Orijinalini görmek için tıklayınız : Avkolik Bölge Av Ekip leri
Saygılar site yöneticileri
Aklımdan şöle bir düşünce geçti düşüncelerinize sunmayı doğru buldum
Diyorum ki her bölgede belli bir site sorumlusu seçilsin
mesela bölgeler dahilinde
organizasyonlar düzenlensin
Avkolik marmara ekibi
Avkolik Ege ekibi
Avkolik akdeniz ekibi
Avkolik karadeniz ekibi
Avkolik Doğu ekibi
Avkolik trakya ekibi
Avkolik Güney dogu ekibi
gibi yada il il de ekib başkanları seçilebilinir
bunu yapmaktaki amaç avcılık kulubu gibi olmak degil sadece sitemizdeki üyeleri birbirleri ile yakınlaştırmak
düzenli yapılan av organizasyonları av sezonu kapalı iken yapılacak piknik yada farklı organizasyonlar ile insanları kaynaştırmak
ayrıca herkes farklı ekiple ava gidiyor ve buda paylaşımlarını yapıyor ekibteki sadece 1 kişi siteye üye
bu şekilde bazı av günlerinde diyelim ki trakya avkolik ekibi av günü
o gün o ekipteki herkes aynı saatte aynı yerde beraberce ava gider siteye üye olmayanlar bile siteye üye olurlar ve dostluk muhabbet daha sıkı olur diye düşünüyorum
bazen bölgeler arası av organizasyonları da olur mesela Avkolik Ege bölgesi - Avkolik marmara bölgesi ekibini agırlıyor gibilerinden
Bu konu ile ilgili herkesin düşüncelerini paylaşmasını istiyorum
Bu hem sitemizin güçlenmesi hemde dostlukların daha sağlam olması açısından düşünülecek bir fikir olabilir
saygılar
Hüseyin ORHAN
09.Kasım.2010, 07:12
Hilmi kardeşim benim siteye ilk katıldığım zamanlar böyle bir kaç organizasyon olmuştu sanırım manisada İbrahim dayının ev sahipliğinde idi. Ben yine böyle bir çalışmanın yapılması taraftarıyım
çetin ekren
09.Kasım.2010, 07:22
güzel bir düşünce bunu tüm yönleriyle ele alıp güzel bir çalışma yapmamız lazım...
AVKOLİK TÜRKİYE AVCILAR KULÜBÜ...
Osman KARATEPE
09.Kasım.2010, 07:30
Harika bir düşünce kutlarım seni kardeşim..Bölge bazından ziyada il il olabilir çünkü marmara bölgesi dedinmi İstanbul ve Bursa başlı başına birer avcılık klübü...Değerlendirelim güzel fikirlerin çıkacağına eminim...
güzel bir fikir paylaşım için teşekkürler
Harika bir düşünce kutlarım seni kardeşim..Bölge bazından ziyada il il olabilir çünkü marmara bölgesi dedinmi İstanbul ve Bursa başlı başına birer avcılık klübü...Değerlendirelim güzel fikirlerin çıkacağına eminim...
Abi ilk başta il il biraz zor olabilir
mesela forumda bir bölüm açılabilinir önce bölge bölge
daha sonra bölgeler içi iller olarak kollara ayırabiliriz
Her bölgenin bir moderatörü her ilin bir başkanı seçilir
Bunlar örganizasyonları Avkolik yöneticilerine bildirerek izinli bir şekilde siteden duyurur
Başka illerden de yada bölgelerden de mesela o haftanın bölge oraganizasyonuna katılan dostlar olur ziyaret şeklinde
imported_avkolik
09.Kasım.2010, 09:30
Konuyu yönetim olarak dikkatle takip edeceğiz, gerekli kıvama geldiğinde gereken hemen yapılacaktır.
Hilmi kardeşim teşekkürler güzel fikir için, hadi arkadaşlar herkesin fikrini alalım...
çetin ekren
10.Kasım.2010, 08:39
Bu konuyu üyelerimizim görüşlerine sunmak istiyorum...
butür bir etkinlikte görev almak ve katılımda bulunmak isteyen arkadaşlar lütfen yorumlarınızla bize bildirin...
GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUZ...
Ben belki aranızda yeniyim ama
Bu konu ile alakalı izninizle birşey daha belirteyim
Her ilden burda üye olan Genç olan arkadaşların daha çok bu konu üstün de durmasını rica ederim
Organizasyon düzenlemede , etkinlik ayarlamada falan oraya buraya koşturmada gençler lazım diye düşünüyorum
Ve özellikle üye olduğumuz sitenin daha da büyümesi için çok yararlı olucagına inanıyorum
Biz otomobil motor sporları ile çok ilgiliyiz bizimde otomobil forumumuz var bagımlısı oldugumuz bu tip şeyleri evveliyattan yapmıştık nekadar faydalı oldugunu görüceksiniz
Gerek dostlukların cogalması gerek üyelerin kaynaşması ve çoğalması bakımından güzel bir adım olucaktır
Bu şekilde site de çok daha fazla kişiye ulaşıcagına inanıyorum
Güzel fikir olgunlaştırılması ve hayata geçirilmesi taraftarıyım....
unforgiven
10.Kasım.2010, 13:44
Çok güzel bir fikir gerçekten. Önceden Bölge koordinatörlüğü gibi bir sistem uygulanmaya çalışılmış fakat çok fazla faal olamamıştık. Şimdi tekrar gündeme gelmesi güzel ve bu sefer sağlam bir organizasyon olacağı kesin...
Saygılarımla...
Birol YAY
10.Kasım.2010, 17:18
Çok Güzel Fikir İnşallah Hayata Geçer.
ZEYNAL KAPLAN
10.Kasım.2010, 18:59
evet çok güzel bir çalışma olur katılıyorum...
kapadokyali_1981
11.Kasım.2010, 08:06
Aslında güzel bi fikir olmakla beraber bi kaç sıkıntıya yol açabilir diye düşünüyorum. Mesela herkes kendi bölgesi resimlerine bakıp sadece bu konulara katılım sağlanırsa bu site içinde bazı sıkıntılara neden olabilir. Yönetim olarak eksisini artısını konuşup üyelerimizinde fikirleri doğrultusunda hareket edilebilir.
veysel tiryaki
11.Kasım.2010, 08:19
Bence güzel bir düşünce elimizden gelen desteği vermeye hazırız.
en azından sitedekiy önetim haricinde görev alan arkadaşlar syesinde dışardanda site için çalışmalar olabilir.
örneğin her bölgeden sorumlu bir kişi ve ve bu bölgelerdeki iller bazında kişilerde bu bölgeden seçilmiş olankişiye bağlı olarak çalışmalar yapabilir.
bence biran önce bunu hayata geçirmek en doğrusu tabiki takdir yine yönetimin.
İbrahim ÖZEL
11.Kasım.2010, 08:58
Bu harika bir fikir. Hem bölge yada il sorumluları üye kazandırmaktaki azimliliğinide artırır bence. Ancak bunu forumda konu açarken ayırmak lazım. Bölge bölge ayıralım ama açılan bütün konular avlak sitesindeki gibi ayrı portalda değil yine aynı portalda görünürse bence hiçbir problem yaratmaz. Bu konuyu mutlaka gündeme alıp gerekeni yapalım...
Aslında güzel bi fikir olmakla beraber bi kaç sıkıntıya yol açabilir diye düşünüyorum. Mesela herkes kendi bölgesi resimlerine bakıp sadece bu konulara katılım sağlanırsa bu site içinde bazı sıkıntılara neden olabilir. Yönetim olarak eksisini artısını konuşup üyelerimizinde fikirleri doğrultusunda hareket edilebilir.
Resim paylaşım bölümü açılmaz o alana sadece Bölge buluşma resimleri yada bölge av buluşması organizasyon resimleri eklenir
Aslında bu resim olayı cok ufak bir şey
Şu anda mesela hiç site sakinleri toplantısı yada buluşması oldumu genel olarak
Zaten olması da çok zor herkes farklı illerden çünkü
Ama aynı iller içinde olan avcı dostlar bile bazen denk geliyorlardır birbirlerine
Oysa ayda 1 yapılan bir bölge toplantısı ve bu toplantıda dile getirilcek istekler şikayetler de not alınır
Bir bakmışsınız MAK kararlarında ilerliyen yıllarda bizim sitemiz avcılarının şikayetlerine isteklerine göre kararlar alınıyor
Yani sitenin büyümesi tanınması daha fazla kesime hitab etmesi için böle birşey teklifinde bulundum
Ben avkolik ten başka bir avla alakalı siteye üyeyim ama avda 1 yada 2 kere girer sadece konulara bakar cıkarım
Burası bana daha sıcak geliyor ve hergün giriyorum yorum yapmadıgım zamanlar bile giriş yapıyor konulara bakıyorum
Bu çok önemli dışardan insanların o samimiyeti yakalaması lazım buda buluşmalar ile gerçekleşir organizasyonlar ile oluşur
Osman KARATEPE
11.Kasım.2010, 13:42
Hilmi çabalarından dolayı seni kutlarım kardeşim...Bölge takımları olarak ayda bir defa ortak bir ilde toplanıp sohbetler yapabilir yeni organisazyonların temelini atabilir hatta bu organisazyonları geleneksel hale getirip adımızı önemli bir şekilde duyurabiliriz....
AVKOLİK MARMARA TEAM
1.İSTANBUL ÇULLUK AVI ORGANİSAZYONU
veyselll
11.Kasım.2010, 18:44
Hilmi çabalarından dolayı seni kutlarım kardeşim...Bölge takımları olarak ayda bir defa ortak bir ilde toplanıp sohbetler yapabilir yeni organisazyonların temelini atabilir hatta bu organisazyonları geleneksel hale getirip adımızı önemli bir şekilde duyurabiliriz....
AVKOLİK MARMARA TEAM
1.İSTANBUL ÇULLUK AVI ORGANİSAZYONU
abi son kısım şiir gibi geldi kulağıma :)
işin şakası bir tarafa
normalde tüm bursa avkolikleri birimizin yanına gidip avlanmaya kalksak, ne avlanacak mera gözteririz, nede ağırlayacak mekan. ama ortak tayin edilecek biryerde düzenlenecek buluşmalar vede avlar harika olur düşüncesindeyim
Recep DÖNMEZ
12.Kasım.2010, 18:51
Birçok sitede uygulanan bir olay,ama bazı sakıncalarının olabileceğinide düşünmek gerekir,
Mesela bölgelere yada illere ayrıldığında o bölgenin,o ilin avcıları,üyeleri
bu bölüme yönlenecektir doğal olarak,şimdi benim bölgemden
sitede kaç kişi var,ben ve benim gibiler ne yapacak,konular aynı çatı altında
aynı portalda olacaksa da böyle bir ayrışıma ne gerek var?
