PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : nedir bu arkadaşlar?

ibrahim karakurt
01.Temmuz.2010, 22:33
arkadaşlar ilk önce herkese merhabalar ve iyi geceler.bu benim ilk açtığım konu ve hatta ilk yorumumdurda diyebilirim.uzun zamandır siteyi takip ediyorum bazı konulardan artık sizlerede sıkıntı gelmedi mi?bu konular nedir diye dediğinizi duyar gibiyim.tabiki köpek konuları.Portala baktığımda konuların %80 i köpek konuları.hele hele onun oğlu,bunun soyu,şunun kızı yetmezmi sizcede.
köpek elbette avcı için vazgeçilmezdir,bende bir pointerciyim ama av ve avcılığımın önüne hiç bir zaman geçmedi,onlarca daha önemli konu varken neden herkes bu köpek sevdasına düşmüş anlam veremiyorum.
sulak alanlarımız her geçen gün kurutuluyor,bilmem göç yolları değiştirilmeye çalışıyor,limit aşımı avlar yapılıyor,teyple avlanılıyor,yerli kuşlarımızın soyunu tükettiler,kafes avcılığı halen devam ediyor,üreme mevsiminde bile ava devam edenlerimi dersiniz,gece far avı yapanlarımı dersiniz,yetmezmi bu kadar arkadaşlar bunları sıralamaya kalsam sizinde malumunuz ki sabaha kadar devam eder.
açılan bu köpek konuların çoğu püfür püfür reklam kokuyor,eminim ki çoğusuda çiflik sahipleridir veya konuları açanlar bu kişilerin yakın arkadaşlarıdır.
unutmayın ki avlarımızı korumadıktan sonra bu köpekleride bakmanın beslemenin hiçbir anlamı yok...şunuda kesin eminim ki en iyi av köpeği dahi olsa avımızın nesli tükense kimse bu köpeklere bakmaz.
bir düşünün isterseniz.
burda amaç kimseyi kırmak değildir,sadece bir sitemdir.

Mustafa ÇİL
01.Temmuz.2010, 22:48
valla doğru sözler satırlar içinden geldiği gibi yazmak en güzel olanıdır...
paylaşım için teşekkürler...
doğru arkadaşlar av kalmasa hayvan nesli tükense kim ne yapar bu 4 ayak bir kuyruk bir baş olan hayvanları

ersin kasap
01.Temmuz.2010, 23:00
ibrahim bey öncelikle hoşgeldiniz evet malüm ülke şartları avcılık maliyetleri çiflikler köpekler ne idiyi belirsiz konular tamam buyrun ama herşeyin biraz makul yanları olmalıdır bizler birer avcıyız ama öncelikle sadece vatandaşız bir bütünlük haline gelip hiç biryerde sözümüzü geçiremiyoruz başımızdaki büyüklerimiz federasyon dahil avcılıkla alakası olayan insanlardan oluşuyor teknulojinin ilerlemesiyle birlikte sulak alanlar ovalar ekim sahaları azalmakta ekolojik dengenin bozulmaya yüz tuttuğu şu zamanda bırakın avı avlağı ülkemiz satılıyor bence bunlardan önce ülke çıkarlarını konuşalım peki buranın paylaşım platformu olduğunu biliyoruz ama buranın sadece avcının yeri olduğuda malüm peki size soruyorum hangimizin imkanı tarım arazileri kurtarmaya hangimizin sözü fabrikaları kapatmaya onca insanın ekmeğiyle oynamaya yeterli teknolejiyle birlikte teyipler çıktı evet sorarım size yatırdığımız onca para orman ve çevre müdürlerine kaçak avcılık yapılsın diyemi yatırılıyor yaban tv nin kurulduğu seneyi bir gözünüzün önünde canlandırın ben çok iyi hatırlıyorum doktor ali postası teyip çalarken bıldırcın avı yapıyor peki baş bunu çekerse bizler ne yaparız ülkemizde eğitimin bukadar düşük seviyede olduğunu düşünürsez bence bunları kimseye anlatamayız

ibrahim karakurt
01.Temmuz.2010, 23:08
peki sizce susmak çaremi,bence değil.
madem burası avcılık sitesi o halde en başta konuşulması gereken konular bunlardır,ha köpek satış sitesiyse eğer söylenecek ne bir söz nede kelime kalmaz elbette.
belki on kişinin konuşmasıyla birşeyle çözülmeyebilir ama biraz önce baktığımda bu sitenin üye sayısı 8000 e yaklaşmış ve bu rakamda hiç yabana atılacak bir rakam değil.
sizin baş dedikleriniz ne zaman baş oldular onu bilmiyorum,onların başlığı kendilerine.onların baş olduğu yerde ben kesinlikle ayaklığı kabul etmem.ve onlarda bırakın başlığı aynı avlaklarda bile dolaşmayı istemem.onların neyin peşinde oldukları zaten malum.cebimizi en kısa zamanda nasıl daha fazla doldururuz peşindeler,ne av nede avlaklar umurlarında değil.
bu işe bir yerden başlamak lazım değilmi? iyi geceler Ersin bey,ilginiz için teşekkürler.

Mustafa ÇİL
01.Temmuz.2010, 23:12
ibrahim gardaşım bu stede boy boy resim atılır ama kolay kolay her satırına satılık
her sayfasına satılık yazılmaz afişler asılmaz gardaşım anlaşılan steyi çok fazla incelememişsin..
neyse açtığın konu aslında ciddi bir konu ama...
arkadaşlar uyuyolardır şimdi,,,yarın kim ne düşünüyor ise yazar çizer,,belki seni bile eleştirenler olur...
konyanın neresindensin gardaşım sorması kabahat değilse

ersin kasap
01.Temmuz.2010, 23:23
teşekür benden ibrahim özverili yazınızı fikrinizi savunmak gerçekten çok güzel

İbrahim ÖZEL
01.Temmuz.2010, 23:38
devam devam konular açılıyor takipteyim

fevzi dursun
02.Temmuz.2010, 04:29
size hakvermemek elde değil ibrahim kardeşim, ama biz yöneticiler olarak konu forum kurallarına uygun halde iken müdahele edemiyoruz, sadece paylaşımda bulunmamayı tercih ediyorum, sezon yaklaştı böyle şeyler normaldir diyelim

