Orijinalini görmek için tıklayınız : Avlanma Belgesi Vize İşlemleri Kalkacak.!!!!!!
Osman KARATEPE
02.Temmuz.2010, 06:33
Avlanma Belgesi Vize İşlemleri Kalkacak.Son Kez Kulüp Üyelerinden 160 TL Alınacak...
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Alt Komisyonunun yaptığı toplantıya,Çevre Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri ile beraber Türkiye Avcılık ve Atıcılık As Başkanı Atilla İshak Tankut’ ta katıldı.
Toplantıda 4915 sayılı Av Kanununda yapılan değişikliklerle her sene yapılan avlanma belgesi vize işlemlerinin kaldırılmasına karar verildi.
Son kez ve bir defaya mahsus olmak üzere Avcılık ve Atıcılık kulüplerine üye olanlardan 160-TL, kulüp üyesi olmayanlardan 200-TL alınmasına karar verildi. Toplantı sonunda karar üst komisyona havale edildi. Üst komisyon tarafından da bu karar kabul edilirse senelerdir süren ve avcıların büyük tepkisine neden olan bu yanlış düzeltilmiş olacak.
Konu ile ilgili olarak görüşlerini belirten avcılar ise, ‘’Bu son ödemenin de alınmaması gerekirdi. Yıllardır ödüyoruz. Umarız bir süre sonra yine bizden para istemeye kalkmazlar’’ şeklinde konuştular.
Atıcılık ve Avcılık Federasyonundan yapılan açıklamada ‘’Atılan bu adımı memnuniyetle karşılıyor, tüm Çevre Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar yetkililerine avcılarımızın yanında olduklarını bir defa daha gösterdikleri için teşekkür ediyoruz.’’ Denildi.
emre cetinsoy
02.Temmuz.2010, 06:40
çok güzel bir haber
Tamer Kuvvet
02.Temmuz.2010, 06:43
Osman abi bu süper haber çok sağolasın abi
slm abi güzel bir haber şimdi biz kursa yazılıp diploma belge alacaz kursa pazartesi yazılacaz şimdi bekliyelim mi yoksa bu belgeyi alalımmı bir de bu tarafı var bu işin boşa para vermiyelim yoksa birde kursa
çok güzel bir haber osmen bey umarım türkiye geneli olur. il içi il dışı ayırt edilmez inşallah
kapadokyali_1981
02.Temmuz.2010, 07:12
Amanda aman kulaklarıma inanamıyorum inşallah buda FEYK çıkmaz :D :D Avcının yanındalarmış yıllardır yalnızım ben yanımda kimseyi görmedim kesin bi bit yeniği çıkar bu işten devlet baba süt veren ineği kesmez!!!!
osman abim eline sağlık öncelikle teşekür ederim... pek inanmam ya hadi hayırlısı ?? heheheh
Osman KARATEPE
02.Temmuz.2010, 07:25
slm abi güzel bir haber şimdi biz kursa yazılıp diploma belge alacaz kursa pazartesi yazılacaz şimdi bekliyelim mi yoksa bu belgeyi alalımmı bir de bu tarafı var bu işin boşa para vermiyelim yoksa birde kursa
Kardeşim sen sınava gir bunun sınavla bir alakası yok...
kapadokyali_1981
02.Temmuz.2010, 07:41
Erdem kardeşim Osmanında dediği gibi senin gireceğin sınavın bunla alakası yok. Sen avcılık vasfı taşımak için gerekli olan sertifikayı almak için sınava giriyorsun. Yani isterlerse bu pul parasını hiç almasalar senin mutlaka o sertifikayı alman lazım. Çünkü iş sertifikayı almakla bitmiyor. Sertifikayı aldıktan sonra ilinizde bulunan Orman İl Müdürlüğüne başvuruda bulunup senede bir kere vizesi yapılan Avlanma Belgeni alaman gerekiyor. Bu belgeyide aldıktan sonra sezon açımadanda pulunu alıp avlanabiliyordun. Sen kursunu bitirip serfikanı almaya bak.
