yeterki cebine güven. bu arada köy tavuğu, köy yumurtası varken çiftliktenmi alınır :D biz yinede köpeği çiftlikten, tavuğu yumurtayı çiftlikten değil, köyden alalım

imported_avkolik
28.Haziran.2010, 11:55
Arkadaşlar, yorum yazan değerli üyelerimiz;

burada araya girmek istiyorum..Bir açıklama ve uyarı ile konuyu akışına bırakacağım..

" Teoman Bey ilk olarak sitemize üye değil..Tartışmayı Teoman bey üzerinden yapacaksanız hemen konuyu kaldırıyorum ki tek bir kez daha bu şekilde bir yüklenme görürsem konuyu kaldıracağım arkadaşlar.Burada genelleme yaparak tartışalım.Bu olay kişisel değil, Türk avcılarının sorunu diyerek buraya attım.Lütfen şahsi sataşmalar olmasın...Tartışırken Avkolik & Dostkolik sitemize yakışır kelime ve cümlelerle tartışalım"

Anlayışınız için teşekkür eder, keyifli forumlar dileriz...

[HR]

WwW.aVKoLiK.Net (http://www.aVKoLiK.Net) Yönetimi

[HR]

İBRAHİM AKKAYA
28.Haziran.2010, 12:44
Arkadaşlar herkes fikrini belirtsin Kimisi Anasını sever kimisi kızını.İstiyen istediği yerden alsın .Şu internet çıkasıya kadar kimse köpeğin ne olduğunu bilmiyordu.
Falança da bir Köpek var harika onla eşleştirelim derlerdi Ponnter nedir Kurzzar nedir Drahter nedir bilmezdik Tüysüz ise Pointer Tüylü ise Ster der geçerdik şimdi bir sektör oluştu cins secere öğrendik amaçı dışına çıkıldımı derseniz çıkıldı bazı art niyetli kişiler adilik yaptımı yaptı.
Ama piyasaya Adam gibi köpek veren zevkle av yapmamızı sağlayan iyi kişilerde var .Bizde herşeyin kokusu çabuk çıkar .
Bizde bir barmak balı olan kendini tatlıçı sanır üç kafesle çiftlik kurdum diyenler bu işi hobi değil de kar amaçlı yapan kaç kişi var.
Bırakın istiyen istediği yerden alsın Bilmiyen bilene sorsun yoksa kurbanlık alır gibi rengine boyuna bakıp Köpek alan kişi avcı olamaz.

MERT OKAN
28.Haziran.2010, 20:52
Saçma sapan bir yazı.Kesinlikle sağduyu ile yazılmamış.Hedef alınan birileri var diye düşünüyorum.Başlığı çok beğenen arkadaşları konu üzerine bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.Dünyanın bir çok yerinde işini dörtdörtlük yapan köpek çiftliklerinin olduğunu unutmayalım.Ülkemizde de ciddiyetle bu işi yapan kişiler var.Bu gün ne kadar başarılı olduklarını tartışmıyorum ama yarın için bu günü yaşamak zorundayız.Güzel kanlar yetiştiren avcıdan da, çiftlikten de köpek alınır.Çiftlik denildiğinde tavuk ve yumurtadan başka şeyler düşünemeyecek kadar dar bir bakış açısı olabilirmi yahu.Allah Allaaaah.

Mustafa ÇİL
28.Haziran.2010, 22:39
SEVGİLİ ADMİN BURADA SATAŞMAYA YADA YÜKLENME YOK EFENDİM NE MÜNASEBET...

SERBEST KIRICI OLMADAN KÜRSÜDEYİZ HEP BERABER...

imported_avkolik
29.Haziran.2010, 20:15
Konu gereksiz kırgınlıkların olmaması için kilitlenmiştir...

imported_avkolik
29.Haziran.2010, 20:16
Konu AvkoliK.NeT forum kuralları (http://www.avkolik.net/forum/forum-kurallari/avkolik-net-org-site-kurallari/) gereği kilitlenmiştir...Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Lütfen şikayet veya önerilerinizi Bölüm moderatörü veya Yöneticilerimize bildiriniz...