PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FİKİRLER ,,DÜŞÜNCELER ÇARPIŞIR.DOĞRUYA İŞTİŞARE İLE ULAŞILIR.

Mustafa ÇİL
07.Temmuz.2010, 14:24
SELAM VE SAYGILAR SUNARAK ,AKLIMA TAKILAN BİR KONUYU, SİZLERLE PAYLAŞMAK VE SİZLERİNDE DÜŞÜNCELERİNİ ALMAK İSTEDİM.

Yıllarca konuşulur tarışılır,,bazen egolar tatmin edilir.Olaylar kişiselleştirilir,egolar ve kişiselleştirmeler çoğaldıkça gerçeklerden uzaklşılır,,her dostum farkındadır ama konun yu okumaya ya tenezzül etmez,yada banene cilik başlar,
Bu neden kaynaklanır dostlar..
Kişilerin kendileri arasındaki alışverişler,güzellikler paylaşımlar net ortamında paylaşılmaya başlandığı günden bu güne,,bazen insan kendini kenara alır ve ortamı syreder.Av camiası nereye gidiyor,tekelleştirilmeye çalışılan olaylar mı var,akıllı bir avcı kendini bilen bir avcı arada bir bunu yaptığı zaman zaten ortamın nereye gittiğini üç aşa beş yukarı anlamaya başlar,yoksa benm öyle düşünüyorum..

Eski köye yeni adetler getirilmeye çalışılır,bu yeni adetleri kimi avcı arkadaşım sever yanında durur,,kimi dostum beğenmez eleştirir,,olayların uzağında kalmayı tercih eder.
Benim dahi bu tür yazılarımın arkasından hemen şunlar düşünülür,konuşulur,küçük küçük toplantılarda denirki ( heralde eskisi gibi köpek satışı yapamıyor.) yazılarımın ilk dayanağı bazı çevreler tarafından bu şekilde algılanır.
Steler de konular açılır,,açan vatandaş avcı dostum eleştiriye kapalı ise ,açtığı konun altına ,muhalefet eden bir yazı istemez,sindiremez,Eleştiriye açık olmayacaksan konu açmanın ne anlamı vardır sizlere soruyorum...
İstemesemde bazen dostkoliğimizn dışındaki stelere giriyorum yazılanları pc açtığı sürece okuyorum,yazılanları takip ediyorum,gerektiğinde bende katılıyor ve yazıyorum,yazılarıma tahammül edemeyen çevreler olabilir doğaldır,
insanoğlunun nefsinde yatmazmı bu,, soruyorum sizlere ??

Hepimizin en yakın av dostu köpeklerimiz ,,ona laf edilsin eleştirilsin istemeyiz,insanoğlu olan en yakın dostunuzu
ve herşeyi paylaştığınız kişiler ile bazen ters düşebilir iştişareden kaçabilir gerçekleri bulmak için olayları sadece zamana bırakmazmısınız bazen.

En çok konuşulan avcılar arasında ,,secere kıf vs.vs. bunun annesi bunun babası diğerinin kanı,,bazen eleştirilir bazende göklere çıkartılır.Fakat sanki köpekleri kullanım amaçlarımız farklı imişcesine,,yazarız çizeriz,eleştirrirz.
Ama bir türlü bir sonuca ulaşamayız,nefisler devreye girer başkasının gercekden güzel bir hayvanına güzel dyemeyiz,sanki el öpmekle dudak aşınacak,,,GÜZEL demekle veya hoş hayvan demekle dilimiz tutulacak..

Her konuda olduğu gibi,,bu memleket avcısı için bir şeyler yapılmak istenmekde ise,,aslında memleket avcısına bişeyler yapılmak istemdiğide meçhul ama,,,sebeb diye soracak olursanız,,Hiç bir avcı arkadaşıma kimse bedav bişi vermez bu camiada,neden avcıdır zevk işidri,köpeğide tüfeğide fişeğide,,sanki hersene devlet tarafında defter kitap dağıtılır gibi
dağıtılmakda ya...anlamışsınız dır umarım bunuda bir kalem geceyim..
BU camianın fikri zikri düşüncesi alınmadan onlar adına iş yapmaya kalkarsanız,,emekleri yok sayarsanız,,inanın bir gün gelir,,bu camiada sizleri yok sayer.

