PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İmamı ayı parçaladı

21.Eylül.2010, 01:53
Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde sandık görevlisi imamın parçalanmış halde cesedi bulundu.

Pazaryolu ilçesine bağlı Çatakbahçe köyü imamı Özel Bakır (31), referandumda sandık başkanı olarak görev yapacağı komşu Kılıççı köyüne gitmek üzere yola çıktı. Yaya olarak köye giden imam Bakır, görevli olduğu sandığa gelmeyince evine telefon açıldı. Ailesi, imam Bakır'ın sabah erken saatlerde yola çıktığını ve çoktan köye ulaşmış olması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine köylüler kayıp imamı aramak için seferber oldu. Sandık başkanı imamın cesedi öğle saatlerinde köy çıkışında bir yol kenarında parçalanmış şekilde bulundu. Köylüler durumu jandarmaya ve ilçe müftülüğüne bildirdi. Cumhuriyet savcısı olay yerinde ceset üzerinde inceleme yaptı. İmamın aç bir ayının saldırısına uğramış olabileceği belirtiliyor.

Diyanet Sen Erzurum Şube Başkanı ve Memur- Sen İl Temsilcisi Mehmet Dindi, meslektaşlarının ölümünden dolayı üzüntü duyduklarını açıkladı

Meslektaşıma ALLAH'tan rahmet,yakınlarına sabırlar ve baş sağlığı diliyorum.

21.Eylül.2010, 05:31
ALLAH'tan rahmet,yakınlarına sabırlar ve baş sağlığı diliyorum

kapadokyali_1981
21.Eylül.2010, 06:00
Hocam aslında bu mevsimlerde ayılar insanlara pek saldırmaz çünkü aç kalmazlar. Ama adı üstünde ayı işte ne yapacağı belli olmaz. Ayı insanı yer aç kalmış derler insan kendini korumaya ayıyı vurur gel bakalım ağa koruma altındaki ayıyı nasıl vurdun derler nasıl kanun nasıl kural anlamak zor.

21.Eylül.2010, 06:04
allah rahmet eylesin mekanı cenet olsun.yakınlarının başı sağolsun

çetin ekren
21.Eylül.2010, 07:41
hocam yine can damarıma basan bir konuyu gündeme taşımışsın teşekkürler..
Allah rahmet eylesin demekten başka elden gelen bişey yok...
bu yasaklar bakalım daha ne kadar can almaya devam edecek...kurtlar sürüler halinde gezer milletin koyununu,kuzusunu parçalar,insanları parçalar,ayılar arı peteklerini dağıtır,meyve ağaçlarını bir kürdan gibi kırıp milyarlarca zarar verir...ama elden bişey gelmez kendinide koruyamazsın korumaya kalkıpta öldürmeye kalksan üstünede almadığın ceza kalmaz...
çeşitli aletler çıkardılar ayı kaçıran,domuz kovan bunların hepsi geçici çözümler...bir zaman sonra o ayıda,domuzda o aletler alışıp hatta ve hatta o aletlerin yanında uyuduklarını bile gördüm...
adam lahana ve sebze tarlasına zaman ayarlı gaz tüpü koymuş patladığında silah sesinden daha fazla bir ses çıkarmasına rağmen muzdarip olduğu köpeklerin zaman sonra tam o aletin dibinde tüpe yaslanıp gecelediklerini söylüyor...
demekki bunlarda çare olmuyor...
insanoğlu git gide kalabalıklaşıyor ve istesekde istemesekte yabanın yaşam alanı daralıyor...ha suçlusu yabanmı elbete değil...ama şimdi kalkıpta insan yaşamıyla bir kudun veya ayının yaşamını aynı kefeye koyamayız...onlarda bu yasaklardan dolayı aşırı derecede artış gösterdiler....tamam özellikle avına çıkılmasını yasakla ama hiç olmazsa bağına bostanına,arına,koyununa zarar verenide bertaraf edilmesine izin verki hem bu zararlı ortadan kalksın hemde popilasyon tehdit derecesinden çıksın...
belki bu yazdıklarım tuhaf gelebilir ama inanın çoğunuz doğuyu bilmiyen insanlarsınız...öyle köylerimiz varki gece evinden karşı komşunun evine gidemiyo...sizce bu hakmıdır,korumamıdır....hayvanları koruma adına bu insanlarımıza yazıktır,günahtır...herzaman önce insan....

