PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 11 aylık kurzhaar köpeğim tavşan aramıyor

HASAN ZEYBEK
01.Kasım.2010, 12:51
değerli avcı arkadaşlarım geçen av sezonu başlamadan önce bir kurzhaar aldım.meraya çıktığımda diğer arkadaşımın ingiliz pointeri tavşanı bula bilmek için kendini yırtıyor ama benim kurzhaar köpeğim ise çalılardaki, ağaçtaki, yerdeki ve keklik izlerinin peşinden koşturuyor tavşan olan yerlerde tavşan aramıyor.halbuki tavşan vurup gösterdikte bir kaç defa ama hala aynı. bundan önce bir irlanda seterim vardı.bu köpekle 2 yıl süper av yaptım.ama ne yazık ki köpeğim hastalandı ne yaptıksay kurtaramdık. siz değerli avcı arkadaşlardan ve abilerimden kurzhaar köpeğime ne yapmalıyımki merada tavşanda arasın.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/sad.gif (kuş yönünden hiçbir sıkıntımız yok)

vereceğiniz tüm cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

kapadokyali_1981
01.Kasım.2010, 12:59
Hasan kardeşim öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Kurzhar köpeği aslında pointere nazaran tavşan avına biraz daha yatkındır bence biraz acele ediyosunuz. Av köpeğinin önünde ne kadar çok av vurursanız o ava okadar çabuk alışır ben inanıyorumki sizin köpeğinizde biraz tecrübe kazanıp tavşan gördükçe hırsı artacaktır. Ama bazı köpek erken avlamaya başlar bazısı geç kanına güvendiğiniz bi köpekse bu sene olamzsa seneye mutlaka istediğiniz kıvama gelecektir.Rasgelee...

01.Kasım.2010, 13:00
hasan kardeş sitee hoş geldin öncelikle konu hakkında daha detaylı yardımcı olacak abilerimiz sana yardımcı olacaktır benden sana ufak bir tavsiye hani köpeğe ilk aram çalışmaları sırasında kuş maketi yaparsın ya onun gibi tavşan maketi yap ve köpeğine arattır ve onu bulduğunda ödüllendir ve onunda bulunması gereken bir hayvan olduğunu öğrensin

çetin ekren
02.Kasım.2010, 04:35
yapar kardeş yapar acele etme o daha çocuk sayılır ne kadar bolca ava götürürsen o her gittiği avda dahada üzeine koyacaktır...
bu arada AVKOLİK ailesinede hoşgeldin...

HASAN ZEYBEK
02.Kasım.2010, 09:34
hoşbulduk avcı arkadaşlar ve abiler.verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.