PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BİR YAPRAKTA BİZLERE.. AVCI'YA YER VER MERKEZ AV KOMiSYONU

21.Temmuz.2010, 14:54
Sayın avcı ve avkolik dostlarım.. bu konuya yazmamak için kendimi inanın tutamadım..

2010-2011 kitapcığını şöyle bir göz gezdirdim de.. hiç bir tane avcının aleyhine yani şahsına bi konu yok..

konu hep avlanma,yasak,para cezaları kanun v.s falan.. 180 - 200 yapraklı defterde bir yaprak olmazmı

dostlar? Avcının köpeğine zarar verene bu kadar para cezası- avcının malına , arabasına zarar verene bu

kadar para ve hapis cezası diye? ben keklik avcısı birisiyim TR de bazı iller e keklik avına giderim sabah

aracı park ediyorum ava gidiyorum akşam üstü döndüğümde bi bakıyorum 4 lastik patlak ya çivi sokulmuş

yada bıçak veya indirilmiş halde.. akşam oluyo karanlık dağda kaldın mahsur birde o yorgunluk siz düşünün..

şimdi ben bunu takip ederim 5 kişi giderim bir kişiyi de çalının içinde bırakırım. yada kendim kalırım.. iş

gıcıklıksa önce seslenmem indirsin kessin sonra aç emniyetini bas tetiğe.. nasıl ?? şimdi burda kim haklı ?

tabiki devlet kanun neden? neden vurdun kardeşim değilmi? eee hak ettide ondan.. birde yağ gibi üste

çıkmıyomu.. senin memlekette av yokmu diye.. hehehe olaya bak? benim memlekette av var.. dur ben bi

anlatam bu saf ayagına yatan arabanın lastiğini kesen yada indiren e.. ama önce size

anlatayım.. devlet avcıya hak vermiş kanun vermiş, demişki il içi avlancaksan 47.00 tl - il dışı türkiye geneli

türkiyenin her yeri av sahasının açık olduğu bölge de ama altına cizerek söylüyorum bunu 87,00 tl

avcıya hak tanıyan veren sunan.. merkez av komisyonu değilmi.. sen benim yada bir avcı arkadaşımın lastiğini

kesemezsin arkadaş aracına malına zarar veremezsin.. varsa bi sıkıntın o bölgenin jandarması var muhtarı var..

kahbelik yada kalleşlik yapan bu tip insanların ALLAH belasını versin.. benim ve çok avcı arkadaşımın en

büyük sıkıntısı budur.. Ama şerefim üzerine yemin ediyorum ki bu meseleyi en üst düzeydeki kişilerle

görüşeceğim.ve bu konuyu da gündeme getireceğim. 2011-2012 kitapcığında bu konuyu hepiniz göreceksiniz avcı malına zarar vermek diye... saygılarımla.

21.Temmuz.2010, 15:40
yerden göğe kadar haklısın doğru söze şapka çıkarılır inşallah bir gün bu işlerde yoluna girer...

Osman KARATEPE
21.Temmuz.2010, 15:46
Sonuna kadar arkandayız....

21.Temmuz.2010, 17:37
İnşallah bu konuda yazılanlardan anlattığın kişiler bişeyler anlar. adam dağda avlanan kişinin önüne sopayla geçmiş burda avlanamazsın diyor avcının elindeki tüfekten de çekinmiyor cahil cesareti denilen olay mevcut bunlarda
İki yıl önce bayburtta avlanan bir gurubun jiplerini tahrip eden köylüye ibret verici bir para cezası verilerek köylere örnek teşkil etmiş bir olay yaşanmıştı dileğimiz kimsenin canının yanmadan bu av olayında anlayışlı ve huzurlu bir sezon geçirmektir......

yusuf bilgin
21.Temmuz.2010, 18:54
Aynı işyerinde çalıştığımız bi arkadaş var,
Geçen yıl Kızılırmakta balık tutmak için ava çıktılar,
Köylünün biri gelmiş. Burada balık tutamazsınız diye kafa tutmuş.
Biraz tartışmadan sonra Herif bıçak çekmiş.
Bizimkilerde adamın elinden bıçağı alıp güzel bi dayak atmışlar.
Tabi ardından gazlamışlar.
Jandarma geldi çocukları topladı gitti.
Siz neden bu adama dayak attınız diye.
Mahkemelik oldular. Halada mahkemeleri devam ediyo
Üzerinden nerdeyse bir yıl geçti.

Buyrun size örnek.

Haklıyken haksız konumuna düştü çocuklar.

