Orijinalini görmek için tıklayınız : kızım verdiğim emekleri boşa çıkarmadı. 24 kasım çulluk avımız
veyselll
25.Kasım.2010, 17:45
uzun süredir bahçe işlerinin yoğunluğundan dolayı tam olarak av yapma fırsatım olmamıştı. köpeğe de av gösteremediğim için kendimi yiyordum kendi kendime. osman karatepe vede ibrahim özel abimin de baya başını ağrıttım bu yüzden. köpek fermada durmuyor, çok açılıyor gibi. meğersem köpeğe av lazımmış da benim haberim yokmuş. gelelim avımıza.
kalabalık bi gurupla gittiğimiz için ben, yeğenim tahsin vede onun arkadaşı bi grup oluşturduk. köpek olarak benim setter vede onun 5 aylık umut veren köpeği yumak vardı. dere boyu inmeye başladık. dikenlik vede eğreltilik bir yerde köpeğim boncuk harika bir ferma verdi. kalbim duracaktı o an. tahsine '' ben garanti kaçırırım bu heyecanla hazır ol dedim'' oda dünden razı zaten. kuşun kendi kalkmasını bekledik. zatende fazla durmayıp parladı. tahsin tek atışta çamı traşlayıp çulluğu çelgin indirdi. ama çulluk dereye düştü vede dere kuşu götürmeye başladı. o anı videoya alamadığım için hala üzgünüm. derken tahsinin puanteri yumak dereye atlayıp kuşu getirdi. nerdeyse kendiside sürükleniyordu. hemen boğazladık vede torbaya attık
işte yumak ın haklı gururu. ferma vermesede harika bi aport yaptıhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif
http://img100.imageshack.us/img100/9177/fotoraf0041m.jpg
http://img825.imageshack.us/img825/8217/adszsi0.jpg
orda biraz dinlenip öğle yemeği için arabanın yanına doğru gitmeye başladık. bir ara köpeğim boncuk benden bi 20 metre kadar uzaklaştı. dikkatli bakınca köpeğin fermada olduğunu farkettim. asfalt yolun kenarında ufak bi çalıya ferma vermişti. köpeğin üst tarafına geçtim. beklemeye başladım. çulluk parladı. ilk atış boşa gitsede çalıdan cıkmadan ikinci atış geldi. çulluk yolun altına diz boyu dikenin içine düşmüştü. boncuk harika bi şekilde dikenlerin içinden çulluğu aportladı
bravo kızım helal olsun sana yaptığım emekler
http://img27.imageshack.us/img27/8483/grnt0051s.jpg
bu çulluk diğerinden daha büyüktü vede namluda yerini aldı (http://img27.imageshack.us/i/grnt0051s.jpg/)
http://img99.imageshack.us/img99/4862/grnt0052b.jpg
akşam üstü birazda tahtalı yapalım dedik ama kuş çok ürkek çok yüksek geçiyor.
işte böyle bi av günü oldu. gönül isterdiki ferma resimleri çekebilelim. ama inşallah birdahaki sefere...
Osman KARATEPE
25.Kasım.2010, 17:58
Ohhh yüreğimin yağları eridi hele şükür be kardeşim en sonunda oldu desene hadi bakalım bundan sonra ne kadar çok av görürse o kadar iyi olur....Verdiğin emekler boşuna değilmiş değilmi ...Orada olup heyecanını görmek isterdim.....
veyselll
25.Kasım.2010, 18:04
Ohhh yüreğimin yağları eridi hele şükür be kardeşim en sonunda oldu desene hadi bakalım bundan sonra ne kadar çok av görürse o kadar iyi olur....Verdiğin emekler boşuna değilmiş değilmi ...Orada olup heyecanını görmek isterdim.....
abi inşallah bundan sonra boncuk da ben de bol bol av görürüz. hele birde kar yağsa da şu kuşlar dağı terkedip bize doğru gelse. heyecana gelince köpek acayip acayip yüzüme bakıyordu bi kuşa bu kadar sevinilirmi diye :D :D inşallah bu yakınlarda beraber güzel bi av yaparız
Recep DÖNMEZ
25.Kasım.2010, 19:56
Veysel Kardeşim!
Artık şu çulluk görüntülerine bakamaz oldum.
İçim gidiyor vallahi...Hafta sonunu iple çekiyorum ama
çevreden hiç çulluk gördüm diyenide görmedim,duymadım daha...
Neyse paylaşım için teşekkür ederken köpeğininde mükemmel göründüğünü
belirtmek isterim.