cemalreis
02.Temmuz.2010, 08:10
inşaallah kabul edilir keşke bırakın 160 tl almayı geriye dönük yatırdıklarımızıda verseler
avci064
02.Temmuz.2010, 08:18
Sadece böyle kalmaz bu iş. Paralı avcılığa geçiyoruz unutmayın. Sen devlete vize için para ödemeyeceksin ama avlayacağın yer ve hayvan için para ödeme durumu var ortada. İnşallah bu güzel haberin ardından, hevesimizi kursağımızda kalmaz.
Osman KARATEPE
02.Temmuz.2010, 08:22
Haklısın Savaş abi ardından ne çıkacağı belli olmaz yavaş yavaş gerisi gelir bunun...
Mustafa YILDIRIM 38
02.Temmuz.2010, 08:25
Bekleyip görmek lazım...
Hüseyin ORHAN
02.Temmuz.2010, 08:27
aynen bende bu soruyu soruyorum ??
İBRAHİM AKKAYA
02.Temmuz.2010, 08:29
çok güzel bir haber osmen bey umarım türkiye geneli olur. il içi il dışı ayırt edilmez inşallah
Faruk kardeşim vize ile pulu karıştırmayalım Vize harçı için tantana pula devam derler biri maliyeye biri yaban hayata yatıyor.
Hani 90 lira ile kurtulurken 160 çıkıyor.Seneye pardon Bu yılda derlerse şaşmıyalım.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
2000 DE DEPREM VERGİSİ KONDU BİRDEFA DİYE HERYIL ALDILAR ÖTV Ona keza .
Ne tarafa dönsek onlardan yana Sen bir garip çingensin gümüş Zurna neyine diyorlar.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
Av Zengin işi oldu olmayada devam edeçek Köylü koruyaçak devlet parayla avlandıraçak zor arkadaşlar.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif
emrah tatar
02.Temmuz.2010, 08:56
evet arkadaşlar paralı avlak sistemine geçileceği söyleniyor,izmir ve çevresinde bu sezon uygulamaya bile geçeceğini duymuştum.sadece avlaklarda avlanacaksın,parayı bayılacaksın vurduğun av başınada para vereceksin,keşke eski sistem kalsaydı dedirtecekler bize gibi geliyor
saygılar
Şimdiye kadar yaşadıklarım ve gördüklerim beni karamsarlığa itti ,Ben pek ümitli değilim amma inşallah yanılırım, kararın olumlu çıkması tüm avcı camiasının ortak beklentisi...
yalcin05
02.Temmuz.2010, 09:28
Şimdiye kadar yaşadıklarım ve gördüklerim beni karamsarlığa itti ,Ben pek ümitli değilim amma inşallah yanılırım, kararın olumlu çıkması tüm avcı camiasının ortak beklentisi...
mustafa abime katılıyorum,inş.kaşıkla verip kepçeyle geri almazlar
Yıldıray İNCE
02.Temmuz.2010, 16:21
Cok harika bir haber osman kardeşim teşekürler............
Bunun neresi güzel haber, adamlar avlanma harcını iki katına çıkartarak alıyor. Madem yanlış olduğunu kabul ettiler verdiklerimizi iade etmeleri gerekir. Değil iki katı harç almak.
İbrahim ÖZEL
02.Temmuz.2010, 20:09
Bence bu iş hayra alamet değil ama hayırlısı....