ZEYNAL KAPLAN
02.Temmuz.2010, 04:51
far avında haklısın ibrahim gardaş ben de bu konuda şikayetçiyim bizim burda şimdiden başlayılor far avına duyuyorum kaç defa söyledik yetkililerede pek üstüne düşülmedi 3-5 yıl sonra av da kalmıyacak..

ibrahim karakurt
02.Temmuz.2010, 05:32
ibrahim gardaşım bu stede boy boy resim atılır ama kolay kolay her satırına satılık
her sayfasına satılık yazılmaz afişler asılmaz gardaşım anlaşılan steyi çok fazla incelememişsin..
neyse açtığın konu aslında ciddi bir konu ama...
arkadaşlar uyuyolardır şimdi,,,yarın kim ne düşünüyor ise yazar çizer,,belki seni bile eleştirenler olur...
konyanın neresindensin gardaşım sorması kabahat değilse

yanılıyorsunuz Mustafa bey siteyi gayet ciddi bir şekilde takip ediyorum ve aşağı yukarı herkeside az çok yazı ve yorumlarından tanıyorum.bakın en azından site kuralı olan yazı karekterimi bile küçük harf olarak kullanıyorum.neyse zaten satılık ilanları portalda değilde ilan sayfasında veriliyor.galiba Mustafa bey benim anlatmaya çalıştığımı anlamadı,kimsenin köpeği beni ilgilendirmiyor satılmış veya satılmamışlada ilgilenmiyorum.siz merak etmeyin Mustafa bey biz bu zamana kadar yazmayıp sadece takip ettik ama az çok kimlerin ne peşinde olduğunuda biliyoruz,kimlerin av ve avcılığa hizmet peşinde olduğunu kimlerinde bu kapıdan rant etmek istediğinide biliyoruz.Konyanın Kadınhanı ilçesindenim,site üyelerinden Serkan KÜÇÜKKORAŞ av arkadaşımdır.bir tanıdığım daha var bu sitede ama onu daha sonra açıklayayım.
eleştiri her zaman olacaktır iyi veya kötü.

size hakvermemek elde değil ibrahim kardeşim, ama biz yöneticiler olarak konu forum kurallarına uygun halde iken müdahele edemiyoruz, sadece paylaşımda bulunmamayı tercih ediyorum, sezon yaklaştı böyle şeyler normaldir diyelim

Fevzi bey teşekkürler ama,forum kurallarında yanılmıyorsam reklam yapmak yasak öyle değilmi.yapılsada en azından sponsorluk üstlenilmek zorunluluğu var.geçen gün bir konu bu yüzden kaldırılmadımı,hani bıçak ve kemerlerle ilgili bir konu vardı.haklısınız o konuyu açan arkadaş direk reklam bazında açmıştı ama köpeklerle ilgili konularda reklam neresinde soruyorsanız kusura bakmayın özür dilerim gerçekten ama bunu görmemek için kör olmak lazım.
lütfen beni kimse yanlış anlamasın burda samimiyetine inanıdıklarım ve inandıklarınız elbette vardır.ama şu son bir,bir buçuk aydır yani tamda üreticilerin ellerinde yavru çokluğu yaşandığı dönemde açılan bu tür konulardan kendi adıma bu konudan hariç hiçbir konu açmayıp ve yorumda dahi bulunmamama rağmen ben sıkıldım.ve affınıza sığınarak böyle bir konu açtım.
bence gerçekten paylaşım yapmak isteyen arkadaşlara en azından av ve avımıza saygımız kalmamış olsa dahi emeğe saygı adına konularına katılmak en güzeli olmaz mı?

far avında haklısın ibrahim gardaş ben de bu konuda şikayetçiyim bizim burda şimdiden başlayılor far avına duyuyorum kaç defa söyledik yetkililerede pek üstüne düşülmedi 3-5 yıl sonra av da kalmıyacak..

Zeynal bey bazı yerlerde kalmadı bile,herkes bir yandan doğayı bu şekilde tüketmeye devam ederse gerçekten halimiz perişan o yüzden bende en azından herkes kendi adına bu tür konuları her platormda dile getirirse biri duymazsa biri duyar niyetindeyim.
bence siz bir dahaki sefere böyle bir şikayeti yaparken o yetkilileri en başta şikayet edin ve gidip direk kapısını çalın ve neden görevinizi yapmıyorsunuz diye sorun.bakın bence en iyisi siz milli parklara gidin ve ordaki denetimcilerin hepsinin cep numaralarını alın ve aradığınızda direk ceplerini arayın eğer gelipte görevlerini yapmazlarsa bu sizin elinizde bulunduracağınız bir kanıt olur ve görevini yapmayanları buna göz yumanları ilk başta şikayet edip durumu düzeltmeye çalışın.

Osman KARATEPE
02.Temmuz.2010, 05:57
arkadaşlar ilk önce herkese merhabalar ve iyi geceler.bu benim ilk açtığım konu ve hatta ilk yorumumdurda diyebilirim.uzun zamandır siteyi takip ediyorum bazı konulardan artık sizlerede sıkıntı gelmedi mi?bu konular nedir diye dediğinizi duyar gibiyim.tabiki köpek konuları.Portala baktığımda konuların %80 i köpek konuları.hele hele onun oğlu,bunun soyu,şunun kızı yetmezmi sizcede.
köpek elbette avcı için vazgeçilmezdir,bende bir pointerciyim ama av ve avcılığımın önüne hiç bir zaman geçmedi,onlarca daha önemli konu varken neden herkes bu köpek sevdasına düşmüş anlam veremiyorum.
sulak alanlarımız her geçen gün kurutuluyor,bilmem göç yolları değiştirilmeye çalışıyor,limit aşımı avlar yapılıyor,teyple avlanılıyor,yerli kuşlarımızın soyunu tükettiler,kafes avcılığı halen devam ediyor,üreme mevsiminde bile ava devam edenlerimi dersiniz,gece far avı yapanlarımı dersiniz,yetmezmi bu kadar arkadaşlar bunları sıralamaya kalsam sizinde malumunuz ki sabaha kadar devam eder.
açılan bu köpek konuların çoğu püfür püfür reklam kokuyor,eminim ki çoğusuda çiflik sahipleridir veya konuları açanlar bu kişilerin yakın arkadaşlarıdır.
unutmayın ki avlarımızı korumadıktan sonra bu köpekleride bakmanın beslemenin hiçbir anlamı yok...şunuda kesin eminim ki en iyi av köpeği dahi olsa avımızın nesli tükense kimse bu köpeklere bakmaz.
bir düşünün isterseniz.
burda amaç kimseyi kırmak değildir,sadece bir sitemdir.