İnşallah daha çok güzel ve bereketli avlar yapacaksınız onunla...
selamlar..
veyselll
25.Kasım.2010, 20:00
Veysel Kardeşim!
Artık şu çulluk görüntülerine bakamaz oldum.
İçim gidiyor vallahi...Hafta sonunu iple çekiyorum ama
çevreden hiç çulluk gördüm diyenide görmedim,duymadım daha...
Neyse paylaşım için teşekkür ederken köpeğininde mükemmel göründüğünü
belirtmek isterim.
İnşallah daha çok güzel ve bereketli avlar yapacaksınız onunla...
selamlar..
abi sorma bi ara rüyalarıma bile giriyordu. ama sonunda kavuştum karagözlüme. bu bölgeye daha önce gidenler çulluk bulamamışlar. ama bize yetecek kadar kuş bulduk. maksat ferma
kapadokyali_1981
25.Kasım.2010, 20:11
VEyselim gelmedi gelmedi derken sonunda yakıştırmışın karagözlüyü ellerine sağlık eminim bundan sonrası gelir hadi bakalım boş dönmek yok 1 olsun senin olsun paylaşım için teşekkürler.
veyselll
25.Kasım.2010, 20:17
VEyselim gelmedi gelmedi derken sonunda yakıştırmışın karagözlüyü ellerine sağlık eminim bundan sonrası gelir hadi bakalım boş dönmek yok 1 olsun senin olsun paylaşım için teşekkürler.
sağol ömer abi. inşallah her avımdan sonra portala bi paylaşım yaparım. hafta sonu zeytin toplama havası olmazsa yine aynı yerdeyim.
hadi gözün aydın veysel gerisi gelir artık...
çetin ekren
25.Kasım.2010, 20:37
Veysel en büyük mükafat bu olsa gerek...
yavrudan köpek yetiştir,o kadar zaman hayaller kur ve o gün gelsin çatsın beklediğini sana sergilesin...
dünyalar senin olmuştur buna şüphem yok...
e bundan sonra sana düşen bol bol avla tanıştırmak yumağı...
recep abiyide kıskandırdın ya helal be...
zaten adam kurudu... :D
Recep DÖNMEZ
25.Kasım.2010, 20:41
Çetin Kuruduğumuz falan yok,
Sadece ara verdik,çullukta gelmedi henüz,
keklikten vr tavşandan yeterince nasibimizi ve hevesimizi aldık,
biraz ara verelim çulluklar gelene kadar dedik...
Haaa!!! bu arada kazların istihbaratınıda aldım.Bekle yakında
randevumuz var onlarla...
SELAMLAR...
çetin ekren
25.Kasım.2010, 20:45
Çetin Kuruduğumuz falan yok,
Sadece ara verdik,çullukta gelmedi henüz,
keklikten vr tavşandan yeterince nasibimizi ve hevesimizi aldık,
biraz ara verelim çulluklar gelene kadar dedik...
Haaa!!! bu arada kazların istihbaratınıda aldım.Bekle yakında
randevumuz var onlarla...
SELAMLAR...
bende yedim şimdi bunu ha...
hani hatırlarmısın bilmem...
rahmetli Turgut ÖZAL bir program yapardı...her hafta sonu... İCRAATIN İÇİNDEN diye...
nerden aklıma geldiyse birden....
maşşallah veysel kardeşim emeğinin karşılığını almak çok güzel bir duygu avınız dostluğunuz daim olsun
emrah tatar
26.Kasım.2010, 05:59
Maşallah Ne güzel heyecandır o
Avınız köpeginizle birlikte bol ve daim olsun inşallah
Rastgele
Veysel amca babam hep bana derki köpek avda yetiştirilir oğlum diye. Bizim çiftlikteki derslerimizde katkı yapar diyor. Ama beni hiç dağa götürmüyor. Ben ne zaman yetişeceksem. :)
veyselll
26.Kasım.2010, 16:11
hadi gözün aydın veysel gerisi gelir artık...
saol abi inşallah. bi ara beklerim osman abiyle beraber
veyselll
26.Kasım.2010, 16:15
Veysel en büyük mükafat bu olsa gerek...
yavrudan köpek yetiştir,o kadar zaman hayaller kur ve o gün gelsin çatsın beklediğini sana sergilesin...
dünyalar senin olmuştur buna şüphem yok...
e bundan sonra sana düşen bol bol avla tanıştırmak yumağı...
