Mustafa ÇİL
22.Kasım.2010, 22:34
selamlar sevgiler GERÇEK AVCILARIN STESİ DOSTKOLİK
Anlaşılan senelerce emek verdiğim,av ve köpek aleminde hala değişen pek bişey olmadığını acziyetle görüyorum....
Açık olalı şeffaf olalım dedikçe insanlar,,neden bu tip karalama olaylarına girerler ve herzaman olduğu gibi konuyu açıkça buraya yazıp detaylarıyla anlatıp,,a v camiasını hakim ve savcı ilan etmezler anlamadım,,,anlayamayacağım,,,tek beynime kazınan şeyyyy
her zaman olduğu gibi çamur at izi kalsın yeter...
Fakatt,,banada en azından çok büüyük emekler berdiğim bu stede söz hakkı verilmesi benim için çok ama çok önemli bişeyy..
Farkındasınızdır çokda eskisi kadar fazla steye grememkteyimm..Olsun benim gibi bu işe gönül veren insanlar her türlü karalamayada alışıp giderler paralarının ödenmemesinede.,,Neyse konuyu daha fazla dağıtmadan mevzuya gelelimmm...
Geçen sene tam ayını hatrlayamayacağım,,Bir gün telefonum çaldı,,,ağlamaklı bir ses var karşımda,,
anlaşılan ses tonuna bakışlırsa benden büyük bir avcı abimiz dedim ve buyur abim dyede devam ettim..
Dediki mustafacım seni uzun zamandır takip ederim,,,,pointer ler konusunda bir dehasınn,,,ustasın,,,
dedimki sayın abim sağol var ol da konuya gelelim çünki çok fazla işim var.
DEDİKİ,,bir pointer yavru aldımm ,,güzel dedimm,,bunu benim için eğitebilirmisin ? ?
dedimkii ___ abi çok fazla eğitimde köpekvar uğraşamam ,,ama isdersen başka birine yönlendireyim yardımcı olsunlar..
Hayır dediii,,,SEN EĞİTECEKSİNN,,,
ABİ DEDİMM ___ ÇOK ISRAR EDERSEN, seni kıramam ama,,,ben emeğimin karşılığını doğru dürüst alabilen biri değilim...Önce peşinn PARA ANLAŞTIK,,,
KÖPEĞİ ARKADAŞIM HAKAN ERTEKİN İLE taaaaaaaaaaa istanbulun ağzından aldırttım
hani anlaşmamız peşindi yaaa,,,
mustafam sıkışığım,,200 yoolluyorum 150 yolluyorum başladıkk gene dedim ,,,,
ALLAH bu avcı abimiz ilede hakkımızda hayırlısını versinn...
Bir gün telde dedimki ,,,,,
Abi köpeğin önüne salacağım hayvan 35 tl,,maması boku pisliği saydığım yok,,hayvana yapacam masraf 1250 tl
ama dedim köpekde ışık yokk,,KOKUSU ÇOK KISA,,bak sonra bana demedin deme ,,,kırmayalım birbirimizi,,,
neyse sevgili dostlar,,,,zar zor bana 1000 tl para ödedi,,,,sonrada madem köpeğin kokusu kısa
bana başka köpek gönderme ihtimalim olup olmadığını sordu...
Bende herzaman olduğu gibi abi senin köpeğin üzerine mi yoksa takas olarakmı dye sordum...
takas olarak dedi,,, güldüm güldüm ama okk abi dedimmm...
kendime ayordığım ve o sene avlanmayı düşündüğüm fakatttt,,,hiç bir şey öğretmediğim bir erkeğim var elimde dedim onu gndereyim...OLUR DEDİ...
yİNE NE BOYNUMUN BORCUYSA TAAAAAAAAA İZMİT E KADAR KÖPEĞİ GETİREYİM DEDİM...
ÇÜNKİ ORAYA Bİ KÖPEK SATMIŞTIM YOL paramı karşılayacakları için o arada bu zatın da işini görelim dedimm..
ilk köpeği verdikkkk,,,,fakat köpeği ele geçirdği günün ertesi günü bu zat eni tekrar aradııı..
Gönderdiğim köpeğe bir methiyeler bir methiyelerrr,,,süper hayvan tam bir pointerrr,,,,aman yarabbbi,,,aman yarabbii ne iltifatlarrrr :)
Fakat bir ay kadar sonraaa tekrar telefonum çaldııı...
dediki,,,,
mustafam bu çok açılıyo,,,kuş kovalıyooo,,,dedim abiii keçi kovalarsa beni ara ama,,kuş köpeği kuş kovalıyo dye ararsan bozulurummm....o esnada ondan bana kalan köpeğide bir kaç yere sattım durumu anlatarak geri geldi köpek bende hediye ettim gitti hayvanı....hediye derkennn,yavru parasına çünki en azından önüne saldığım kuşların parası çıkmalıydı ve ben 500 desemde 350 tl verdiler elime,,,saldılar beniii...
