PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Avcılara Soruşturma Açması

çetin ekren
26.Kasım.2010, 15:48
Dün, TalatpaşaAsfaltı'nda yapılan Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü kutlama törenlerinde avcılar hem yaya olarak ellerinde ve hem dearaçlarına bağlanmış şekilde vurdukları ördek, kaz, domuz gibi avhayvanlarını resmi geçitleri sırasında sergilemişlerdi.

Geçit töreninin ardından, bazı medya kuruluşlarında 'vahşet' olarak değerlendirilmişti...

Edirne Avcılar KulübüBaşkanı Murat Şirmen, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın, Edirne'nin kurtuluşyıl dönümü törenleri sırasında av hayvanlarının sergilenmesi nedeniylesoruşturma başlatmasıyla ilgili, üzgün oldukları ve bir yorumdabulunmak istemediklerini belirtti.

arkadaşlar bu konu ile ilgili sizlerin olumlu veya olumsuz fikirlerinizi merak ediyorum...

veyselll
26.Kasım.2010, 16:08
avcılık vahşet olmuş ha. sadece üzülüyorum. yavru fokların kafasına vura vura öldürüldüğü vede onun derisini giyen insanlardan biz avcılara vahşi dendiği bir dünyada yaşıyoruz.
DURDURUN İNECEK VAR...

Osman KARATEPE
26.Kasım.2010, 16:09
Bence uygunsuzdu ben şahsen rahatsız oldum vahşet değildi tabiki ama ördeklerin tilkinin arabaların üzerinde sanki düşman bi yaratıkmış gibi teşhir edilmesi beni çok rahatsız etti...

26.Kasım.2010, 16:13
( BABAMI ARADIM SİZİN YAZDIKLARINIZI OKUDUM ODA BU CEVABI YAZDIRDI BANA )
Ya hangi aileden avcı yok valinin yaşındakilerden. Bunda bence çokda tepki verilecek bişey yok. Geçmişte her senede olurdu. O zaman alkışlanıyoduda şimdimi ayıplanıyor. Belki size ters ama bence doğru yapmışlar. Bütün padişahlarda avcıydı. Hala Türk ülkeleri misafir ettikleri diğer Türk devlet başkanlarına ya at ya silah hediye ediyorlar. Bence bu vali yalnış yapmış. Cezada çok gereksiz. Gazetede bugün haber vardı. Sözcüydü galiba. Neymiş Vali ve komutan vsvs makamcılar ölü av hayvanlarına selam vermişlermiş. Gazetenin saçmalığı. Orda avcılara verildi o selam ölü domuza değil. Bence her sene avcılar bu avları teşhir etmeliler bu bir ata sporu. Ben bu sene hariç her sene çocuklarımın yanında keserim kurbanımı. Görsünler öğrensinler diye. Hiçte korkmazlar üzülmezler hatta yüzerken yardım ederler. Bu ülke ananevi olaylar kayboldukça yıkılır yoksa gazetenin saçmalıklarıyla değil. Bu olay ananevidir geçmişten günümüzedir. Bence gelecektede olmalı sergilenmeli. Ciğeri 5 kuruş etmeyen bazı makam sahipleri ve gazeteci şapşalların abartması.

çetin ekren
26.Kasım.2010, 16:51
kemal konuya duyarlılığın için teşekkürler kardeş...
ama ne yazıkki babanın söylediği şeyler gerçektende tarih sayfalarında kaldı...
yani atalarımızdan,padişahlarımızdan bahseden tarih sayfalarında...
geçenlerde bir konu açmıştım...ayı bir köy imamını öldürdü diye...
bu katil ayı için valilikten ve çevre bakanlığından çıkarılan vur emrine rağmen sözde hayvan hakkı savunucuları yine podyuma çıktı ve kararı durdurdular...
burda söz konusu insan olmasına rağmen ortada bir yetim çocuk ve gözü yaşlı bir anne olmasına rağmen ayıya verilen değer insana verilen değerden fazla oldu...
ve sonuçta ne oldu biliyormusun diyanet tarafından aileye 15 binlira maddi yardım yapılıp olayın üstüne toprak atıldı...
şimdi burdaki olayda kim takar eskiden atamız ,padişahımız av yapardı da şöylede böyle...

yok komutan yok...zaman o zaman değil...şuanda hepimiz basın olsun,sosyete olsun,cemiyetler olsun,magazin olsun yani herkesin gözünde birer katiliz....o yüzden attığımız her adımda dikkatli olmamız lazım...
çünkü bizi dinleyen biri çıkmaz...hemde zaten işlerine gelmez...

