Orijinalini görmek için tıklayınız : BILDIRCIN indirme (kandırma) cihazları ses düzenekleri hakkında ne düşnüyrsunz?
yasin UZUN
06.Kasım.2010, 17:57
son yıllarda ses düzenekleriyle bıldırcınları kandırıyorlar hayvan nereye gidecegini yön güzergahını şaşırıyor ve bu sebeb katlolmalarına sebeb olabilir bu konu hakkında ne düşünüyorsununz abilerim ustalarım saygılar........ ????
çetin ekren
06.Kasım.2010, 18:52
tamamen sahtekarlık,tamamen düzenbazlık olarak görüyorum ben...
ama ne yazıkki bunu yapan çok kişi var kendisine avcı diyen...aslında bohçacının önde gidenleri asıl o kişiler...
Allah aşkına düşünsenize bir avcı nasıl olurda bundan zevk alabilir ki?...
av avcıyı zorlamadıktan sonra bunun adına nasıl av denirki...
amaç sadece etoburluktur bence...
NASIL TÜFEK İCAT OLDU MERTLİK BOZULDU... BILDIRCIN TEYBİ İCAT OLDU AVCILIKTA MERTLİK KALMADI BAŞKA SÖZE NE HACET.
Osman KARATEPE
07.Kasım.2010, 18:27
Teyp kurarak yüzlerce bıldırcını vurmak sonrada bunları kokutup atmak avcılığa insanlığa sığarmı ????
veyselll
07.Kasım.2010, 18:30
bıldırcın sezonunda, fişek almak için gittiğim bi av bayiinde, tezgahın altında teyp düzenegi olduğunu farkettim. adama alıcı gibi fiyat sorduğum zaman (geçmiş zaman tam aklımda değil ama) ÖRDEK BLDIRCIN VE KAZ SESİ ÇIKARTANLAR 175 SADECE BILDIRCIN SESİ ÇIKARTANLAR İSE 135 DEDİ
sence doğru mu bunları kullanmak diye sorduğum zaman ise BEN BUNLARDAN YOK SATIYORUM BUNDAN SONRA TEYP SİZ BILDIRCIN İNDİREMEZSİN...
herkesin illegal olduğu bi ortamda legal olmak çok zor...
yeryüzündeki en kötü canlı insan oğlu derim spordan çıktı bu iş katliama döndü
böyle giderse bıldırcın nesli kısa sürede biter
İbrahim ÖZEL
07.Kasım.2010, 19:12
Devam dostlarım devam. İçimizden geldiği gibi konuşup kurallarımızı aşmadan tartışalım. Bencede göç hayvanlarına kurulan teyp kötü bişi değil. Göç zamanı başladıktan sonra ama. Tüm dünyada serbest bişey. Bizde ördek düdüğü serbest bıldırcın teybi yasak sizlerden ördek düdüğüne ne diyorsunuz diye bir konu açılmıyor nedense. Varmı böyle saçma bir kanun. Düdük serbest teyp yasak. O ördeklerin çoğuda göçmen değil üstelik. Ben göç başlamadan kurulan bütün teypleri kırdım. Göç başlayınca rastladığım hiç bir teybe karışmadım. Mısır'da yabani bıldırcın fabrikası var biliyomusunuz. İnternette izledim rusyada biçerdöverler buğday biçerken bıldırcın kanından bıçakları helak olmuştu. Teyp kurularak vurulan bıldırcınlar Türkiye'ye giren bıldırcınların 500/1 olduğunu biliyomusunuz? Bu demek değildirki limitler teyp kurulduktan sonra geçilsin. Limit yine olsun ama göç zamanı teyp serbest olmalı bence. Bizim yukarılarda koltuğun rahatına alışmış bir kaç ağabeyimizin kafasına göre koyduğu saçma kurallardan bir tanesidir bence. Ekim ayından itibaren teyp kurulması serbest diye kanun çıksa kaç kişi ve neden karşı gelir acaba?
Hadi bakalım düşüncelerinizi bekliyoruz....
Hüseyin ORHAN
08.Kasım.2010, 07:21
Devam dostlarım devam. İçimizden geldiği gibi konuşup kurallarımızı aşmadan tartışalım. Bencede göç hayvanlarına kurulan teyp kötü bişi değil. Göç zamanı başladıktan sonra ama. Tüm dünyada serbest bişey. Bizde ördek düdüğü serbest bıldırcın teybi yasak sizlerden ördek düdüğüne ne diyorsunuz diye bir konu açılmıyor nedense. Varmı böyle saçma bir kanun. Düdük serbest teyp yasak. O ördeklerin çoğuda göçmen değil üstelik. Ben göç başlamadan kurulan bütün teypleri kırdım. Göç başlayınca rastladığım hiç bir teybe karışmadım. Mısır'da yabani bıldırcın fabrikası var biliyomusunuz. İnternette izledim rusyada biçerdöverler buğday biçerken bıldırcın kanından bıçakları helak olmuştu. Teyp kurularak vurulan bıldırcınlar Türkiye'ye giren bıldırcınların 500/1 olduğunu biliyomusunuz? Bu demek değildirki limitler teyp kurulduktan sonra geçilsin. Limit yine olsun ama göç zamanı teyp serbest olmalı bence. Bizim yukarılarda koltuğun rahatına alışmış bir kaç ağabeyimizin kafasına göre koyduğu saçma kurallardan bir tanesidir bence. Ekim ayından itibaren teyp kurulması serbest diye kanun çıksa kaç kişi ve neden karşı gelir acaba?
Hadi bakalım düşüncelerinizi bekliyoruz....
aynen katılıyorum özellikle ördek avında verimli olduğuna şahidim
Göç zamanı kurulan teyb yerli bıldırcını çekmicekmi ibrahim abi
varmı böyle bir teyp
Göç bıldırcın teybi
Yerli bıldırcın teybi
diye birşey ?
bir bakmışsın yerli bıldırcın denen şey kalmamış
ama mesela abi benimde kafamda şöle bir düşünce var
şimdi devlet bizden vergi alıyor
peki biz ne avlıyoruz
Devletin ormanın da göç kuşları yada yerli kuşlar yada ne bilim her neyse
peki devlet benden aldıgı vergi ile ne yapıyor bunu tartışalım
mesela yabancı ülkelerde devlet av için özel arazilere yetiştirdigi kuşları salıyor ve limit yok
peki bizden aldıkları vergiler ile keklik bıldırcın sülün geyik vs vs yetiştirlip dogaya salınsa limit kaldırılsa herkes hem belgeli avcı olur hemde bir zaman sonra artık kendisine limiti kyar sadece yicegi kadarını vurur
bizim burda sülün salmışlar ama avı yasak
şimdi istanbulun ormanlarına daglarına şöle bi 1000 tane keklik salsalar
2 sezon o bölgeyi ava kapatsalar yasaklasala
2 sezon sonra 1000 keklik olurmu 3000 5000 ?
