PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ZEHİR ZIKKIM OLSUN

4x4cemal
28.Eylül.2010, 17:23
Değerli Avkolik dostlarım öncelikle, hepinize hayırlı ve helal avlar dilerim.
Aşağıdaki okuyacağınız satırlardaki olayların, bazılarına bizzat şahitim, bazılarıda emin arkadaşlardan duyduklarımdır.
Geçen sene bıldırcın sezonunda, herhafta sonu ava gitmeme rağmen, attığım fişek sayısı 11, vurduğum bıldırcın sayısı 8 dir. (eskiden bir tarla kenarında bulurduk bu sayıyı) Bu sene oldu sezon başından bu yana vurduğum bıldırcın sayısı 14 tür. Geçtiğimiz haftalarda ben bir fişek atıp bir kuşla dönerken, 1 km uzağımda bugün 40 kuş vurdum! rekor bende diyen, dün benimki 41di geçemedin diye sevinen, ve ordan atılıp geçen sezonki 70 lik rekorumu kimse kıramaz diye böbürlenen teypçilere, bıldırcın sezonu açılmasına dahi 1 ay kala ava gidip 3 tavşan vuran dindersi öğretmenine, bıdırcına diye ava gidip yamaçlarda çil keklik avlayan müftü yardımcısına, hakkımı korusun diye aidat ödediğim, lakin bu olumsuzluklara göz yuman kulüp ve kulüp başkanlarına, İç anadoluda sezonun 14 gün geç açılmasına sebep olan temsilciye ve onu temsilci diye seçen diğer kulüp başkanlarına, kurulu teyp düzeneğini yakalayıp, teybi kuran godoşların sofrasında zıkkımlanıp dili kıçına kaçan, aynı bölgede askere gitmesine bir hafta kaldığı için pul almamış delikanlıya ceza kesen muhafaza memurlarına, ekonomik ve resmi bi sebebi olmadan evraksız ve pulsuz avlananlara, emek zahmet doğaya saldığımız keklikleri tutan arıcıya ve köpeklere tutturup yediren çobana, tuzak kurarak palaz yakalayan müsvetteye, bir günde 3 kişiyle 270 tane bıldırcını vuran eniğine miniğine, ekinlere zarar veriyor diye 36 tane yılkı atını vuran köylülere, far avı yaparken yakalanan polis memurlarına ve onları salıveren astsubaya, gübre olsun diye anızını yakan çiftçiye, gittiği tabiatı pet şişe, poşet ve benzeri pisliklerle kirleten avcı, dağcı ve piknikçiye, dürüstlükten laf açılınca, doğrucu doğan rolünü üstlenen riyakarlara, bölgesel kıskançlıktan dolayı arkadaşımın dört lastiğini kesen soysuza, bu şekilde vurulan avların haram olduğunu bilipte söyleme cesaretini gösteremeyene, vel hasılı kelam dürüst avcının hakkına göz dikenlere ve sebep olanlara hakkım ZEHİR ZIKKIM OLSUN.
Yukarda yazılı şahısların bi çoğunun ismi olayların yeri ve zamanı tarafımca bilinmektedir,
varsa sizin bölgenizde böyle olumsuzluklar sizde yazın, ak... kara... ortaya çıksın.
Develiden Avkoliklere selam olsun.

Osman KARATEPE
28.Eylül.2010, 17:31
Söylenecek söz kalmamış Cemal abi .........

çetin ekren
28.Eylül.2010, 17:33
Cemal abi sonuna kadar haklısın al benden de o kadar zehir zıkkım olsun,haram olsun o paralar...
denetleme yok,kontrol yok.... sen bide şuna bak adamlar bıldırcın sezonunun daha başında ördek avlıyorlar...açıp şikayet ediyorsun gelen yok giden yok...
herşey yasal avcı için...yasakda yasal avcı için,kuralda,limitte,mevsimde....
diğerleri için zaten herşey serbest...

