Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aç ayı köye indi

20.Kasım.2010, 16:35
Muş merkeze bağlı Akpınar köyünde çiftçilik yapan bir kişi evinin bahçesine giren aç ayıyı vurdu.

Alınan bilgilere göre, aç olduğu tahmin edilen bir ayı, yaklaşık bir haftadır Akpınar köyündeki Aşar Çiftliği'ne dadandı. Burada yetiştirilen meyve ve sebzelere zarar veren ayı, son olarak dün akşam Aşar ailesine ait çiftlik evine girerek çocuklara saldırmak istedi. Çocukların bağırarak kaçmasından sonra dışarı çıkan Serhat Aşar, hemen tüfeğini alarak ayıyı kovalamaya başladı. Evden yaklaşık 30 metre uzaklaşan ayıya tüfekle ateş eden Serhat Aşar, ayıyı öldürdü.
Arazilerinde çok sayıda domuz gördüğünü ifade eden Serhat Aşar, sürekli domuzla mücadele ettiklerini söyledi. Evde otururken çocukların bağrışmalarıyla irkildiğini vurgulayan Aşar, "Bu bölgede çok fazla domuz var ama ayıyı ilk defa gördüm. Bu akşam içerideyken çocukların bağırma sesiyle irkildim. Dışarı çıktığımda çeşmenin önünde bir şey olduğunu fark ettim ve evden tüfeği alıp gelene kadar çeşmeden biraz uzaklaştı. Ben de ateş ettim ve biraz ileride düştüğünü gördüm. Ben onun ayı olduğu bilmiyordum,
domuz olduğunu düşünerek ateş ettim. Geldiğimde ayı olduğunu fark ettim. Bu büyüklükte bir ayıyı ilk defa gördüm. Şimdiye kadar bahçelerde besleniyordu. Meyve ve sebzelerin bitmesi sebebiyle evlere yakın yerlerde yiyecek aramaya başladığını düşünüyorum. Bunun aç kalması saldırgan ve tehlikeli olmasına sebep olur" dedi.
Ayının ilk göründüğü yeri basın mensuplarına gösteren Serhat Aşar, ayının evin çok yakınına gelmesine şaşırdığını kaydetti.
Öte yandan köylüler, ürünlere zarar veren ayının öldürülmesiyle birlikte rahat bir nefes aldılar.

video: http://video.mynet.com/habervideo/Bahcesine-giren-ac-ayiyi-vurdu/1012882/

zamanında ayılar için tarlalarda az pusuya yatmamıştık

çetin ekren
20.Kasım.2010, 16:55
hiç iyi etmemişsin emmi...
yarın okuruz artık ayıyı vuran köylüye verilen şu kadar ceza diye...ondan sonrada mahkeme mahkeme dolaşırsın işin yoksa derdini anlatmak için...
vurdun vurdun daha niye reklam yaparsın...

kapadokyali_1981
20.Kasım.2010, 16:59
Bu mevsimde ayı pek aç kalmaz aslında ama demekki bizimde bilmediğimiz şeyler var bide 30 metre mesafeden ayıyı neyle vurdu vatandaş hakkaten merak ettim??? Sarıkamışda askerlik yaptığım dönemlerde sık sık ayıyla karşılaşırdık kış uykusundan uyandığı dönemlerde arazide 1 metreden fazla kar olduğu için kışlanın içinden akan ve yemek artıklarının atıldığı derenin kokusuna gelirlerdi. Çok dikkatli olmak lazım Allah korusun ayının şakası olmaz.

kapadokyali_1981
20.Kasım.2010, 17:01
yarın okuruz artık ayıyı vuran köylüye verilen şu kadar ceza diye...ondan sonrada mahkeme mahkeme dolaşırsın işin yoksa derdini anlatmak için...

Bence başına gelecekten haberi yok vatandaşın bide kaçarken vurmuşki işi çok zor valla.

çetin ekren
20.Kasım.2010, 17:04

Bence başına gelecekten haberi yok vatandaşın bide kaçarken vurmuşki işi çok zor valla.

valla ömer iyi birşey yaptığını sanarak rahat rahat konuşuyor...ama onu konuşturanlar bence neyin ne olduğunun farkında...
zavallı adam...
dediğin gibi başına geleceklerden haberi yok...atış serbest konuşuyor...

20.Kasım.2010, 17:18
18 milyarı görnce bakalım napcak ? biz tarlada pusuyayatığımızda ayıyasıkarık ama ayı düşmeyip kaçınca bizi korku slardı ya şimdi aşka yerde ölürde bize derlerse siz bunu kasten öldürmüşsünüz diye

yasin UZUN
20.Kasım.2010, 20:25
yazık hayvancaza ya aç kalmış zavallı napsın

veyselll
20.Kasım.2010, 20:30
şimdi vuran adama mı kızarsın yoksa ayıya mı. yoksa orman arazilerini zaptedip de ayıya yaşam alanı bırakmayan ayı lara mı.
adam birde poz veriyor. bey amca hırsızı bile yatak odasının içinde vurmazsan ceza alıyorsun.

yasin UZUN
20.Kasım.2010, 20:39
vallaha ya bide övüne övüne anlatıyor başını kaldırıp kaldırıp poz veriyor yazık ya asıl ayıı kim acaba....

