Orijinalini görmek için tıklayınız : SORUM OLACAK???
veyselll
30.Haziran.2010, 20:49
DİKKAT:öncelikle açtığım konu kimsenin köpeğini kötülemek yada metetmek amaçlı değildir
sadece birçok kişinin merak ettiği bir konuyu ustalarla tartışmak amaçlıdır
piyasada birçok satılık köpek reklamı var. bunların altındada köpeğin avlarının yazılması gerekirken, bilmem kimin oğlu, bilmemkimin kızı, onun torunu, bunun halası gibi şeyler yazılıyor
şimdi bütün ustalara sormak istiyorum
bir köpek iyi ise bu köpeğin bütün yavruları aynı anası, babası, dedesi gibi iyi olmak zorundamı
bu arada eğitimini eksiksiz verdiğimizi düşünelim
mesela bir zamanlar yavruluktan beslediğim drahtaar ın kardeşi nin biri amcamda biride yakın bir yerdeydi. ben benim yavruma, gerek bilgisizlikten gerekse vakit olmadığım için diğerleri kadar ilgilenemiyordum. ama benim köpeğim diğer kardeşlerinden, hem temel itaatte hemde aport ta kat kat üstündü (onlarında görüşü böyleydi) ama avını görmek nasip olmadı o ayrı bir konu
konuyu biraz dağıttım ama sormak istediğim asıl konu şu:
İYİ BİR KÖPEĞİN BÜTÜN SOYU DA İYİ OLMAK ZORUNDA MI YOKSA HER ANANIN İYİ KÖPEKLERİ OLABİLECEGİ GİBİ KÖTÜ KÖPEKLERİ DE OLABİLİRMİ???
Mustafa ÇİL
01.Temmuz.2010, 00:20
sevgili veysel gardaşım selamlar
yok öyle bişi ...ne yok dye soracak olursan bana,,anne ve babadan her çıkan yavru süper olacak dye bir kaide yok elbetde..
kimi zaman eğitici hatası yüzünden kimi zaman köpeğin gen sorunu yüzünden aldığınız yavru süper star çıkmayabilir.
bir diğer konu ise,,,,köpek kiminse onun adı gecmesi en güzel olanı ve makbul olanıdır..
köpeğe kim değer verdi emek verdi merada süper işler yaptırdıysa zaten bu camia o hayvanı en kısa zamanda tanır...
ama yavru almak isdeyen arkadaşlar genelde sorarlar anne nedir baba nedir. en doğal haklarıdır elbetde.......
burda maksatlar hep aynı olmayabilir....Kimisi köpeğin soyunun o kana ait olduğunu dile getirmek için yazar kimis başka amaçlar için yazar
ONLARDA KİŞİNİN HAK VE ÖZGÜRLÜĞÜDÜR....
İSDER YAZAR İSDER YAZMAZ....ŞUNUN OĞLU BUNUN HALASI TEYZESİ ONLAR SAHİBİNİN BİLMESİ GEREKENLERDİR.BU TABİ BENİM DÜŞÜNCEM...
İTÇE İTİN SOYUNU SORARLAR diye bir atasözü vardır veysel kardeşim.Demekki soyda da bi şeyler var...
Osman KARATEPE
01.Temmuz.2010, 05:48
Soy ile alakalı olarak bilinmesi gereken en önemli nokta ana ve babanın av yapıp yapmadığı ve koku yetenekleridir sonra ana ve babanın soyu gelir.Biz insanlarda olmuyormu her kardeşin hepsi aynı değil onun gibi köpeklerdede çıkabilir işe yaramazlar....
Recep DÖNMEZ
01.Temmuz.2010, 06:04
Veysel Kardeş! bugüne kadar köpeğim olmadı,ama bugün bir
köpek yada yavru alacak olsam bende köpeğin soyuna önem verir
ona göre alırım.Haaa! yavru av yapar,yapmaz o verilecek eğitime,ilgi ve
alakaya bağlı.Ama yavrunun soyu kaliteli ise,gerçek asil soydan ise
şuna inanki yavru daha çok küçüklüğünde bile ırkının özelliklerini,soyunun
özelliklerini göstermeye başlar.Ben kaç defa şahit olmuşumdur el kadar
yavrunun fermada durduğuna.....
Selamlar...
veyselll
01.Temmuz.2010, 20:25
OKTAY ÇAKMAK abim yorum yerine bana mesaj atmış yanlışlıkla. onun yolladığı mesajı aynen yazıyorum
BEN ŞAHSEN AV KANINA BAKARIM AVA GİTMEYEN KÖPEĞİ KAPIMA BAĞLAMAM.DOĞAN HER YAVRUDA AYNI KALİTEDE MÜMKÜN DEĞİL OLMAZ HATA VERİR.SADECE ORANINA BAKMAK LAZIM
ZEYNAL KAPLAN
02.Temmuz.2010, 05:19
benim duyduğumda her doğan 10 yavrudan 10 uda av kanı yüksek çıkmaz 5-6 tanesi çıkar diyorlar ama tabi üstadlar daha iyi bilir...