Yazacak okadar çok şey varki aslında bu başlık altında,,şimdilik kısa kesmek istemekteyim çünki yine uzun uzun ne yazmış bu adam dye düşünüp hakkımda farklı şeyler düşünmenizi istemem doğrusu...
selam ve saygılar bu memleketin gerçek avcıları olan avkolik dostlarıma

Mustafa ÇİL

07.Temmuz.2010, 15:53
selamın başım üstüne ve aleyküm selam mustafa kardeşim her halde sizi ben daha iyi anlarım nedenini sorarsan ben bir esnafım çevremde çok rakip var ama allahıma şükür ederim .ama işiminde en iyi şekilde yapmaya rakiplerimide geçmeye çalışırım bana çamurda atan olur laf söyleyende ama ben hep işime baktım kimsenin işinede karışmadım
tabiki bazı kendini bilmez kadir kıymet anlamaz insanlar çıkabilir kardeşim sen yeterki kendini ve bizleri üzme değerli paylaşımlarını bizden esirgeme açtığın konuları zevkle okur kendimce fırsatım olur olmaz cevap yazmaya itina ile önem veriyorum ALLAHA EMANET OLhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

fevzi dursun
07.Temmuz.2010, 16:04
BU camianın fikri zikri düşüncesi alınmadan onlar adına iş yapmaya kalkarsanız,,emekleri yok sayarsanız,,inanın bir gün gelir,,bu camiada sizleri yok sayar.

Mustafa ÇİL
07.Temmuz.2010, 17:48
Teşekkürler okuyan arkadaşlara,
belki başka düşüncesi olan da vardır deyip son kez yenileyeceğim dostlar

imported_avkolik
07.Temmuz.2010, 17:50
Mustafa yukarıdaki mesajdaki büyük harfleri küçük harf olarak düzeltirmisin ?

07.Temmuz.2010, 18:14
Mustafa gardaşım bir dokun bin ah işit hep sitemkar hep karamsal sen işini iyi yapan bir kaç kişiden birisin marka olmuş bir yetiştiricisin, senin köpek satılmış ,satılmamış diye bir derdin olamaz usta aynası iştir kişinin lafa bakılmaz , markalar kolay yaratılmıyor kıymetini bilelim

07.Temmuz.2010, 18:25
lafın nereye gittiği belli usta.inşllh buradan alıp kopyalarlarda msj yerine ulaşır.
yada başka sitelerde açtıkları konuları burada da açsınlar.bizde bilelim.

Mustafa ÇİL
07.Temmuz.2010, 18:32
sevgili cemal abim...bende onu kısadan alatmaya çalıştım burda.fakat yazının içeriğinde yatanlar bambaşka....ilerde onlarıda yazmaya aynı başlık altından devam edeceğim inşallah,ozaman daha iyi anlayacaksınız sevgili abim.

sevgili cemal abim bakınız izzet gardaşım nereye yazıldığını ne güzel anlamış...inşallah dyelim izzetimm inşallah...
sevgili admin aliekber cim oldumu küçük harf :)
capslockk tuşu basılı kalıyo be gardaşım bende farkında olmuyorum..neyse dikkat edelim bundan sonra

imported_avkolik
07.Temmuz.2010, 19:00
sevgili admin aliekber cim oldumu küçük harf :)
capslockk tuşu basılı kalıyo be gardaşım bende farkında olmuyorum..neyse dikkat edelim bundan sonra

sağolasın .inşallah

08.Temmuz.2010, 03:41
Bu tuşlarla benim de başım dertte bazen basılı kalıyo...tekrar silip yazmak da bana zor geliyo....

