PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : pointer eğitimi yardım!!!

yasin UZUN
04.Kasım.2010, 15:41
sayın ustalarım bi konuda yardımınıza ihtiyacım var. 3 bucuk aylık iki tane pointer köpeğim var vaktim bol çevremiz eğitime elverişli etrafı telle çevrili geniş bir bahçemiz var orada besliyorum. köpeklerimle sık sık ilgileniyorum. bıldırcın tüğünden yaptıgım topla çalıştırıyorum arasırada tüfeğimi alıp dağa gezintiye çıkartıyorum tek tek yapıyorum bunları tabiki ikisini birden götürmüyorum.çok güzel arkamdan geliyor beni takip ediyor zorlandığı yerlerden zor taşların çalıların arasından bana geliyor tırmanamayacagı yerde ise ben kucaklıyorum. bi tane karatavuk vurdum ve kuşu buldu ama ağzına almıyor kokluyor tırmalıyor. attıgım topu getirmiyor arazideyken. külübesinin yanında ise getiriyor orada bi problem yok ama arazide farklı.av hayvanını nasıl tanıtabilirim aportunu en iyi şekilde nasl yapabilirim silah sesine alışkınlar ondan bi problemim yok yalnız bu konuda yardımlarınız gerekiyor nasıl bi yol izlemeliyim arazideyken???http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/sad.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/huh.gif

yucelmert
04.Kasım.2010, 19:43
av hayvanlarının dışında (bıldırcın, keklik, tavşan, ördek, çulluk vs.) karatavuk vurmakla şahsen eğitimdeki hatanın en büyüğünü yapmışsın, birde ağızlamasını beklemişsin... aportu öğrettinmiki köpeğinden istiyorsun..???
bu konuda ustalarımızın yazdığı yüzlerce eğitim notu var.
bunların genelinde ana fikir köpeğinizi önce itaat eğitimi verip ondan sonra sırasıyla mera ve avla tanıştırmaktır.
itaat eğitimi 4-5 aylığın sonuna kadar devam eder. ondan sonra tekrarlar başlar bu aradada mekan değişikliği olarak meraya çıkartılır ve meradada aynı itaat komutları tekrar edilir.
uzun lafın kısası sen itaat öğret ondan sonra 2-3 ay sonra görüşelim... sağlıcakla kal.

İbrahim ÖZEL
04.Kasım.2010, 20:32
Köpeğinle şimdilik oyun oyna. En fazla otur kalk komutlarıyla oyalan o daha bebek. Dağa bu aylarda götürürsen o daha çok küçük bacaklarında eğriliğe neden olabilirsin. 2-3 ay sonra gelişimlerinde problem olursa haber ver kardeş. Şimdilik sadece oyun tarzında bişeyler öğret. Hele şu karatavuk olayını sakın ha sakın bir daha yapma.

yasin UZUN
04.Kasım.2010, 21:47
bilgileriniz için teşekkürler sayın abilerim. fazla meraya çıkarmadım sadece 1 er kez. dişi köpeğimin bacaklarında eğrilik var zaten nedendir bilmiyorum.köpeklere yazık etmek istemiyorum sizin bilgileriize önerilerinize ihtiyacım var