http://www.avkolik.net/forum/diger-18/nedir-bu-arkadaslar/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/diger-18/nedir-bu-arkadaslar/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/diger-18/nedir-bu-arkadaslar/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/diger-18/nedir-bu-arkadaslar/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/diger-18/nedir-bu-arkadaslar/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/diger-18/nedir-bu-arkadaslar/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/diger-18/nedir-bu-arkadaslar/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/diger-18/nedir-bu-arkadaslar/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/diger-18/nedir-bu-arkadaslar/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/diger-18/nedir-bu-arkadaslar/.../Smileys/classic/grin.gif

Osman KARATEPE
02.Temmuz.2010, 05:59
Torun ve dede görmekten gına gelmedi değil aslında.Zaten 5 sene sonra avlanacak mera olmayacağı için bu tartışmalar anlamsız o köpekleri yarışmalara hazırlasak daha iyi olacak hepsi field trial köpeği olacak nasılsa.........

İBRAHİM AKKAYA
02.Temmuz.2010, 06:15
İbrahim kardeşim Burası avcı sitesi çoğu köpek alıp satmak için giriyor iki tenkit yazdınmı konuyu başka yerlere çeken çok.
Sayfalar dolusu Resim atsan yazı yazsan içinde namlı köpek adı geçmedimi pirim yapmaz.
Recep DÖNMEZ Asım ustayı ziyaret ettik diye bir konu açmış iki gün yorum yapan yok.
Ama bir sokak köpeğinin Resmini koy bu nedir de herkes ahkam keser herkes Köpek Uzmanı avcı atıçı.
Fevzi DURSUN Kardeşim haklı sezon yaklaştı şimdi yavru köpek satma zamanı .
Kimse Teyp avını Gece avını gündeme getirmez getirirsede prim yapmaz.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

kapadokyali_1981
02.Temmuz.2010, 06:30
İbrahim kardeş ilanlar konusunda geçen yıllarda yapmış olduğumuz TEMİZ PORTAL çalışmamız bu senede aynen devam edecek. Köpek reklamları konusunda söylediklerinize aynen katılıyorum yalnız Fevzi abininde dediği gibi biz yöneticiler olarak konunun forum kurallarına uygun olup olmadığını kontrol etmekle yükümlüyüz. Sezonun kapalı olduğu şu zamanda portalımızı bi şekilde canlı tutmak zorundayız sanırım bunun herkes farkında. Madem bu site hepimizin diyoruz o zaman üyelerimizinde bu konuda bazı sorumlulukları alması lazım. Yöneticiler olarak bizimde size bir sitemimiz olacak paylaşımın azı çoğu olmaz madem bu konuda herkes rahatsız hep birlikte buna bi çözüm olalım ve biraz elimizi taşın altına sokalım. Beni sakın yanlış anlamayın ama zamandır konuları yakından takip ediyorum ben demişiniz ama hiç bi konuya olumlu yada olumsuz 1 tane yorumunuzu görmedim. Yani böyle bi konu açtığınız size teşekkür ederim ama uzun zamandır takip ettiğiniz sitemize yorum yapmak için neden bu kadar beklediniz. Resimlerinizi paylaştınız ilgimi görmediniz? Biz yöneticiler olarakda maalisef bu konuda çok rahatsızız bu sadece sizinle alakalı bi durum değil bütün üyelerimizi biz aramızda görmek istiyoruz. Fikirlerini olumlu yada olumsuz bizlerle paylaşın istiyoruz. Üye sayısında ilk hedef 10.000 ama görüyoruzki üyelerimiz sadece izleyip resimlere bakmakla yetiniyor bişeyler yapacaksak bunu üyesi yöneticisi hep birlikte yapmalıyız. " Çorbada tuzun olacakki yemekte sözün olsun" Saygılar....

Tamer Kuvvet
02.Temmuz.2010, 06:34
İbrahim kardeşim Burası avcı sitesi çoğu köpek alıp satmak için giriyor iki tenkit yazdınmı konuyu başka yerlere çeken çok.
Sayfalar dolusu Resim atsan yazı yazsan içinde namlı köpek adı geçmedimi pirim yapmaz.
Recep DÖNMEZ Asım ustayı ziyaret ettik diye bir konu açmış iki gün yorum yapan yok.
Ama bir sokak köpeğinin Resmini koy bu nedir de herkes ahkam keser herkes Köpek Uzmanı avcı atıçı.
Fevzi DURSUN Kardeşim haklı sezon yaklaştı şimdi yavru köpek satma zamanı .
Kimse Teyp avını Gece avını gündeme getirmez getirirsede prim yapmaz.http://www.avkolik.net/forum/diger-18/nedir-bu-arkadaslar/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/diger-18/nedir-bu-arkadaslar/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/diger-18/nedir-bu-arkadaslar/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/diger-18/nedir-bu-arkadaslar/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/diger-18/nedir-bu-arkadaslar/.../Smileys/classic/grin.gif

Doğru söze ne gerek :)

Hüseyin ORHAN
02.Temmuz.2010, 08:12
Malesef konu köpek olunca portalın minimum 5 konusu köpeklere ayrılmış durumda

Bu durumda İbrahim kardeşimize hak vermemek elde değil. Her üyemiz yoğunlukla köpekler üzerinden yapılan organizasyonlara pek ilgi göstermiyor. Gösterenlerde nezaketten dolayı tebrik ediyor.