sonra ava acsalar daha o bölgede keklik bitermi
aynısını sülüne de yapsınlar
benim demek istedigim şey şu ben teybe bıldırcında karşıyım ama göç ördeginde karşı degilim ona eyvallah
ama ben benden alınan vergi karşılıgında bana hiç bir ekstra yapılmamasına karşıyım bana hizmet etmiyorsunki benden niye vergi alıyorsun
Vergi ne içindir hizmet içindir önce bunun bilincinde olmamız lazım
ayrıca nedir bu avlaklarımızın hali birgün bir mantarcı vurucaz en sonunda rahatlıcak devlet
avlakta mantarcının ne işi var her adım başı mantarcı böle işmi olur illede kötü bir olay mı yaşanması lazım mantarcıların oraya sokulmaması için
karış karış ormanı geziolar sonra bizde çulluk arıyoruz
çetin ekren
08.Kasım.2010, 13:18
varmı böyle bir teyp
Göç bıldırcın teybi
Yerli bıldırcın teybi
diye birşey ?
peki biz ne avlıyoruz
mesela yabancı ülkelerde devlet av için özel arazilere yetiştirdigi kuşları salıyor ve limit yok
peki bizden aldıkları vergiler ile keklik bıldırcın sülün geyik vs vs yetiştirlip dogaya salınsa limit kaldırılsa herkes hem belgeli avcı olur hemde bir zaman sonra artık kendisine limiti kyar sadece yicegi kadarını vurur
benim demek istedigim şey şu ben teybe bıldırcında karşıyım ama göç ördeginde karşı degilim ona eyvallah
ama ben benden alınan vergi karşılıgında bana hiç bir ekstra yapılmamasına karşıyım bana hizmet etmiyorsunki benden niye vergi alıyorsun
ayrıca nedir bu avlaklarımızın hali birgün bir mantarcı vurucaz en sonunda rahatlıcak devlet
avlakta mantarcının ne işi var her adım başı mantarcı böle işmi olur illede kötü bir olay mı yaşanması lazım mantarcıların oraya sokulmaması için
Hilmi kardeşim en başta bu konulara duyarlı olduğun için teşekkür ederim sana...
ve sonra gelelim senin sıkıntılarına daha doğrusu avcının sıkıntılarına...
ben şahsım adına konuşayım ki kimse zan altında kalmasın...
8 yaşında elime tüfeği aldım...ve bu yaşıma kadar hiç bırakmadım...
o zamanlar na limit vardı nede av günü....
ne ormancı vardı,nede jandarma,polis karışmazdı...
çok olmuştur jandarmanın aracını durdurup benide şehire kadar alırmısınız dediğim...tabi bunlar milattan önceydi...
şimdi milattan sonrasındayız...milat ne zaman oldu...şu ismi lazım olmayan avcı kanalımız açıldığı tarih...
devlet vergi alıyor bizden,hemde kimseden almadığı kadar çok vergi alıyor,hemde türkiye geneline vurulduğunda müthiş rakamlara vuran bir vergi alıyor...
karşılığında sana ne veriyor ,dediğin gibi hiçbirşey...
keklik salsınlar diyorsunda,bak güzel kardeşim o salınan kekliklerin ben birinin dahi doğaya adapte olduğuna inanmıyorum...
çünkü o kekliklerin tavuktan hiçbir farkı yok...
ne tilkiyi,ne çakalı,ne atmacayı yani hiçbir düşmanını tanımaz bu hayvan...
ne yatacağı yeri bilir nede nasıl hayatta kalacağını bilir...
doğada ne yiyeceğini bilmez,bilse dahi nerden tedarik edeceğini bilmez bu hayvan...
sen böyle bir hayvana doğada kaçgün yaşama hakkı tanırsın...
bu işin kuralı yani olması gerekeni ne peki...
benim görüşümce;şöyle olmalı....
en başta zirai ilaç kullanımı denetlemeye almalı ve tehlikeli ilaçları kullandırtmamalı...
ve doğudan bu bölgelere fazla değil 10 ar çift doğadan yakalanmış keklik veya herne istiyorsa onu zarar vermeden ve elinde fazla bekletmeden bu bölgelere salmalı...
daha sonradan senin dediğin gibi bu bölgelerde avı en az 5 yıl yasaklayacak...
çok geniş bir araziyi yasaklamasına gerek yok...zaten o 5 yılda o keklik sayısı o bölgeye sığmaz ve dış bölgelere geçiş yapar...
başkada olacağı yok..öyle üretim kekliğiyle bu iş olmaz....
onlar sadece av yemeği yapan restorantlara yarar....
Çetin abi sende haklısın şimdi ben sizin kadar çok bilmem kekligi hayatımda görmedim
Çok isterim avını da yapmak
Ama insan kendi memleketinde avını yapmak istiyor
Şimdi ben senin aynına gelirim bana av yaptırtırsın zevkimi alırım da da tadı damagımda kalır
memleketime geldigimde de aynı avı yapmak isterim (örnek veriyorum)
dedigin dogrudur abi
bir aslanı da yavru iken alıp beslesek sonra dogaya salsak onunda yaşama şansı yok cünkü hiç avlanmamış hep mama yemiş olucak
Bizim burda sülün saldılar Geyik saldılar bir dünya sülün geyik var ama vurmak yasak
peki avlamak tamamen mi yasak
tabikide hayır parasını verene av serbest bu ne şimdi abi bana birde bunu acıklarmısınız
ben hep sölerim cok yeni avcıyım diye sizler daha bilgilisiniz ama ben çifte standart olmasına karşıyım
Bende o vergiyi ödüyorum o geyigi avlamak için 30 milyar yada neyse onu verecek güce sahib adam da aynı vergiyi veriyor
Hem neden fahiş bir rakama o av yaptırtılıyor hemde neden ben ve benim gibiler o avları yapamıyoruz
Parası olan da zaten eti için degil kafası için av yapıyor
ayrıca çulluk avı yaptıgmız yerde sülünde var farzedelim çulluk yerine sülün kalktı ve ben yada ekipten biri düşünmeden atış yapıcak ve vurulcak sülün şimdi bunu nasıl açıklıcaz peki
hem av sahasına sülün salıyorsun hemde avını yasaklıyorsun :)
konu çok güzel bence tartışmaya açık yorumlaı bekliyorum 4 gözle
çetin ekren
08.Kasım.2010, 14:53
bunun cevaplarıda var hilmi kardeşim ama bunun cevaplarını istersen bekleyelim diğer arkadaşlar cevaplasın...
valla yoksa bu konuda bir konuşmaya başlarsam beni kimse susturamaz.... :D :D :D
Osman KARATEPE
08.Kasım.2010, 15:09
Salım yaptıktan sonra o bölgeyi yasaklasar diyorsunuz bence kesinlikle çözüm olmaz kim uyacak yasaklı bölgeye,kim denetleyecek bizden aldıkları parayla koca bir dağın etrafını tel örgüyle çevirecekler giriş kapısı olacak 7/24 bekçi olacak ayrıca kapalı olan her bölgeye vardiya usulu ile çalışacak koruma görevlileri atayacaksın vereceksin altlarına birer atv sürekli gezecekler bölgede ama onlarda bilinçli olacak bir şişe rakıya 50 keklik vurdurmayan cinsten... !!!!! Yetmezmi verdiğimiz vergiler sülalesine bakmaya yeter bee....