Osman KARATEPE
26.Kasım.2010, 16:57
Tamam abim haklısın ama avcı arkadaşlarımız ellerinde av hayvanı olmadan birer ikişer çam fidanı alıp valiye yada kaymakama onları hediye etselerdi daha anlamlı olurdu düşüncesindeyim....

çetin ekren
26.Kasım.2010, 17:03
iyi işte osman aynı şeyden bahsediyoruz...
o şekilde üstü başı kana bulanmış,bir elinde satır bir elinde balta olan kişiler gibi görünüyoruz...
oysa dediğin gibi olsaydı...
biraz daha itibarımız artmazmıydı...

yasin UZUN
26.Kasım.2010, 17:13
çetin ustam çok haklısın. osman abime katılıyorum ellerimizde av hayvanları yerine başka bişey olsaydı iyi olurdu hoş olmamış arayıpta bulamadıkları zaten bazı insanların avcılara cani diyebilen sonradan görme insanlara kendilerini bişey sanan ikoncanlara prim vermişiz bence

Osman KARATEPE
26.Kasım.2010, 17:14
Artmaz olurmuydu abim hemde ne güzel olurdu o zaman manşetlerde bilinçli avcılar fidan dağıtarak örnek oldular yazardı....

çetin ekren
26.Kasım.2010, 17:18
işte anlatmak istediğimiz bu arkadaşlar...
bizler gerçekten cani veya katil değiliz...şuna kesinlikle inanıyorum ki hiçbir hayvan hakkı savunucusu bizim kadar ne hayvanları nede doğayı sevemezler...
kendi adıma doğada bir bardak çay demleyip içmek çoğu zaman avlanmaktan daha çok zevk veriyor bana...zaten çoğumuzun avı öğlen demeden noktalanır ve geri kalan zamanda doğanın tadını çıkarmaya bakarız...

ibrahim ozel
26.Kasım.2010, 18:46
Sizin dediğinizde doğru aslında. Ama abi yinede insanlar görmek istediğini görmeye devam ederler gibime geliyor.

çetin ekren
26.Kasım.2010, 19:16
şimdi komutan birde şöyle düşünmek lazım...herkes av ve avcıyısevmek zorunda değil...,
zamanımızda eski zamanlar değil...bende hatırlarım önceden valilik bayramlarda kulübe davetiye gönderirdi..hatta özel araç tahsis ederdiler bizim için...
fişeklerde saçma yerine kağıt parçaları doldurur,kurusıkı havaya sıkardık...
ama malesef şimdi öyle değil...
şimdi hayvanseverler var...ne yazıkki adları üzerinde hayvan severler e bizler insan olduğumuz için bizi sevmiyorlar...
ne yaparsak yapalım örnek gösterilmek için yapmalıyızteşhir edilmek için değil...

Recep DÖNMEZ
26.Kasım.2010, 19:57
Bu olayda hiçte olumsuz bir durum yok.Eskiden olduğu gibi avcılar
kutlama törenine katılmış ve vurdukları avları sergilemişler.Avcı düşmanlarıda
hemen saldırıya geçmiş.Öyle yada böyle bizi konuşmak zorunda kalmışlarya...
Zaten ağzı olan konuşuyor...Avcılar ellerinde silahlar,av hayvanları yerine karanfil
taşısaydı hoşlarına gidecekti değilmi,ama şimdi vahşet olmuş diyorlar.
Valla elimde olsaydıda bende katılabilsem ve elimdeki birkaç Kaz'la yürüyebilseydim
orada...
Kafayı takmayın.Bunlar elimizde av hayvanı olsada saldıracaklar karanfil olsada...