La gardaşım sitemin kime bilmem ama bana olmadığı kesin...Neyse yakında anlarız her halde...

İBRAHİM AKKAYA
08.Temmuz.2010, 11:23
Bizim olan ama kısa yazmışsın kısan buysa uzunun Arabın yaleylesi gibi olur.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

ersin kasap
08.Temmuz.2010, 11:34
usta ellerine sağlık aslında yazılacak konuşulacak okadar çok şey varki sen sadece birkaç tanesini deyinmissin senin kimseye sitem etmiceğini seni yakın tanıyan biri olarak çok iyi biliyorum evet susmak erdemdir ama anlaya bilene bence susmanın değil artık konuşmanın zamanı çünkü ülke avcısı bukadar çok sömürülürken haksız taleplerle amaçlarla fikirlerle yanlış yönetilirken köpek konularında çıkar amaçlı alışverişler ve düzensizlikler kuruluşlar kurulurken amaçları dışına tanışırken yanlış anlaşılmasın kuruluşun oluşumu değil içindeki yanlışlıklardan bassediyorum kişilere ayit fikirler oturulup tartışılmadan sadece kendi amaçları çerçevesinde düzeyinde yapılırken adamına göre muameleler köpeklere göre muamelerler sürdüğü sürece gençler bu işe gönül vermiş avcılar sadece para bankası gibi görüldüğü sürece türkiye avcısı ne meralarda nede köpek ırk ve standartlarında sadece yerinde sayar

Mustafa ÇİL
08.Temmuz.2010, 13:49
sağolasın ersinim.....bakıyorumda yine bu bizim camia sessiz kalmayı tercih ediyor...
çünki yazılarımız uzun geliyor,,sıkıcı geliyor,,anlatmak istediklerimizi detaylandırarak anlatıyoruz..

olsun arkadaşlar,,susumak en güzel cevap oluyo bazen ama konuşulacak günlerde çok uzakda değil inşallah....

ADAPAZARLI AVCI
09.Temmuz.2010, 22:14
Akadaşlar herkese selam mustafa bey güzel yazmışsınız. 6 yıl önceki avcılıkla şimdiki avcılık arasında çok fark var elede köpeklerde herkes bir secere iyi kan arama sevdasına tutulmuş mera yarışmaları. çoğaldı ve artık rant işine döndü köpeklerden para kazanıyorlar.

işi bilmeyen kişiler çiflik kurup kırma köpekleri safkan secereli diye bizim avcılara satıyorlar.

herşey para için yapılıyor. bence herşey para değil

mustafa bey sizi tanıyorum türkiyede çok avcıya köpek verdiniz sizin sayenizde o köpeklerin yavrularını satıyorlar.

birtaneside bende LORDUN torunu.

size teşekkür ederim türkyeye iyi kanlar bıraktınız. çok şeyler yazacam ama yazmıyorumm.

size kaç kişi teşekkür ediyor. siz neden susuyorsunuz siz neden reklam yapmıyorsunuz. MUSTAFA BEY
LORDUN TORUNU
http://i27.tinypic.com/351adrd.jpg

imported_avkolik
10.Temmuz.2010, 06:37
Enver Bey uzun süredir sizleri aramızda göremiyorduk.İnanın çok sevindim tekrar bu kadar ara vermeyin lütfen...Selamlar

10.Temmuz.2010, 07:27
Mustafa amca ben okudum ama çok bişi anlamadım. Yinede senin köpeklerin çok güzel oluyorlar.

10.Temmuz.2010, 23:10
Bu işin kısasıysa uzunu nasıl acaba merak ettim oku oku bitmiyor.sende kısa yazarak anlat meramını be kardeşim.usandırma milleti...

Mustafa ÇİL
11.Temmuz.2010, 11:38
hocam anlayan anlamıştır sen canını sıkma :)

31.Mart.2011, 01:50
teşekürler abim yüreğini yansıtmışsın yine... saygılarımla