imported_avkolik
21.Eylül.2010, 08:12
Geçenlerde TRT de belgeselde izlemiştim.Karadeniz'de arıcılıkla uğralan insanların ayılarla olan mücadelesini. İzledikçe inanası gelmiyor insanın.Bulabilirsem buraya eklemeye çalışırım belgeseli.Gerçekten zor bir durum.

Allah hayırlı ölümler versin, Allah rahmet eylesin...

Osman KARATEPE
21.Eylül.2010, 08:40
Allah rahmet eylesin.zor bir durum nefsi müdafa kanunları bu hayvanlara karşıda geçerli olmalı bağına bostanına giren canına kast eden tehlikeli havvanı vurabilmelisin..

Tamer Kuvvet
21.Eylül.2010, 09:29
Allah rahmet eylesin Rabbim ölümünde hayırlısını versin.

İbrahim ÖZEL
21.Eylül.2010, 17:19
Allah rahmet eylesin mekanı cenet olsun...

Hüseyin ORHAN
21.Eylül.2010, 17:47
allah rahmet eylesin mekanı cenet olsun.yakınlarının başı sağolsun

21.Eylül.2010, 19:21
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Rabbim imanlı hayırlı ölümler versin

Elfin Asilkan
21.Eylül.2010, 21:32
Allah rahmet eylesin.Rabbim Hayırlı Ölümler nasip etsin..

22.Eylül.2010, 09:43
Allah'tan rahmet,yakınlarına sabırlar ve baş sağlığı diliyorum.Allah Hayırlı ölümler nasip etsin.

24.Eylül.2010, 06:07
Yorumlarıyla katılım yapan tüm dostlara teşekkürler...
Çetin sadece doğuda değil batıda ÇANAKKALE'de benim köyümde bu yıl ayı 4 ayrı kişinin arı kovanlarını parçaladı.
Ama kimse çıkıp bu vatandaşa zarar veriyor bu ayıyı vurun demedi.Millet korkusundan arılarını tam bal sezonunda dağdan indirdi.Dolayısıyla bi dünya zarar etti.Gelirinden oldu.
Milli parklar şimdi Bu imam meslektaşıma ve arı sahiplerine tazminat ödeyecekmi? Mümkün değil
Ödesede canın değeri parayla ölçülürmü.
Millet olarak biz her şeyi abartıyoruz.Yasaklarıda,serbestlikleride...
ÖZGÜRLÜKLER BAŞKASININ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ ENGELLEDİĞİ YERDE BİTER...BİTMELİDİR...

Mesut BÜLBÜL
24.Eylül.2010, 13:47
vay kardeşim bune ya ayı o bölgede demekki bu kadar bol o zaman ben ağrıya oğlana ziyarete gideriken vadi icersinde büyük caylar vardı icindede ayı ölüsü vardı demekki buralara ayı bırakmışlarki diye düşünmüştüm var oralardaki ölüsüde bana görmek nasip oldu sanırım erzurum veva erzincan aralarında görmüştüm yalan olmasın diyorum yinede.
imam kardeşimize allahtan rahmet acılı ayilesine de sabılar dilerim mekanı cennet olsun kolay diyil ama böyle vahşice bir ölüm olmuş allah kimseyi böyle ölüm nasip etmesin derim