veyselll
02.Temmuz.2010, 10:08
yorum yapan abilerime teşekkür ederim
bukadarmıyız sitede köpeklerden anlayan
yeni bir yavru doğduğu zaman; tüyü kadar avı bol olsun allah can pekliği versin yazmaktan daha zor değil
herkes kendine göre düşüncelerini yazsın istedim ben
yazsın ki milletimiz onun kızı bunun oğlu diye Gereksiz köpeklere gereksiz paralar vermesin
mesela genetikle uğraşan bi ulaş abim vardı ama ondan hala ses gelmedi
Hüseyin ORHAN
02.Temmuz.2010, 10:29
Biraz komik olabilir ama biz beş kardeşiz ama diğerleri anneme ve babama göre normal bir evlat iken ben onlara göre normal değilim :)) Bu teori köpeklerde de aynıdır diye düşünüyorum ama eğer böyleyse yere göğe sığdırılamayan bazi cins köpekler var bunların bir batımda 10 a yakın eniği oluyor ve sırf anasının babasının referansıyla ciddi paralara satılıyor bu durumda bu eniklerin de sorun çıkarması gerek yani fire mutlaka olabilir bu ihtimal var ama piyango kime isabet eder ????
dadak_e
02.Temmuz.2010, 10:47
veysel bey ustalara sorduğun için ustalar cevap vermiş sen tüm doskolik ailesine sorsaydın tümünden cevap gelirdi gerçek ustaların yanında bize laf sölemek yakışık almaz
yoksa herkesin bu konuda bi bilgisi yorumu olurdu.
Veysel kardeşim..konuna ilgi duydum ama ben bi çırak olarak cvb vereceğim.. ustam yaz tatilinde vekilen ben cvblayım olurmu.. şimdi tanıdığım o kadar çok insan varki 5 bileder 7 bileder 9 bileder veya 3 bileder kardeş yani mesela benim babamda öyle 4 evlat 4 ü de erkek.. şunu diyeceğim hiç biri birbirine tutmaz.. nasıl tutmaz onuda belirteyim.. biri namazında niyazında.. diğeri nerde olmayacak işler var onda.. biri avcı, diğeri hiç sevmez avı ve avcılığı onun gibi.. şimdi bu bi yaşam tarzı.. köpek de de eğitim.. eğitmesini bilirsek her av köpeği av yapar.. bazı av köpeği mükemmel olur bazı ları da yapar ama bi takım kusurları olur.. bazısı hepsi mükemmel olur işitmesorunu olur gözlerigörmez.. derler ya her güzelin elbet bi kusuru vardır diye.. bu konu böyle.. gelelim anasını sormaya babasını sormaya.. şimdi biz türk milleti çok meraklıyızdır.. sadece köpek için değil her konuda.. bir adet tüfek üretiliyo piyasaya çıkmadan adı çıkıyo markası serial nosu falan..bi bu av yeleğide olur çizmeside.. köpek bambaşka birşey veysel kardeşim.. neden başka.. benim düşündüğüm kadarı ile köpek almak bişey değil ama aldığın köpeyi çok iyi sececeksin para önemli ama en önemli duygusallığı sahip olduktan sonra asıl dert sorun o zamn.. bunu sormak bence yalnış değil ana baba önemli çünkü neden önemli onuda belirteyim.. (sitemizden örnek vereyim) bi yavru alıyosun diyelim aldığın yavru..--yavrunun babası sn. erkan öztürk'ün BİLL, annesi sn: ersin kasap ın SİNDİ diyelim..-- BU SADECE Bİ ÖRNEKTİR.. şimdi sen bu yavruyu av öğretemezsen burda hatayı kimde ararsın anası belli babası belli?? ben kendimde ararım.. ama bilmediğin nerden geldiği belli olmayan bi köpek alırsan.. ( bilmiyom ki av yaparmı yapmazmı anasını bilmem babasını bilmem dersin..yada deriz.. bence belirtmek te bi sakınca yok bütün dostların bilmesinde ve bilgisinde olmasında herhangi bi sakıncada yok.. bence çok güzel bi paylaşım veysel bey ve avkolik dostlarım..! saygılarımla
veysel kardesım bende fıkrımı yazayın ama tabıkı ustalar daha ıyı bılırler
benım görüsüm anne babası öretmen veya okumus olan ınsanların çoçukları genelde hebsı okuyor hayatlarında çalısma anlamında söylüyorum ıyı yerlere varıyorlar bu gerek egıtımden gerek genlerden gecıyor ama ana okumamıs baba okumamıs çoçuk ne yabsın azmı varsa ögretmenını derslerde ıyı dınler se basarılı oluyor yanı benım düsüncem ana baba nekadar avcı ıse yavrununda okadar avcı olması muhtemel ama egtım sart görgümüz cok güzel sov köbeklerı var ama merada av yabmıyorlar
benım kendı sahsı fıkrım,,,
veyselll
02.Temmuz.2010, 18:51
abilerim
öncelikle yaptığım bir yanlışı düzeltmek isterim
ben biraz cahil olduğum için bu işlerde, hepiniz benim ustam sayılırsınız
bu yüzden ustalara sorum olacak diye açmıştım konuyu
şimdi tekrar başlığı düzeltiyorum
Abi bende düşüncemi bildirmek isterim tabi ustalar bizden daha iyi bilirler..Öncelikle ana-baba önemlidir av yapıyor olması konusunda..Her ne kadar bütün yavrular aynı kalitede olmasada hepsi birer avcı olurlar buna inanırım ama tabi eğitim şart..Kimisi daha kolay ögrenecek,kimisi zor ama eğitim olduktan sonra iyi bir anne babaya sahip yawrular avcı olurlar..bu konuya bi örnek vermek isterim kopoy olan CESSİ'mizin beğendiğimiz REX ile eşlemesi sonucu çıkan yavrulardan biri bizde biride yakın arkadaşım mustafa'da..Gelelim konuya Mustafa'daki yavru gün geçtikçe benim daha çok hoşuma gitmeye başladı; gösteriş olarak felan ama inanıyorumki bu sezonda babamın kopoy konusundaki uzmanlığı sayesinde bizim yavru ondan daha önce ava başlıyacak, daha çabuk alışacak..yani kısacası abi 2 şey olursa yavrular adam olur er yada geç bu 2 şey, iyi bir eğitim ve iyi birer anne-baba..