Örnek;
bölgelere ayırdık diyelim,ben ilk önce ne yapacağım siteye girince?
Önce kendi bölgemin konularına bakacağım,oradan vakit bulursam
diğer bölgelere göz atacağım,hal böyle olunca zamanla diğer bölge
konuları ve üyeleri bana yabancı olmaya başlayacak.
Şu an üyesi olduğum bir sitede durum böyle,ben siteye giriyorum,
Karadeniz Bölgesi Avcılarına bakıp siteden çıkıyorum çoğunlukla...
Karar verirken bu hususlarada dikkat edelim derim.
Selamlar...
Recep abi daha önce de yazdım abi gözünden kaçmış olabilir
resim eklemek paylaşımda bulunmak sohbet etmek
Bölge sayfalarında olmucak
Bölge sayfalarında organizasyonlar acıklanıcak oraya o bölgenin avcıları kayıt edilcek toplantılar av etkinlikleri piknik vsvs organizasyon resimleri eklenicek sadece
olay şu aslında kısacası
bir bölge organizasyonu oraya buluşmaya gelen üyeler yanlarında istedikleri kişileri de getircekler ve illaki buluşma resimlerine bakmak için en kötü üye olup bölge av ekiplerine isimlerini yazdrıcaklar ve sürekli takip te olucaklar tabi organizasyonlarında iyi olması lazım insanlara cazip gelmeli
bu şekilde büyüme daha fazla kesime hitab etme
ilerde Türkiyede cogu yerde sözü gecen bir Site !
tabi bunlar zamanla ve azimle olucak şeyler yeterki cok daha fazla kişiye hitab edelim
İbrahim ÖZEL
13.Kasım.2010, 20:15
Gerçekten aynı portalda olmassa paylaşımlar bende karşı olurum bu işe.
veyselll
13.Kasım.2010, 20:19
abi zaten forumda birçok bölüm olsada portalda avnı sıra ile çıkıyor. bölgeler farklı olsada portalda avnı şekilde işleme konulur yani.
zaten paylaşımda zaman vede mekan farketmez ama organizasyon açısından iyi olur düşüncesindeyim
cok guzel bi fikir doguda bi etkinlik yapabilirz mesela erzurumda xD huseyin orhan abi bi yanlısın var manisadaki etkinligi planlayan ve organize eden ev sahipligi yapan mehmet mutlu ardilli abimizdi. duzeltelimde yanlıs olmasın xD bizzat katıldıgımdan biliorum.
İBRAHİM AKKAYA
22.Kasım.2010, 14:58
Hilmi kardeşim benim siteye ilk katıldığım zamanlar böyle bir kaç organizasyon olmuştu sanırım manisada İbrahim dayının ev sahipliğinde idi. Ben yine böyle bir çalışmanın yapılması taraftarıyım
Hüseyin Kardeşim ben Misafirdim ORGANİZEYİ Mehmet ARDİLLİ Ve ekibi yapmıştı olayı ben konuyu açmıştım.
Fecbook ta Mirasımıza konuldu diye sitem ediyorlar ben senin yazına dikkat etmedim.Ne lazım bize miras falan.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
imported_avkolik
22.Kasım.2010, 18:19
Valla bende şimdi farkettim İbrahim abi...Aynen organize Mehmet abiye aitti sağolsun.Doyumsuz bir gün yaşatmıştı bize...
Asıl konuya dönelim konu hakkında yorumları alalım ki geliştirelim konuyu arkadaşlar...
Bence Öncelikle bir buluşma düzenliyelim ne dersiniz
Avkolik Geneleksel Av ve Mangal buluşması 1
Bir bölge seçelim mesela orda buluşma olsun
Çeşitli şehirlerden katılabilenler katılsın
Ne dersiniz bir başlangıç olur en azından
Ben gemlik sorumlusu olurum isterseniz.
Kemal kardeşim işte bize zaten en genç ler lazım bu organizasyonlar için bazen ordan oraya koşturmak gerekiyor
İstanbul sorumlusu olmaya hazırım
Recep DÖNMEZ
25.Kasım.2010, 19:45
Bana Karadeniz sorumluluğu yetmez,birkaç bölge daha isterim....
İnşallah hayırlısı diyelim,bizim bölgeden çok üyemiz yok zaten,
benim işim kolay olur...
Selamlar...
çetin ekren
26.Kasım.2010, 07:25
Valla bende şimdi farkettim İbrahim abi...Aynen organize Mehmet abiye aitti sağolsun.Doyumsuz bir gün yaşatmıştı bize...
Asıl konuya dönelim konu hakkında yorumları alalım ki geliştirelim konuyu arkadaşlar...
valla ben ogünki organizasyonda yoktum...
kim ne yaptı,nasıl organize etti sadece duyduklarımla bilgi sahibiyimdir..
yapandanda,katılanlardanda Allah razı olsun...
SELAM avkoliğe gönül veren değerli abilerim ve arkadaşlarım.. Şimdi bu konu hakkında üç beş
satır yazacağım.. sakın yanlış anlaşılmasın.. sadece yüreğimden geçeni dile
getireceğim.. Ama ziyaretçi olarak, ama online olarak konuyu takip etmekteyim.. bu konu
ister istemez bir takım kırıcı üzücü durumlara kadar takip etti.. birde altını cizerek şunu
belirteyim.. ben 17 bin nüfuslu kasabada yaşamaktayım.. belediye binasına çıktığım zaman
girerken yada makamın içinde bu güne kadar bld başkanlığı yapmış hizmet etmiş kişilerin
resmi elbette vardır.. başkanlığı bitti diye onunla birlikte tarihten yada duvardan resmide
kaldırılmadığını ve nezaman olsa hatırlandığının kanaatindeyim....
konuyu şuraya getireceğim.. ben 2 yıllk üyeyim belki. bu sitede benden
ve benim üyeliğim esnasında hizmet eden kişiler her ne olursa olsun görevini kullanmak
zorundadır.. ama öyle ama böyle 7 den 70 e bu sitede en iyi şekilde var olduklarını ve hizmet
ettiklerini inanıyorum.. buraya bin tane tufan üye olur.. ama bir tanesi burda olur.. ben kendi
şahsıma bir takım olayları çok üzüldüm..
Konu başlığı güzel.. ama benim anlayamadığım şu..
AVKOLİK BÖLGE AV EKİPLERİ derken bu bölgede görev alan ekibin yada kişinin görevi ne yapması gereken ne?
SELAM avkoliğe gönül veren değerli abilerim ve arkadaşlarım.. Şimdi bu konu hakkında üç beş
getireceğim.. Ama ziyaretçi olarak, ama online olarak konuyu takip etmekteyim.. bu konu
ister istemez bir takım kırıcı üzücü durumlara kadar takip etti.. birde altını cizerek şunu
belirteyim.. ben 17 bin nüfuslu kasabada yaşamaktayım.. belediye binasına çıktığım zaman
girerken yada makamın içinde bu güne kadar bld başkanlığı yapmış hizmet etmiş kişilerin
resmi elbette vardır.. başkanlığı bitti diye onunla birlikte tarihten yada duvardan resmide
ve benim üyeliğim esnasında hizmet eden kişiler her ne olursa olsun görevini kullanmak
zorundadır.. ama öyle ama böyle 7 den 70 e bu sitede en iyi şekilde var olduklarını ve hizmet
ettiklerini inanıyorum.. buraya bin tane tufan üye olur.. ama bir tanesi burda olur.. ben kendi
AVKOLİK BÖLGE AV EKİPLERİ derken bu bölgede görev alan ekibin yada kişinin görevi ne yapması gereken ne?
Tufan bey yorumunuz için teşekkür ederim
Bölgede kaç tane AVKOLİK üyesi varsa hiç kimsenin kimseye bir üstünlüğü yok ayrıcalığı yok
sadece bölge av ekiplerinin arasında bir sorumlu secilir organizasyonları düzenler ön hazırlıklarını yapar konu acar bütün bölge av ekibinin fikrini alır ve olucaksa bir buluşma bir gezi seyahat yemek vs vs gibi toplantılar için organize olur
başka bir amaç yok
amaç insanların birbirleri ile kaynaşması
herkes burda birbirine yazı yazar peki ya yüzyüze tanışıp sohbet etmek mi ? sürekli böle internetten yazışmak mı ?
Ben hem yüz yüze tanışıp muhabbet etmek hemde internetten daha da samimi olarak sohbet etmek taraftarıyım
sadece sitedeki bir kaç kişinin degil sitenin tamamının katıldıgı bir yaz günü toplantısı bir mangal organizasyonu vs vs güzel olmaz mı
Tufan bey yorumunuz için teşekkür ederim
Bölgede kaç tane AVKOLİK üyesi varsa hiç kimsenin kimseye bir üstünlüğü yok ayrıcalığı yok
sadece bölge av ekiplerinin arasında bir sorumlu secilir organizasyonları düzenler ön hazırlıklarını yapar konu acar bütün bölge av ekibinin fikrini alır ve olucaksa bir buluşma bir gezi seyahat yemek vs vs gibi toplantılar için organize olur
başka bir amaç yok
amaç insanların birbirleri ile kaynaşması
herkes burda birbirine yazı yazar peki ya yüzyüze tanışıp sohbet etmek mi ? sürekli böle internetten yazışmak mı ?
Ben hem yüz yüze tanışıp muhabbet etmek hemde internetten daha da samimi olarak sohbet etmek taraftarıyım
sadece sitedeki bir kaç kişinin degil sitenin tamamının katıldıgı bir yaz günü toplantısı bir mangal organizasyonu vs vs güzel olmaz mı )))
Bilgi için teşekür ederim hilmi bey.. bir kaç yıl önce SN. mehmet ARDİLLİ abim manisada ev sahipliği yaparak böyle bir buluşma olmuştu.. onun gibi organizyasyonlar falan.. ben ozaman çok istedim ama gidememiştim.. inşallah nasip olur bir dahakine giderim.. avkolik ailesine hayırlısı olsun..
İnşallah Tufan abi
benimde gönlümden geçen bu
Burada sohbet ettigim abilerim kardeşlerim ile yüzyüze tanışmak
Herkesi yakından tanımak çok faydalı olur diye düşünüyorum
Hem buradaki sohbetlerimiz daha samimi olur hemde buradaki paylaşımlarımız da hafiften tatlı bir rekabete dönüşür diye tahmin ediyorum
Herşeyin hayırlısı olsun inşallah
imported_avkolik
26.Kasım.2010, 20:56
Arkadaşlar güzel yorumlar geliyor..Konuyu dikkatle takip ediyoruz duruma göre hareket edeceğiz...
Hilmi kardeşim güzel bir medeni cesaret göstererek bölge sorumluluğunu kabul edebilirim demiş..diğer bölgelerden bu gibi sorumluluk alırım diyenleride görebilirsek şayet konu bağlanmış demektir ve yönetim olarak hemen harekete geçeriz...