İbrahim ÖZEL
21.Temmuz.2010, 19:25
Doğru söze ne desek bilmem ki haklısın gardaşım arkandayız...

İBRAHİM AKKAYA
21.Temmuz.2010, 23:18
Ya kardeşim Ananı seven Kadı kimden olacan davacı derler bizde .Birde Mahkumun salağı Jandarmaya dert yanarmış vurdum abi kaç yıl yatarım diye.Kanunlara uyan kanundan korkuyor adam burada dağ kanunu var diyor.
Devlet ne yapaçak her avcının Arabasının başına görevli koyamaz.
Polatlıda adam bizi dağa sokmadı Köyün içinde Tabançayla havaya ateş Actı Kadınlar dayı girmeyin Muhtar delli diye bağırıyor.
Bazende hak veriyorum Hekes orada Panayır yeri gibi bırakın bazıları korusun yoksa 40 yıllık Sirke kalmaz.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

Recep DÖNMEZ
22.Temmuz.2010, 06:30
Tufan Kardeşim! yazdıklarının hepsinde haklı olduğunu,Merkez Av Komisyonu
kitapçığında yazılanların sadece yazılanlardan ibaret olduğu,uygulamada avcıların
çok sıkıntılar çektiğini belirtmek isterim...
Avcıların av sahalarına giderken,av sahalarında,av bitimi yaşadıkları sorunlar yazmakla,
anlatmakla bitmez.Hemen hemen hepimiz bu konuda birçok örnek olaylar yaşamış yada
duymuşuzdur.Malesef ülkemizde yabancı yani av bölgesi dışından gelen avcılara karşı
büyük bir düşmanlık var.Ya avcıyı daha ava giderken av sahasına sokmuyorlar,ya av sahasında
avcıya musallat oluyorlar yada avcı avda iken onun araçlarına,malzemelerine zarar veriyorlar,
bunlarda olmazsa av dönüşü avcının yolunu kesip hertürlü pisliği yapıyorlar....
Peki bunlar neden oluyor,bunlar birincisi insanlarımızın hoşgörüsüz olmasından,bilinçsiz olmasından,
ben kanun manun tanımam anlayışlarından,avcılığın av bölgeleri için bir turizm alanı,o bölgelerin
tanınmasında,kalkınmasında büyük bir basamak olduğunun farkında olmamalarından ve en önemliside
o bölge ileri gelenlerinin,muhtarlarının,köy büyüklerinin insanlara bu durumları anlatmamalarından,
bu olayların hem kanunen hemde insanlık yönünden doğru olmadığını izah etmemelerinden kaynaklan-
maktadır bence.Bence avcır kulüpleri bu konuda çok etkili olabilirler.Kulüplerimize o bölgenin heryerinden insanlar üyedir.Kulüp üyeleri olarak bu konuları çevremizdeki insanlarla paylaşsak
bu konunun çözümünde etkili olacağı düşüncesindeyim....
Tabiki herkes kanunlara,nizamlara uyacak,herkes herkesin hakkına,hukukuna saygılı olacak,ama avcıda adam gibi avcı olacak,avlandığı bölgeye,avlandığı bölge insanlarına zarar vermeyecek ve saygılı olacak.Daha sonrada o bölge insanlarından kendisine saygı ve sevgi bekleyecek...
Yeni sezonla birlikte bu tür üzücü,hiçbir zaman tasvip etmediğimiz olayların birdaha yaşanmaması,hem avcıların hemde yöre insanlarının karşılıklı saygı,sevgi çerçevesinde birbirlerine anlayışlı davranmaları,tüm avcı dostlarımızın yeni sezonda ve gelecek sezonlarda kazasız,belasız ve bereketli avlar yapabilmeleri dileklerimle....
Hepinize selamlar,saygılar...

Yıldıray İNCE
22.Temmuz.2010, 06:35
yerden göğe kadar haklısın doğru söze şapka çıkarılır inşallah bir gün bu işlerde yoluna girer...

23.Temmuz.2010, 06:31
bu sıkıntının giderilmesi için faydalı olabilecek bir davranış her hangi bir kurum tarafından bastırılacak bir afişin bu durumlar hakkında cezaimüeyyidelerin olduğunu ve böyle davranışlarda bulunanların suç işlediklerini jandarma tarafından köylerdeki kahvehane ve köy odalarına dağıtılması etkili olabilir diye düşünüyorum.......

23.Temmuz.2010, 12:50
yerden göğe kadar haklısın tufan abi doğru söze şapka çıkarılır inşallah bir gün bu işlerde yoluna girer..