neyse konuyu dağıtmayayımm...verdiğim daha doğrusu nerdeyse evine kadar teslim ettiğim köpek 10 aylık falan o sıralar ,,,zaten eğitmesini bilmeyen bir zat dedim derk mustafam bu da olmadıı dyecekkk o belli zatennn... :) yapamıyorum demez kimse olmuyor bu köpekte iş yok derler genelde... :)
başladı kafamın etini yemeye...dedim kusura bakma artıkkk,,,sevgili zattt,,,işim gücüm yok sana yavru üretemem ben burda....:)o günlerde pek ses çıkmadı zatı muhteremden,,,ama beni önüne gelen yere şikayet etmişşş...bunlardan biride ( ER AV STESİ SAHİBİ VE BAŞKAN LAKABIYLA TANINAN KONYALI AMA YÜZÜNÜ GÖRMEDİĞİM FAKAT İYİ NYETLİ Bİ AVCI ABİMİZ OLDUĞU KONUŞMASINDAN BELLİ OLAN BİR BÜYÜĞÜM SAYIN MEHMET KILAN ) ARADII BENİ,,,dediki bu zat ile aranda ne varsa kır şu inadını usta bir köpek gönder bu abine,,,,ilk lerde çok inat ettim ama sonra dedimki mehmet başkanım seni kıracağıma köpeğim rezil olsunnn.....05323632127 bu telefonudur sevgili mehmet abimizinn buyrun arayın neler oldu anltsın size.. :) adam aracıolduğunu bu zat için binlerce kez pişmennnn..
Ve sonra mehmet başkan hatrına gnderdik bir k.kafa dişi daha iyimi dostlarrr..
Mehmet başkana dedimkiii,,bak başkan bu zatı yüzünü hiç ama hiç görmedim ama gözüm de tutmadı konuşmalarından köpeğim gelmezse hesabı sana sorarımmm...
E artık usta köpek verecez bizim genç ve hırs küpü pointeri geri alacaz ya,,,, güyaaaaaaaa
dedi ki mehmet başkan ,,,, sen beni kırmadın ben gerisini hallederimm...aradan 1,,2 ay gecti hala ses seda yokk,,,,bir gün içime kurt düştü aradım başkanı cevap yook başkanımdann...
hemen arkasından da bizim ibrahim komutan aradı bana dedi genç bir erkek lazım abi,,,,bende olayı anlattım köpek dedim geri gelecek onu verebilirim....ok dedi,,,çok gereksiz ve istenmeyecek bir rakamı ona syledim ve ibrahim komutanda hesabıma parayı sapğolsun geçmiş aynı günn.
Dedim komutan bak bu adam köpeği vermezse sana veya bana,,,gel paranı benden alll,,,
komutan da dediki ben alırım...
neyse o akşam mehmet başkan bana döndü,,,telefondaki konuşmamız aytnen şu idi,,
mustafam bu zattt benim telefonlarımı açmıyor,,,sen bi şekilde alabilirsen al köpeği veya parasını,,,dedim başkanım sen hallederim dedinn bende köpeği gnderdimmm,,,fakat köpeğide sattımmm,,köpeğin bir an önce bana veya ibrahim özel ( komuatana) gelmesi lazım..
Dediki bana ibrahim komutanın telini verrmisin al vereyim dedimm...
sonrada ibrahim özel ile mehmet klan arasında konuşmalar geçmişşş,,,,ve o gün bu gündür ne köpeğim gelir nede parasıııı...
sevgili zatttt bana değil artıkk ibrahim özele vereceksin köpeği,,veya mehmet klan başka teslim edersen şayet o da i.özele teslim eder... Tabiii sen gercekden avcıysannn,,,neyse benden bu kadar arkadaşlarrr...Ben alıştım artık ,,,gerçekden dost gibi görünüpde sobrada menfeaat peşinde koşanların der6tlerinii...adam gibi dyeceklerki ben bu köpeğin ne parasını nede sana köpeğin kendiisni gndermeyeceğim kardeşim,,,o kadar... BİTTİİİ OLAY YAHUUU...
UZATTIM DOSTLAR KUSURA BAKMAYINNNN AMA Bİ OLAY İŞDE BYLE ANLATILIR ANCAKKK
KUSURUMA BAKMAYINNN
ZATI KIRACAK BİŞİ YAZMADIM SANIRIM,,SADECE OLAYI ANLATMAYA ÇALIŞTIMMM
KARAR MERCİİİİ SİZLERSİNİZZZ
SAYGI VE SEVGİLERİMLE
Mustafa ÇİL
unuttuğum şeyler olabilirrr,,,hatrladıkça belki yazarımmmm...
eğitime gelen her köpek içinnnn
20,,,25 keklik 50 civarında da bıldırcın salınır bu benim işimmm
varın mamasını gerisibi otunu bokunu sizler hesaplayınnn
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.