ZEYNAL KAPLAN
03.Temmuz.2010, 06:35
murat kaplan
03.Temmuz.2010, 17:33
Ben derimki ark adaşlar her yeri özel avlak yapacaklar.mesala keklik 50 tl bu benim fikrim.diğerlerine ayrı bir bedel koyacaklar.yaban tv herşeyi karıştırdı bence bu kanal yokken herkes avcı değildi.benim görüşüm.slm
veyselll
03.Temmuz.2010, 20:57
duyduğum kadarıyla konu, bir üst mahkemede görülmeye başlamış. ama maliye bakanlığı bu işe karşı çıkıyormuş...
veyselll
03.Temmuz.2010, 21:05
duyduğum kadarıyla konu, bir üst komisyonda görülmeye başlamış. ama maliye bakanlığı bu işe karşı çıkıyormuş...
4915 Sayılı Av Kanununda yapılan değişikliklerle her sene yapılan avlanma
belgesi vize işlemlerinin kaldırılmasına,bir defaya mahsus olmak üzere
kulüp üyelerinden 160-TL üye olmayanlardan 200-TL alınmasına karar
verildi ve üst komisyona havale edildi.
Fakat Maliye Bakanlığı bu kararın bağlayıcı olmadığında ısrarcı. (not:avcılarmekanı sitesinden alıntıdır)
Kaşıkla verip kepçeyle geri almaya alışmış bir düzenden bu işin altından avcılık adına hayır çıkacağını beklemek biraz zor bir ihtimal ama bakalım bekleyelim görelim.Birçok il ve ilçede avlak sitemi değişme eğiliminde ülke genelinde 90'a yakın yerleşim alanı örnek,özel,devlet ve genel avlak sistemine geçiş için pilot bölge seçilmiş durumda.2016 yılına kadar bu uygulama ülke geneline yayılmış olacak.Ama bazı noktalarda sıkıntılar yaşanıyor eğer bunları örtbas ederlerse( hatrı sayılır kişilere peşkeş çekilen arazilerin günışığına çıkması gibi)gidişat onu gösteriyor ki artık vurduğumuz av başına para ödeyeceğiz.
OLGUN POLAT
13.Şubat.2011, 18:57
selam osman bey bu konuyla alakalı bir tarih varmı acaba ?çok sevindirici bir haber umarız bir an evvel uygulanır.
Benim pek inanasım gelmiyor ama inşallah olur...
Recep DÖNMEZ
14.Şubat.2011, 08:45
Tabiki gönlümüz ödenen bu ücretin kaldırılması.
Ama şunuda unutmamak gerekir,ödenen ücret kaldırılsa bile
avcılık konusunda avcıları bağlayıcı,yaptığı av karşılığında ödeyeceği
bir ücret olmalı yinede.Belki bu söze kızıp söylenecekler olacaktır
ama bu iş bence makul bir ücrete tabi tutulmalı yinede.
Bakın hepimiz yıllarca avlanıyoruz.Eskiden av tezkeresi alan bir kişi
5 yıl boyunca istediği yerde istediği gibi avlanıyordu,av tezkeresi
alıp para ödeyipte 5 yıl boyunca ava gitmeyen yada gidemeyeyenlerde
oluyordu tabiki,ama öyle veya böyle av tezkeresi alan bir kişi 5 yıl boyunca
avlanabiliyordu değilmi.O tarihlerde avlaklarda kontrolde yok denecek kadar
azdı...
Bundan 10 yıl önce ben çok iyi hatırlıyorum,Samsun Çarşamba ilçesinde Cumartesi-
pazar günleri ördek avı için göl,deniz kenarlarına gittiğimizde inanın duracak yer
bulamıyorduk,herkesin elinde bir tüfek,bunlar içerisinde 13-14 yaşlarında çocuklar da
olmak üzere en az yüzlerce kişi avlanmaya geliyordu,sabahın ilk ışıkları ile o göllerde
silah sesleri öyle bir yankılanırdıki burada onu kelimelerle anlatmak imkansız.Vurulan av
sayısını yazmak bile istemiyorum,limit konusunu kimse galeye bile almıyordu.Eline
tüfek alan göl kenarına geldiği için ister istemez bir sürü istenmeyen kazalarda
oluyordu,yıllık avlanma bedelleri çıktıktan sonra aynı bölgelere ben yine ava gidiyorum
ve inanın o bölgedeki avcı sayısı 10'nu geçmiyor şu anda....Ne oldu yüzlerce avcıya???