23.Temmuz.2010, 14:30
Sadece düşünün... Dağda olmadık yerdesiniz aracı bırakıp ava gittiniz.. akşam güneş batmasına yakın avı bıraktınız. yorgun argın geldiniz arabanızın yanına.. bi baktınız lastik inik.. bi baktınız ikisi inik.. bidaha baktınız dördü birden inik.. hepsi bıcak sokulmuş.. ne yaparsınız? düşünün bakalım..!! tarif etseniz yerinizi hangi tamirciye edeceksiniz? yada tamirci av yerini nasıl bulacak.. zaman geliyo öyle bir yollara giriyozki.. yanımızdaki adam hayatta ben burayı bulamam diyor.. şimdi ben düşünüyorum.. AVCI bir kişi.. huzurlu kanunların çerçevesi altında av yapmak için nelerden değerli vaktini alıp.. TÜFEK RUHSATI alıyor (bu ruhsatıda herkez alamaz) bunuda belirteyim.. sonra AVLANMA BELGESİ sahibi olması gerektiği için.. sonra yine değerli vaktinden vakit harcayıp işinden gücünden olup.. AVCILIK KURSU nun nerde olduğunu araştırıp 8-9 gün kurs görerek ve kursta başarılı olursa AVLANMA BELGESİ SAHİBİ hakkını kazanıyor.. daha bitmedi.... şimdi işin özüne gelelim herhangi bağlı olduğu bir avcılık derneğine üye oluyo 20 tl civarı oraya kayıt ücreti yatırıyo.. sonra maliye ye yıllık vergisini 96 tl yatırıyo...sonra ormana il içi 47 il TR geneli 87 tl yatırıyo..nelerden kesiyo bu parayı ne imkanlardan kısıtlıyo avcılar.. iş etinde değil buna gönlünü vermiş spor olarak dost kazanarak gezip görmek farklı bi hobi bu.. yatırdın harçları vergini olmadı.. al bulu aşağı in pulu al yukarı çık kaşe yaptır gel.. aşarı yukarı derken alt kat üst kat değil haaa dostlarım gelin AYDINA göstereyim aşağı yukarı dedikleri yeri.. AVCI OLMAK DAĞDA GEZMEK DEĞİL,AVCI OLMAK O KADAR BASİT VE KOLAY DEĞİL Bee lastiğimi kesen indiren vicdansız ALLAH sız adam Haftada bir gün ava giderim attığım 3-5 sıkı vurduğum arada bir, 1-2 keklik. seninmi kardeşim keklik pasoportumu var seceresimi var kimliğimi var sende? Cenab-ı ALLAH ın kuşu o.. Ekinine basmam çektiğin tel setin üstüne bile basmam.. avlandığım yerde ne ekin var ne mahsul.. inanın avcı dostlarım insanın gözü bazen hiç bişey görmüyor.. ben çok sabırlı ve iyi kalpli bir kişiyimdir her zaman birşey olduğu zaman yada rastladığımda ne olursa olsun defalarca düşünürüm.. ama o anki piskolojimde keserken yada indirirken yakalasam varya valla hi düşünmüycem emin olun.. çünkü bu durumu yaşayan varsa çok iyi bilir.. nalet olsun bu tip insanlara ALLAH ından bulsun.!

Adamın başına bela geliyom demez diyolarya valla doğru.. ama busene sıkacam bir kişiyi yeter bee bune yaa.. çektiğimiz çilenin destesi on para birde bu oldu korkulu rüya.. yandım allah dedirtmessem eğer hadi kes bakalım..

M.A.K nundan da burada birileri var ise, yada yakınları, eşi dostu ahbabı varsa bu konuyu aktarsın ricam budur avcı dostlarım.. 5 satır yazı yazacak kitapcığa o kadar.. aşk şiiri değil isteğimiz.. AVCI nın maduriyeti zor durumda kalması AVCI nın Hakkı.. çok üzücü bir olay. YETKİLİLERDEN VARSA KULAK VERSİN ricam olur

Abdullah ATASOY
23.Temmuz.2010, 17:18
kurallara uyuyosan senin bölgen benim bölgem yok türk vatandaşı herkes TC sınırları içinde her yere gider bi kaç kendini bilmez cahil eminim onlarda avcıdır başkasını istemez onların yüzünden bölgemi seçecez hayvanlarda bölge bölgeler çulluk karadenizde marmarada çok şimdi bz gitmeyelimmi keklik doğu ve güneydoğuda ee neyapacaz resimlere mi bakacaz

yalnız ben şunu merak ettim harita tam çıkmadı ayrıntılısı sadece karartma var nerdeyse sezon açılacak sitemizde bile yok