Orijinalini görmek için tıklayınız : bıldırcın göçü hakkında bilgili ustalarımın parmaklarını biraz çalıştıralım
slm ustalar,arkadaşlar bu bıldırcın göçü hakkında bilgisi olan abilerim arkadaşlar yazarsa sevinirim bizde öğrenmiş oluruz şuan vurulan kuşların geneli yerli bıldırcın diye düşünüyorum bu göç ne zaman gelir nerden nasıl gelir yazarlarsa sevinirim türkiye üzerindki dağılımı nasıldır.
ersin kasap
31.Ağustos.2010, 17:05
erdem güzel bir konuya deyinmissin ama sizin orda göçe ihtiyaç yok sanırım çok bıldırcın olduğunu duydum avlanan arkadaşlardan
bölgesel olarak net bir bilgi veremiycem ama birkaç kez araştırdım ekseri karadeniz üzerinden geliyor hayvan birde rusya tarafından trakyadan giriş yapıyor
abi bu hafta sabah avında gezmemize rağmen hiç bıldıcın kaldıramadık köpeğim acemi ve daha enik bundanda olabilir fakat 3 tane turaç kaldırdı ki biliyorsunuz turaç hem yasak bir av hayvanı hemde adananın artık simgesi gibi onada biz tüfek kaldıramadık bu gün ve dün birkaç arkadaşımla konuştktan sonra bıldırcın adanda daki bölgesel dağılımını nerde olduğunu öğrendim artık bu hafta bakacaz öğleden sonra üveyik avındada ayçiçeğinin biçilmesinden dolayı kuş çok dağılmış ondan da pek randıman alamadık bu sene (mak) ın azizliğine uğradık üveyikde 28/08/2010 da avın açılmasından dolayı yoksa üveyik mütiş derecede çoktu ayçiçekleri biçilmeden önce
eylülün 15 inde başlar göç bizim buralara rüzgarı takip eder türkiye ye kuzeyden
giriş yapar kasım ayında da kuşun geldiğine şait im başka bi bilgim yok
fevzi dursun
02.Eylül.2010, 16:44
tahminimce bu son sağnak yağışlar göçü hızlandırabilir, erkenden göçü görenler şaşırmasın
HERKEZE SLM BEN EGELİYİM İZMİRDEN BILDIRCIN GÖCÜ HAKKINDA OLNA BİLGİMİ YANSITMAK İSTERİM Kİ EDİRNEYE ENESE BİR COK KEZ GİTMİŞİMDİR VE İLK BAHAR AYLARINDAN BALKAN ÜLKELERİNE GÖC EDERLER VE BALKANLARDA CIKARDIKLARI YAVRULARI BÜYÜTEREK ORDAN EYLÜL AYININ BAŞLADIĞI ANLARDA GÖC AYNA GİRİLİR VE TIRAK YA BÖLGESİ EDİRNE EN BÜYÜK OLAN GÖC GİRİŞLERİ YAPILIR VE EYLÜL AYI BPOYUNCA GÖC DEVAM EDER SAHİL ŞERİDİNİ TAKİBEN MISIRA GÖC EDERLER NİL NEHRİ BOYUNA ORADADA BİZİM TÜRKİYEDE KIŞ MEVSİMİ YALANIR İKEN MISIR DA YAZ AYLARI YAŞANIR VE MISIRDADA YAVRUYA YATARLAR VE EYÜLÜ AYI BİTER EKİM 15 ŞİNDE KARA BILDIRCIN DERİZ ONLARIN GÖCÜ BAŞLAR KASIM AYLARININ SONLARINA KADAR UZAR TABİKİ BU GÖZLER OLUR İKEN HAVA ŞARTLARI NI TAKİBEN OLUR
ustalarım değerli yorumlarınız teşkkür ederim
Mesut BÜLBÜL
04.Eylül.2010, 10:58
aynene buralardada aynı sayılır yerli bıldırcınları aramaktan usandık ya 15 ağutosa beklemeli babi antramanlara devam diyelim yinede boş durmuyalım gezdirelim selamlar sayğılar
Ulusoy
03.Ekim.2015, 02:29
Bildircin agustos15 te tel tuk baslar eylulun ilk haftasi firtinasi yapar bazen 3-5 gun sarkar genellikle rusyada hava durumunun iyioldugu zamanlarda yildizi gorunce kalkar sabaha karadeniz sahiline yayilir 3sefer firtinasi yapar eylulun ilk haftasi kestane karasi ve ekimin baslarinda
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.