Değerli Site yöneticilerimiz bu konu için bir önerim olacak;

1. Köpek ilanları için açılan konular portala düşmesin ayrı bir link üzerinden ulaşılması sağlansın. Yani link tıklandığında yine mevcut portalımız gibi bir portal açılıp burdan takip edilebilsin.

2. Yine konusu köpek olan organizasyonlarada aynı şekilde bir ulaşım sağlar isek mevcut portalımızdaki köpek konularıyla alakalı yoğunluk kalkmış olur.

Benim nacizane fikrim bu uygulaması mümkün ise denemek te fayda olur diye düşünüyorum.

Ama portalda oluşabilecek boşluğu doldurmak için de değerli üyelerimize iş düşeceğini de unutmayalım. Bilgi paylaşılınca değerlidir. Eğer paylaşılacak bir bilginiz yok ise araştırılmasını istediğiniz bir konu olduğunda onu konu açarak sorarsanız elimizden geldiğincede araştırır yardımcı oluruz.

Benim aklıma gelen bunlar. saygılar....

Köpek

Osman KARATEPE
02.Temmuz.2010, 08:18
Hüseyin zaten ilanlar kısmı ayrı portalda ilan konusu yok...İlanlar bölümü ayrı olarak açılıyor portalla ilgisi yok.Buradaki sıkıntı hemen hemen her konunun köpekler üzerine açılması...

Hüseyin ORHAN
02.Temmuz.2010, 08:49
öyle ama araya karışanlarda olmuyor değil ve bu araya karışanlarda ıslatılıp ıslatılıp tekrar portala gelebiliyordu.

O zaman yine görev yöneticilerimize düşüyor portalı bu köpek yoğunluğundan kurtarmamız gerek olmasın demiyorum bu kadar dikkat çekecek kadar olmasın barii

Anlayışınız için teşekkürler.

emrah tatar
02.Temmuz.2010, 09:11
arkadaşlar
aslında ibrahim beyin yazısından çok önemli bir anafikir çıkıyor.8000 kişilik bir güç topluluk olmuşuz sadece şikayet ediyoruz,yapılan yanlışlar karşısında sadece sızlanıyoruz.şikayetci olduğumuz konularda ortak bir metin hazırlayıp örneğin far avı,zamansız avlanma yeterince denetim olmaması alınan gereksiz paralar avın azalması gibi konularda,her ilden bir kaç arkadaş organize olup imza kampanyası başlatabiliriz,benim şehrimde 10 a yakın av kulübü var ortak metini alır tüm kulüplere dağıtırım,herkes aynı şeyi yaparsa hani şikayet ettiğiz sesimizi duyuramıyoruz avdan anlamayanlar bizi yönetiyor gibi sızlanmalarında önüne geçebiliriz
bu bir örnek buna benzer çok şey yapabiliriz örnek bu sene kimse pul almaz en azından av sezonunun ilk haftasına kadar mutlaka ki aaaaa noluyo diyen olacaktır.burada sevgili site yöneticilerine de büyük görev düşüyor arkadaşlar bu tür yönlendirmeleri sizlerin yapması lazım.
herkese saygılar

Hüseyin ORHAN
02.Temmuz.2010, 09:20
İsmini hatırlayamayacağım bir yabancı film de olmuştu yanlışlıkla cezaevine giren bir bankacı cezaevine yeni kitaplar gönderilmesi için gerekli kuruma dilekçe yazıyor ve bunu bir kaç yıl devam ettiriyor ve sonunda isteği yerine geliyor.

Ama bizim sistemimizde bizim bu girişimimizi anlayabilecek kapasitede yöneticilerin olduğundan duyduğum şüpheden dolayı bir sonuç alamayız diyede düşünmekteyim.

Osman KARATEPE
02.Temmuz.2010, 09:40
İsmini hatırlayamayacağım bir yabancı film de olmuştu yanlışlıkla cezaevine giren bir bankacı cezaevine yeni kitaplar gönderilmesi için gerekli kuruma dilekçe yazıyor ve bunu bir kaç yıl devam ettiriyor ve sonunda isteği yerine geliyor.

Ama bizim sistemimizde bizim bu girişimimizi anlayabilecek kapasitede yöneticilerin olduğundan duyduğum şüpheden dolayı bir sonuç alamayız diyede düşünmekteyim.

Aynen katılıyorum Hüseyin kimi kime şikayet edelim hadi iç anadolu temsilcisine gönderelim dilekçelerei sonrası ........

veyselll
02.Temmuz.2010, 09:49
İbrahim Abi
sen nerden geldin nasıl geldiysen hoş geldin
av amaçtır bana göre. köpek ise araç
ama bir araçları amaçların üstünde görmeye başladık artık
sitede köpek satış ilanı yasak. ama köpek resmi koymak serbest. öylede olması lazım. çünki her avcı bir diğerinin köpeğinin özelliklerini görmeyi vede kendi köpeği ile mukayese etmeyi ister. ama her zaman olduğu gibi iyi niyet bazan suistimal edilebiliyor.
gece avı vede diğer yasak şekilde yapılan avlara gelince. ÇÖZÜM BENDE:

çevre korumayı arasan gemezler, dilekçe yazsan, bu ülkede dilekçelerin kaç tanesine cevap geliyor.
amaaa kendi köpeklerimizin soyuna tek laf sölettirmeyen asabi av camiası vede avcılık kulupleri olarak. bir akşam o işleri yapanları bi ZİYARET etsek bakın bu sorun kalırmı ortada
(NOT:avcılar kulübü: ara sıra okey oynadığımız yer)

