Orijinalini görmek için tıklayınız : Nerde Bu Bıldırcınlar ???
veyselll
14.Eylül.2010, 20:28
abilerim
birkaç gündür taban patlattık ama torba boş geliyoruz. torbayı geçtin ferma göremiyorum. köpekte mi bişi var dedim ama çevremdekilerde aynı.
sizce bıldırcın göç yapmadımı daha yoksa bu sezonda boş mu geçecek
ne dersiniz???
Hüseyin ORHAN
15.Eylül.2010, 05:21
dün duyduğum kadarıyla afyon ovasına gelmiş bu hafta sonuna kadar denizliye gelmesi bekleniyor üstadların dediğine göre yağmur zamanı bollaşırmış.
ZEYNAL KAPLAN
15.Eylül.2010, 05:36
ben daha silah atmadım desem yeri yani bu sene nerde bu kuşlar...
kapadokyali_1981
15.Eylül.2010, 05:51
Benimde duyduğuma göre karadenizi geçmiş bldrcın geçtiğimiz hafta sonu trakya taraflarında curnata olmuş. Büyük ihtimal hava şartları uygun olursa önümüzdeki günlerde bi bolluk yaşanacaktır.
Osman KARATEPE
15.Eylül.2010, 06:29
Allah allah neden bulamıyoruz acaba ???????????????
Köpeklerinizdemi bişey var yoksa yıllardır avlandığınız bildiğiniz meralarımı unuttunuz ..Yoksa avcı değilmisiniz siz boş boş gezerseniz tabiki kuş bulamassınız yok yok ben anladım siz bilmiyorsunuz bu işi avcı kiimmm siz kimm bilen birinden ders alın teyp nereye kururlur hangi ses iyi iş yapar....
Bunları bilirseniz limit hak getire vicdanınıza kalmış değilmi...
Bana kızdınız değilmi ilk başlarda ne diyor bu dediniz hafta sonu memleketim Eskişehir'e gittim hani şu kuş basan Eskişehir'e gün doğarken çıtığımız avımızın sonucu 1 bıldırcın 1 üveyik yok yok ben anladım biz bilmiyoruz bu işi :(
Benimde duyduğuma göre karadenizi geçmiş bldrcın geçtiğimiz hafta sonu trakya taraflarında curnata olmuş. Büyük ihtimal hava şartları uygun olursa önümüzdeki günlerde bi bolluk yaşanacaktır.
ömer abi senin bu msj okuyunca ne bilem heycan bastı birden inşallah abi kuş gelirde biran önce köpeklerimizin fermalarını görürüz inşallah
veyselll
15.Eylül.2010, 09:53
Köpeklerinizdemi bişey var yoksa yıllardır avlandığınız bildiğiniz meralarımı unuttunuz ..Yoksa avcı değilmisiniz siz boş boş gezerseniz tabiki kuş bulamassınız yok yok ben anladım siz bilmiyorsunuz bu işi avcı kiimmm siz kimm bilen birinden ders alın teyp nereye kururlur hangi ses iyi iş yapar....
Bana kızdınız değilmi ilk başlarda ne diyor bu dediniz hafta sonu memleketim Eskişehir'e gittim hani şu kuş basan Eskişehir'e gün doğarken çıtığımız avımızın sonucu 1 bıldırcın 1 üveyik yok yok ben anladım biz bilmiyoruz bu işi :(
İbrahim ÖZEL
15.Eylül.2010, 15:27
Osmanım bi ara telefonla ara beni senin memleketinde yer söyleyeyimmera göstereyim sana. Orda bıldırcınıda üveykide teyipsiz bulursun meraklanma. Eskişehiri kuş basıyor kardeş teyp olmadanda basıyor. Yeterki mera değiştir araştır 1 gün önceden keşif yap üveyk için. Ya arkadaşlar siz uzayda falanmı yaşıyosunuz nasıl kuş yok. Karacabeyde bile dolu var. Teyp falanda kuran yok orda köylüler bu konulara çok ters. Ama araştıran arayan gezen avcılar bulur. Teyip kurmayada gerek kalmadan kuşların bastığı yerde köpeklerinizle zevkli avlar yapabilirsin osmanım. Bak bu imzamdaki köpeğin fermasıda senin memleketinde teyipsiz yapılan bir avda çekildi.
dün buralarada az biraz geldi poyras eserse devamı gelecek umarım.
Osman KARATEPE
15.Eylül.2010, 16:46
Göç yakındır inşallah bizde bulacağız kuşu az kaldı .....
Osman KARATEPE
15.Eylül.2010, 16:48
Osmanım bi ara telefonla ara beni senin memleketinde yer söyleyeyimmera göstereyim sana. Orda bıldırcınıda üveykide teyipsiz bulursun meraklanma. Eskişehiri kuş basıyor kardeş teyp olmadanda basıyor. Yeterki mera değiştir araştır 1 gün önceden keşif yap üveyk için. Ya arkadaşlar siz uzayda falanmı yaşıyosunuz nasıl kuş yok. Karacabeyde bile dolu var. Teyp falanda kuran yok orda köylüler bu konulara çok ters. Ama araştıran arayan gezen avcılar bulur. Teyip kurmayada gerek kalmadan kuşların bastığı yerde köpeklerinizle zevkli avlar yapabilirsin osmanım. Bak bu imzamdaki köpeğin fermasıda senin memleketinde teyipsiz yapılan bir avda çekildi.