çetin ekren
24.Eylül.2010, 17:14
vay kardeşim bune ya ayı o bölgede demekki bu kadar bol o zaman ben ağrıya oğlana ziyarete gideriken vadi icersinde büyük caylar vardı icindede ayı ölüsü vardı demekki buralara ayı bırakmışlarki diye düşünmüştüm var oralardaki ölüsüde bana görmek nasip oldu sanırım erzurum veva erzincan aralarında görmüştüm yalan olmasın diyorum yinede.
imam kardeşimize allahtan rahmet acılı ayilesine de sabılar dilerim mekanı cennet olsun kolay diyil ama böyle vahşice bir ölüm olmuş allah kimseyi böyle ölüm nasip etmesin derim

Mesut abi durum bundan ibaret,hayvan hakları bu durumlarda insan haklarından daha önde tutuluyor....böyle birşey varmı ya,arıcı rızkı için evini barkını bırakıp dağlarda yatıp kalkıyor onuda ayıya parçalatıp talan ettiriyor...çifçimiz neredeyse toprağı tırnaklarıyla kazıp evinin bir yıllık nafakasını çıkarmaya çalışyor onuda domuzlar hallediyor...
neymiş avrupaya uyacaz diye insanımıza kıyıyorlar...
bu yasalardan önce ayıda avlanıyordu domuzda hangisinin nesli tükendi,oysa bu yasalardan sonraki durum ortada...

İbrahim ÖZEL
24.Eylül.2010, 20:32
Çetin abi sana sonuna kadar katılıyorum. Yalnız şunu anlayamıyorum. Erzurumda kaldığım sürelerde hep arıcılara sordum neden adam gibi köpek beslemiyosunuz. Sadece 2 erkek 1 dişi kangal hayatta ayı ve kurtları sürüye yada kovanların yanına yaklaştırmıyor. Bana verilen cevapta ben burda kendimi zor besliyorum cevabıydı. Bence insanlarımızdada hata var. Tedbiri alalım tevekkülü Allah'a bırakalım bence. Kendi canından daha çok köpekleri nasıl bekleyeceğini düşünen insanlarada kızıyorum. Tabiki ölmeyi haketmiyorlar ama bu tür hayvan saldırılarından çokda ders alan yok o bölgede nedense...

Yıldıray İNCE
26.Eylül.2010, 06:20
[quote author=Osman KARATEPE link=topic=14418.msg148631#msg148631 date=1285058430]
Allah rahmet eylesin.zor bir durum nefsi müdafa kanunları bu hayvanlara karşıda geçerli olmalı bağına bostanına giren canına kast eden tehlikeli havvanı vurabilmelisin.......

çetin ekren
26.Eylül.2010, 15:39
Çetin abi sana sonuna kadar katılıyorum. Yalnız şunu anlayamıyorum. Erzurumda kaldığım sürelerde hep arıcılara sordum neden adam gibi köpek beslemiyosunuz. Sadece 2 erkek 1 dişi kangal hayatta ayı ve kurtları sürüye yada kovanların yanına yaklaştırmıyor. Bana verilen cevapta ben burda kendimi zor besliyorum cevabıydı. Bence insanlarımızdada hata var. Tedbiri alalım tevekkülü Allah'a bırakalım bence. Kendi canından daha çok köpekleri nasıl bekleyeceğini düşünen insanlarada kızıyorum. Tabiki ölmeyi haketmiyorlar ama bu tür hayvan saldırılarından çokda ders alan yok o bölgede nedense...

adam gibi köpek mi? :D :D :D
kardeş herkes nerden bulsunda beslesin senin dediğin köpeği...besleyenler var ama nasıl oluyorsa onlarada bir şekilde zarar veriyor...
inşallah bakanlık buna bir çözüm bulur...

28.Eylül.2010, 21:02
Ne Bakanlık,ne Milli parklar ...Çare bulacağını zannetmiyorum Çeto.

Bu sabah haberlerde hanım dinlemiş AYI bir kişiyi daha yaralamış....