02.Temmuz.2010, 10:10
İbrahim kardeş ilanlar konusunda geçen yıllarda yapmış olduğumuz TEMİZ PORTAL çalışmamız bu senede aynen devam edecek. Köpek reklamları konusunda söylediklerinize aynen katılıyorum yalnız Fevzi abininde dediği gibi biz yöneticiler olarak konunun forum kurallarına uygun olup olmadığını kontrol etmekle yükümlüyüz. Sezonun kapalı olduğu şu zamanda portalımızı bi şekilde canlı tutmak zorundayız sanırım bunun herkes farkında. Madem bu site hepimizin diyoruz o zaman üyelerimizinde bu konuda bazı sorumlulukları alması lazım. Yöneticiler olarak bizimde size bir sitemimiz olacak paylaşımın azı çoğu olmaz madem bu konuda herkes rahatsız hep birlikte buna bi çözüm olalım ve biraz elimizi taşın altına sokalım. Beni sakın yanlış anlamayın ama zamandır konuları yakından takip ediyorum ben demişiniz ama hiç bi konuya olumlu yada olumsuz 1 tane yorumunuzu görmedim. Yani böyle bi konu açtığınız size teşekkür ederim ama uzun zamandır takip ettiğiniz sitemize yorum yapmak için neden bu kadar beklediniz. Resimlerinizi paylaştınız ilgimi görmediniz? Biz yöneticiler olarakda maalisef bu konuda çok rahatsızız bu sadece sizinle alakalı bi durum değil bütün üyelerimizi biz aramızda görmek istiyoruz. Fikirlerini olumlu yada olumsuz bizlerle paylaşın istiyoruz. Üye sayısında ilk hedef 10.000 ama görüyoruzki üyelerimiz sadece izleyip resimlere bakmakla yetiniyor bişeyler yapacaksak bunu üyesi yöneticisi hep birlikte yapmalıyız. " Çorbada tuzun olacakki yemekte sözün olsun" Saygılar....

doğru söze ne gerek var selamlarhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

Birol YAY
02.Temmuz.2010, 10:45
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gifİBRAHİM Kardeşim Öncelikle Hoşgeldin Hızlıbir Giriş Yaptın Ama Doğru Yere Temas Ettin Bu Konular Baymıştı Zaten İBRAHİM AKKAYA Abimin Dediklerine Katılıyorum.MANİSADAN Selamlar.

ibrahim karakurt
02.Temmuz.2010, 18:17

benim burdaki bu konuyu açma amacım sadece av ve avlaklarımızın korunmasından çok bu köpek mevzularının ön plana çıkması ve daha önemli konuların ikinci plana atılmasıdır.sizleri yani AVKOLİĞİ takip eden binlerce yeni avcı adaylarının olduğuna hiç şüphem yoktur.
bu bizler için daha önemli değilmi,belkide içlerinden biri bizlerin çözmeye çalışıpta çözemediği sorunları çözebilecek bir mertebededir.ama bunu sadece köpek konularına yapılan hayırlı olsun,tüyü kadar avıda bol olsun gibisinden 70-80 lere kadar uzanan yorumlardansa avcılık adına,eğitim adına açılan konulara bu sayıda yorum yapıp bilgiler eklemek daha iyi olmazmıydı.
ömer kardeşim bizler misafirperver bir milletiz ve çorbada tuzumuz olmasada yiyecek bir tas çorba verecek bir kapımız vardır.bundan şüphe duyma.elbetteki bir üye olarak bizlerin katılımda bulunması ve katkıda bulunması gerekir bunu kabul ediyorum ama burda bu konunun açılma amacı bu değil,
bence siz dediğiniz gibi TEMİZ PORTAL çalışmasına biran önce hız verinki diğer üyelerde bundan sonra açacağınız ve açacağımız av ve avcılığa ait eğitici ve öğretici konulara yorumda bulunma ihtiyacı duysunlar.
bir çok dostum bu köpek mevzularından birbirleriyle kavga yapıp dostluklarını bozdular,hatta içlerinde dost bildiği tüccarlardan dost kazığı yiyenler bile oldu.
sizler eğerki bu koca AVKOLİK sitesinin yöneticileri iseniz size düşen bu tür insanları yani tüccarları deşifre edip avcı dostlarımızı bu insanların zehirli ağlarından korumaktır.

02.Temmuz.2010, 18:44
ibrahim kardeş hoşgeldin güzel bir konuya deginmişsin , avcıyı düşünen yok herksin gözü avcının cebinde ,kimse hakkına razı olmuyor her zaman ben var 8000 kişi kayıtlı diyorsun biz odugumuz zaman herşeyin üstesinden geliriz.selamlar

imported_avkolik
02.Temmuz.2010, 18:56
İbrahim Bey merhabalar, öncelikle aramıza hoşgeldiniz.Fikirlerinizi bu denli açık sözlülükle dile getirdiğiniz için sonsuz teşekkürler...

Konuya gelince Avkolik.Net olarak geçmiş yıllarda çok fazlasıyla başımızı ağrıtan bu satış ilanlarına çözüm için çok uzun süre tartıştık.Fikirler aldık.Napabiliriz düşündük.En sonunda belki çözüm olur diye satış ilanlarını portalımızdan, forumumuzdan ayırdık.Zaman harcadık, emek verdik ve AVKOLİK İLAN BÖLÜMÜ (http://ilan.avkolik.net) nü devreye aldık.Uzunca bir süredir satış ilanları için bu bölümü kullanıyoruz ki forumdaki ilan bölümünü dondurduğumuzu ve şu an için mesaj ve konuya kapalı olduğunu görmüşsünüzdür.

Fakat bu seferde sizinde dediğiniz gibi reklam kokan konular gelmeye devam ediyor.Buna nasıl bir çözüm bulunur bilemiyorum.Ama bir avcı arkadaşımız konu açıyor avdaki can yoldaşı olan köpeği ile fotolarını paylaşıyor.Bir diğeri reklam amaçlı açıyor.İkiside kurallarımıza uygun ve nizami konular.Sanırım burada değerli Avkoliklere çok büyük iş düşüyor.Konu ayrımı yapacaklar ve TEMİZ PORTAL & TEMİZ FORUM için bu tür konulara katılmayacaklar.Avcılık için bilgilendirme konularına ağırlık verecekler.Tek başımıza bizlerin mücadelesi çok yanlış yerlere çekiliyor.Ama üyelerimizde bizimle beraber hareket ederse bu işin üstesinden geliriz.Bunun tek çözüm yolu bu arkadaşım...