Abicim ben hala sabah ava giderken millet bi garip bakıyor çevremdeki insanlara anlata anlata kabullendiremedim kusura bakmayın ama bizim daha çook fırın ekmek yememiz lazım lazımki av hayvanlarımız artsın....
Dün konuştuğum kendini avcı sanan bir vatandaş çaylak vurmuş abi neden vurdum diyorum yahu güvercini yakalacaktı bende vurdum diyor al işte adama çaylak ve atmacanın faydalarını anlattım ve tövbe etti.....
İbrahim ÖZEL
08.Kasım.2010, 16:52
Şimdi salama kekliklerde yapılan hatalar yavaş yavaş bitiyor. Eskiden yetiştirilip salınıyordu. Atmaca kartal gibi yırtıcılar kekliğe saldırıyor diğerleri durumu anlayamıyor keklşiği yırtıcı yerken onlarda izliyordu. Şimdi ise doğada 4 tarafı açık çadırlarda yetiştiriliyor. Eskiden %10 hayatta kalıyordu şimdi %30 u hayatta kalıyor. Bu sene Marmarada keklik yasak. Ben keklikleri büyük olarak değil civciv iken yavrularını gezdiren belli yerlerdeki kekliklerin yanına saldım. Gerçekten çoğu yaşadı. Yani civcivken salmak daha çok hayatta kalmalarını sağlıyor. 5 damızlık kekliğim var. Yaklşık 400-600 arası yumurta bekliyorum bu sene. İnşallah kendim çıkartıp kendim salacağım bu sene gemlik dağlarına.
Osman KARATEPE
08.Kasım.2010, 19:10
Kendim ettim kendim vurdum hesabı :)
İbrahim ÖZEL
08.Kasım.2010, 19:24
Osman keşke büyüseler çoğalsalarda vursak. Keklik senede en az 2 kere yumurtaya yatar. Benim saldığım ve salacağım kekliklerden 50 dişi yaşasa sadece 1 senede kaç yavru olur sen hesapla gerisini. 50 dişiden en az 500 keklik olur ölenler hariç. Bu dediğimi çöpe atma demekki zamanından önce av yapılmasa limitlere uyulsa kekliklerdeki çoğalma nerelere gider. Zamanlı ve limitli av yapılsa ülkede keklik asla ve asla bitmez...
Osman KARATEPE
08.Kasım.2010, 19:32
Bu 500 keklikten 8-10 tanede bana şüdermi abim :)
Şaka bi yana dediğin gibi sadece zamanından önce av yapılmasa bile buda yeter .....
İbrahim ÖZEL
08.Kasım.2010, 19:34
Osmanım bayramdan sonra hazırlan eskişehire kekliğe gidelim marmarada yasak biliyosun.
Osman KARATEPE
08.Kasım.2010, 19:39
Abi allah nasip ederse arife günü memleketimde kınalımın peşine düşeceğim...
İbrahim ÖZEL
08.Kasım.2010, 19:47
Arife günü gitmesen iyi olur aslında bayramı geçirmeni tavsiye ederim...
Osman KARATEPE
08.Kasım.2010, 20:35
Yahu abim ben ne yapayım sadece arife günü öğlene kadar müsaitim :8
Hüseyin ORHAN
09.Kasım.2010, 06:28
varmı böyle bir teyp
Göç bıldırcın teybi
Yerli bıldırcın teybi
diye birşey ?
peki biz ne avlıyoruz
Hilmi kardeşim sende haklısın ama teyp göç hayvanı olan bıldırcın ve ördek için kullanılabilir. Ama ben kullanıyorum yada kullanalım demiyorum. Kullanana karışmam diyorum.
Abi şimdi ben daha evvel bir konuda yazmıştım
çatalcada avlandıgım mera da birisi teyp kurmuştu bıldırcına
Bende kaç saat bütün merayı karış karış gezmiş sadece 1 kuş kaldırmıştım
sonra teybin oldugu yeri bulmuştuk ve ordan sürü ler halinde kuşları köpeksiz ayaklarımızla kaldırım dagıtmıştık
şimdi benim anladıgım olay su
Teybi kur 10 bıldırcın oraya gelsin
sende köpeksiz bile gitsen av yaparsın ayagımızla kaldırdık cünkü yürüryoruz kuş kalkıyor odereceydi :)
teyble topla kuşu
Bana göre bunun adı AV degil
Ördekte mesela mühre koyarsın düdük ile çagırırsın çok güzel kamufle olursun buna varım
düdük te işe yarıyor cünkü ille teybe gerek yok
Teyb eger serbest bırakılırsa limitin de kaldırılması gerekir adam oraya toplamış 100 bıldırcın bugun 10 tane vurayım demez hepsini de avlar çünkü
ozaman keklige bile teyb kurulur
Yani benim düşüncem budur
Zaten bu yüzden de en sevdiğim av Çulluk avıdır teybi yok limit desen zor doldurursun :)
onunda bohçacısı var tabi oda başka mevzu :)
Hüseyin ORHAN
09.Kasım.2010, 07:06
Haklısın kardeşim bizim insanımız malesef ne verirsen arkası yokmu der. Ama benim kastetmek istediğim bilinçli avcılar için ama o bile zor sen bilinçi oluyorsun yanında ne kadar da iyi tanıdığın olsada yapacağından kalmıyor. Çok zor bir durum. En güzeli köpeğin fermasında vurulandır.
Abi bu aynı anamızın en sevdigimiz yemegi 1 tencere yapması gibi bişey
Eve gelmişim çok açım başlarım bir tabak 2 tabak 3 tabak artık çatlıcam 4 tabak gene yerim bitirene kadar
oysa o evde duruyor zaten kimse kaçırmıyor dursun yarın yiyeyim olurmu ?
olmaz karın doyar göz doymaz maalesef
çetin ekren
09.Kasım.2010, 07:36
Arkadaşlar hepimiz avcılığa gönül vermiş insanlarız ve bu özellik her insanda olmaz...bu doğuştan yani Allah tarafından verilmiş bir yetenektir....
avcı olmayan birine siz ne kadar avcılığı anlatsanız herne kadar avcılıkta ne bulduğunuzu anlatırsanız anlatın,yine onların gözündeki sizi değiştiremezsiniz...
bun artık onların kafalarında betonlaşmış taşlaşmış bir kalıptır....
bunun için en başta kendimize şu soruyu herzaman sormalıyız avcı kimdir,avcı nasıl biridir....avrupa ülkelerinde avcı olan biri heryerde örnek kişi olarak gösterilir çoğu yerde önünde düğme iliklenir....
oysa bizim ülkemizde öylemi...malesef...
peki bunun suçlusu kimler...bizlermiyiz...asla...
işte sizin bahsettiğiniz bu şekilde ve diğer illegal şekilde avlanan daha doğrusu avlandığını sanan yamyamlar yüzünden....