slm arkadaşlar bence köpek tamamen eğitime bağlı av yapar kangal köpeği bile tavşan avında kulanıldığını tv de gördüm enik e keklik koklatırsan eğitimi sürekli keklikle yapsan kangal bile kekliğe ferma verir kanımca bu dur arkadaşlar soydan gelen tabiki daha iyi oluyor
selamlar.
dadak_e
03.Temmuz.2010, 18:36
beş parmak aynımıki doğan kardeşlerde aynı olsun
kişilk kandan gelir eğitiminle onu sen tetikliyeceksinki normalin üstünü yakalıyasın
görsel fermaya alışmamış bi köpekte sen her gördüğü nesneye ferma vermesini bekliye bilirsin ama kokuya ferma veren bi köpek sadece o anki aradığı şeye ferma verir
İbrahim ÖZEL
03.Temmuz.2010, 19:50
Ömer abi bizdede kangal var 100 civarı. Ama bir alman çoban köpeği gibi eğitim veremiyoruz olmuyor geninde yok. Oturu kalkı zor öğretiyoruz ve çabuk unutuyor. Geninde sürü köpeği olması var yapacak çok şey yok. Ben kangala uzak itaat eğitimi verdim diyen buyursun bana göstersin 5-10 civarı kangalda. Belki 1 tane örnek verirler sende mutlaka televizyonda tavşan avı yapan kangalı tek görmüşsündür muhtemelen.
Kardeş gelelim senin soruna. Gerçi arkadaşlar sana gerekeni söylemişler. Şimdi benim ilk köpeklerimden bir tane irlanda seterim vardı. Onu yetiştirmek için harcadığım zamanda 5 tane ingiliz seter eğitirdim inan. 5'ide irlanda seterimden daha iyi av yapacağına eminim. Aldığım ana baba süs köpeği olarak yetişmişler. Onların ana babasıda öyle. Yani av kanı yok köpekte. Yetişti yetişmedi değil ama bıldırcında. Diğer avlarda büyük zorluk çekiyordum. 10 yaşındada öldü. Ana baba neden bilinmeli dendiğinde işte bu nedenle. Ana baba avcı değilse av kanı taşımıyorsa köpeğe eğitimde versen çok ama çok zorlanırsın. Ana baba süper av yapıyordur ama çiftleştirmelerinde kan uyuşmazlığı vardır delibaş tabiriyle eğitim almakta zorluk çekerler buda olabilir. Köpek alacaksan daha önce birbiriyle çiftleşmiş köpeklerden bulmaya gayret edeceksin. Daha önce doğan yavruların durumunu öğreneceksin ki bu sorunuda ortadan kaldırasın. Benim 2 tane doğum yapmış köpeğim var ama süper avcıda olsalar babaları türkiyenin siperminatörüde olsa bu yavruların av durumlarını görmeden annelerine damızlığım diyemiyorum. Bunu sana kimse söylemez ama açık yüreklilikle söylüyorum ki herkes bu konularda bu bilgisi yoksa aydınlansın. Eğer kaliteli bir köpek alacaksan ana babanın safkan olup olmadığına avcı kanı taşıyıp av yapıp yapmadıklarına daha önceki çiftleşmesindeki doğan yavruların durumuna ve eniğin fiziki yapısına bakarak almalısın.
Sanırım bu açıklama seni ikna eder. Kal sağlıcakla gardaşım.
dadak_e
04.Temmuz.2010, 08:48
bi av köpeği ne kadar av kanı taşıyor olursa olsun 5 kuşak ava götürme avcılıktan eser kalmaz adamlar bu konulara hayatlarını harcamışlar
Ben, büyüğünce yazacağım.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.