Bizler ne köpek satıcısıyız nede üreticisiyiz.Ne bir federasyonun parçasıyız nede düşmanıyız.Avcılık için ne faydalıysa yanındayız.Ne zararlıysa karşısındayız.

Bu tür fikirler geldikçe bizlerde sitemizi bu yönde yönlendirmeye çalışacağız.Sizlerin fikirleri çok önemli...Lütfen fikirlerinizi bizden esirgemeyin.Lütfen konulara, yapılan bilgilendirmelere kayıtsız kalmayın.Sizlerde katılıp fikirlerinizi beyan edin.Anketler var 100 lü oylarda kalmış.Oy kullanın.Sizler paylaştıkça bizler dahada gayrete geliyoruz.Lütfen bunu unutmayın.

Yeri gelmişken bizler sadece sitenin kurallarını uygulayan bir nevi sitenin işçileriyiz.Her birimizin sitemizi daha ileriye götürmek için farklı görevleri var.Şu an geliştirmeye açık birçok kategori ve bölümümüz var.Sizlerden ben bu işi yaparım, şu bölümde sorumluluk alırım diyen varsa işte meydan.Direk özel mesajla bizlere bilgi verin ki bu sorumluluğu paylaşalım...

Konu için tekrar teşekkür ederim..

Saygılar...

İbrahim ÖZEL
02.Temmuz.2010, 20:00
İbrahim bey. Tekrar hoş geldiniz. Dedikleriniz mutlaka doğru şeyler ama bu gördüklerinizi siteyi uzun zaman takip ettikten sonra yazıya dökmekte biraz geç kaldığınızı düşünüyorum. Bizler dostkolikte farklı düşünceleride görerek konuları tartışarak çözüm bulmak için burdayız. Fikirlerinizi alalade paylaşmanızı görmek beni sevindirdi. Bu konularda arkadaşlarında dediği gibi kurallara uygun olan paylaşımlarda reklam hissedildiğinde katılım yapılmaz konuda kısa sürede kaybolur dosyalanır gider. Sizlerin katılımıyla reklam kokmayan güzel konularınızı görmek tartışılacak fikir beyan edilecek ve birbirimize bilgi aktarımı yapılabilecek konuları görmek için şimdiden heycanlanıyorum. İnşallah sadece bu konuda kalmaz sitemizi paylaşımlarınızla renklendirirsiniz.

Kalın sağlıcakla...

mustafa altınsoy
03.Temmuz.2010, 06:20
aslına bakarsan şöyle ince eleyip sık dokursan sakince düşünüldügünde ibrahim bey e hakvermemek elde deil herkes tuturmuş şu köpek şöyle damızlık böyle damızlık babası şu ansı şu dedesi şu resimler boy boy ula arkadaş bide av videosunu atın bakim şu dedenin babanın annanın kokusu ferması avı nasıl demek istedigim biri çıkıyor şu damızlık çok iyi yavrular verdi çok güzel birkan tamam doru olabilir ama bir av daki videosunu dinlemeden resimlerle iyi veya kötü deniliyor ben buna karşıyım.bide sitede binlerce üye var dogru fakat genel olarak düzenli birşekilde siteye girip yorum yapan kişiler belli zaten.kimseye ithaf en yazmadım buyazımı sadece içimden gelenleri yazdım saygılar.

İbrahim ÖZEL
03.Temmuz.2010, 06:39
Mustafam hemşerim haklısın. Ama sık olmamak kaydıyla bunlarda gerekli değil mi? Avcı ailesi kaliteli köpekleri görmeli ki aynı zamanda fiat farklarınıda görmeli ve kalitesiz köpeklerede haketmedikleri paraları ödememeli. Bu tanıtımlarda arada olsun ki dostlarımız yanılmasınlar. Sahtekarlıkla bu işi yapanların ekmeğine yağ sürdürmemeliyiz. Baymamak kaydıyla bu konuların arada portalımızda görünmesi bence yararlı. Ama hep dediğimiz gibi herşeyin aşırısı zarar verir.

mustafa altınsoy
03.Temmuz.2010, 07:34
ibrahim abi hemşerim topragım abi elbette koyacaklar göstercekler bilgilendirmek babında benim buna lafım yok fakat abi genel konuşuyorum busitede veya başka sitelerde adam tuturmuş bir damızlık vay şu yavrusu birinci oldu vay şöyle ferması var ahada buda resmi kaç kişivar adam gibi damızlıgının videosunu atıpta işte arkadaşlar benim damızlıgım bu bunlarda avdaki videoları şuda yavrunun annesi işte avdaki videosu şuda yavrunun babası işte arkadaşlar şuda avdaki videosu ben bunu söylemeye çalışıyorum canım abim. mesela mustafa çilin damızlık olan lord türkiyeye namsalmış bidamızlıktır hoş bendede torunu vardırhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/4.gif mustafa çil abim saolsun abi bu sezon gitigin avlarda köpeklerinin av videosunu çek siteye at. şimdi diceksin ula gardaş senin yaşın kaç bide akıl veriyor diceksin ama ben bunu şunun için söylüyorum artık köpek almak isteyen avcı arkadaşlar birazda gerçekçi olmak zorunda sözüm ona okadar sahtekarlık yapan kişiler varki bu camiada köpegini öve över satıyor köpek alan arkadaşta büyük heveslerle onu büyütüyor av sezonu açılıyor sonra hüsran saygılar abi.

İbrahim ÖZEL
03.Temmuz.2010, 07:58
İşte bunun için temiz portal uygulaması yapıyoruz kardeşim. Önem verilmemişse böyle köpek konularına bilinki bilenen bişi var.

03.Temmuz.2010, 08:31
İbrahim bey Öncelikle aramıza hoş geldiniz.Açtığınız konu çok önemli bir konu.gelin sizinde bu çorbada bir tuzunuz olsun birlikte daha güzele daha iyiye nasıl giderizi hem konuşalım hem yapalım.Bu site sadece yöneticilerin değil.Tüm av camiasının.Yöneciciler olarak sezonun kapalı olduğu bu dönemde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.Gördüğünüz eksiklikleri gidermek için kimseye sormanıza gerek yok.İstediğiniz konuyu açabilirsiniz.

