PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bu yıl daha tek bir bıldırcın bile görmedim korkarım bıldırcın çok az olacak!!!

mehmet ali ezer
23.Temmuz.2010, 14:25
abilerim ustalarım geçen yıl bu zamanlarda çok fazla bıldırcın görüyorduk hatta ve hatta bazı arkadaşlarım eliyle bile yakalamışlardı bi iki bıldırcın. ama bu yıl tek bir bıldırcın bile göremedim daha. sadece bi kez bi olta takımını denemek için bi gölet kenarında sesini duydum o kadar. oysaki geçen yıl bu zamanlarda evin arka bahçesine bile çıktığım zaman akşam üzerileri heryerden bıldırcın sesi geliyordu. bu yıl neden böyle bilmiyorum sizin oralar nasıl abilerim ustalarım bu bölgede bıldırcın yok gibi şu an itibariyle.... inşallah diğer bölgelerde vardır...saygılar

23.Temmuz.2010, 14:58
bu yıl adana'da ben de görmedim henüz hiç hatta eşe dosta soruyorum şöyle bildik yer varmı diye benim eniği biraz arama felan yaptırmak için

23.Temmuz.2010, 17:05
arkadaşlar umarım göçte sizi ziyaret ederler bu yıl buralarda sesini epey duyduk kendisini görme işini inşallah sezonde elimizde tüfekler varken yaşarız .

Abdullah ATASOY
23.Temmuz.2010, 17:09
bu sene bol olur diye düşünüyom çünkü ağır kış olmadı birde bıldırcın yükseklerde çok oluyo yaylalarda olanlar çok ses duyuyolarmış

Osman KARATEPE
23.Temmuz.2010, 17:21
İç anadolu iyi olacak inşallah gelen haberler sevindirici....

İbrahim ÖZEL
23.Temmuz.2010, 18:09
Valla buralarda bol miktarda hem sesi hem kendisi görülüyor. İnşallah bol olacak bu sene.

kocaer
23.Temmuz.2010, 18:19
aarkdaşlar sorun şurda tamam bıldırcın var veya yok karadeni bölgesinde allahın açları ağ çekiyolar hayvanalr denizi gçemeyip taklıyolar ağlara yarısı orda telef oluyo gelen bıldırıcnlarıda teyp vurarark vuruyolar sen daha bu hayvandan av bekleyemeessin bende yetkililerin çözm bulması gerekecek ama ancak bunlar özel avlak yapalımmı tartışmasında

veyselll
23.Temmuz.2010, 20:12
her sene arazide olurum bu seneye kadar önümden bıldırcın kalkmamıştı. Bu sene köpeksiz gezinirken 3 4 tane kalktı önümden. Demekki bol olacak. Ama korkudan çıkartamıyorumki peluşu dışarıya. Köpekle gitseydim tarlaya belli olurdu

kocaer
23.Temmuz.2010, 20:23
Biz Bunlara Mecbur muyuz?

Ülkemizde en çok gündemde olan konulardan biri neden av yok?
Ülkemizde avın az olmasının başlıca sebepleri bizim devlet otoritelerimiz başında yasalara uymama kaçak avcılık gelmektedir. Her sene araştırtmalarımıza göre birçok ilimizde yasa dışı avcılık yapanlarımız çoktur.

Her sene Sezon Bittimden Sonra avcılarımız çoğu ne vurdun ne yaptın hesabına girer. Günler Gelir Geçer Sezon yaklaşır avcılarımız arasında dedikodu başlar. İlk Olarak bıldırcın çok mu az mı hesabına düşülür. Avcılarımız bilmez ki avı da az yaban kendimiz çok yapanda kendimiz.

Karadeniz Kıyılarında Kilometrelerce ağ çekerek yurdumuza göç eden bıldırcının yarısını
Telef Eden biz Değil miyiz? Kasetler kurup hayvanların göç yollarını değiştiren biz değil miyiz?
Geceleri fenerlerle çıkıp çulluk, tavşan avı yapan biz değil miyiz ?

Eğer Bunları Yapan Bizsek bunların sonucuna katlanacağız
Yurdumuzda birçok avcı dünya kadar harç parası ödüyor. Bunun karşılığını bu yasa dışı avcılarımı verecek? Bu Harçları Biz neden ödüyoruz. Bunun Cevabını Hepimiz Merak ediyoruz.

Osman KARATEPE
23.Temmuz.2010, 21:14
Daha dün 230 tl verdim belgeler için gel gelelim belgesiz avlananı görünce içim acıyor :(

kocaer
23.Temmuz.2010, 21:15
avı az yapanda biziz çok yapanda

mustafa altınsoy
24.Temmuz.2010, 05:02
ADANA/KOZAN da geçen hafta köpegime bıldırcın göstermek için araziye götürdüm yabani bıldırcın görsün diye inanın bana en az 17-18 adet kuç gördüm ama yerli bıldırcın işte göç kuşugibi deil yani köpek ferma vermeden uzaktan kalkıyor zilleri takmış bıldırcındar zaten benim kanatim bizim yerli bıldırcınımız var veya yok fakat önemli olan göç kuşu buyıl çokmu olucak azmı olucak onuda eylül ayında anlarız saygılar.

mehmet ali ezer
24.Temmuz.2010, 06:01
Biz Bunlara Mecbur muyuz?