recep abiyide kıskandırdın ya helal be...
zaten adam kurudu... :D
doğru söylüyorsun abi. köpek geldiği günden beri avını sağa sola sormaktan yorulmuştum. yeğenim tahsine söz verdim. ilk resimdeki pointeri olan yumak ava alışana kadar benim boncukla beraber gidecez ava.
abi birde ne istersin bilmem recep abiden. şaka bi yana allah muhabbetinizi arttırsın
veyselll
26.Kasım.2010, 16:19
Maşallah Ne güzel heyecandır o
Avınız köpeginizle birlikte bol ve daim olsun inşallah
Rastgele
maşşallah veysel kardeşim emeğinin karşılığını almak çok güzel bir duygu avınız dostluğunuz daim olsun
değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. o heyecan anlatılmaz yaşanır diyorum...
çetin ekren
26.Kasım.2010, 16:21
bişey istediğim yok recep abiden veysel..
....İ C R A A T......
veyselll
26.Kasım.2010, 16:24
Veysel amca babam hep bana derki köpek avda yetiştirilir oğlum diye. Bizim çiftlikteki derslerimizde katkı yapar diyor. Ama beni hiç dağa götürmüyor. Ben ne zaman yetişeceksem. :)
kemalim bi sakin ol. avcılık aceleye gelmez. ben 15 yaşımda başladım. ilk zamanlar çok acele ederdim kuşun peşinden. kuş da bana ferrari gibi hızlı gelirdi. sinek kadar da ufak. megersem vosvos gibi gidip kabak gibi görünüyormuş :)
veyselll
26.Kasım.2010, 16:24
bişey istediğim yok recep abiden veysel..
....İ C R A A T......
:D :D :D :D
yasin UZUN
26.Kasım.2010, 17:23
ne mutlu sana abi emeğinin karşılığını almak güzeldir.. avınız bol olsun..
ibrahim ozel
26.Kasım.2010, 18:44
Veyselim bak sonunda eriştin muradına. Daha dur birkaç tanede daha vur önünde patlayacak inşallah. Dediğim konuda bi gelişme varmı?
Kemal sabret be sıpam annen izin vermiyor henüz sana 2 sene sonra tamamdır söz bekle...
veyselll
28.Kasım.2010, 18:38
Veyselim bak sonunda eriştin muradına. Daha dur birkaç tanede daha vur önünde patlayacak inşallah. Dediğim konuda bi gelişme varmı?
Kemal sabret be sıpam annen izin vermiyor henüz sana 2 sene sonra tamamdır söz bekle...
ibrahim abi hele ilk fermadan sonra benim köpek gitti yerine başka köpek geldi. meradaki her dikende birkaç tüy bıraktı vede daha detaylı aramaya başladı. 2. fermada ben yanına gidene kadar bekledi zatende 10 saniye sonra kuş kalktı. tavsiyelerin çok işime yaradı saol
Hüseyin ORHAN
29.Kasım.2010, 14:53
Veysel kardeş emeklerinin boşa gitmemesine sevindim. Her avcının hevesle beklediği andır beslediği eniğin ilk fermasını görmek ve fermasında av vurmak Maşallah her ikisinide yaşamışsın. Paylaşım için teşekkürler...
ibrahim ozel
29.Kasım.2010, 20:53
Veysel çullukta 10 sn hemde 2 nci ferması çok çok iyi. Kuş kalkmasa demekki bekleyecek enik daha. Durmak yok kardeşim devam. Bak çetin usta ve ekibinin bana erzurumdan hediye ettiği köpek bile 3 yaşında yavaş yavaş adam olmaya başladı ama sakatladık hayvanı sol arka ve sağ ön bacağını aksıyor diken battı çıkardım ama bakalım yarın akşama tekrar kontrole gideceğim yanına. Durmak yok kardeşim yola devam hadi göreyim seni...
veysel abi bu yer nerdeyse benide götür bikere veysel abi sizin orda tahtalı nasıl varmı hayırlı avlar
veyselll
18.Aralık.2010, 16:52
veysel abi bu yer nerdeyse benide götür bikere veysel abi sizin orda tahtalı nasıl varmı hayırlı avlar
enes burda şu an kar var. ama istersen ni ara buna benzer ni yere götürürüm seni. araman yeterli
saol veysel abi iznik e gelirsen dükkana uğra muhabbet ederiz
Yıldıray İNCE
18.Aralık.2010, 22:00
Veysel kardeşim rastgele paylaşım için teşekürler.........
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.