çoğu internet sitelerinde rastlarız aşırı derecede üveyik avı yapılmış,bıldırcın avı yapılmış,sülün ve keklik avı yapılmış...ben ne olursa olsun bu kadar çok avlanmaya karşıyım....ama ne varki bu ülkelerde üretip sonra tüketimini yapıyorlar...bizim gibi doğanın kendi ürettiğini bilinçsizce cahilce tüketmiyorlar...
bu doğa bizim ve yarın çocuklarımızında bu doğayı yaşayıp bu havayı solumasını istiyorsak değerini bilmemiz lazım...
Hüseyin ORHAN
09.Kasım.2010, 10:01
Çetin ustam yerden göğe haklısın http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif
İbrahim ÖZEL
09.Kasım.2010, 16:27
Bencede haklı çetin usta. Dediği gibi avcı kim? Limit avcının vicdanıdır arkadaşlar. Vicdansızlık başka bişey avcılık bambaşka bişi. Hilmi mühre ve düdük kullanarak ördeği konmayacağı bir yere çekiyorsun. Bu tuzak değilmi? Bıldırcında teyple farkı ne? Ben teyp olsun isterim göç hayvanında. Tamam yerli kuşuda çeker ama limitler devam etmeli diyorum farkındaysanız. Bütün dünya yalnış biliyoda bizmi doğrucu başıyız. Mısırda yabani bıldırcın fabrikası var rusyada biçerdöverlerin buğday biçerken öldürdüğü bıldırcın ülkeye girenden fazla diyorum size ya. Limitlerden asla vazgeçmeyeceğiz. Bilinçli avlanacağız. Teyple veya teypsiz mühresiz düdüksüz. Her neyse ama limitinde katliamsız. Bizde eskişehirde bol üveyk ve bıldırcın vurduk resimleri attık siteye. Ama resimlerdeki avcı sayısına bakıldığında ortalamasında hiçbir avcı limitlerini doldurmamıştı. Yani konu resim falan değil. Bilinçli avlanırsak ve çetin ustanın dediği gibi yetiştirip tüketirsek bizde tüm dünyadaki ileri ülkelerin seviyesinde avlaklara çok rahat ulaşırız.
Osman KARATEPE
09.Kasım.2010, 17:01
Bencede haklı çetin usta. Dediği gibi avcı kim? Limit avcının vicdanıdır arkadaşlar. Vicdansızlık başka bişey avcılık bambaşka bişi. Hilmi mühre ve düdük kullanarak ördeği konmayacağı bir yere çekiyorsun. Bu tuzak değilmi? Bıldırcında teyple farkı ne? Ben teyp olsun isterim göç hayvanında. Tamam yerli kuşuda çeker ama limitler devam etmeli diyorum farkındaysanız. Bütün dünya yalnış biliyoda bizmi doğrucu başıyız. Mısırda yabani bıldırcın fabrikası var rusyada biçerdöverlerin buğday biçerken öldürdüğü bıldırcın ülkeye girenden fazla diyorum size ya. Limitlerden asla vazgeçmeyeceğiz. Bilinçli avlanacağız. Teyple veya teypsiz mühresiz düdüksüz. Her neyse ama limitinde katliamsız. Bizde eskişehirde bol üveyk ve bıldırcın vurduk resimleri attık siteye. Ama resimlerdeki avcı sayısına bakıldığında ortalamasında hiçbir avcı limitlerini doldurmamıştı. Yani konu resim falan değil. Bilinçli avlanırsak ve çetin ustanın dediği gibi yetiştirip tüketirsek bizde tüm dünyadaki ileri ülkelerin seviyesinde avlaklara çok rahat ulaşırız.
Aynen katılıyorum bir avcıda vicdan olduğu sürece gerisi hikaye....
çetin ekren
09.Kasım.2010, 17:12
bu konunun sadece 4-5 isim arasında yapılan bir muhabbette kalması gerçekten acı bir durum...
yoksa siz değerli dostlarımızın bu konuda söyleyeceği veya ekleyeceği birşey yokmu...
mesela komutan mühre ve düdük kullanımınada karşı,oysa ben buna karşı değilim...çünkü mühre diziminden tutunda ördek düdüğünü çalmaya kadar
hepsi başlı başına beceri ve tecrübe isteyen şeyler...yani her avcı istesede bir çuval mühre ördek suya dizsin isterse dünyanın en iyi düdüğü elinde olsun çalmayı daha doğrusu öttürme zamanını ve şeklini bilmedikten sonra inecek olan ördeği bile anında olduğu yerden uzaklaştırır...
ama ne varki bizim avcılarımız bu konuyuda aştı...hareketli plastik mührelerden tutunda elektronik düdüklere varana kadar tedarik edip avlarda kullanıyorlar...
gerçekten avcılıkta teknolojiyi son noktasına kadar kullanmak bu olsa gerek...
herşey hayvanların aleyhinde gelişiyor...oysa dedemizin zamanından ta bugüne kadar bu hayvanlar aynı savunmalarına devam ediyor...yani o gün neydilerse bugünde aynılar...oysa biz hile ve düzenekte geliştikçe gelişiyoruz...
her zaman dediğim gibi avcılık avcıyı zorluyorsa avdır...diğeri avcılığın cılkıdır sadece...
yasin UZUN
09.Kasım.2010, 18:16
abilerim ustalarım çok güzel şeyler söylemişsiniz yorumlasr güzel herkesin söylediklerinde haklı bi yer var.zaten günümüzde av hayvanıda kalmadı azaldı.büyüklerimizn anlattıklarına göre eskiden keklikler pencerelerin öününe konarmış su yem verirlermiş aynı ewcil tavuklar gibi.sabah kalktıklarında keklik sesiyle uyanırlarmış ama şimdi malesef eskilerdeki gibi değil. bunda teknolojinin büyük rolü var her bakımdan silahlarında tabiki eskiden tek kırmalar varmışş tek atışta vurdun vurdun şimdi ise malum otomatikler 8 e kadar yolu var görmeyinceye kadar sık ardından kurtulma şansıda az hayvanın en son avımızda mesela tavşanı 3. de vurdum çifte olsaydı elimde o tavşanı vuramayacaktım işte en basit öreneği kendimden.... konu çok güzel yorumlarda çok güzel cihazı kurma sebebleri sadece ben avlayayım bütün kuşları bn vurayım diyedir başka bişey değil.cihaz yokken daha çok kuş gelirdi bizim buraya sahil bölgesi oldugu için kuşun bıldırcının tamm geçişş alanıdır bizim bu bölge indimi büyük bi alalna kuş iner ama 3-5 kişi cihaz kuruyorr alay olarak gelen kuşu 10 dönümlük araziye indiriyor ve başlıyorlar avlamaya sonrada kişi başı 200 kuş 250 kuş 100 kuş vuruyorlar ben gözümle şahit olduğum olaylardır bunlar.benim bi tanıdığım cihazdan dolayı av korumadan 3bin tl ceza yedi ama akıllanırmı 3 gün sonra yine kurdular cihaz.... DURUM KÖTÜÜÜ BILDIRCIN OLAYINDA
çetin ekren
09.Kasım.2010, 18:19
ceza mevladan gelirse ancak o zaman anlar...ama inşallah iş işten geçmiş olmaz....
