Orijinalini görmek için tıklayınız : ERKEK KÖPEKLERİ ÇİFTLEŞTİRMENİN YAŞI
4x4cemal
12.Ekim.2010, 18:56
Değerli avcı dostlar, damızlık erkek köpekler hariç avlandığınız erkek köpeği genç yaşta eşleştirmeyin, sebebine gelince, Pointer cinsi genç köpeğim avda ve gezme amaçlı saldığımda, sağa sola çok koşuyor, oyun istiyor, vs vs idi, bi arkadaşın çiftleştirdiğim zaman uysallaşacağını söylemesi üzerine, ben bu yanlışı yaptım ve çiftleştirdim, ertesi günü, kangal'cı bi arkadaşa konuyu açtığımda bunun yanlış olduğunu bana şu şekilde izah etti!!!!!!!!!! GENÇ KÖPEKLER BELLİ Bİ ÇAĞA KADAR KENDİLERİNİN ERKEKMİ? DİŞİMİ? OLDUKLARINI DAHİ BİLMEZLER. BİZ ERKEN YAŞTA ÇİFTLEŞTİRİRİZKİ ERKEKLİĞİNİ BİLSİN, BOĞUŞMA HİSSİ KUVVETLENSİN, KISKANÇ, HIRÇIN VE ÖZGÜVENİ OLSUN. Bu sözleri söyleyen arkadaşım haklı çıktı, benim köpek iki gün sonra her erkek köpeğe hırlamaya sataşmaya , koyun köpeklerine dahi kafa tutmaya başladı, dişi köpeklere sarkıntılık ve tacizleri had safhaya çıktı, ava çıktığımızda dişi köpeklere bakmaktan ava baktıramaz olduk, siz siz olun avlanacağınız erkek köpekleri genç yaşta eşleştirmeyin, av'ı öğrenmeden başka birşeyi öğrenirlerse vay halinize.
Not: Bu tecrübe erkek köpekler için, dişilerde ne olur bilmem, onuda tecrübe edinenler yazarsa isabetli olur.
Develiden selamlar.
İbrahim ÖZEL
12.Ekim.2010, 19:48
Doğru söze ne denir. Erkek köpekler 2 yaşını mutlaka doldurularak eşleştirme yapılmassa huylarında beklenmedik ve istenmedik şekilde ki abim yazmış değişiklikler kaçınılmaz şekilde görülüyor. Dişilerde ise 18 ayını doldurmadan yapılan eşleşmelerde köpeğin boyu 18 aylığa kadar büyüdüğü için duruyor ve eşleştiği gündeki boyunda kalıyor. Yani kemik olgunlaşması olmadan eşleşme yapılmamalı. Mümkünse 24 aylık olunca eşleştirmek daha mantıklıdır. Dişilerde erken eşleşmelerde pek fazla olumsuz huy değişikliği görülmediği gibi genelde daha sorumluluk sahibi daha oturaklı davranırlar. Ava çıktıklarında çok açılan dişilerde anne olduktan sonra bu açılma mesafesi kısa mesafelere düştüğü görülür.
Osman KARATEPE
12.Ekim.2010, 19:51
Cemal abi çok değerli bir bilgi bizlerle paylaştığın için teşekkürler düşündüğümüz zaman çok mantıklı geliyor erkek köpeği olanların dikkat edeceğinden şüphem yok selamlar...
kapadokyali_1981
12.Ekim.2010, 21:00
Abi kesinlikle doğru bi teşhis erkek köpekler genç yaşta çifleştikleri zaman maalisef dağda avdan çok dişi köpeğin arkasında geziyor. Dişi için öyle bişey söylemek pek mümkün değil dişi köpek avlağa çıktımı herşeyi unutur.
Hüseyin ORHAN
13.Ekim.2010, 06:16
Bilgilendirme için teşekkürler. Hiç bilmiyordum bu konuyu sayenizde aydınlandım.
Benim Lord 11 aylıkken çiftleşti (tabi benim kontrolüm dışında) inşallah köpek dediğiniz gibi olmaz.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cry.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cry.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cry.gif
erol kahraman
15.Ekim.2010, 11:18
cemal abi benim 11 aylık erkek köpeğim var bu uyarıyı yaptığın için sağolasın abi dikkat edecem teşekkürler
abi bilgilendirmen için teşekkürler
dadak_e
18.Ekim.2010, 14:47
abi iş işten geçti bundan sonrakileri çifleştirmemek üzere
erzurumdan saygılarla
çetin ekren
18.Ekim.2010, 17:02
bilgilendirme için teşekkürler....
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.