Tufanım dağılmış tam algılayamadım konuyu..Bu siteye hizmet etmiş herkesin başımın üstünde yeri var.Bu konuda yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırım.
Bilgi için teşekür ederim hilmi bey.. bir kaç yıl önce SN. mehmet ARDİLLİ abim manisada ev sahipliği yaparak böyle bir buluşma olmuştu.. onun gibi organizyasyonlar falan.. ben ozaman çok istedim ama gidememiştim.. inşallah nasip olur bir dahakine giderim.. avkolik ailesine hayırlısı olsun..
evet gerçekten çok ama çok güzel bir organizasyondu...Allah razı olsun Mehmet abi önayak olup o kadar işinin gücünün arasında bizler için çok zahmete girdi.Hiçbir masraftan kaçınmadan, müthiş bir misafirperverlik gösterdi...Burdan selam olsun kendisine, sağolsun varolsun...
İnşallah bu gibi organizasyonları daha sık yapabiliriz...
Konu hakkında herkesin yorumlarını bekliyoruz arkadaşlar , önemli bir konu birkaç kelam da olsa yorumunuzu ekleyin...
Osman KARATEPE
27.Kasım.2010, 10:58
Avkolik bana çok dost kazandırdı nasılki tüm site iyelerinin Bursa'da bir kapıları varsa inanıyorumki benimde Türkiye'nin hemen hemen her ilinde bir kapım var...
Hilmi kardeşimin gündeme getirdiği konu çok mantıklı yüz yüze görüşmek tanışmak dostluklarımızı perçinler...Ben önümüzdeki bahar için Bursa Karacabey'deki sülün avlağında bir organisazyon yapmayı düşünmüştüm avlak yönetimiyle görüştüm kış şartlarının çok ağır geçmesi sonucu bu sene hizmet veremediklerini söylediler en kısa zamanda bu organisazyonun hayata geçmesini sağlayacağım...
Amaç bir olmak birlik olmak tanışıp kaynaşmak Hilmi kardeşim düşüncelere katılıyor ve destekliyorum..
çetin ekren
27.Kasım.2010, 11:45
bunu nasıl yapacaz peki...
anladığım kadarıyla şöylemi....
mesela her bölgede kaç il var atıyorum 5 il var...bu 5 ilde ayrı ayrı sorumlular ve bu 5 ilin sorumlusu o bölgenin sorumlusunamı bağlı çalışacak...
yani ana bir kol ve o kollara ayrılmış diğer kollar gibi...
bence mantıklı...
ama ben erzurum da sorumluluğu genç arkadaşların alması taraftarıyım...
bölge sorumlusu diye birşey olacaksa onu alabilirim...ki olması şart diye düşünüyorum...
hani her ilin bağlı olduğu veya diğer illerden gelecek şikayet ve önerileri sunabileceği bir yer olması şart...
buda bölge sorumluluğu gerektirir...
Recep DÖNMEZ
27.Kasım.2010, 15:41
Çeto yok öyle yağma...
Karadeniz ve Doğu Anadolu benim sorumluluğumda olacak.
Sonunda seni kendime bağlayacağım ona göre,hiç kaçarın yok...
Bundan sonra önce bana hesap verecen.bilgi verecen bilmiş ol.
Hele uygulama bi hayata geçsin..
Selamlar...
çetin ekren
27.Kasım.2010, 15:48
Çeto yok öyle yağma...
Karadeniz ve Doğu Anadolu benim sorumluluğumda olacak.
Sonunda seni kendime bağlayacağım ona göre,hiç kaçarın yok...
Bundan sonra önce bana hesap verecen.bilgi verecen bilmiş ol.
Hele uygulama bi hayata geçsin..
Selamlar...
senin canın sağolsun Recep abi...
ama sen anlamazsın doğunun dilinden...
bak ben karadenizi istedim mi?
yok çünkü ben lazca bilmem....
Recep DÖNMEZ
27.Kasım.2010, 16:08
Çeto;
Ben 1992-1994 yıllarında Şırnak'ta görev yaptım,
1994-1996 yıllarında da Erzurum'da askerlik yaptım.
Yani anlayacağın çok iyi bilirim o bölgeyi.
Ama sen diyorsanki onlar mazide kaldı,onu bilemem işte...
Hiç kıvırtma benim sorumluluğumda olacaksın.
Kendine iyi bak...
çetin ekren
27.Kasım.2010, 16:09
peki abi kabul tüm avkolikte buna şahit olsun...
attığım her adımdan sen sorumlu olacaksın...
dadak_e
27.Kasım.2010, 16:51
bazı kişilerde bu menfaet pereslik olduğu müddetçe böyle birşenin rahat işleye bileceğini düşünmüyorum
insanlar kendi guruplarını kurmuş belirli bi düzende avcılığı yapmaktalar sen hiç tanımadığın birinin yanında yürürken merada o adamın yanlış bi hareket yapıp yapmıyacağını nerden bilirsin bu işe ömrünü vermiş kişilerde var başkasının önünden kalkan kekliğe fişek patlatanlarda var
öğle sözde birlikle bu işin bi faydası olmaz olıcaksa tam anlamıyla olıcak oda zor
çetin ekren
27.Kasım.2010, 16:55
bazı kişilerde bu menfaet pereslik olduğu müddetçe böyle birşenin rahat işleye bileceğini düşünmüyorum
insanlar kendi guruplarını kurmuş belirli bi düzende avcılığı yapmaktalar sen hiç tanımadığın birinin yanında yürürken merada o adamın yanlış bi hareket yapıp yapmıyacağını nerden bilirsin bu işe ömrünü vermiş kişilerde var başkasının önünden kalkan kekliğe fişek patlatanlarda var
öğle sözde birlikle bu işin bi faydası olmaz olıcaksa tam anlamıyla olıcak oda zor
emre yazdığından ben bişey anlamadım konuyu biraz açarmısın...
dadak_e
27.Kasım.2010, 17:00
bazı kişiler sadece av gününden av gününe arar av sezonu bittimi onun sesini bidaha duyamazsın ha anlarsınki bubun amacı dostluk değil menfaet i için yer öğrenmek için seninle gelir senden öğrendiği yere senle bidaha gitmez kendi gider başkasını götürür
ararsın bişeler yapalım gidelim biyerlere diye bakarsın o gideceği kişileri çoktan hazırlamış sana gidelimmi diye sorma gereği bile duymaz
şuan erzurumda avkolikten kaç kişi var kaçıylan diyoloktasın usta
Osman KARATEPE
27.Kasım.2010, 17:06
Emre kardeşim zaten bizim amacımızda birbirimizi tanımak sen merak etme amacı kötü olan insanlar belli olur gerçek dostların arasında tutunamazlar....
çetin ekren
27.Kasım.2010, 17:09
bazı kişiler sadece av gününden av gününe arar av sezonu bittimi onun sesini bidaha duyamazsın ha anlarsınki bunun amacı dostluk değil menfaet i için yer öğrenmek için seninle gelir senden öğrendiği yere senle bidaha gitmez kendi gider başkasını götürür
ararsın bişeler yapalım gidelim biyerlere diye bakarsın o gideceği kişileri çoktan hazırlamış sana gidelimmi diye sorma gereği bile duymaz
şuan erzurumda avkolikten kaç kişi var kaçıylan diyoloktasın usta
:))
valla sitem ettiğin konuda sonuna kadar haklısın emre...
ama işte burdaki amaç butür sıkıntıları çözmekten,avcılığın aslında menfaat ve çıkar ilişkisi olmadığını ıspatlamaktır...
senin bu dediklerini ben yıllarca yaşadım ama inan çoğusuna şans verdim oda bu şansı iyi kullananlar yani daha doğrusu beni çabuk çözenler
amacımın aslında av olmadığını karşımdaki insanın kişiliğini çözmek için o ortamda olduğumu anlayanlarla bugün hala görüşüyorum...
ki Erzurumlu olmayıp Erzurumda görev yapan ve tayini çıkıp 10 yıl önce giden arkadaşlarım var...
halende görüşüyorum kendileriyle...
ama senin bu dediğin konu aslında başka bir konu adı altında açılıp iyice tartışılması gereken bir konu...
biz bu işi yapalım varsın bakalım kim kimi ne diye kullanıyor...
zaten dediğin gibi adamlarla işimiz olmaz emre senin bunu biliyor olman lazım...
çetin ekren
27.Kasım.2010, 17:10
hatta sen bu sıkıntınla ilgili bir konu aç bakalım avkolik ne düşünüyor bu menfaatçiler hakkında...
biz kimseyi kullanmadık emre kimsede bizi kullanamaz...sen uyanık ol...