bu konunun sadece 4-5 isim arasında yapılan bir muhabbette kalması gerçekten acı bir durum...
yoksa siz değerli dostlarımızın bu konuda söyleyeceği veya ekleyeceği birşey yokmu...
mesela komutan mühre ve düdük kullanımınada karşı,oysa ben buna karşı değilim...çünkü mühre diziminden tutunda ördek düdüğünü çalmaya kadar
hepsi başlı başına beceri ve tecrübe isteyen şeyler...yani her avcı istesede bir çuval mühre ördek suya dizsin isterse dünyanın en iyi düdüğü elinde olsun çalmayı daha doğrusu öttürme zamanını ve şeklini bilmedikten sonra inecek olan ördeği bile anında olduğu yerden uzaklaştırır...
ama ne varki bizim avcılarımız bu konuyuda aştı...hareketli plastik mührelerden tutunda elektronik düdüklere varana kadar tedarik edip avlarda kullanıyorlar...
gerçekten avcılıkta teknolojiyi son noktasına kadar kullanmak bu olsa gerek...
herşey hayvanların aleyhinde gelişiyor...oysa dedemizin zamanından ta bugüne kadar bu hayvanlar aynı savunmalarına devam ediyor...yani o gün neydilerse bugünde aynılar...oysa biz hile ve düzenekte geliştikçe gelişiyoruz...
her zaman dediğim gibi avcılık avcıyı zorluyorsa avdır...diğeri avcılığın cılkıdır sadece...
İbrahim abi sanada hak veriyorum
Çetin abiyede hak veriyorum
Kendime de hak veriyorum
Valla böle sevgi saygı çerçevesinde tartışıldığı müddetçe sonuna kadar tartışırım bu konuyu
ibrahim abi sen diyorsun ki yabancı ülkelerde limit yok
evet abi haklısın ordaav günü diye birşey de yok haftanın her günü her saati ava açık
avda limit de yok
ama abi şöle de bir olay var
o ülkelerde devlet aldıgı vergi karşılıgında avcısına hizmet veriyor avcısına saygı gösteriyor
Bir avcı orda itibar görüyor ayrıcalık saglanıyor
orda özel olarak hayvan salınıyor her sene düzenli olarak devlet aldıgı vergi karşılıgı yetiştiriyor dogada sırf ava teşvik için
ama maalesef bizim ülkemizde avcı ya katil gözü ile bakıyorlar
Av yaptıgımı duyan bazı arkadaşlarım onu nasıl yiyosunuz nasıl vuruyosunuz hiçmi vicdan yok sizde diyor
bende diyorum ozaman balık da yemeyin aynı şey :)
yani abi aslında bütün herşey devletin bizden aldıgı vergi karşılıgında bize hiç bir imkan saglamamasındandır
birde enteresan bir olay ben şile tarafından avlanırım şu anda o ormanlarda daha 10 yıllık olmuş cam agacları kesilmekte sebebi nedir bilmiyoruz zaten koca istanbulda anadolu yakasında bir tane avlak var orda da mantarcı oduncu kaynıyor
madem bu avın sezonu var ozaman en azından avcıya saygı göster de oraya 3 ay mantarcı sokma oduncu sokma olmazmı
çokmu şey bekliyoruz devletten biz
İbrahim ÖZEL
10.Kasım.2010, 00:56
Sende haklısın be gardaşım. Bu mantarcılardan bende çok çekiyorum. Ya zaten mantarın kültürüde yabaniside zehir. Adı üstünde ya zehir işte mantar nedir toprağın pisliğini attığı damardır. Tamam lezzetli ama elimden geldiği kadar yemem çocuklarıma yedirmem. Erzurumda çetin abi yapmış ondan bile 1 yudum aldım oda onlar tadına baktıktan 1 saat sonra nolur nolmaz zehirlenme olursa şöför kalsın 1 tane diye :)
İbrahim ÖZEL
10.Kasım.2010, 00:57
Vergi ve hizmet dersen zaten konuşmaya başlamayayım susturamassın.
çetin ekren
10.Kasım.2010, 07:53
Sende haklısın be gardaşım. Bu mantarcılardan bende çok çekiyorum. Ya zaten mantarın kültürüde yabaniside zehir. Adı üstünde ya zehir işte mantar nedir toprağın pisliğini attığı damardır. Tamam lezzetli ama elimden geldiği kadar yemem çocuklarıma yedirmem. Erzurumda çetin abi yapmış ondan bile 1 yudum aldım oda onlar tadına baktıktan 1 saat sonra nolur nolmaz zehirlenme olursa şöför kalsın 1 tane diye :)
yaw komutan harbi bu mantar konusunda sende akıl yok gardaşım...
ne zehir Allah aşkına...
geçen nerde izledim inan hatırlamıyorum mantarın kansere iyi geldiğini söylüyordu proflar...
valla mantarı çoğu şeye değişmem...
al işte sana yeni bir tartışma konusu...
yaw bu konunun başlığı neydi... :D :D :D nereye geldik...
çetin ekren
10.Kasım.2010, 08:01
bak Hilmi kardeşim seninle av konusunda karşı zıtlaşanlarla kesinlikle tartışmaya girme kardeşim...
en başından ne dedik ne söylersen söyle ne yaparsan yap onların gözündeki sen yine aynı sen...
niye tavuk yiyorsunuzda desen,niye balık yiyorsunuzda desen birşey değişmez...
sebebi ortada değilmi kardeşim...insanoğlu herzaman uzanamadığı ciğere mundar dermiş.yani kendileri yapamadıkları için,yani kendilerinde o yeti olmadığı için sadece çamur atarlar...oysa kendileri bunu yapmayı ne kadar çok isterler bilemezsin...
avcılık başlı başına meziyettir...
peygamberimizin zamanından tutunda,osmanlıya varana kadar avcılık yapıldı ve yapılmaya devam edecektir...
bu günah olsaydı avcıların başı saydığımın Hz.Hamza avlanmazdı...osmanlıda avcı ocakları olmazdı...
ama sen bunları oturup anlat nafile...yine aynı yerde saydığını göreceksin...o yüzden hiç gerek yok kardeşim...sal gitsin...
bak Hilmi kardeşim seninle av konusunda karşı zıtlaşanlarla kesinlikle tartışmaya girme kardeşim...
en başından ne dedik ne söylersen söyle ne yaparsan yap onların gözündeki sen yine aynı sen...
niye tavuk yiyorsunuzda desen,niye balık yiyorsunuzda desen birşey değişmez...
sebebi ortada değilmi kardeşim...insanoğlu herzaman uzanamadığı ciğere mundar dermiş.yani kendileri yapamadıkları için,yani kendilerinde o yeti olmadığı için sadece çamur atarlar...oysa kendileri bunu yapmayı ne kadar çok isterler bilemezsin...
avcılık başlı başına meziyettir...
peygamberimizin zamanından tutunda,osmanlıya varana kadar avcılık yapıldı ve yapılmaya devam edecektir...
bu günah olsaydı avcıların başı saydığımın Hz.Hamza avlanmazdı...osmanlıda avcı ocakları olmazdı...
ama sen bunları oturup anlat nafile...yine aynı yerde saydığını göreceksin...o yüzden hiç gerek yok kardeşim...sal gitsin...