Ne oldu biliyormusunuz,o eskiden eline tüfeği kapıp gelen avcıların hemen hemen hepsi
bu ücreti ödeyemedi,ödemedi ve bu nedenlede göl,.deniz kenarlarına gelemedi,haaa
bunlar avcılığı bıraktımı hayır,halen sakin yerlerde,kontrolün olmadığı veya zor olduğu
yerlerde yine avlanıyorlar,ama en azından gerçek avcıların avlandığı ve limit kurallarına
riayet edilen avlaklara gelemiyorlar.
Kimse yanlış anlamasın,ben avcılara uygulanan bu yıllık ücretin kalkmasına karşı falan
değilim,en çok sevinenlerden biriyim.Her yıl ödediğimiz parayı hepimiz biliyoruz,ben
bu ücretin çok olduğunu,makul bir seviyeye indirilip yine yıllık olarak devam ettirilmesi
taraftarıyom.
Niye yıllık olarak onuda açıklayayım.5 yıllık ruhsat aldığınızda 5 yıllık ruhsat parasını
ödemiyormuyuz,peki bu 5 yılın hepsinde ava gidemeyecekler için haksızlık olmuyormu,
ben 5 yıllık ruhsat aldım ve o kadar parayı ödedim diyelim,bir yıl avlanıp herhangi
bir sebepten kalan 4 yıl avlanamadım,ne olacak benim ruhsat alırken ödediğim o para.
İnsanlar avlanabilecekleri yıllara göre bu ücreti ödemeli bence....
Temennimiz bu yıllık ödenen ücretlerin makül bir seviyeye çekilmesi,tüm avcılarımızın
avcılık kurallarına uyması,bu avlakların,avlaklardaki avların bizler için birer emanet
olduğunu iyi bilmeleri,bu avlakların ve avların bizden sonraki nesillere aktarılması için
avcılığın yazılı ve etik kurallarının çok önemli olduğunun bilincinde olunması dileklerimle...
Hepinize selamlar...
Mesut BÜLBÜL
14.Şubat.2011, 20:38
İnşallah dediğin gibi olur ağzından bal damlıyor kardeşim selamlar
Recep DÖNMEZ
15.Şubat.2011, 12:15
İnşallah dediğin gibi olur ağzından bal damlıyor kardeşim selamlar
İnşallah Mesut Abicim....
Bizdende selam ve saygılar...
Tavşan yok kuş yok Haliyle para da olmaması lazım.Avrupada adamlar geyik kaz sülün kırarken ürkiyeli avcılar pabuç eskitiyorlar.
Recep DÖNMEZ
15.Şubat.2011, 13:52
Tavşan yok kuş yok Haliyle para da olmaması lazım.Avrupada adamlar geyik kaz sülün kırarken ürkiyeli avcılar pabuç eskitiyorlar.
Cihangir Bey! öncelikle sitemize ve aramıza hoşgeldiniz.
Tavşan yok,kuş yok,haliyle para da olmaması lazım demişsiniz.
Evet malesef gün geçtikçe ülkemizdeki avlaklarda tavşanlar ve kuşlar
azalmakta,korkarım 10-15 yıl sonra hiç olmayacaklar.
Yalnız burada biraz avcılar olarak öz eleştiri yapmalıyız diye düşünüyorum,
avcılar derken kendini avcı zannedenler için söylüyorum bunu.
Büyüklerimizden hep dinleriz 20-30 yıl önce her bölgemizdeki av çokluğunu,meralardaki
tavşanları,keklikleri,göllerimizdeki ördekleri,kazları......Dinlemeyi dinleriz ama ne olduda
20-30 yılda bu kadar bol olan av hayvanları günümüzde azaldı,hatta çoğu hep yok oldu.