Çetin abi biliyormusun bizim ustamızla bizi tanıştıran şahıs da aynı Emre beyin dedigi gibi o 2 yıl avlanmış ama sadece av sezonundan av sezonuna ustayı aramış 3 aylık dost yani :)
Ben o arkadaşımla bile ava gitmiyorum sadece ben ikizim ve ustamız hep 3 müz avlanıyoruz
Ustamız çulluk avı harici av yapmıyor biz bunı bilmemize ragmen her bıldırcına gidicegimizde hep davet ettik gelir yada gelmez önemli olan o şahısa o daveti yollamak değer vermek
neyse bu konu ile alakasız şimdi konuya döneyim
Benim bu konuyu açmamın 1 sebebi de aynı şeyi kendim yapmamdır
Av sezonu giriyoruz paylaşım yapıyoruz yorumlarda bulunuyoruz av sezonu bitiyor sadece giriş yapıp paylaşımları okuyup geri çıkıyoruz evet bende bunu yaptım ve sonradan kendimi ayıpladım kendi kendime öz eleştri yaptıgımda hiç hoş bişey yapmadıgıma karar verdim
şimdi yazıcaklarımdan sonra belki tam konuyu anlamayanlar daha net anlıcaklardır neden böle bir konu açtıgımı ve ne gibi faydaları olucagını
Çoğumuz yapıyoruz dimi av sezonu geldiginde paylaşım yorum av sezonu bitti nede olsa artık paylaşım yok siteye şöle bir göz atayım portala bakayım ilgimi çekicek bişi varsa bakarım diyen vardır aramızda
işte bu net ortamında dahi olsa insanların arasındaki muhabbete bir sogukluk sokar ben kendime özeleştri yaptım herkes yapsın bakalım hak vericekmisiniz bana
Fakat gel gelelim av sezonu bittiginde dahi güzel güzel buluşmalar olsa yüzyüze sohbetler edilse yemekler yense hatta bazı bölgelerde birlikte denize girilse oyunlar oynansa vs vs
Sezon kapalı iken bile bu sitede ne paylaşımlar olur bir düşünün ne muhabbetler döner ne dostluklar kurulur
Bu tip şeyler insanları birbirine yakınlaştırır Ticaret de bile belki insanlar birbirleri ile alışveriş yaparlar her açıdan dostluklar saglamlaştırılır
Buluşma olayına da elimden geldiginde bir açıklık getirmeye çalışayım
Türkiye bölgelerine göre sitede bir bölüm açıldı diyelim
Bölgelerinde kendi içlerinde alt grup olarak illere açıldı
Her bölgenin bir başkanı sorumlusu ve yardımcısı
Her ilin bir başkanı sorumlusu ve yardımcısı
olucak bunlar zamanla ve ihtiyaca göre artırılabilinir tabiki
Bölge lerin içlerinde
İl içi buluşmalar (istanbul ili avkolik üyeleri - bursa ili avkolik üyeleri - erzurum ili avkolik üyeleri gibi)
İl lerin Buluşması (bu bölge içindeki illerin buluşması mesela marmara bölgesindeki iki ilin yada 3 ilin aynı gn içinde buluşması istanbul - tekirdag illeri buluşması gibi)
Bölgeler arası buluşma
Misal
Avkolik Ege bölgesi ve Avkolik Akdeniz bölgesi buluşması
Birde genel bir buluşma
misal
Avkolik Bölgeler Genel Buluşması Edremit (bu bütün bölgelerin bütün illerinden katılabilen avcıları kapsayan genel bir buluşma)
Şimdi diyeceksiniz ki bunlar güzel hayaller gerçekleşmesi çok zor
Hayır değil öncelikle adım atmak gerekir illerden gönüllüler çıkmalı sorumlu olmak adına daha sonrası çok kolay
İl içi buluşmalar çok basit il sorumlusu bir konu açar misal av buluşması yada yemek buluşması yada nargile buluşması vs vs
konuya kesin katılcaklar isimlerini yazdırır varsa yanlarında misafirleri eşi kız arkadaşı dostu olanlar yanında kaç kişi getirceklerini belirtirler
Buna göre sorumlu mekan ile anlaşma yapar rezervasyonu halleder ve buluşma gerçekleşir insanlar birbirleri ile tanışır kaynaşır
Biraz bu buluşmalar oldukça taşlar yerine oturdukça zamana üyeler de artar hiç av yapmamış ama merakı olanlar dogru bilgilendirilir av onlara öğretilir siteden bilgiler edinilir vs vs
Zamanla ufak ufak iller arası buluşmalar düzenlenir
misal
karadeniz bölgesi trabzon - ordu illeri avkolik buluşması
bu illerin sorumluları birlikte oturup konuşurlar ne tür bir organizasyon düzenliceklerine karar verirler ve bunu üyelere bildirirler katlımcılar belirlenir ve ya ordulular trabzona yada trabzonlular orduya gidip buluşma gerçekleştirilir
Daha da sonra taşlar iyicene yerine oturdugunda bu sefer bölgeler arası buluşma düzenlenir
bnda da her bölgenin başkanları ve o bölgelerin il başkanları rol oynar
il başkanları kendi üyelerini toplarlar bölge başkanına katılımcıları bildirirler kaç kişinin organizasyona katılcagı belirlendikten sonra bölge başkanları yer mekan belirler ve bir bölge öteki bölgeye misafir olur buluşma gerçekleşir.
Şimdi masraf olaylarına gelince bunu da Başkanlar kendi içlerinde konuşarak hallederler
Evet böle güzel buluşmalar organizasyonlar oldukça da kimse bu siteye girmemezlik yapmaz sürekli aktif olur paylaşımda bulunur bir derdi olan burdaki dostlarından belki derman bulur acısı olan burda paylaşır sevinci olan burda paylaşır
Sevgili hilmi kardeşim..Değerli arkadaşım.. az önce paylaşımını gördüm teşekür ederim resimler ve dostluğun da belli...ALLAH eksik etmesin.. bu konuyu kısaca yazmıştım ama.. önemli bir konu güzel bir başlık ve fikir olduğu için.. ve bu sitede benden daha büyük abilerim ve sorumlu olan kişiler olduğu için bu konuyu hergün takip etmekteyim.. yani öncelikle onlar ne yazacaklar diye bekleme gereği duydum.. ama plak hep aynı yerde sarıyor sanki.. şimdi şunu dile getireceğim..: farzedelim.. bu sorumluluğu almak burda bir kaç arkadaş ile hep birlikte olmak değil.. bir avkolikten büyük bir aileden bahsediyoruz.. benim en son bildiğim bu sitenin 6 bin üye girişi var bunun 3 bini gerçekse BİN tane üye giriş yapmaktadır hemen hemen haftada bir günde bir.. hadi bunu 300 ü günlük aktive olsun.. burda bir aile olarak 50 kişi 100 kişi hergün online.. şimdi ben seni davet etsem ali ekber hatır olur, ikinizi davet etsem ibrahim akkaya dayım gönül koyar.. sevdiğim dostlar çok burada saymakla bitmez.ersin kasap i.özel komutan recep dönmez. mus.çil. vs. vs gerçekten yüz yüze tanışmak istediğim görüşmek isteğim kişiler.. konuyu dağıtmadan saadete geleceğim.. diyelimki ben sizi davet ettim.. yada bu sorumluluğu alan kişi her kim olursa o böygede.. avkolik ailesi olarak burdan start verildiğinde dedilerki aydına.. ev sahibi tufan.. yada istanbula, ev sahibi hilmi aynacı.. 50 kişi çıktı yola.. bu 50 kişi yi 2 günlük ağırlamak yatacak yer, yemesi içmesi, masası, sandalyesi, kolay ve basit değil hilmi kardeşim.. şimdi hep hilmi diyorum anlatırken yanlış anlaşılmasın..bu konu hepimiz için önemli..yada konu hakkında görüşleri olan bu konuya ilgi duyan avkolik gönül dostlarına da önemli.. biz bir aile'isek hep beraber değinelim o zaman.. sadete geleceğim.. bu devirde 30 kişiyi 50 kişiyi bakmak her kesin ve her baba yiğidin harcı değil.. onu SN. mehmet ardilli yaptı benim ilk sene üye olduğum zaman.. benim bildiğim kadarıyla kulaktan duyduğumu söylüyorum.. o zaman için aşçısına varana kadar tuttuğunu duydum.. bu ekonomi de bunu ben yaparım diyen biri varsa buyursun ismini açıklasın ben saygı duyarım.. benim maaşım belli aylık bir giderim var.. ben 30-40 kişiyi iki gün ağırlarsam 6 ay kendime gelemem açık konuşmak gerek arkadaşlar.. ben 30 kişiyi 50 kişiyi bakamam.. eğri oturup doğru konuşmam gerek.. haa 3kişi 5 kişi sonuna kadar 4x4 lük bakarım.. 4x4 lük avınıda yaptırırım.. az önce hatta öğleden önce sn RECEP DÖNMEZ abimin resimlerine baktım onunla avlanmak geldi yüreğimden kendisinide konusunda keklik avına davet ettim.. recep ustam buyurur gelir onun yanında getirdiği her kim olursa olsun.. tanımasamda benim yine musafirimdir.. 3-5 kişi önemli değil.. yalanmı arkadaşlarım.. hatalı konuştuğum bir yer varsa buyrun sizin görüşlerinizi dinleyelim.. madem ortaya bi konu çıktı.. geleceği parlak çok güzel bi konu.. tabi madolyonun ön yüzüydü az önce geçen yazılar.. birde diğer yüzü var.. şöyle bir 50 kişi -100 kişi hepsi bi arada hepsi AVKOLİK üyesi tek tek tanı sohbet et sıcak bi ortam süper adeta.. bazen il dışına gitme gereği bile duymaz insan tanıyp kaynaştıktan sonra.. bir telofonla halleder işini, orda bir dostum var bizim siteden diye rica edersin..her yerde her ilde bi dostun olur..buna şüphe yok.. böyle bi organizasyonuda kim üstlenir yada kaç kişi üstlenir diye merak ediyom inanın.. ve hep bu yüzden bekliyom biri demiyor ben uşak sorumlusuyum ben hakkari sorumlusuyum diye.. ben aydın sorumlusuyum derim o kolay iki dudak arasında.. ama az önce bahsettim bu iş okadar kolay değil.. yada bu masrafları kim karşılayacak 2 gün kaç kişi gelecek belli değil.. önce bunu bi organizasyon edelim bence..
ben kendi adıma konuşuyorum geçen sene sn. ardillinin yaptığını yapamam.. sorumluluk almak kolay birşey değil.. bu sitede tanıdığım bildiğim siteye benden fazla gönül veren abilerim arkadaşlarım var önce onları dinlemek isterim.. kim gönüllü çıkacak bakalım bende bekliyorum..
Sevgilerimle saygılarımla avkolik ailesi
çetin ekren
30.Kasım.2010, 13:12
Tufan kardeşim güzel yazmışsın,gerçektende bunlar işin temelindeki büyük sorumluluklar...
kim yazacak diye bekledim yazan olmadı demişsin...konuya dikkatli bakarsan bırak il sorumluluğunu ben bölge sorumluluğunu bile kabul ettim...
geçenlerde Erzuruma tüm siteyi davet ettim...fakat elene elene sadece 4 kişi gelebildiler....
sn.Fevzi DURSUN,sn.İbrahim AKKAYA,sn.İbrahim ÖZEL ve sn. Muzaffer ŞİPAL namı değer Çakır abimiz geldi..
ben şahsım adıma 30-40 kişiye kadar rahatlıkla ağırlardım...yatacak yerinden,yeme içmesine kadar...ha diyeceksinki çokmu zenginsin haşa zenginliğim gönlümde...evel Allahın izniyle bir çorba kaynatacak kadar gücümüz var...
gelelim diğer meselelere ha olduda oldu böyle bir etkinlik düzenlendi...ve burdan bir kişiye misafir gidilecek ve bu kişiye yük olunmak istenmiyor...
o gidilecek yerde elbette otel vardır,pansiyon vardır...
yeme içme konusunda da elbette o kadar insan ruh değildir,elbette yiyeceğini,içeceğini hesaplayıp yola çıkacaklardır...
komple o kişinin boynuna yük olunması doğru değil...sonuçta 3-5 kişiden bahsedilmiyor...
bunu daha doğrusu herhangi bir avcı derneğinin av açılış günü için tertiplediği bayram niteliğinde düşün...
orda bulunan herkese düşen bir meblağ vardır ve katılan her kişi gününden önce bende varım der ve parasını önceden öder..ve kimsede maddi sıkıntı duymaz...
ama herşeyden önce şunu unutmamalı ki 30-40 kişilik bir gurubun bir avlakta avlanması hem yasalara hemde vicdana aykırı bir durumdur...
bunun tartışması ayrı bir konu...bu domuz sürek avı olsa amenna...ama keklik avına ben şahsım adına böyle bir şeyi kabul edemem...