Abi sana bu konuda çok hak veriyorum dedigin cok dogru
Mesela ben genelde cok tartışmam zaten kestirip atarım kısaca
Ama bir konu var mesela bizim burdaki bazı avcı abilerimizin dilinde
Derlerki karaca vurmak çok büyük günah onun ayagındaki bir tüy peygamber efendimizi iyileştirmiş.
Abi bizim de çevremiz biraz dinine bağlı kesimdir bazı hafız arkadaşlarım ve bazı hocalarıma bu konuyu açtım ve aslını öğrenmek istedim.
Dedilerki neden günah olsun öle bir kanıt yok veyahut peygamber efendimizden kalan öle bir hadis yok
Av hayvanı helaldir tabi kendini doyuracak kadarı fazlasıda dinen günaha giriyor dediler
Mesela domuz meselesi
Ben hiç domuz avına meraklı degilim gitmem de sebebine gelince yine aynı hocamızın anlattıgı mevzuyu size de açayım
Domuz hayvanı ki ona Hınzır demekte fayda var ismini bile telaffuz etmek pek dogru degil
Domuzun sana zararı varmı diye sordu hocam ekinini mahvediyormu seni rahatsız ediyormu
dedim hayır
Peki dinimizce yemesi günah biliyorsun ayrıca sen müslüman bir kimse oldugun için de ticaretini bile yapamassın cünkü başkalarına vesile olmak da günahtır
aynı içki içmek nasıl haramsa satması da haram oldugu gibi diye acıkladı
Ve Allahın yarattıgı bir canlının sana zarar vermedigi senin ekinine zarar vermedigi sürece sen avını dahi yapamassın ona zarar veremessin buda günaha girer demişti.
Vallahi konu ile alakasız abi ama paylaşmak istedim
Avı serbest olsa eti yenen bir hayvanı hiç bir gerekçe ve dayanak olmadan sadece batıllaştırıp onu vurmayız diyen avcılar da var.
hatta karaca vurdu bütün yuvası dagıldı hayatı mahvoldu diyenlerde oldu
Bende dedim avcı abilere
abi adam karaca vurmuşta mı öle olmuş acaba yoksa Râbbine şükretmeyimi unutmuş hangisi diye.
Cevab gelmedi
çetin ekren
10.Kasım.2010, 10:38
yaw Hilmi kardeşim sen bence bu işi kitaplardan araştır...
bak belki aşağıdaki açıklamalar sana yardımcı olacaktır...
sondan ikinci satır belki sorunun cevabı olabilir...
Allahüteâlâ, insanlar için çeşitli hayvanlar yaratmıştır. Bıldırcın, tavşan,balık gibi hayvanların etinden; sansar, porsuk, tilki gibi hayvanlarınpostundan; geyiklerin derisinden; tıpta ve ıtriyatta kullanılmak üzeremisk ceylanlarının miskinden; deniz hayvanlarının incisinden,mercanından; filin dişinden istifade etmek için avlamak; kurt, domuz,yılan, fare gibi hayvanları da zararlarını önlemek için, işkenceetmeden, mesela yakmadan, suda boğmadan öldürmek caizdir.
Avcılıkyaparken başkalarının mahsullerine zarar vermemelidir. . Ticaret içinolmasa da, sırf balık yiyebilmek için balık tutmak haram veya mekruhdeğildir. Caizdir. Hatta balık yemeye hiç ihtiyacı olmasa bile, sırfüzerindeki stresi atmak için balık avlayıp, tuttuğu balıklarımuhtaçlara vermek de caizdir.
Cenab-ı Hak, Kur’an-ı kerimde balık avlamayı helal kılmış, (Deniz avı yapmak ve onu yemek helal kılındı) buyurmuştur. (Maide 96)
Allahü teâlânın helal kıldığı avcılığı gayri meşru iş gibi göstermek yanlıştır.
Vahşihayvanları avlamak, mubah bir kazanç yolu ise de, ticaret, ziraat,sanat gibi diğer kazanç yolları bundan daha efdaldir. Sırf eğlence içinavcılık hoş değildir. Kalbe sıkıntı verir, hayvanlara karşı şefkatduygularını köreltir, merhamet duygusunu azaltır.
Fakatavcılığa, hayvan kesmeye haram veya gayri meşru iş demek caiz değildir.Kasap da hayvanları kesmektedir. Kasabın yaptığı işe vicdansızlık denirmi? Avlanırken, hayvan öldürürken, hayvanlara işkence edilmiyorsa,dinimizin bildirdiği hudutlara riayet ediliyorsa mesele yok demektir.
Avcılık;tüfekle, tuzak kurmakla yapıldığı gibi, talim görmüş köpek, tazı,şahin, atmaca, doğan gibi hayvanlarla da yapılır. Talim görmemişhayvanlarla avcılık yapılmaz.
Yani hayvanın, avı kendisi içindeğil, sahibi için avlaması lazımdır. Bir hayvanın talim görmüş olduğu,peş peşe üç defa tuttuğu avı yemeden sahibine getirmesinden anlaşılır.Atmaca, şahin gibi tırnaklı kuşların ise, bırakıldıktan sonra,çağrıldığı vakit uçup gelmelerinden anlaşılır. Bir köpek avladığıhayvanı yese veya bir atmaca çağırıldığı halde gelmese, böylehayvanların avladığı hayvan yenmez.
Avın yenebilmesi için şunlara riayet lazımdır:
1- Av; keklik, tavşan gibi eti yenen hayvan olmalıdır.
2-Avcı, müslüman veya ehl-i kitap olmalı, ava silah atarken veya talimgörmüş hayvanı ava gönderirken Besmele çekmelidir! Besmele unutulursamahzuru olmaz. Kasden terk edilirse avın eti yenmez. Kitapsızkâfirlerin, mürtedlerin kestiği, avladığı hayvanı yemek ise haramdır.
3- Av, aldığı yaradan ölmelidir. Ölmeden ele geçirilirse besmeleyle kesilmesi lazım olur.