Hüseyin ORHAN
29.Eylül.2010, 05:57
Cemal abi yerden göğe kadar haklısın ve söylenecek eklenecek bir söz de bırakmamışsın. Sana aynen katılıyorum. ZEHİR ZIKKIM olsun

29.Eylül.2010, 07:19
al bendende o kadar abi nerde bu av koruma bilmem zehir zıkkım olsun

Recep DÖNMEZ
29.Eylül.2010, 07:43
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/30.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/30.gifhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/30.gif
Evet halkısın Abicim!
Artık avcılıkla ilgisi ve bilgisi olanların,bu işle görevli olanların,denetleme
sorumlusu olanların,hatta ve hatta tüm ülke insanının yukarıdaki işaret gibi;
"Bir dakika,artık bu iş böyle gitmemeli,kimse Cemal Bey"in dediği gibi hiçbir yasal olmayan
yollarla avlanmamalı,hiç kimse hiç kimseye telörans göstermemeli,herkes üstüne düşeni yapmalı" deyip
olaya müdahale etmeli....
Paylaşımınızda yazdıklarınızın satırı satırına doğru olduğuna canı gönülden inanıyorum,malesef ve malesef
ülkemizin her bir karışında bu dedikleriniz her zaman yaşanıyor.Burada en önemli görev bu işleri denetlemede
görevli kurum ve kuruluşlara düşüyor bence.Bu kurum ve kuruluşların görevlerini,denetlemelerini ve kontrollerini
tam anlamıyla yapmaları durumunda av ile ilgili yasal düzenlemelerin çok ağır yaptırımları olduğunu hepimiz
biliyoruz.
Temennimiz bu işin artık böyle gitmemesi ve herkesin parmağını kaldırıp http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/30.gif demesi ve yaşanan olaylar karşısında kayıtsız kalmaması....
Son olarak bende aynen sizin gibi bu kişilere hakkımı helal etmediğimi belirtmek istiyorum...
Bu anlamlı ve önemli konuyu gündeme getirdiğiniz içinde çok teşekkür eder,
Selam ve saygılar sunarım...

kapadokyali_1981
29.Eylül.2010, 07:48
Cemal abi bu söylediklerin maalisef her avcının kanayan yarası her bölgede aynı sıkıntılar var. Buna bahar ayında kafes avı yapıp kıl ağ ile 40-50 lira şerefini haysiyetini geleceğini satanlarıda ekleyebiliriz. Yazdıklarının hepsinin altına imzamı atarım eline yüreğine sağlık !!!BENDE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!!!!!

h.hakan akman
29.Eylül.2010, 12:00
Herşey yasal avcı için...yasakda ,kuralda,limitte,mevsimde....
HEPSİ BİZ YASAL AVCILAR İÇİN diğerleri için zaten herşey serbest...BU yıl gördüğüm duyduğum şeylerden sonra avcılıktan sıtkım sıyrıldı desem yalan olmaz ALLAH BU KENDİNİ BİLMEZLERİ ISLAH ETSİN söylenecek sözün bittiği yer bu olsa gerek......

veyselll
29.Eylül.2010, 12:38
üst tarlalarda teyp kurup patır patır kuş vururken biz de aşağıda boş boşuna gezerken '' bundan sonra teypsiz kuş inmez git filanca AV BAYİİNDE var ordan bi teyp al kendine'' diyenleride ben eklemek isterim

ALPEREN
29.Eylül.2010, 13:45
BUNLARA DOĞRUDUR, İMZAMI ATARIM DEYİPTE,

AYNISINI, BENZERİNİ YAPANLARA NE DİYELİM ACABA ?

EN KÖTÜSÜ DE RİYA GALİBA !

4x4cemal
29.Eylül.2010, 16:29
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar, daha aklıma çok şeyler geldi, ilerleyen safhalarda yazıp çizeriz inşaallah.

29.Eylül.2010, 16:49
Cemal hocam bende bu sezon bir günde 200 kuş vurup sevinerek trabzone gidenleri duydum bu 200 kuşun 10 den fazlasının keklik olduğunu bu olayın yaklaşık 2 ay önce olduğunu aynı bölgede başka bir karadenizlinin 70 80 kadar bıldırcını kokutup ağaç altıda bırakıp gittiğini bu söylediğim olaylar Bayburtun Demir özü ilçesinde olumuştur bende hakkımı helal etmiyorum.............