çünkü ben değilde bunu başka biri yapacak olsa ilk karşısına ben çıkarım...o 40 kişiyi değişik avlaklarda avlandıracak sağlam ekibin olmalı...
biz burda keklik açılışında kulüple birlikte bu tür organizasyonları her yıl düzenleriz...ama kesinlikle 50 kişinin üzerine çıkılmaz ve herkesin birbirinden haberi olur ve 50 keklikten fazlası vurulmaz...bu kesin kuralımızdır...ki bir seferinde 80 kişi olmuştuk ve yine 50 keklik vuruldu 51 denilmedi...
böyle olunca aşçısından çaycısına kadar herşeyi rahatlıkla halledebiliyoruz...çünki avcı topluluğunda sende bilirsinki her kesimden insan bulunmakta ve kendilerine düşeni zevkle yapmaktalar...ben kendi adıma böyle bişey olacak olsa aşçılığıda çaycılığıda kendim yapmaya hazırım sonuçta madem aileyiz diyorsak bunu sözde değil özde yapmalıyız ve samimiyetimiz yapmacık değil içten olmalı...
yoksa elbette kimse keriz değil,enayi değil....kimsenin kimseye yük olmaya hakkı yoktur...yeterki karşındakiler insan olsun...
çetin ekren
30.Kasım.2010, 13:34
bence asıl olan şey avlanmakta değil Tufancım...ama av işin süsleyici kısmı,herkesin buluşma noktası....
unuttum yazmayı bak bu sezon Sn.Recep DÖNMEZ,Sn.Asım abi;Sn.İsa kardeşim ve Sn.Asım abinin akrabası olan Recep abinin ekibinin tamamı bana
ziyarete geldiler ve beni şereflendirdiler...
avada gidemedik çok ısrar etmeme rağmen kalmadılar ve bayburta geri döndüler....
karınca kararınca elimizden geldiğince bize düşeni yapmaya çalıştık...
ama şunu biliyorlarki artık erzurumda gerçekten dosttan daha öte bir kardeşleri var...
önemli olan bunu verebilmek...
Sn.Feridun BERİN abimizin oğlu Anıl BERİN burda okulunu devam ettirmekte....canı ne zaman isterse bana gelir,evimin evi olduğunu bilir...
telefon açar yengesine ben geliyorum bana şu yemeği yaparmısın diye...
gerçektende başından da söylediğim gibi önemli olan kişierin birbirine olan samimiyetidir...
yoksa yemekle dost olan hergün aç gezermiş...onlar basit meseleler...
sana gelen her zaman rızkıyla gelir...çocuk bile rızıksız doğmazmış tufancım...Allah öyle bir yerden verirki sen bile şok olursun...
Osman KARATEPE
30.Kasım.2010, 13:36
Arkadaşlar bu tür organisazyonları yaparken il yada bölge sorumlusu ulaşım yemek ve kalacak yerleri ayarladıktan sonra kesin katılımcı sayısına göre toplam bir maliyet çıkarır.Toplam maliyet katılımcı sayısına bölünerek katılan kişilere önceden duyurulur..Şimdi ben Bursa'da Karacabey özel avlağında sülün avı ayarladım diyelim hava güzel gelen kişiler çadırda yada arabalarında yatacak şimdi Çetin abim Erzurumdan gelecek diyelim abi sen oradan 2 kilo kanat al gel demek olurmu oradan getireceğine ben buradan herşeyi hazırlarım gelen adam sadece maliyete ortak olur kimse kimseye yük olmamış olur.
Ben İzmir'deyken aynı bizim site gibi bir balıkçılık sitesinde üye idim biz orada Çeşme olsun İzmir civarı olsun tekneyle balık avları düzenledik aynen konuştuğumuz gibi sorumlular tekneyi ayarladı yemek işini ve otobüsü ayarladı ne kadar kardeşim toplam maliyet 500 tl böl 20 kişiye 25 tl kişi başı masraf gidiş dönüş yeme içme......
Ben Bursa sorumlusu olmaya hazırım elimden geleni yaparım ama kimse yanlış anlamasın bölge yada il sorumlusu arkadaşlar kesinlikle kendi ceplerinden böyle bir yükün altına giremez dediğim gibi kesin katılımcı sayısına göre maliyet hesaplanır...Sonuçta hepimiz avcıyız kampetimzi katlanır masa sandalyemizide yanımızda getiririz......
Osman KARATEPE
30.Kasım.2010, 13:40
Çetin abime katılıyorum herşey av değildir 50 100 kişilik bir grup oluşturup cağ kebabı yaptığımızı oradaki muhabbeti sohbeti bir düşünün......
çetin ekren
30.Kasım.2010, 13:42
Arkadaşlar bu tür organisazyonları yaparken il yada bölge sorumlusu ulaşım yemek ve kalacak yerleri ayarladıktan sonra kesin katılımcı sayısına göre toplam bir maliyet çıkarır.Toplam maliyet katılımcı sayısına bölünerek katılan kişilere önceden duyurulur..Şimdi ben Bursa'da Karacabey özel avlağında sülün avı ayarladım diyelim hava güzel gelen kişiler çadırda yada arabalarında yatacak şimdi Çetin abim Erzurumdan gelecek diyelim abi sen oradan 2 kilo kanat al gel demek olurmu oradan getireceğine ben buradan herşeyi hazırlarım gelen adam sadece maliyete ortak olur kimse kimseye yük olmamış olur.
Ben İzmir'deyken aynı bizim site gibi bir balıkçılık sitesinde üye idim biz orada Çeşme olsun İzmir civarı olsun tekneyle balık avları düzenledik aynen konuştuğumuz gibi sorumlular tekneyi ayarladı yemek işini ve otobüsü ayarladı ne kadar kardeşim toplam maliyet 500 tl böl 20 kişiye 25 tl kişi başı masraf gidiş dönüş yeme içme......
Ben Bursa sorumlusu olmaya hazırım elimden geleni yaparım ama kimse yanlış anlamasın bölge yada il sorumlusu arkadaşlar kesinlikle kendi ceplerinden böyle bir yükün altına giremez dediğim gibi kesin katılımcı sayısına göre maliyet hesaplanır...Sonuçta hepimiz avcıyız kampetimzi katlanır masa sandalyemizide yanımızda getiririz......
bu kadar ya...
kimsenin kimseye yük olmaya hakkı yok arkadaşım...organizasyonu yapmak önemli olan...
ama benim katlanır sandalyem yok osman kampet kolayda... :D :D :D
osman ne olacak ya ömründe kaç sefer böyle birşey olur 20 kilo tavuk alsan ne yazar maliyeti 100 lirayı geçermi...
önemli olan dost kazanmak...
ben yaparım bilen bilir bilmeyende kendi bilir...
İBRAHİM AKKAYA
30.Kasım.2010, 13:45
Tufan kardeşim olayı iyi niyetten kayıkçı kavgasına çevirdiniz o toplantıya sen katılmadın biz oğlumla son vakit uğradık ne aşçı vardı nede büyütüğün gibi bir organize.
Piknik alanında dost toplantısı Toplantı sonunda Ardilli ve Fevzi Dursun Ramazan YÜKSEL e katılım bedeli nedir diye sordum.
Abi ne varki katılım bedeli olsun 20 tavukla bu kadar dost ağırlandı dediler.Alan kirası 40 lira muhtara katkı parası masraf 150-200 arası biz paylaşıyoruz dediler.
Bak ben yemek dahi yemedim dostlarla o havayı kokladım konuyu ben açtım.
Ben bana gelen dostlara yedirdim içirdim arkadan şu kadar masraf ettim diye hiç konuşmadım.
Bizim kapımıza aç giren tok çıkar şunu yaptım bunu yaptım demek arıma gider.Dost memnunsa güler yüze soğan ekmek zevk verir.
Ama surat asık ise Et yedirsen dert verir.
Herşeyi büyümeye gerek yok.
Büyük İslam alimlerinden biri yemek vermiş Yemekte katılanlardan biri Falan Alim yemek verdi yemekte senin arkandan konuştu demiş.
Alim Kişi yemeğinde neler vardı zatın diye sorunça ?
Kişi saymış saymış daha çeşit vardı ama unuttum demiş.
O Alim kişi ya insan oğlu yediğni unuttunda yapılan iki lakırtıyı unutmadınmı demiş.
İşte böyle yediğini ve yedirdiğni unutmayıp başa çakılaçaksa kimse kimseyi çağırmasın.Çağıraçaksada kemiğe ihtiyaçı olanı çağırsın.
Ha Tufan kardeşim ben hep veren el olmak isterim alan el değil.
ONUN İÇİN NAMIMIZIN BÜYÜKLÜĞÜ DOSTLARIMIZIN ŞANINDANDIR.
BİZE ÇÜZDANI DOLU DEĞİL VİJDANI TEMİZ SOFRASI BEREKETLİ DOSTLAR LAZIM.
Tufan abi yorumun çok güzel en azından bu konuya bir adım daha attıgını görmek bile beni mutlu etti
En başından ben istanbul sorumlusu olurum dedim
Ama
hiç bir mesajımda bölge sorumlusu yada il sorumlusu bütün masrafları üstlenicek demedim
Heleki ben istanbulda oturan birisiyim ne 50 60 kişisi ben ailemle yaşıyorum 3 4 kişiyi bile agırlamam imkansız
İnsanların birbirleri ile tanışması için illede yatılı olmaları gerekmiyor ki
Hee ama ayvalık burhaniyede müsait yerim var orda agırlarım mesela
neyse konu dagılmasın
daha önceki mesajım da belirttim ama demekki abi cok acıklar olmamış
farzedelim bir Yaz günü Avkolik Mangal buluşması manavgat misal
böle bir organizasyon olucak
Organizasynlar bolümüne bir konu
Avkolik Manavgat mangal buluşması 27 temmuz 2011 mesela :)
1 ay önceden konu açılır kaç kişi katılcak tespit edilir mesela diyelim 200 kişi katılcak
sonraa antalya ili sorumlusu manavgat ilçesinde 200 kişiyi kaldıracak mekanı araştırır bulur dag olur deniz kenarı olur camlık olur vs vs
daha sonra bir catering firması ile gider konuşur 200 kişilik işte ızgara kurulcak tavuk eti dana eti olucak domates biber salata neyse işte içicekler vs vs
onlarda bir fiyat verir
sonuçta masraf komple ne tuttu diyelim 1000 tl böle abi 200 e ne yapar 50 tl
konuya yazılır kişi başı katılım ücreti 50 tl
önceden bir hesab acılır paralar oraya yatırılır bütün ödemeler yapılır o gün gerçekleşir bukadar basit
şöle bir düşünce de olabilir
hem okadar yol yapıcam masraf yapıcam hemde 50 tl vericem
Vallahi abilerim kardeşlerim dostluk birlik muhabbet kaynaşma tanışma için güzel bir gün geçirmek adına ufak bir kaçamak gibi düşünmek gerekir
sonuçta isteyen katılır istemeyen katılmaz bu şekilde de kimse kimseye gönül koyamaz
hee ama av zamanı av daveti bilgeler arası yada iller arası olabilir ozaman da bir bölge öteki bölgeyi davert ettiginde misafir olan bölgeyi agırlar veyahut onu da bölge başkanları önceden konuşarak hallederler
aslında olayın hiç bir zor yanı yok bütün masrafı siz yapıcaksınız diye bişey yok ben böle birşey demedim zaten
Osman KARATEPE
30.Kasım.2010, 13:52
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif
çetin ekren
30.Kasım.2010, 13:54
EYVALLAH DAYI...