Ben aklımın erdiğince birkaçını yazayım;
*Zirai ilaçlar,bilinçsizçe yok edilen ormanlar,dağlar
*Teknolojik gelişme ile gün geçmeden üretilen otomatik tüfekler,
*Yerli ve yabancı fabrikalarda 24 saat üretilen av fişekleri,
*Bilinçsizce su kaynaklarının kurutulması,baraj,gölet gibi yapılanmalar,
*Yetkililerin ülkemizdeki av potansiyelini bir türlü av turizmine dönüştürememesi
*Avcılık ile ilgili yapılanma,organizasyon,kontrol,avcılığın geleceği için gerekli tedbirlerin alınmaması,
*kendini avcı olarak tanımlayan ama asla gerçek avcı olmayan limit kurallarına,
avlanma zamanlarına,avcılık kurallarına,nesli tükenmekte olduğundan bazı
türlere konulan avlanma yasaklarına uymayan avcılar......
bu yazdıklarımı onlarca,yüzlerce çoğaltabiliriz sanırım.
Avrupa'da avcılar geyik,kaz,sülün avlarken malesef ve malesef bizler ülkemizde artık Karameke
vurdukmu kaz vurmuş kadar sevinecek hale geliyoruz yavaş yavaş.Ben avrupaya hiç gitmedim ve
doğal olarak oradada avlanmadım,ama izlediğimiz,gördüğümüz,okuduğumuz kadarıyla oralarda
avcılık devlet tarafından bir gelir kaynağı,bir turizm sektörü olarak görülmekte ve av ve avcılık
hususunda büyük yatırımlar yapılmakta.Tabiki bunun karşılığında da avcılardan yaptıkları avlar
karşığılığında bir ücret alınmakta....O ülkelerde insanların geçim standartları yüksek olduğundan
avcılık için harcadıkları miktar onlara göre hiçde öyle büyük rakamlar değil mutlaka....
Ülkemizde de bir an önce av ve avcılık konusunda geniş çaplı çalışmalar,faaliyetler yapılmalı,
av sahalarının genişletilmesi,av sahalarındaki avların türlerinin çoğaltılması,av sahalarının geleceği
için mutlaka önemli tedbirler alınmalı.Görsel ve yazılı basında avcılıkla ilgili bilgilendirmeler,avcılığın
korunması için alınan ve alınacak tedbirler sürekli insanlara anlatılmalı,avcı dernekleri bu konularda
birer tercüman olmalı....
Biz avcılar ise av sezonu olsun olmasın çevremizde bulunan insanları av ve avcılık konusunda bilgilendirmeli,
avcılara karşı peşin hükümlü ve yanlış düşüncelerde olanlara avcılığı anlatmalıyız,en önemlisi "bana neciliği"
bir kenara bırakıp av sahalarında karşılaştığımız kurallara aykırı davranış ve tutumlarda bulunanları
en sert bir şekilde ikaz edip gerektiğinde ilgili mercilere iletmeliyiz....
Bu konu saatlerce tartışılabilecek,günlerce yazılabilecek bir konu,
Evet bizlerde avrupadaki avcılar gibi kaz,geyik,sülün avlamak isteriz tabiki,
Ama malesef günümüz şartlarında bu imkansız...
İnşallah ülkemiz avlakları,ülkemiz avcılığı, ülkemiz yetkilileri av ve avcılığı avrupalılar gibi görmeye başlar ve
ona göre çalışmalar yapıp tedbirler alırlar ve biz görmesek bile gelecek nesillerimiz hayal ettiğimiz o güzel
avlaklarda,o güzel avları avlama imkanı bulurlar....
Saygılar....
Osman KARATEPE
15.Şubat.2011, 14:28
selam osman bey bu konuyla alakalı bir tarih varmı acaba ?çok sevindirici bir haber umarız bir an evvel uygulanır.
Muhtar bey hali hazırda bir gelişme yok beklemede....
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.