Ülkemizde en çok gündemde olan konulardan biri neden av yok?
Ülkemizde avın az olmasının başlıca sebepleri bizim devlet otoritelerimiz başında yasalara uymama kaçak avcılık gelmektedir. Her sene araştırtmalarımıza göre birçok ilimizde yasa dışı avcılık yapanlarımız çoktur.

Her sene Sezon Bittimden Sonra avcılarımız çoğu ne vurdun ne yaptın hesabına girer. Günler Gelir Geçer Sezon yaklaşır avcılarımız arasında dedikodu başlar. İlk Olarak bıldırcın çok mu az mı hesabına düşülür. Avcılarımız bilmez ki avı da az yaban kendimiz çok yapanda kendimiz.

Karadeniz Kıyılarında Kilometrelerce ağ çekerek yurdumuza göç eden bıldırcının yarısını
Telef Eden biz Değil miyiz? Kasetler kurup hayvanların göç yollarını değiştiren biz değil miyiz?
Geceleri fenerlerle çıkıp çulluk, tavşan avı yapan biz değil miyiz ?

Eğer Bunları Yapan Bizsek bunların sonucuna katlanacağız
Yurdumuzda birçok avcı dünya kadar harç parası ödüyor. Bunun karşılığını bu yasa dışı avcılarımı verecek? Bu Harçları Biz neden ödüyoruz. Bunun Cevabını Hepimiz Merak ediyoruz.

çok haklısın görkem kardeş kesinlikle sana katılıyorum ama bu durum için biz demek yanlış olur bence çünkü biz dedinmi hepimiz giriyoruz işin içine ve benim geçen yıl vurduğum bıldırcın sana yemin ediyorum 20 yi geçmemiştir. bu anlattıklarının tek sorumlusu devlettir. çünkü geçen yıl bazı şer......leri duydum gece projoktör ile kakaç avına gidiyorlarmış bergamada yürürken jandarma bölük komutanına rast geldim adam üsteğmen durumu anlattım tamam değerlendirelim ded.i bi hafta sonra yine duydumki hala aynı tarif ettiğim yerde dünya kadar kakaç vurmuşlar. yani gitmemiş bile oraya jandarma anlatmak istediğim şu bırakın kendi kendilerine dolaşıp denetlemeyi ihbar üzerine bile gitmiyorlar. böyle bişey varmı yaa.bizim verdiğimiz pul parası harç parası nereye gidiyor o zaman dememiz gerekiyor. ben bu zamana kadar bizim bölge avlaklarında avlanıyorum ama hiç bir tek bile jandarmaya rastlamadım. düşünün artık yapılmayan denetimleri. olayın aslına inersen biz dediğin kişiler bunu yapmasa bunlara hiç gerek yok ama olmuyor işte ne avcılar var bilerek köpeğini vuruyor, yaşlanınca sokağa atıyor, ceza olarak 2gün 3 gün aç bırakıyor. can dostuna bunu yapan o kuşlara neler yapmaz bunun önüne geçecek olan denetimdir. denetim olmadığı sürece bunlar yaşanır görkem kardeşim.
konunun aslına dönecek olursak geçen yıl haziran aylarında biçerdöveri olan bi abi anlatıyordu. işte bugün yine şu kadar bıldırcın gördün arkasında şu kadar yavrusuda vardı diye. ama bu yıl sorduğumda yok abisi hiç görmedim diyor. o yüzden diyorum az mı olacak diye ama sizden gelen haberler beni sevindirdi sanırım sadece bu bölgede yok bıldırcın inşallah göç zamanı bu bölgeleri tercih ederlerde bizde keyifli avlar yaparız...saygılar

yucelmert
24.Temmuz.2010, 07:17
bizim buralardada biraz sıkıntılı geçecek anlaşılan, arazi itibariyle çoğu mera kapalı, bu yüzden belirli iki üç yer baskı görecek. buralardada hep yerli bıldırcın, göçü pek göremiyoruz.

kocaer
24.Temmuz.2010, 09:58
bizdeki devlet şua kaçak avcılar biyana özel avlklar yapıp para kazanmak başka bir düşünceleri yok

mehmet ali ezer
24.Temmuz.2010, 10:25
doğru söylüyorsun kardeş para gelsinde nasıl gelirse gelsin diye bakıyor. avcı ne yapar, kuşlar ne yapar, doğa ne hale gelir diye bir düşünce yok. ama laf başı gelince mangalda kül bırakmazlar neyse kardeş biz yinede konumuzdan sapmayalım bu konularla ilgili başka bir başlık altında konuşalım...saygılar

emre akcam
25.Temmuz.2010, 08:03
ben gordum burda guzel bıldırcın var ınsalah goc de ıyı olacak yagmurlar cok guzel oldu bu yıl..