Aslında haklısın abim biraz araştırmak lazım ama en kısa zamanda kendi köyüme gideceğim ve gerçek avı orada yapacağım inşallah...
veyselll
15.Eylül.2010, 18:29
Göç yakındır inşallah bizde bulacağız kuşu az kaldı .....
inşallah abim.
derdimiz 50 ler yüzler değil. derdimiz köpeklerde eksiklik varsa onu bulup onları onarmaya çalışma.
ama inşallah olacak oda...
Yıldıray İNCE
15.Eylül.2010, 22:19
[quote author=Osman KARATEPE link=topic=14404.msg148406#msg148406 date=1284532196]
İbrahim ÖZEL
16.Eylül.2010, 00:38
Osman cumartesiye hazır ol sana güzel bir av yaptırayım. Cuma günü ara beni gelip gelmeyeceğini söyle. Eskişehirede gerek yok yakın yerde güzel bıldırcın haberleri aldım.
ailerim,arkadaşlar hadi şu mutlu haberi kim verecek :) nerde bu bıldırcınlar
Sevgili dostlar. Benim tayinim Afyon'un sultandağı ilçesine çıktı. tabii sevinçten uçtum.. çünkü burada muazzam bi popülasyon mevcut. Ancak dün Akşehir-Eber gölleri çevresi mera ve buğday tarlalarını 4 saat turladık. Sonuç 2 bıldırcın.. Bu yıl ki toplam sayı bir günlük limiti dahi bulmadı.. Ustalar iyi bilir ama ben hava sıcaklıklarının yoğun olması nedeniyle ekim ayı başında bollaşacağını düşünüyorum..
İbrahim ÖZEL
16.Eylül.2010, 15:55
Arkadaşlar orhangazide dün göç bıldırcını vurulmuş. Bilginiz olsun...
veyselll
16.Eylül.2010, 20:24
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif
oleyyyy geliyo bana doğru http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif
işite mütiş bir haber saol ibrahim abi
İbrahim ÖZEL
17.Eylül.2010, 10:54
Bakalım yarın orhangazi arazisini bide biz köpeklerimizle bi tarayalım varmı bişi görelim.
Osman KARATEPE
17.Eylül.2010, 19:30
Senin köpekler bulur abim merak etme yeterki bölgede kuş olsun kaçmaz.......
İbrahim ÖZEL
20.Eylül.2010, 20:33
Hazırlanın avcı gardaşlarım bu yağmurlardan sonra bıldırcın akını olacak inşallah. Eniği olanlar bu fırsatı kaçırmayın derim.
veyselll
20.Eylül.2010, 20:40
Hazırlanın avcı gardaşlarım bu yağmurlardan sonra bıldırcın akını olacak inşallah. Eniği olanlar bu fırsatı kaçırmayın derim.
inşallah abim
bırak fırtınayı, uufak esintiye bile razıyız :)
abi inşallah göümüz yollarda bekliyoruz
İbrahim ÖZEL
23.Eylül.2010, 20:46
Arkadaşlar kuşların gelişi başladı. Hafta sonu karacabeyde 40 civarı kuş kaldırdım. Vurulanlar sabun gibi yağlı. Varmı hafta sonu göç yakalayabilen?
veyselll
24.Eylül.2010, 19:14
yarın bi yürüyüş iyi geelecek galiba
İbrahim ÖZEL
24.Eylül.2010, 19:28
Veyselim vallahi ben yarın manda yayılması gibi yatağa yayılacağım. Haftanın yorgunluğu var. Pazara yağış olmayacak ama hava kapalı olacakmış. Tam köpeklerin gezme arası sıcak olmassa saatlerce ararlar. Arkasındada ben gezerim beni bilen bilir. Pazar akşamı paylaşırım inşallah. Arkadaşlar gezen av bulur bir meraya bakıp yok diye bırakmayalım yoksa orda diğer meraya geçelim. Köpeklerimiz en azından gezmiş olurlar. Bu durumda 3-5 de olsa buluyolar fermalıyolar aport yapıyorlar. Önemli olan köpeklerimizle kendimize av ziyafeti çekmek.
veyselll
24.Eylül.2010, 19:41
evet abi haklısın. ben bugün baya dinlendim. yarın hava açık olursa tarladayım. ama kapalı olursa öğlene kadar bi gezinti yaparım. inşallah yolunu şaşıran bikaç bıldırcın bulurum :D
İbrahim ÖZEL
24.Eylül.2010, 19:47
Köpeğin seterse bıldırcın avında Allah kolaylık versin veyselim. Avda iyide dönüşünde 1 saat sürüyor köpeği temizlemek. Sen gel pointere dön kardeşim. Doğru yolu seç :)
abi anlaşılan bu sene bıldırcın gelmiycek artık umutlarım tükendi zatende keklik telaşı yavaş yavaş sarmaya başladı gördüğüm 2 bıldırcın klavuzu oldu bu sene ama bıldırcın yok denecek kadar az artık şansımızı keklik avında deniycez
veyselll
28.Eylül.2010, 09:47
Köpeğin seterse bıldırcın avında Allah kolaylık versin veyselim. Avda iyide dönüşünde 1 saat sürüyor köpeği temizlemek. Sen gel pointere dön kardeşim. Doğru yolu seç :)
abi ne bileyim setter zor ama insan zoru seviyo bitarafta.
drahtarla geçirdiğim kısa zamanı saymazsak setter ilk köpeğim sayılır. bakımıda sanıldığı kadar zor değil alında. düzenli tararsan, ufak pıtraklar fazla sarmıyor. sarsada ormanda kısa bi gezinti yapıyorsun, köpek kendi kendini tarıyor :)
hem tararken köpekle sahibi arasında güzel bir bağ kurulmuş oluyor. ama yinede hayalimdeki köpek puanter diyebilirim. ileride mutlaka beslemek isterim
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.