Açılmasını istediğiniz konuyu hiç kimseye sormadan açın bizde seninle olalım. Bu açtığınız konu gibi.Gelin sizde elinizi taşın altına koyun.Sorumluluk alınki bazı şeyleri düzeltebilin.

emrah tatar
04.Temmuz.2010, 16:28
Arkadaşlar
kimi kime şikayet edeceksin,bizi kimse anlamaz demek,biraz kaçamak cevaplar,anlar arkadaşlar anlamak zorundalar onları oraya koyan aslında bizleriz,8000 kişi en az bir hanım düşünürsen 16000 oy,5 kişilik bir aile 40000 bunlar az rakamlar değil orta halli bir ilçe yapar yeterki bizler birlik olalım.Yaşanan yanlışlıklara beraber tepki verelim,köpekte konuşalım ama hakkımızı da koruyalım herzaman bir yol vardır.yaz dilekçe hemen versinler hakkını,öğle değil ama mücadele süreç gerektirir.KAYBEDECEK NEYİMİZ VARKİ
manisadan herkese saygılar

ibrahim karakurt
05.Temmuz.2010, 21:33
tüm yorumda bulunan arkadaşlara teşekkür ederim,gelen yorumlara göre anlatmak istediğim anlaşılmış ama sadece anlaşılmakla kalmış o kadar.
aranızda çok iyi tüccarlar var buna eminim,çokta güzel köpekler var bunada süphe yok,
ama şunada hiç şüphem yokki AVKOLİK-dostkolik sitesinde sadece işini yürütmek için bulunan insanlarda var.
ben bu konuyu sadece bir zamanlar bilgi konularıyla dolu bu güzelim sitenin sadece av köpeği sitesine dönmesinden dolayı duyduğum üzüntüten açmıştım,
şu yorumu bile yazarken şuanki portalın yarısından çoğu köpeklerle ilgili konular ve bu konulardan bir çoğu sürekli portalda canlı tutulmaya çalışılıyor,kimse birbirini kandırmaya çalışmasın lütfen arkadaşlar burda bir pazar yaratılmaya çalışılıyor herne kadar inkar edilsede,
neyse benim ne köğek alacağım var nede satacağım Allah çarşınızı pazar etsin,
ama son olarak şunu söylemek istiyorum yazık ediyorsunuz,
diğer sitelerin önünde olan bu farkınızı bu şekilde kaybetmeyin,
tekrar herkesten özür diliyorum,

05.Temmuz.2010, 21:54
Açılmasını istediğiniz konuyu hiç kimseye sormadan açın bizde seninle olalım. Bu açtığınız konu gibi.Gelin sizde elinizi taşın altına koyun.Sorumluluk alınki bazı şeyleri düzeltebilin.

ibrahim karakurt
05.Temmuz.2010, 23:21
Mustafa bey sizi gerçekten anlamak istiyorum ama olmuyor,
ben ne yapabilirim ki sadece düşüncelerimi söylemek gibi bir özgürlüğüm var o kadar,sorumluluktan kastınız nedir?
Ali beyde sitede görev almak isteyen arkadaşlar bana özelden yazsın demişti ama inanın gerçekten benim amacım burda görev almak değil,sizler zaten bu işin üstesinden gelmekte yoğun bir çaba sarfediyorsunuz bunu kimse inkar edemez.
ama inanın dışardan bakıldıdığında çok farklı şeyler görünüyor,belki sizlere ordan gözükmüyor ama inanın bizler yani üyeler bunu gayet net görebiliyoruz ve ben nacizane bir üye olarak sadece sizleri uyarmak istedim.
dediğim gibi yurdun bir çok yerinden tanıdığım avcı arkadaşlarım,dostlarım ve akrabalarım var çoğuda sitede üye ve onlarda bu gidişattan memnun değil,sorulduğunda ya bırak diyorlar site köpek satış reklamlarıyla dolu diyorlar,burada isim veripte okları üzerime çekmek istemem onlar zaten kendilerini çok iyi biliyorlar.
lütfen arkadaşlar dostlukları bu şekilde harcamayın,burası avcıların huzur bulduğu dostluk ve samimiyetliklerin olduğu bir yer mi? yoksa bu örtü altında köpek tüccarlığının yapıldığı bir yer mi? siz değerli yöneticilerden ben bu soruya tüm samimiyetinizle cevap vermenizi istiyorum.sanırım buda bir avcı ve bir üyeniz olarak hakkımdır.
ha bana şu cevabı verirseniz.''gerçekten burası avcıların huzu bulduğu dostluk ve samimiyetliklerin olduğu bir yer ''derseniz,bence siz biraz kendinizi ve sitedeki insanları gözden geçirin,o zaman gerçekten cevabın bu olması gerekirken hiçte öyle olmadığını göreceksiniz.
insanlar sitenizi denemek için üye olup bir köpek aradığını içeren bir mesaj atıyor ve bu kişiye özelden onlarca satıcılardan bir o kadarda bu satıcıların yandaşlarından özel mesaj gidiyor.
belki bu mesajdan sonra bu kişilerden banada özelden veya açıktan tepki mesajları gelebilir.ama bu benim inanın umrumda bile değil çünki benim umrumda olan böyle bir sitenin bu ayak oyunlarına getirilmeye çalışılmasıdır,
bilmem anlatabildim mi Mustafa bey.

kapadokyali_1981
06.Temmuz.2010, 08:14
İbrahim bey söylediklerinin doğru olduğu konusunda herkes hemfikir sanırım bu konuda sıkıntı yok. Ama bu olay öyle dışardan göründüğü kadar kolay bi olay değil. Sizin dediğin şeyin önüne geçmek için kesin kurallar koymak lazım. AVKOLİK form kurallarında köpek satışı ilanı verilmesi satış formatına uygun olduğu sürece serbesttir. Birine sen ilan verirsin diyip ötekine sen tüccarsın burda ilan veremezsin diyemeyiz. Ya kesin bi kural koyup bu sitede köpek satış ilanı vermek yasaktır diyecez yada forum kurallarına uyduğu sürece bu tip konulara dikkat edip sıkıntıların önüne geçmeye çalışacaz. Bu camiada herkes birbirini tanır kimin ne olduğunuda bilir siz hiç merak etmeyin. Herkes kendi kapısının önünü temiz tutarsa heryer tamizlenmiş olur. Eğer bu konuda bizimle paylaşacağınızz bi fikriniz varsa buyrun onuda söyleyin yönetim olarak gereken neyse yapalım.

ha bana şu cevabı verirseniz.''gerçekten burası avcıların huzu bulduğu dostluk ve samimiyetliklerin olduğu bir yer ''derseniz,bence siz biraz kendinizi ve sitedeki insanları gözden geçirin,o zaman gerçekten cevabın bu olması gerekirken hiçte öyle olmadığını göreceksiniz.