4- Avcı,hemen koşup gitmeli, yara alan av hayvanını hemen boğazlamalıdır!Gidene kadar ölürse mahzuru olmaz, yani eti yenir. Av, gözdenkaybolduktan sonra başka uzak bir yerde ölü olarak bulunursa etiyenmez. Çünkü başka bir sebeple ölmüş olabilir. Mesela yüksektendüşerek veya bir ağaca çarpıp ölebilir. İlk aldığı yara derin ise, kanakmışsa yenir.
5- Yara alan bir avı, başka birisine ait talim görmüş bir hayvan tutup öldürürse yenmez. Kendi hayvanı öldürmüş olmalıdır.
6-Talim görmüş bir köpek, tuttuğu avın etinden yerse, o avı yemek caizolmaz. Fakat şahin gibi bir kuş yakaladığı avın etinden yerse mahzuruolmaz. Çağırılınca gelen avcı kuşun tuttuğu av yenir. Avını köpek dişiile veya pençesi ile yakalayan hayvanın eti yenmez.
7- Av tutanın olur. Bir kimse, bir avı vurup düşürdükten sonra, av kalkıp kaçarken, başkası yakalarsa, av yakalayanın olur.
8- Kara ve su kaplumbağası ile istiridye ve midye gibi deniz haşaratı yenmez.
9-Balık suretinde olmayan deniz hayvanları yenmez. Su içindekendiliğinden ölüp, karnı üst tarafta bulunan balık yenmez. Ağ ile,saçma ile, ilaç ile, sarsıntı ile, buz arasında sıkışarak ölen balıkyenir.
10-Besmelesiz tutulan veya kâfirlerin, avladığı balıkları yemek helaldir.Fakat avladıkları diğer hayvanları yemek ise haramdır. Hanefimezhebinde, domuzdan başka her hayvan ölünce kılı, kemiği, siniri vedişi temiz olur. Leşin derisi, necis olmayan madde ile dabağlanıncatemiz olur. Necis madde ile dabağlanınca, üç kere yıkayıp sıktıktansonra temiz olur. Domuz ve yılan derisi hiçbir zaman temiz olmaz.Bunlarla yapılan cüzdan, kemer, çanta, elbise ile namaz kılmamalıdır!Domuz ve yılan hariç, eti yenmeyen hayvan, dine uygun kesilince veyaavlanınca yalnız derisi temiz olur. Böyle öldürülmüş bir hayvanın postuüzerinde namaz kılmak caiz olur.
Hiçbirhayvana eziyet, işkence etmek, suda boğarak veya ateşte yakaraköldürmek caiz değildir. Hayvana işkence etmek, gayri müslim vatandaşaişkence etmekten daha büyük günahtır. Gayri müslim vatandaşa eziyetetmek de müslümana eziyet etmekten daha büyük günahtır. (Dürr-ül muhtar)
Maksatsızolarak bir hayvanı öldürmek caiz değildir. Ahirette (Onu niçinöldürdün?) diye sorguya çekilecektir. Hayvanları birbiri iledövüştürmek de caiz değildir. Hayvanların hakkına riayet etmeli, onlaraacımalıdır. Hadis-i şerifte, (Merhamet et ki, merhamet olunasın!) buyuruldu. (Şir’a)
Zararlıhayvanları öldürmek caiz olduğu gibi, sansar, porsuk gibi hayvanlarıderisi ve kürkü için, geyik, ceylan gibi hayvanları eti için öldürmekde caizdir. Domuz hariç, eti yenmeyen çeşitli hayvanları para karşılığıgayri müslimlere ihraç etmek de caizdir. (Şerh-i Nikaye)
Zararsız hayvanları öldürmek caiz değildir. Zararlıları da eziyetsiz öldürmek caizdir. (Berika)
Av hayvanını, mesela tavşanı uyurken değil de, uyandırıp kaçarken vurmalı deniyor. Uyurken vurmakta caizdir .
alıntıdır..
Abi Allah razı olsun tamamını okudum
Vallahi çok da mutlu oldum bunları okuyunca çünkü beni dostlarım ve hocam yalan yanlış yönlendirmemiş onu da öğrenmiş oldum
Demekki bu avcı hikayeleri de meşhur abi ama bunları batıllaştırmakta çok kötü birşey
neyse abi konuyu çok dağıttık
Konu sahibide hakkını helal etsin
güzel de bilgiler paylaştık Maşallah
veysel tiryaki
11.Kasım.2010, 09:03
insan avlayacağı hayvanın seviyesine inmemeli bence.
bu tür hilelere başvurmakta bence hayvanlıktan bile daha aşağılık birşey.
ibrahimyenigelen
11.Kasım.2010, 11:40
TEK KELİMEYLE KATLİAM BİRDE BUNLARIN REKLAMINI YAPAN TV KANALLARI VAR BILDIRCIN AVI DİYE,NEYMİŞ MAZERET MISIRDA BİLMEMNESİ VAR ONLAR KURUTUYOR,KARDEŞİM ONLAR KUYUYA ATLARSA BİZLERDEMİ ATLIYALIM BÜYÜK CAHİLLİK GÜZELİM MERALARIMIZIN DENGESİNİ BOZDULAR BENCE BU TANIM AVCIYA YAKIŞMIYOR.
İbrahim ÖZEL
11.Kasım.2010, 15:18
İbrahim abi mısırdaki fabrikasını örnek verirken olumlu değil olumsuz yönde örnek verdim. Her zamanda limitin olması yönünde kelimeler kullandım yalnış anlaşılmasın.
Çetin abi mantarda bende akıl yok ama yediklerinde öbür tarafı boylayanlarda benden daha akılsız olmalı sanırım.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif Temel ne demiş yenmeyen mantar olmaz bazıları sadece 1 defa yenen cinstenmiş.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif En iyisi hiç yememe taraftarıyım sadece zevkler ve renkler olayı. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
çetin ekren
11.Kasım.2010, 15:20
İbrahim abi mısırdaki fabrikasını örnek verirken olumlu değil olumsuz yönde örnek verdim. Her zamanda limitin olması yönünde kelimeler kullandım yalnış anlaşılmasın.
Çetin abi mantarda bende akıl yok ama yediklerinde öbür tarafı boylayanlarda benden daha akılsız olmalı sanırım.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif Temel ne demiş yenmeyen mantar olmaz bazıları sadece 1 defa yenen cinstenmiş.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif En iyisi hiç yememe taraftarıyım sadece zevkler ve renkler olayı. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
haklısın kardeşim...
veyselll
11.Kasım.2010, 19:03
abi muhabbet harika yerlere gelmiş ama ben anca yorum yapıyorum mazur görün (millet zeytin ayırıyo ben kaçtım. telefonlarda kapalı gidince sabaha kadar kafa eti yer bizimkler :) )
neyse gelelim konuya
daha ava yeni başlayan bi gencim. kafes kafes sülün vede keklik getirdiler buraya. doğaya salınacak, 3 sene av yasak 3 sene sonra adım attığın yer keklik diye. sülün vede kekliklerin bi kısmı direkt av kulubü yöneticilerinin evlerinin önlerindeki kafeslere gitti. geri kalanı ise doğaya. abartmıyorum en fazla 1 ay göründüler ortalıklarda. 1 ay sonrada her çalı dibinde tüylerini gördük hayvanların. yani çiftlikte yetişen hayvan arazide olmuyor
teyp olayına gelince;
açık vede dobra konuşursak...