Büyük İslam alimlerinden biri yemek vermiş Yemekte katılanlardan biri Falan Alim yemek verdi yemekte senin arkandan konuştu demiş.
Alim Kişi yemeğinde neler vardı zatın diye sorunça ?
Kişi saymış saymış daha çeşit vardı ama unuttum demiş.
O Alim kişi ya insan oğlu yediğni unuttunda yapılan iki lakırtıyı unutmadınmı demiş.
İşte böyle yediğini ve yedirdiğni unutmayıp başa çakılaçaksa kimse kimseyi çağırmasın.Çağıraçaksada kemiğe ihtiyaçı olanı çağırsın.
Ha Tufan kardeşim ben hep veren el olmak isterim alan el değil.
İbrahim abi çok güzel yazmışsın eline yüreğine sağlık
Çetin abi konuyu itina ile takip ediyorum.. sorumluluk alan kişileride biliyorum..cüretkarlığından dolayı sonsuz teşekür ederim.. senin yanına 30-40 kişi olarak tamam denildiğini ama sadece 4 kişi geldiğinide biliyorum.. yanlış anlama ege bölgesi ile erzurumun arası çok uzak..2 gün 3 gün izin alsa bir insan avmı yapacak gönül dostlarıyla beraber vakit geçirip hoş beşmi edecek..yoksa yolmu kattedecek.. uzak olunca ziyaret daha zor oluyo tabiki..malum av hayatı kış sezonunda oluyor.. belki uzak olduğu için..belki erzurum yolları kar kıştır diye düşünen olmuştur..herşey nasip kısmet gidemeyen abilerimizinde elbette vardır bir mağduriyeti..ben sadece ismi gecen 4 kişi geldi biliyorum. bir organizyosyan yapılacak diğelim.. dediler ki örneğin; denizli de dediler ben buraya 50 kişi katılacağına inanıyorum.. bölge sorumlusu olmak önemli değil.. ben gecen sene yapılan organizasyonu biliyorum.. hilmi kardeşime de bunu acıklamasını istedim.. böyle bir org. yapılırsa nasıl olacak? şimdi senin bağ bahçe var bağ evi dağ evi v.s çetin abi.. böyle imkanı olmayan arkadaşlarımızda var apartmanda oturan böyle bir yerde iştirak edemeyecek arkadaşlarda vardır elbette.. Peki çetin ustam.. ben aydında org. sorumlusu olarak davet ediyorum.. yer turtay otel.. dedim.. iştirak eden herkes kendi kesesinden.. bunuda anladık.. 50 kişi diyelim.. keklik avına 5 kişiyi her birine arkadaşımı görevlendiririm 10 lı grup olarak dağıtırım sorun yok bu da tamam. 50 kişi 50 köpekle gelecek 2 gün bu köpekler nerde bağlı kalacak? otel dedikmi.. köpek sorun.. bu sorun.! garman çorman olur.. olmaz bu org. diyorum.. av sezonu bitince olurmu olur 4x4 lük olur.. bir adres belirlenir dağ evi bağ evi yada turistlik bi yer varmı öyle bir yer var 10 numara adres KUŞADASI 100 KİŞİ yede konuk eder yatacak yeri pinik alanı da önünde. her semtden bi grup oluşur kasabadan ilden ilçeden buluşma yeri orası olur.. bütün avkolik ailesi karınca kaderince gönlünden ne koptu bagajına atar gelir cumartesi pazar 2 gün sohbet muhabbet olur tanışma kaynaşma olur.. ava davette sıkıntı kalabalıkta çok zor olur çetin ustam.. bi yazzın bakalım ustalar görüşlerini alalım ne diyecekler bişeyler düşünülür elbette. şimdiden herkese hayırlı akşamlar
Aynen olay budur
yada diyorum ya farzedelim bursa sorumlusu sensin istanbul sorumlusu da benim
diyelim sizin 10 üyeniz var benim 4 üyem var
biz busaya size misafir olmaya geliyoruz
sizler 10 üye toplanıp ister bizi misafir edersiniz yada biz çulsuz gelcek degiliz ya cebimizden ortak alıveririz herşeyi
ama bunu önceden biz iki sorumlu olarak konuşarak çözeriz
sen dersin ki bizim kilerin bu zamanda sıkışıklıgı varmış masraflar ortak olsun bende bizim üyelere bunu aynen bildiririm herkes hazırlıklı gelsin diye
yada hilmi bütün herşey bizden siz bizim misafirimizsiniz biz böle karar aldık
olay bukadar basit
Grub eger kendi arasında anlaşırsa sonrası cok kolay o yüzden diyorum ya önce il il bir güzel başkanlar belli olsun il il üyeler buluşsun sonrası çok basit
Hem kimse de nankör degil ya bugun ben bursaya misafir olduysam yarın bursa bana misafir oldugunda onların ellerini ceblerine attırayım
Çetin abi konuyu itina ile takip ediyorum.. sorumluluk alan kişileride biliyorum..cüretkarlığından dolayı sonsuz teşekür ederim.. senin yanına 30-40 kişi olarak tamam denildiğini ama sadece 4 kişi geldiğinide biliyorum.. yanlış anlama ege bölgesi ile erzurumun arası çok uzak..2 gün 3 gün izin alsa bir insan avmı yapacak gönül dostlarıyla beraber vakit geçirip hoş beşmi edecek..yoksa yolmu kattedecek.. uzak olunca ziyaret daha zor oluyo tabiki..malum av hayatı kış sezonunda oluyor.. belki uzak olduğu için..belki erzurum yolları kar kıştır diye düşünen olmuştur..herşey nasip kısmet gidemeyen abilerimizinde elbette vardır bir mağduriyeti..ben sadece ismi gecen 4 kişi geldi biliyorum. bir organizyosyan yapılacak diğelim.. dediler ki örneğin; denizli de dediler ben buraya 50 kişi katılacağına inanıyorum.. bölge sorumlusu olmak önemli değil.. ben gecen sene yapılan organizasyonu biliyorum.. hilmi kardeşime de bunu acıklamasını istedim.. böyle bir org. yapılırsa nasıl olacak? şimdi senin bağ bahçe var bağ evi dağ evi v.s çetin abi.. böyle imkanı olmayan arkadaşlarımızda var apartmanda oturan böyle bir yerde iştirak edemeyecek arkadaşlarda vardır elbette.. Peki çetin ustam.. ben aydında org. sorumlusu olarak davet ediyorum.. yer turtay otel.. dedim.. iştirak eden herkes kendi kesesinden.. bunuda anladık.. 50 kişi diyelim.. keklik avına 5 kişiyi her birine arkadaşımı görevlendiririm 10 lı grup olarak dağıtırım sorun yok bu da tamam. 50 kişi 50 köpekle gelecek 2 gün bu köpekler nerde bağlı kalacak? otel dedikmi.. köpek sorun.. bu sorun.! garman çorman olur.. olmaz bu org. diyorum.. av sezonu bitince olurmu olur 4x4 lük olur.. bir adres belirlenir dağ evi bağ evi yada turistlik bi yer varmı öyle bir yer var 10 numara adres KUŞADASI 100 KİŞİ yede konuk eder yatacak yeri pinik alanı da önünde. her semtden bi grup oluşur kasabadan ilden ilçeden buluşma yeri orası olur.. bütün avkolik ailesi karınca kaderince gönlünden ne koptu bagajına atar gelir cumartesi pazar 2 gün sohbet muhabbet olur tanışma kaynaşma olur.. ava davette sıkıntı kalabalıkta çok zor olur çetin ustam.. bi yazzın bakalım ustalar görüşlerini alalım ne diyecekler bişeyler düşünülür elbette. şimdiden herkese hayırlı akşamlar
Tufan abi sen hala olayı AV olarka düşünüyorsun
Yav Allah aşkına şu avlanma olayını bir çıkart kafandan :)
Avlanma olayı zaten olucaksa il başkanları kendi aralarında grublar yaparlar 3 erli 5 erli ayda bir yada iki kez farklı grublar ziyarete gider
onlar basit işler
Hem bizler bu işi yaparken gerçekten avkolik e deger veren sürekli aktif olan üyeler ile bu işi yapalım isterim
Maksat AV değil bu konuyu açmamdaki Maksat Dostluk
bakma sen başlığa site Avkolik bölge ekibinin adıda AV olmalı tabikide :)
çetin ekren
30.Kasım.2010, 14:25
köpek olayıda kolay Tufan,yatacak yer olayıda kolay...
valla biz ailede toplam 2 avcıyız ve inanın bende 9 tane çadır var... gerekirse bu olay çadır kurularakda halledilebilir...
2 kişilikten tutta 10 kişiliğe kadar var...madem burası karlı kışlı dağlarla kaplı....sizin oralarda dağlar,bayırlar sıcak dışarda çadırda kurulabilir...köpeklerde sorun olmaz bu şekilde...
hem tufan ben neden uzak olayım dostum...sende bana aynı uzaklıktasın... :D :D :D
demekki ben uzak değilim...
Osman KARATEPE
30.Kasım.2010, 14:59
Aynen olay budur
yada diyorum ya farzedelim bursa sorumlusu sensin istanbul sorumlusu da benim
diyelim sizin 10 üyeniz var benim 4 üyem var
biz busaya size misafir olmaya geliyoruz
sizler 10 üye toplanıp ister bizi misafir edersiniz yada biz çulsuz gelcek degiliz ya cebimizden ortak alıveririz herşeyi
ama bunu önceden biz iki sorumlu olarak konuşarak çözeriz
sen dersin ki bizim kilerin bu zamanda sıkışıklıgı varmış masraflar ortak olsun bende bizim üyelere bunu aynen bildiririm herkes hazırlıklı gelsin diye
yada hilmi bütün herşey bizden siz bizim misafirimizsiniz biz böle karar aldık
olay bukadar basit
Grub eger kendi arasında anlaşırsa sonrası cok kolay o yüzden diyorum ya önce il il bir güzel başkanlar belli olsun il il üyeler buluşsun sonrası çok basit
Hem kimse de nankör degil ya bugun ben bursaya misafir olduysam yarın bursa bana misafir oldugunda onların ellerini ceblerine attırayım
Tamamdır Hilmi bizim bahsettiğimizde budur işte kısa ve öz....
