Orijinalini görmek için tıklayınız : ÇULLUK KLAVUZU ???
veyselll
30.Ekim.2010, 19:20
iki defadır aynı koruluktan tek bir tane çulluk kaldırıyorum. çulluğun akıllı olduğunu biliyorum ama bu kadarı da olamaz. ilk defada 30 cm lik bi çukurun içinden fırladı. birde köpeğin fermaya durmasıyla kuşun fırlaması bir oluyo. ikincide ise arkadaşın önünden kalkmış. nerdeyse çarpacak kadar arkadaşa yaklaşıp bir feyk ile dönmüş.
bu akşam sohbet ettiğimiz ustalardan biri; çulluklar gelmeden önce klavuzlarının geldiğini vede bunun çulluk klavuzu olduğunu söyledi. vede vurması çok zor olur dedi.
gerçekten de rengi sanki bana biraz daha kızıl geldi. (ışık yansımasından yanılıyor da olabiririm). ama çok büyük olduğunu biliyorum. eskiden kaldırdığımız çulluklar kafalarını arkaya doğru çevirirlerdi. yani o kadar net görebiliyorduk. ama bunu en fazla 2 saniye gördük.
sizce söylenildiği gibi çulluk klavuzu varmı, yoksa kaçan balık büyük mü oldu bizim için
Çulluk kılavuzu diye bişey bene yok
çünkü bu hayvan zaten sürüler halinde gelen bir hayvan degil ki kılavuza ihtiyaç duysun
iki iki yada tek tek göç eden hayvan sonuçta
ama bu mevsimdekiler hep sultanedir iri dir yani ve güçlü kuvvetlilerdir
Biraz da havalar don yapmadıgı sürece kuş daha atik davranıyor
Tabi ustalarımız daha da bilgililerdir ben sadece kendü düşüncelerimi yazdım işin aslını bilmiyorum
bunlar benim düşüncelerimdir
Osman KARATEPE
30.Ekim.2010, 19:50
Şimdi Veyselim sen bunu kaçırdınya sanki kanada kazı kaçırmış gibi olmuşsundur :D :D :D :D
Şaka bi yana bu konuda bir bilgim yok bende merak ettim şimdi....
veyselll
30.Ekim.2010, 20:11
Çulluk kılavuzu diye bişey bene yok
çünkü bu hayvan zaten sürüler halinde gelen bir hayvan degil ki kılavuza ihtiyaç duysun
iki iki yada tek tek göç eden hayvan sonuçta
ama bu mevsimdekiler hep sultanedir iri dir yani ve güçlü kuvvetlilerdir
Biraz da havalar don yapmadıgı sürece kuş daha atik davranıyor
Tabi ustalarımız daha da bilgililerdir ben sadece kendü düşüncelerimi yazdım işin aslını bilmiyorum
bunlar benim düşüncelerimdir
evet abi ben genelde zeytin hasadından sonra giderdim ava (kasım sonu)
ama yağmur yağdığı zamanlarıda değerlendirmek gerekiyor. çulluk zamanı yaklaşırken rüyaların şekli bile değişiyor.
bakalım donlar olduktan sonra yine aynı şekilde atik olabilecekmi bizim SULTANE :)
Şimdi Veyselim sen bunu kaçırdınya sanki kanada kazı kaçırmış gibi olmuşsundur :D :D :D :D
Şaka bi yana bu konuda bir bilgim yok bende merak ettim şimdi....
osman abi bi ara bu kuş olamaz olsa olsa memeli bi hayvandır bu bile dedim :D :D (şaka tabi :) ) av dönüşü az birşey kestireyim dedim; rüyamda namluya gagasını sokup '' vuramaz kii '' yapıyordu :))
bir biz hasret gideremedik ormanların kralicesiyle anladıgım bu :D
hiç culluk klavuzu diye birsey duymadım arkadasım
Hüseyin ORHAN
01.Kasım.2010, 05:37
Hiç duymadım bu klavuz işini ama bende meraklandım bilgisi olan varsa mutlaka merakımızı giderecektir.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.