İbrahim ÖZEL
28.Eylül.2010, 21:27
Yapmayın Allah aşkına devlete üniversitelere başvurduğunuzda ticaretle bu konularda her türlü hayvancılıkla yani uğraştığınızı ispatlarsanız çok uygun fiata 2 erkek 1 dişi zaten veriyor. Bilmeyenlere bilgi verin bence.

çetin ekren
29.Eylül.2010, 05:05
sen gelirken bana getirsene bir tane şu senin kafkaslardan...yavru olsun ama....para falan vermem ona göre... :D :D
valla komutan geçen üniversiteye tavşan bakmak için gitmiştim tesadüfen köpeklerin olduğu bölüme gitmişim,valla hiç hoşuma gitmedi köpekleri,üstelikte
500 lira dediler tek yavruya...sözde kangalmışlar ama dediğim gibi hiç hoşuma gitmediler....

Recep DÖNMEZ
29.Eylül.2010, 07:54
Ya Çetin! Haftaya Bayburt ve Erzurum istikametine geliyoruz!
Bu haberi okuyunca tırstım!
Sonra bir manşette bize atmasınlar;
"AVCILARI AYI PARÇALAMIŞ"" diye...
Hadi gardaşım,acele bilgi yaz,ayaklarım titremekten birbirine vurmaya
başladı...
Varmı biur tehlike?
Selamlar...

veyselll
29.Eylül.2010, 12:50
Yapmayın Allah aşkına devlete üniversitelere başvurduğunuzda ticaretle bu konularda her türlü hayvancılıkla yani uğraştığınızı ispatlarsanız çok uygun fiata 2 erkek 1 dişi zaten veriyor. Bilmeyenlere bilgi verin bence.

abi herşey iyide çiftçi cebinde çay parasız geziyo. gelen icra zarflarıyla sobalar yanıyor artık. nasıl köpek alacak o çiftçi.
sıfır faiz diye verdikleri kredilerde bile yok dosya masrafı yok bsmv diye iki katına cıkartıyorlar

Mesut abi durum bundan ibaret,hayvan hakları bu durumlarda insan haklarından daha önde tutuluyor....böyle birşey varmı ya,arıcı rızkı için evini barkını bırakıp dağlarda yatıp kalkıyor onuda ayıya parçalatıp talan ettiriyor...çifçimiz neredeyse toprağı tırnaklarıyla kazıp evinin bir yıllık nafakasını çıkarmaya çalışyor onuda domuzlar hallediyor...
neymiş avrupaya uyacaz diye insanımıza kıyıyorlar...
bu yasalardan önce ayıda avlanıyordu domuzda hangisinin nesli tükendi,oysa bu yasalardan sonraki durum ortada...

çetin abi iyi güzelde, şimdi deseler bağa baçeye giren ayıları vurmak serbest diye, o ayılar başlar zenginlerinin av odalarında tahnit olmaya. benim ülkem daha sezon açılmadan av yapanların peşine düşemezken Karadenizde Doğu Anadolu dağlarındaki avcıyı nasıl bulacak.
nefsi müdafa olayına girmiyorum bile. bana ayı saldırırsa ve bende imkan da olursa kralıda gelse vururum.
konuyu dağıttık ama olayda yaşamını yitiren imam abimize allah (cc) den ramet yakınlarına başsağlığı dilerim

04.Ekim.2010, 22:02
bizim köepkte bi ara ayıyla dövüşmüştü ayı onu baya bi hırpalamıştı özelliklede ayak tarafından derin bir yırtık vardı hayvan 1 ay ayağa kalkamamıştı ama ayıyıda baya bir hıtpalamıştı ayı bi tane bile bal kovanına zrar verememişti

http://img215.imageshack.us/img215/866/luod.jpg[/img]

Birol YAY
07.Ekim.2010, 16:11
Allah Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olsun 1Günlüğüne Ayıyı Vurma İzni Çıktı Sözde Hayvan Severler Ayaklandı Ayının Hakkı Var Ama İnsanın Hakkı yok Yorum Sizin