İbrahim bey yalnız şimdi burda bi durun. Bu site bi kaç kişinin kurduğu öyle milletin gelip kafasına göre atıp tuttuğu bi site değil. İnsanların niyetleri çok önemlidir niyetiniz ne ben çok merak ediyorum. Bu siteyi madem bu kadar çok seviyosunuz eleştirmek yerine bişeyler yaparsanız bizde sizin ne kadar iyi niyetli olduğunuzu hep beraber anlamış oluruz. Şu konu haricinde ne bi tane paylaşımınız nede bi tane yorumunuz var. Tamam biz bu konuyu enine boyuna oturur gene tartışırız ama maksat üzüm yemekmi yoksa sadece bağcığı dövmekmi onu bi anlayalım. Online olduğunuz süre içerinde bakıyorum bu konu haricinde hiç bi konuya bakmıyosunuz bence siz önce bu soruların cevabını bi verin.

imported_avkolik
06.Temmuz.2010, 08:30
İbrahim Bey bende sizi anlamaya çalışıyorum, anlıyorumda...Samimi düşünceleriniz gerçekten hoşuma gidiyor...Bende bütün yönetici arkadaşlarımızda deyim yerinde ise inanın çırpınıyoruz..Neden mi derseniz, işte bu söylediğiniz oluşabilecek kötü imajı engellemek için.

Ama öyle bir noktaya geliyor ki çokta yapabileceğimiz birşey kalmıyor.Elimiz kolumuz bağlı kalıyor.Na'pabiliriz ki .Şu an avcı çevresinde köpeği doğum yapan nasıl satarım diye düşünüyor.Bu bir gerçek mi ? Evet gerçek.Haliyle sitelerde avcılarla direk iletişim kurduğu için buraları tercih ediyor.

Evet yine aynı yere geliyoruz...Ne yapacağız ? Nasıl bir çözüm yolu izleyeceğiz?? Biz çözüm olarak gördüğümüz şeyi yukarıda da dediğimiz gibi ilanları mesajlardan uzak tutarak, forumdan ayırarak yapmaya çalıştık...Yetmedi diyorsak ne yapacağız ? Bu şekilde forumda reklam yapmaya çalışan köpek satmaya çalışanları siteden silecekmiyiz, Mesaj yazmasını engelleyecekmiyiz ? Peki bu sırada gereçekten köpeğini göstermek isteyen , köpeğiyle resimlerini yayınlamak isteyen arkadaşları nasıl ayıracağız ? Bunun kıstası nedir?

Emin olun biz bu konuyu yönetim olarak kendi aramızda tartışırken bile çıkmazlara giriyoruz. Bunalıyoruz.......

İşte bu noktada siz değerli dostlardan öneri bekliyoruz.Gelin çözümü hep beraber bulalım.Sizlerde yol gösterin.Nasıl bir avkolik istiyorsunuz.Sitemizden neler bekliyorsunuz? Nelerden rahatsız oluyorsunuz ? ( Madem ihtiyaç var bu konuda burada tartışalım, önerileri alalım Önermek için TIKLAYIN (http://www.avkolik.net/forum/istek-ve-onerileriniz/) )

Son olarak diyorsunuz ki
''gerçekten burası avcıların huzu bulduğu dostluk ve samimiyetliklerin olduğu bir yer mi ? "

Ben buna şeksiz şüphesiz EVET derim...Buna EVET diyecek birçok üyemizin ve sizinde olduğunuza inanıyorum. Ama madem ki bir sıkıntı var elbirliğiyle çözelim, ortamımızı bozmayalım.

İçten ve samimi olduğuna inandığım düşünceleriniz ve görüşleriniz için tüm yüreğimle ve samimiyetimle teşekkür ederim...Lütfen bundan vazgeçmeyin.Eleştirin.....Eleştirin ki doğruyu bulalım...

Selam ve saygılarımla..

Not: Buraya yazamayacaklarınız varsa imzamda telefon numaram var arkadaşlar...

06.Temmuz.2010, 13:58
Ustalar gereken açıklamayı yapmış ibrahim kardeşim.. bende bu konuda düşüncemi avkolik..Net istek ve önerileriniz konusuna üç beş satır yazma gereği duydum saygılar..

çetin ekren
06.Temmuz.2010, 17:48
ibrahim bu güzel konu için teşekkür ederim...arkadaşlar,dostlar bu arada İbrahim KARAKURT benim kayınbiraderimdir....
konuya katılan tüm dostlara bende teşekkür etmek istiyorum...
bu arada Ömerin bir sorusunu yanıtlamak istiyorum,neden başka konulara yorumun yok,neden başka konulara katılmıyorsun...
gerçektende katılımda bulunması için bende çok ısrar ettim halende ediyorum,inşallah bundan sonra fırsat buldukça katılacağına söz verdi....
sıkıntı duyduğu bu konu hakkında uzun uzadıya çok konuştuk onunla ve haksızda değil...gerçektende son zamanlarda adam aklllı katılım yapacak konu olmadığını hepimiz biliyoruz...
katılacak konularda kısa zamanda portaldan düşüyor,yada konuyu açan arkadaşlar tarafından katılım olmadığından siliniyor...
gerçektende burda ibrahimin kesinlikle ard bir niyeti yok ve kimsenin köpeğiyle,kuzusuylada ilgilenmiyor,amacı sadece av ve avcılık...