çetin ekren
26.Kasım.2010, 20:25
Zaten ağzı olan konuşuyor...Avcılar ellerinde silahlar,av hayvanları yerine karanfil
Valla elimde olsaydıda bende katılabilsem ve elimdeki birkaç Kaz'la yürüyebilseydim
orada...
Kafayı takmayın.Bunlar elimizde av hayvanı olsada saldıracaklar karanfil olsada...

yapma be recep abi...
onlar nasıl nabza göre şerbet veriyorsa bizde aynını yapmalıyız...
şimdi sencede elinde tavşan,kuşlukta keklik asılı vaziyette,aracın üzerinde bir domuz ölüsü...
bence yeri değil be abi...
tamam bizler avcıyız ama herşey yerinde güzel be abi...
bence hiçte katılmasalardı da olurdu...
şimdi kurtuluşla avcının elindeki tavşanın ne alakası olmuş be abi,o domuzla kurtuluşun ne alakası olmuş...
bak bende zamanında yaptım,bende avcı olarak bayrama katıldım diyorum...
ama bugün özel davetiyede gönderseler gitmem...çünkü bakışları tahmin edebiliyorum...
ne gereği var abi...ne şeytanı gör,nede ihlası oku demişler...
http://www.avkolik.net/forum/avcilik-haberleri/cevre-ve-orman-bakanligi%27nin-avcilara-sorusturma-acmasi/file:///C:/DOCUME%7E1/UltraXP/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg

İBRAHİM AKKAYA
26.Kasım.2010, 20:37
ARKADAŞLAR ben geçen sene bu konuyu açmıştım bizde yıllardır kutlanır vurulan Tavşan Ördek Ve Keklikler akşam kulüpte misafirlere dağıtılır.Bakın eskiden kurtuluş ve Resmi bayramlara katılım çok olurdu Millertin Manevi değerleri öne çıkarılırdı.Şimdi Prokotol ve resmi kurumlar katılıyor Halktan gelen yok Çelnk Koyup dönülüyor.
Esareti temsilen Kız çoçuğu siyah örtünün altından Bayrak ile çıkar miilet Alkışlardı Millis güçleri düşman Askerini kovalar millet alkışlardı bunları barbarlık komşuya hakeret diyerek kaldırdılar.Ya uyanalım arkadaşalar bayramları bayram olmaktan çıkaran zihniyet şimdide Avcılara taktı yarın Asker yörüyüş yapmasın İstiklal Marşı okunmasın derse şaşmayın.

çetin ekren
26.Kasım.2010, 20:48
dayı haklısın haklı olmanada..
şöyle bir bakın etrafımıza birtane dost eli diyebileceğiniz biri varmı...
her kesimden üzerimize geliyorlar...o yüzden de bu kişilere prim yaptırmamız lazım...
sadece dikkat diyorum...
yarın inadımıza bir dahaki sezonda yapmadıkları pislik kalmaz...
yeterki parmaklarına dolasınlar...söz hakkı onlarda...varmı avcı kesiminden bir tane dişli biri yok...

26.Kasım.2010, 21:40
sevgili silah arkadaşlarım edirnedeki kurtuluş kutlamalarında öldürülmüş hayvanlarla katılacaklarına ben çocukken bundan kırk kırkbeş yıl öncesi saygıdeğer öğretmenim sadi güney aynı zamanda çine avcılar dernek başkanıyken milli bayramlarımızda av hayvanı maketlari ile katılım daha ahenk katıyordu halk tarafından dernek üyeleri büyük alkışlar alıyorlardı.saygı değer hocamız bu şekilde dengeyi kuruyormuş kendisine gıyabında kutluyorum böyle zihniyetlere malzeme olmadığı için.

sadi güney hocamız ortadaki foto
http://img254.imageshack.us/img254/8093/dsc00358l.jpg (http://img254.imageshack.us/i/dsc00358l.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Yıldıray İNCE
26.Kasım.2010, 22:00
[quote author=Recep DÖNMEZ link=topic=14822.msg153859#msg153859 date=1290805054]
orada...