20.Kasım.2010, 22:08
ustalrıma şimdi şöyle bir sorum olucak bazen tarlamızda ayı domuz vs geliyor diye akşamları 3-4 genç toplanıp pusuya yatıyoruz biz ki bu olay çok sık yaşıyoruz tarlamıza giren ayıya ateş açıyoruz amama 7-8 mermi sıkmamıza rağmen ayı uzaklaşıyor tarlanın 200-300 metresinde ölüyor. şimdi çevre ve orman bakanlığından yetkililer gelse bize deseki bu ayıyı tarla dışınca vurmuşsunuz ki demeye haları var ayılara 7-8 tane mermi sıksak bile tarladan 200-300 metre uzaklaşabiliyor. Kendimizi nasıl savunabiliriz ?

çetin ekren
21.Kasım.2010, 05:08
savunamazsın ferhat kardeşim o ayının sizin tyarafınızdan vurulduğunu bir şekilde ıspatlarlar...
yani en iyisi vurmamak eğer bu yasaksa yasağa uymak zorundayız...ama ne varki günümüzde değişik metotlar artık aıları bağ ve bahçelerden
uzak tutmakta bayağı işe yarıyor....
tekrar tekrar söylüyorum bağa,bostana girdi diye vurdum dersen cezadan kurtuluş yok...
ama ne varki saldırıya uğramışsın ve bunada ıspatın varsa o şekilde vurmuşsan ceza verilmiyor,bu tür mahkeme kararlarının olduğunu biliyorum...

çetin ekren
21.Kasım.2010, 05:12
ha birde her ayı saldırgandır diye kesinlikle bir kural yoktur...
genelde dişi ayılar saldırgadır oda yavrulu olursa,ki bu durumda kendi cinsi erkek ayılara bile saldırırlar...
erkek ayılarda ise yaşlı olanları yani otoburluktan vazgeçip etoburluğa dönmüş olan türlerdir...
ben vurulması taraftarı değilim bu hayvanları ama zararı hat safaya gelmişse katlide gereklidir ki,insan faktörü söz konusu olunca
ayı mayı 2.plana atılır...

fevzi dursun
21.Kasım.2010, 05:49
ülkemizdeki çarpık yapılaşma sonucunda onlar bizim bölgemize girmiyolar, bizler onların bölgelerini istila etmiş oluyoruz, onlar yüzyıllardır o bölgedelerdi bizler sonradan oraya yerleştik, oradaki hayvanlar yemlenme alanları daraldığı için köye inme zorunda kalmışlar, saygı duymalıyız

22.Kasım.2010, 06:44
Ayı vurdum diye böbürleniyor hava atıyor aklı sıra

Cahil insan kanun nedir bilmiyor

inşallah başına iş açmazlar

22.Kasım.2010, 08:14
Adamın evine çocuklarının yanına kadar gelen ayıyı vurmayıp ne yapacaktı adam.vurmasa yarın gene gelir bu defa daha kötü şeyler olabilir ...
insan ön planda olmalı bence eve gelen ayı eceline susamış ve kendi ölüm fermanını imzalamış.
Vuran ceremesini çekermi çeker ama vurmasa daha kötü şeyler olabilirdi...

Recep DÖNMEZ
22.Kasım.2010, 08:55
Yahu bana haber salsaydınız,ekibi toplayıp gelidim anında...
Selamlar...

22.Kasım.2010, 11:46
Selamlar...

Ahahahhaaa

Recep abi çok güldürdün beni Allah razı olsun

Ama duyduguma göre bu bölgenin ayıları öle erzurumdakiler gibi degilmiş abi

Senin namı-ı nı henüz duymamışlar

çetin ekren
22.Kasım.2010, 11:51
Selamlar...

Ahahahhaaa

Sanki Erzurumdaki ayıya ne yaptıysa... :D :D :D

22.Kasım.2010, 13:40
insana zarar vermesindende vurulması daha mantıklı diilmi cetin abi ??

İBRAHİM AKKAYA
22.Kasım.2010, 13:43
Ayının ne yaptığı belli Recep Yeğenimin geldiğini duyunca altına yapmış resimleri sen çekmedinmi Çeto Erzurumu terk etmiş.
Belkide vurulan ayı o Van gölünü geçemeyinçe vurulmuş.http://www.avkolik.net/forum/avcilik-haberleri/ac-ayi-koye-indi/15/.../../Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/avcilik-haberleri/ac-ayi-koye-indi/15/.../../Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/avcilik-haberleri/ac-ayi-koye-indi/15/.../../Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/avcilik-haberleri/ac-ayi-koye-indi/15/.../../Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/avcilik-haberleri/ac-ayi-koye-indi/15/.../../Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/avcilik-haberleri/ac-ayi-koye-indi/15/.../../Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/avcilik-haberleri/ac-ayi-koye-indi/15/.../../Smileys/classic/cheesy.gif

çetin ekren
22.Kasım.2010, 14:12
yok be dayı belki vandaki ayıyla burdaki ayının akrabalığı olabilir ama burdaki ayı hala burda,buralar benden sorulur dercesine ustaca işini yürütüyor...
geçen hafta bir köylünün sığırını parçalamış...

veyselll
22.Kasım.2010, 16:11
Selamlar...

Ahahahhaaa

Sanki Erzurumdaki ayıya ne yaptıysa... :D :D :D

:D :D :D :D koptum ya

23.Kasım.2010, 07:25
yok be dayı belki vandaki ayıyla burdaki ayının akrabalığı olabilir ama burdaki ayı hala burda,buralar benden sorulur dercesine ustaca işini yürütüyor...
geçen hafta bir köylünün sığırını parçalamış...

Skandal !!!!

Recep abiden acil cevap bekliyoruz :)

23.Kasım.2010, 16:48
Babam yenmeyen hayvan vurulmaz derdi ama bu insan öldürüyomuş bencede vurulsun.