Şimdi şunu belirteyim.. konu oraya buraya sapmasın.. bir org. yapılacaksa herkes elini taşın altına koysun.. kesesi parası herkesin kendine..
bi söz vardır.. paran çoksa çık dışarı arkadaşların alem görsün.. paran yoksa otur evde çocukların baba görsün.. Bizim parayla pulla işimiz yok.. benim hayatta en son değer verdiğim şey budur.. ama ben burda yanlış anladım.. şimdi herkes kendi kesesinden derken..ben ev sahipliği ni üstlenen kişiye yük olmak istemedim.. bu kim olursa olsun ahmet veli hasan hüseyin isim mevzu deil.. eğer bir org.yapılacaksa bu nasıl olacaksa öyle bi karar alınsın bundan sonrada öyle devam etsin.. 2 yıldır aynı diyolog var ama gerçekleşen2 tane biri manisa 25-30 kişi arası, diğeri erzurum 4 kişi.. kısa bir giriş yapma gereği duydum yarın bu konuya bizzat devam edeceğim.. nasıl olacaksa öyle olsun.. haa derlerki bu yönetici işi site görevlisi sorumlusu işi o zaman amenna.. ben yazmamış olayım sizde okumamış olun.. geçmiş konuda BİZE CÜZDANI DOLU DEĞİL,GÖNLÜ DOLU gibi muhabbet olmuş.. biz dostlarımızı sevmesek bu av camiasına gönül vermesek burda işim olmaz.. takılırım başka olur olmaz sitelere orda bıldırcın avlarım dostlarım.. biz bu aileyi seviyosak sayıyosak burdayız aynı atmosferi paylaşıyosak elimize taşın altını koyacaksak 3-5 konuya gönül veriyosak eğer ister istemez yanlış konuşuyosak affola..
ben bu konuya biraz uzak kalıp biraz kabuğuma çekilecem.. bazen ister istemez yanlış anlaşılmalar oluyo çünkü..
sevgiler saygılar
Osman KARATEPE
30.Kasım.2010, 17:12
Tufan'ım konuyu saptıran sensin ,sen hariç herkez hemfikir ama sen hala yok masraf yok yük diyorsun..Biz ne diyoruz sen ne diyorsun ister 4 kişi olsun ister 400 kişi biz hertürlü duruma uyarız sen canını sıkma .....
Tufan'ım konuyu saptıran sensin ,sen hariç herkez hemfikir ama sen hala yok masraf yok yük diyorsun..Biz ne diyoruz sen ne diyorsun ister 4 kişi olsun ister 400 kişi biz hertürlü duruma uyarız sen canını sıkma .....
ok. osman abim öyle olsun haklısın su aka aka yolu bulur.
çetin ekren
30.Kasım.2010, 17:32
Tufan senin takıldığın nokta neresi dostum...
bunu bi açıklasana...
bu yönetici işi falan demiş olsaydık zaten sen şuanda konuya yorum yapıyor olamazdın...
biz herşeyi beraber yapalım diyoruz...ne karar alınacaksa nasıl olacaksa beraber yapalım istiyoruz...ama anlaşılamayan ve anlaşılmak istenmeyen bir konu var....
burda sana kimse başka siteye git orada takılmı dedi...bu sonuca nerden vardın...
Recep DÖNMEZ
30.Kasım.2010, 18:20
Bu konu çok dallanıp budaklanmış gerçektende.
Avcılık işi gönül işidir.Bu işte kurulacak dostluklar çok önemlidir.
Bu camiaada bu işe gönül veren para pul hesabı yapmaz.
Misafiri gelecekmiş,üç kşişymiş,beş kişiymiş önemli olmaz,
gelecek misafir baş tacıdır.En iyi şekilde ağırlanır,en verimli
avlaklarda avlanılır ve misafir yol edilir ve asla ve asla daha
sonra bu ağırlama ile ilgili ağırlayan tarafça hiç mi hiç konuşulmaz....
Biz ustalardan böyle öğrendik,böyle gördük...
İşin kısası herkese misafir olunmaz,
Herkes misafir edilmez,
Gönül dostları gelir gider,yer içer,avlanır kucaklaşıp ayrılar...
Olay budar sadece...
Paranın pulun esamesi bile okunmaz tüm bunlar gerçekleşirken...
Toplu organizasyon olacaksa eğer bu ayrıdır.Her katılımcı kendine düşen
miktarı verir.Birde bu organizasyonlar av sezonu dışında bize yakışır bir yerde,
tesiste olmalı.
Tabi 40-50 kişi katılırım deyip 3-5 kişiye kelmazsa bu olay....
Ve tabiki böyle toplu organizasyonları yapmak öyle anlatıldığı gibi çok ta kolay
değildir.Ama mutlaka birileri ön ayak olur.Yönetimden ve üyelerden bir görevlendirme yapılıp
bu iş halledilir...
Haaaa! adam o kadar yoldan gelip organizasyon ücretidemi verecek ???derseniz
evet verecek,belkide fazlasını verecek.
Baştan söyledik bu iş gönül işi diye...
Ya gönül vermeyecek,yada......
Hepinize selamlar..
İBRAHİM AKKAYA
30.Kasım.2010, 19:04
Tufan kardeşim biz Erzurum a Avkolik toplantısı yapaçaz diye gitmedik ava gittik.Çetin Ekren ailesi ile bizi karşıladı 80 yaşında Dedesi 60 yaşında babası ev sahibliği yaptı tüm dostları oradaydı .
İşi güçü bırakıp Çetin kendi yemeği yapıp bulaşığı yıkadı.Biz Aşcı falanda istemedik.
Bize harika bir hafta yaşatılar.Biz gidip gelip AVKOLİK toplantısı falan yaptık demedik Dost ziyareti dedik.
Sana Telefondada dedim bu işler falan yerde toplanalım demekle olmuyor bak bakalım Türkiye geneli yapılan ferdi toplantı kaç tane var.Muhakak bir sponsör vardır bir etkinlik çerçevesinde olur.Ben çeşitli yerlerde katıldım ya bir firma yada Belediye vardır arkasında diğerleri Piknik havasında olur.
Çüzdanı dolu deyinçe üzerine alınma alınaçak Ağa Babalar olur.
Ha sezon kapalıyken düşünülür buda Av sezonu sonu bir konu açılıp kararlaştırılır.
Konu kapanmıştır beyler.
Recep DÖNMEZ
30.Kasım.2010, 19:27
Tufan kardeşim biz Erzurum a Avkolik toplantısı yapaçaz diye gitmedik ava gittik.Çetin Ekren ailesi ile bizi karşıladı 80 yaşında Dedesi 60 yaşında babası ev sahibliği yaptı tüm dostları oradaydı .
İşi güçü bırakıp Çetin kendi yemeği yapıp bulaşığı yıkadı.Biz Aşcı falanda istemedik.
Bize harika bir hafta yaşatılar.Biz gidip gelip AVKOLİK toplantısı falan yaptık demedik Dost ziyareti dedik.
Sana Telefondada dedim bu işler falan yerde toplanalım demekle olmuyor bak bakalım Türkiye geneli yapılan ferdi toplantı kaç tane var.Muhakak bir sponsör vardır bir etkinlik çerçevesinde olur.Ben çeşitli yerlerde katıldım ya bir firma yada Belediye vardır arkasında diğerleri Piknik havasında olur.
Çüzdanı dolu deyinçe üzerine alınma alınaçak Ağa Babalar olur.
Ha sezon kapalıyken düşünülür buda Av sezonu sonu bir konu açılıp kararlaştırılır.
Konu kapanmıştır beyler.
Aynen Abicim...
Yürekten katılıyorum.
Konu böylece kapanmıştır dediğin gibi..
Selamlar..
Herşeyin Hayırlısı olsun inşallah...
çetin ekren
01.Aralık.2010, 06:13
hilmi dayı konu kapanmıştır derken yanlış anlama...senin konudan bahsetmiyor..
açmış olduğun konu kaldığı yerden devam ediyor iller ve bölgeler bazında adam akıllı sorumluluk alacak,bu tür organizelerden ve avcılık dallarında tecrübeli kann ve yönetmeliklerden haberdar arkadaşlar hala sizleri bekliyoruz...
korkmayın arkadaşlar kimse size herhangi bir zorluk çıkarmayacak ve cebinizden para harcamanızı kesinlikle istemeyecek....,
İstanbul ili sorumlusu
Marmara bölge sorumlusu olmaya hazırım
zaten korkulcak bir durum yokki çetin abi topu topu kaç üye var ki toplasan iller bazında aktif olan
çetin ekren
01.Aralık.2010, 08:41
korkacak birşey yok demekle şunu kastediyorum Hilmi Kardeşim...
şimdi yeri zamanı geldiğinde avcının dostu yok,avcıyı düşünen yok demekten hiçbirimiz çekinmiyoruz...
MAK kararları her sezon açıklandığında kimse mangalda kül bırakmıyor ama iş elbirliğine geldiğinde kimsenin gıkı çıkmıyor...
biz böyle yaptığımız sürece birlik ve beraberliği sağlayamadığımız sürece bizim sırtımıza semer vuran çok olur...
her zaman söylediğim gibi avcılık bir silah,bir köpekle olmuyor...bizim çok ama çok sorunumuz var ve tek kişilik koro olmaz...kimse sesimizi duymaz...
gelin bir yerden başlayalım ve gereken yerlere artık sesimizi duyuralım diyoruz...
bu tür aktiviteler ilk adım niteliğindedir...
bence bunu biraz düşünün arkadaşlar...
veysel tiryaki
01.Aralık.2010, 08:58
Arkadaşlar bu tür aktiviteleri sadece bu tür sitelerde yazıp okumakla olmuyor bu tür aktiviteleri gerçekleştirip dışarı ve bazı birimlere sesimizi duyurmadıkca imkansız olur ve yine isteyen istediyi yere sürer bizede sadece boyun eymek kalır..susmayıp harekete geçmeliyiz..
korkacak birşey yok demekle şunu kastediyorum Hilmi Kardeşim...
şimdi yeri zamanı geldiğinde avcının dostu yok,avcıyı düşünen yok demekten hiçbirimiz çekinmiyoruz...
MAK kararları her sezon açıklandığında kimse mangalda kül bırakmıyor ama iş elbirliğine geldiğinde kimsenin gıkı çıkmıyor...
biz böyle yaptığımız sürece birlik ve beraberliği sağlayamadığımız sürece bizim sırtımıza semer vuran çok olur...
her zaman söylediğim gibi avcılık bir silah,bir köpekle olmuyor...bizim çok ama çok sorunumuz var ve tek kişilik koro olmaz...kimse sesimizi duymaz...
gelin bir yerden başlayalım ve gereken yerlere artık sesimizi duyuralım diyoruz...
bu tür aktiviteler ilk adım niteliğindedir...
bence bunu biraz düşünün arkadaşlar...