ben avcıyım vede köpek besliyorum. tüfek alıyorum, fişek alıyorum, aldısı vergisi derken yıldızlara çıkıyo.
bıldırcın avına gidecem. birde bakıyorum ki her taraf teyp olmuş. benim gezdiğim tarlada köpek akşama kadar gezecek vede hiç bıldırcın bulamayacak yada yolunu şaşırmış bi bıldırcın olacak onada akşama kadar koşacam. ben bıldırcına gitmem pek. buraların avı çulluktur. ama ağer burda bıldırcın olsa, önce teybimi kurarım. sonrada köpeksiz olarak o bıldırcınları dağıtıp başlarım aramaya. limitimi doldurunca zaten yiyecegim bıldırcın çıkmıştır. dönerim evime. ( bu sözüm tüfeğinde değil vicdanına takoz koyabilenlere!!! )
avlak olayına gelince...
avlağa girende biz bekçiye rakıyı alanda. ben o avlaga koyulan bekçinin, nasıl bir adam olursa olsun temiz kalabilecegine inanmıyorum ( devlet memurlarını rüşvete biz alıştırmıyormuyuz)
millett beni aramaya gelmeye başladı ben kaçıyorum. kalanlarıda yarın akşam yazarım nasipse
Veysel akrdeşim çok güzel yorumlamışsın fakat şimdi sana bir iki sorum olucak
Aynı gün kaç avcı çıkar bir merada avlanmaya ?
sen teyp kurarsan o teyp kurarsa başkası teyp kurarsa
peki kuş sadece bir taybe cevab verirde sadece orda toplanırsa
herkesi oraya davet edicekmisin gelin beraber avlanalım diye
Ben bu yorumlar şaşıyorum
çünkü bıldırcın avını bir nevi trap avı yapıyorsunuz :)
madem tüek aldınız fişek aldınız trap atışları yapar rahatlarsınız bol bol
benimde düşüncem bu yöndedir
veyselll
12.Kasım.2010, 16:56
hilmi abi kendimi tam anlatamadım aslında...
ben teyp kullanmam. zaten de bıldırcın olmaz burada ( çok bol olduğu seneler en fazla 5 tane gördüm)
ama teyp yerde vede kuş yere yakın uçuyor. uygun rüzgarla teybin sesi çok uzaklara gidebiliyor. böylece teypsiz adam bomboş geri dönüyor.
teypli ile teypsiz adam arasındaki farklar ne. ikiside ava gidiyor. ikiside limite uyuyor diyelim. biri 10 kuşla geri dönecek, öbür adamsa bekide yeni aldığı köpeği ava bile sokamayacak. dediğim gibi illegal bir ortamda legal olmak çok zor.
aslında bıldırcın avı teypsiz daha zevklidir. ama nasıl:
bıldırcının konacağı meraları bilerek vede oralarda uygun av yaparak. bunu da usta avcılar bilir. kaç tane avcı, köpeği olmayan, tüfeği ucuz vede yerli olan genç, tecrübesiz ama içinde av aşkı olan genci peşine takıp ava götürür ki. ( sınıf vede rütbe meselesi bir bakıma)
peki bu genç ne yapacak: seçenek 1: gidebildiği yere kadar kendi imkanlarıyla ava gidecek, bıldırcın bulamayıp geri gelirkende gördüğü bütün kuşlara ateş edecek
seçenek 2: kendisi gibi birkaç kişi daha bulup ortaklaşa bi teyp alacak. nasıl olsa teknik yok mera yok. kur bi tepeye insin bıldırcın ( satan ....lar da böyle satıyor emin olun)
herşey bizde vede çevremizde bitiyor aslında. ne demişler '' herkes kendi evinin önünü temizlerse mahalle tertemiz olur'' öncelikle kendimize bi limit koymalıyız. vicdana takoz olayı gibi.
sonrasında herşey daha iyi olabilir.
saçmaladığım yerler olabilir ama bu yazıyı ağır bi grip vede yüksek ateşle yazdığım için bazen klavyeyi bile zor görüyorum
saygılarımla
çetin ekren
13.Kasım.2010, 19:06
abicim bulduğunuz teypleri ayaklarınızın altında paramparça edin...vede oraya uygun bir not yazın bırakın...
gelip o notu okuduğunda o yeter onlara...
valla ben bu yaşıma kadar bu civarda hiç rastlamadım teybe...ama rastlarsam ben yapacağımı biliyorum...
Güzel bir konu, fakat yanıtların tamamını okuyamadım. Hepimiz her gittiğimizde bol av bulmak ve güzel avlar yapmak isteriz. Ama Farla tavşan avı, Traktörle, ışıkla çulluk vb. avı inanın bana hiç zevk vermiyor. Demek ki önceliğim sadece av vurmak değil, o avın güzelliklerini de beraber yaşamak, av zor olacak, eskilerin dediği gibi gerekirse 40 gün daban eti, 1 gün av eti. Ne o çiftlik kekliklerini, sülünlerini meraya bırakıp vuruyorlar. Hayvanlar kaçamıyor bile, çoğunu köpekler yakalıyor. Ben size soruyorum bol av vurulmuş böyle bir av mı? Yoksa emekle zor elde edilmiş 1 ya da 2 tane vurulmuş keklik, tavşan avımı daha güzel? Teyp olayı da bence bu işin güzelliğini bozmanın yanında, katliama da yol açıyor. Teyp kullanan bir grubun limitlere uyduğunu garanti edebilirmisiniz? Öyleyse Limitler neden kondu?
Güzel bir konu, fakat yanıtların tamamını okuyamadım. Hepimiz her gittiğimizde bol av bulmak ve güzel avlar yapmak isteriz. Ama Farla tavşan avı, Traktörle, ışıkla çulluk vb. avı inanın bana hiç zevk vermiyor. Demek ki önceliğim sadece av vurmak değil, o avın güzelliklerini de beraber yaşamak, av zor olacak, eskilerin dediği gibi gerekirse 40 gün daban eti, 1 gün av eti. Ne o çiftlik kekliklerini, sülünlerini meraya bırakıp vuruyorlar. Hayvanlar kaçamıyor bile, çoğunu köpekler yakalıyor. Ben size soruyorum bol av vurulmuş böyle bir av mı? Yoksa emekle zor elde edilmiş 1 ya da 2 tane vurulmuş keklik, tavşan avımı daha güzel? Teyp olayı da bence bu işin güzelliğini bozmanın yanında, katliama da yol açıyor. Teyp kullanan bir grubun limitlere uyduğunu garanti edebilirmisiniz? Öyleyse Limitler neden kondu?
Mustafa abi yorumuna tamamen katılıyor imzamda da yazdıgı gibi
Av Kovalamaktır... diyorum
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.