Abi benim konuyu açma sebebimi aynen özetlemişsin
Ben bukadar güzel anlatamamıştım
Ne adkar birlik beraberlik çok üye toplantılara cok katılım işte ozaman Av dergileri olsun Av tv leri olsun oralarda bile organizasyonlarımız toplantılarımız yayılır
günden güne cogalır ve güçleniriz işte ozaman kendi kararlarımız ile bile av belki biz yapmayız ama evlatlarımız yaparlar
Ahmetin bilgisiyardan yazmıştım farkında olmadan onun adı ile yazmış oldum yukardaki mesaj bana aittir
çetin ekren
01.Aralık.2010, 15:05
farketmez Hilmi zaten ikinizin düşünceleride aynıdır...nasılsa bir elmanın iki yarısı... :D :D
imported_avkolik
01.Aralık.2010, 15:13
Arkadaşlar konu gerçekten önemli !!!
Önceki mesajlarda kabullenen arkadaşlar gibi hiç yoktan ilinin sorumluluğunu alabilecek arkadaşlar eğer ki ben varım derse gerekli kategorilendirme yapılıp bölümler açılacaktır...
Örneğin ben Tufan kardeşimden AYDIN sorumluluğunu alıyorum demesini bekliyorum...Yukarıda da anlatıldığı gibi bu Tufan kardeşime maddi bir külfet kesinlikle getirmeyecek...Beklenti Tufan kardeşimizin soumluluğunu aldığı bölgeden değerli arkadaşlarını sitemize dahil etmesi, güzel bir muhabbet ortamı oluşturmasıdır...İleride de yapılacak organizasyon toplantı vs gibi olaylarda toplayıcı ve birleştirici bir rol oynayarak, ilini bir araya toplamasıdır...
Bu açıdan beklemedeyiz...
Osman KARATEPE
01.Aralık.2010, 15:26
Bursa sorumlusu olarak elimden geleni yapmaya hazırım....
çetin ekren
01.Aralık.2010, 15:27
Bursa sorumlusu olarak elimden geleni yapmaya hazırım....
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif
Recep DÖNMEZ
01.Aralık.2010, 15:41
Tamamdır!Ben Karadeniz Bölgesi sorumluluğuna adayım.,
Erzurum'u da verirseniz yok demem...
Selamlar...
imported_avkolik
01.Aralık.2010, 16:41
Tamamdır!Ben Karadeniz Bölgesi sorumluluğuna adayım.,
Erzurum'u da verirseniz yok demem...
Selamlar...
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif
Osman KARATEPE
02.Aralık.2010, 08:04
Hadi arkadaşlar konu hala güncel il ve bölge sorumlusu olmak isteyenler sitemizin dostluklarını bir adım daha öne çıkarmak için katılımlarınızı bekliyoruz....
veyselll
02.Aralık.2010, 17:35
abi ben iznik sorumluluğuna talibim :D :D
dikkatle takip ettiğim bir konu. maddi açıdan kimseyi zorlayacağımızı sanmıyorum. nereye gidersek gidelim adam başı en fazla 150 200 lira düşer. hem üyeler arasındaki bağlantıyı güçlendirmek adına, gerekse sitenin tanıtımını yapmak adına harika olur. hadi hayırlısı olsun
imported_avkolik
05.Aralık.2010, 14:38
Tamam bulunduğu ilin sorumluluğunu almak isteyen arkadaşlar özelden Özel Mesajla bana veya
ekberali@gmail.com
mail adresime direk olarak yazabilirler...Başvurular gizli tutulacak arkadaşlar.
Merhaba;Ben ankaradan aranıza yeni katıldım.Bu konu görür görmez dikkatimi çekti ve okudum.Ve inanın siteye girer girmez ilk gözüm İç anadolu bölgesi avcıları ,başlıgını aramak oldu.Fakat bulamadım malesef :( .Bu konu gerçekten forumda cok gerekli.Misal diyelim ben av a yeni başladım ve av a gitmek için bir gurubum yok.Cumartesi gunu forumda İç Anadolu bölgesi ne tıklyıp.Pazar gunu bir etkinlik planlayan ankara tayfasına katılmak için istekte buluna bilirim.Veya iç anadolu bölgesine girip yarın av a gidicem bana eslik edecek avcı dostlarım varmı diyebilirim.Veya ankara da köpeğim kayboldu diyelim,hemen iç anadolu gurubuna girip bir başlıkla tum ankaradaki avcı dostlarıma bunu en hızlı sekilde görsel ve yazılı olarak duyurabilir ve köpeğimin bulunmasını sağlayabilirim.Bunun gibi birçok etkinlik te paylasım ve yardımlaşmada bulunabiliriz.
Neyse zaten okuduklarım dan anladıgım kadarıyla bu konularda herkez hemfikir.Fakat sen ankara sorumlusu olacakmısın? Onu söyle diyeceksiniz :) .Fakat malesef olamam çunki gerek zaman sıkıntım gerek se deneyimlerim bu konularda sorumluluk alabilecek kadar gelişmiş değil.Ama ankarada ikamet eden deneyim ve bilgisi ile bu konularda önderlik edebilecek avcı büyüklerimizden birisi ben ankara sorumlusu olurum der ise elimden geldiğince yardımcı olurum o kişiye.Çünki anladıgım kadarıyla sorun bölgelere ayırmak değilde o bölgelerle ilgileneccek sorumluları bulmak.
Ama bence sorumluları bulunan bölgeler acılsın ve bunlar bir örnek teşkil etsin, eminimki diğer arkadaşlar da bölgelerinin ayrılmasının , birlik ve beraberliğin artırılmasında buyuk etkisi oldugunu görecek ve bu konuda elinden geleni yaparak site deki moderatör ve operatör arkadaşlara yardımcı olacaklardır.
Yeni üye olarak Haddimi aşan bir söylemim olduysa özür diliyorum..Saygılarımla..
imported_avkolik
26.Aralık.2010, 18:46
Çünki anladıgım kadarıyla sorun bölgelere ayırmak değilde o bölgelerle ilgileneccek sorumluları bulmak.
Hürkan Bey aynen dediğiniz gibi sorun bölgelere ayırmak değil ilgilenecek kişiyi bulmak.Bu konuda sorunu aşarsak diğer yanı ufak bir ayrıntı hemen yaparız...
Yeni üye olarak Haddimi aşan bir söylemim olduysa özür diliyorum..Saygılarımla..
Ne demek haddimi aşan bir söylem.Yeni eski herkesin bütün üyelerimizin hatta üye olmayanların bile önerilerine, isteklerine, eleştirilerine açığız.Tartışa tartışa doğruyu bulacağımzıa inanıyorum...
Bu arada konu güncel..Konuya katılan arkadaşlar bölgelerin nasıl olması gerektiği hakkında yorum yaparsa iyi olur.Örneğin ege, marmara gibi mi yoksa başka bir öneri gelir mi?
Ali Ekber bey, direk il olarak bölünmesi kafa karıstırır bence.Ve forum da baya yer kaplar,banagöre İç Anadolu,Ege,Akdeniz gibi bölgelere ayırır isek daha muntazam olur ve az yer kaplar.Ben ankarada oldugum için Ankara yı baz alarak bir örnek le acık lıyayım.Ankaradaki bircok avcı ankara nın dısına cıkarak avlanıyor.İçanadolu bölgesi dendiğinde Ankara ve çevresindeki bir cok il den arkadaşlar bir araya gelir.
Ama özellikle su an sorumlusu bulunan bölgeleri aktif hale getirmenizde fayda olacagını düşünüyorum.Bu bölgeler örnek teşkil ederek diğer bölgelerinde acılmasına yardımcı olacağı kanaatindeyim.Saygılarımla..
Marmara bölgesinden kaç üyemiz var
nasıl ögrenebilirim
ayrı bir konu mu açayım yoksa bu başlık altındamı yapalım
Ben bir buluşma organize etmek istiyorum
Osman KARATEPE
27.Aralık.2010, 15:13
Hilmi bana kalırsa ayrı bir konu açalım kardeşim...Marmara bölgesi avcıları buraya diye o konunun altına toplansın herkes oradan kesin sayı çıkarabiliriz ancak...Düzenleyeceğin organisazyona dair özelden kısa bilgi verirsen memnun olurum ...
Çabaların için seni kutluyorum kardeşim...
==== AVKOLİK AYDIN İLİ BÖLE SORUMLULUĞUNU ÜSTLENİYORUM ====
AVKOLİK... Gönül dostları ve ekibi bir aile olarak uygun görürse eğer bu görevi kabul ediyorum....
saygılarımla_ Tufan TİRELİ
ersin kasap
23.Mart.2011, 10:43
hayırlı olsun diyelim tufanım
Osman KARATEPE
23.Mart.2011, 11:54
aslında çok güzel bir konu Tufan kardeşim aydın sorumluluğunu üslenmiş hayırlı olsun . bende bakıyorum antalyadan tekim benden başka üyelere rastlayamadım eğer bir kaç kişi olurda bi ortak karar alır isek antalyamızda tanışıp kaynaşmak adına bu güzellikleri beraberce yaşarız . tabi osman kardeşim alınmasın ama 1. marmara çulluk organizasyonu gibi değilde kesin gelecek ve katılımda bulunacak arkadaş sayısına göre biraz kalabalık bi grup ile piknik sefasında bişeyler olabilir.
Ümit bey alınacak birşey yok hem sadece ben neden alınayım değilmi, arkadaşların işi çıktı gelemediler geliriz diyenler telefonlarını açmadı geri dönmedi ben elimden gelenin fazlasını yaptım Hilmi ve Ahmet kardeşim misafirperverliklerini sergilediler Fedai ustam müthiş köfteler hazırladı bize...Benimde içimde ukte kaldı ama ne yapalım hayırlısı dedik katılım fazla olsaydı dahada güzel olurdu neyse bundan sonraki organizasyonlara inşallah....
AVKOLİK... Gönül dostları ve ekibi bir aile olarak uygun görürse eğer bu görevi kabul ediyorum....
............
[quote author=Tufan TİRELİ link=topic=14689.msg165566#msg165566 date=1300879401]
...bu kadarmı? demekki başka düşünceleri olan gönül dostlarımız var..http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/huh.gif
imported_avkolik
24.Mart.2011, 09:32
Tufanım başımız üstüne..Uygulama devreye grince Aydın sorumlumuz hazır...
Teşekür ederim ali abi.. elim taşın altında.. aydında ne olursa olsun telefonum portalda bütün avkolik dostlarının aydın ili olarak yanındayım ve hazırım.. saygılarımla
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.