sait yavuz
26.Kasım.2010, 23:12
tüm ustalar fikirlerini beyan ediyor kendince herkezin penceresi farklı yönde avcılar kortede yer alabilir bunda hiçbir mahsur yok yalnııız.
etrafda onlarca çocuğun bulunduğu bir ortamda onların hikaye kahramanları olan kuşlar tavşanlar ve diğer hayvanların bazı amcalar tarafından öldürülmüş olduğunu görmek pek hoş olmasa gerek. Hem bu avcıların cocuklar nazarında itibarını sarsar .BEN DE KENDİ ÇOCUKLARIMA AVIMI YÜZÜLMEMİŞ TÜYÜ YOLUNMAMIŞ HALDE GÖRMELERİNİ
EN AZINDAN BELİRLİ BİR YAŞ A KADAR ENGELLEME NİYETİNDEYİM.

fevzi dursun
27.Kasım.2010, 04:59
neden avcılara soruşturma açılmış bilmiyorum ama sevgili sait kardeşimizin anlattığı gibi düşünen avcı düşmanı zihniyetler tarafından çocukları ön plana alarak bir soruşturma açıldığıysa eğer, bende o zihniyetlere derim ki bırakın artık gençlerimizi masallarla, gerçek olmayan hikayelerle uyuttunuz bu zamana kadar, şu an gençlerimizin çoğu ellerinde telefon mesajla aşık oluyolar mesajla ayrılıyolar, int cafeler tıklım tıklım, playstation cafelerde sıra bekliyolar tüm harçlıklarını bitiriyolar buralarda. tüm Türk gençliği damarlarındaki akan asil kandan tarihinden bi habersiz edilip masallar ve hayaller dünyasına itildi bu zihniyetler tarafından, Türk kültüründen bi haberdar olan uyuyan bir gençlik var karşımızda. ibrahim komutan güzel örnek vermiş kurban bayramında kestiğim kurbanı oğlumla beraber yüzüyoruz, o zaman bu zihniyetler kurban bayramında çocuklarını dışarıya çıkarıp büyüplerinin ellerini öptürmesinler bile. avcı düşmanları tarafından çocukları mana eden bu zihniyetleri dinleyen yetkililer, yarın bi gün Türk düşmanı mehçekçik düşmanı zihniyetlerde törende yürüyüş yapan mehmetçiklerimizede top tüfek taşıyolar çocuklarımızın pisikoloji bozuluyor diye şikayetçi olurlarsa ne yapacaklar

bunlardan korkulur abicim, şu zamanlar moda oldu çocukları ön plana sürmek, yarın bir gün bu zihniyetler çocuklara taş verip avcılara attırırsa hiç şaşırmam

27.Kasım.2010, 05:45
[quote author=Osman KARATEPE link=topic=14822.msg153787#msg153787 date=1290791396]
Bence uygunsuzdu ben şahsen rahatsız oldum vahşet değildi tabiki ama ördeklerin tilkinin arabaların üzerinde sanki düşman bi yaratıkmış gibi teşhir edilmesi beni çok rahatsız etti.....

aynen bende osmana katılıyorum eskiden bu şekişte kutlamalar oluyormuş ama medyada bukadar değildi günümüzde medya adamı rezilde ediyor vezirde dikkatli olmak lazım...

27.Kasım.2010, 06:03
Avcıların suçu: Milli Bayramlarına coşku ile katılmak. Arkadaşlar bu gün PKK'nın öldürdüğü, sakat bıraktığı insanlara bu kadar hassasiyet gösteriliyormu? Aksine, bu gün suç işleyenlere bir şey olmuyor, cezalarımız yetersiz, ormanı kesen, yakan, orman içinde tarla açana, devlet arazilerini yağmalayanlara bir şey olmuyor. Bir de bakın vatanı milletini sevenlere, bu ülke için canlarını ortaya koyanlara, neredeler? Neredeyse milli bayramları canıgönülden kutlamak bile suç oldu. Açıktan açığa teröristlere kalkan olurum diyenlere, Türkiye'yi tehdit edenlere, açıktan açığa Türkiye'yi bölmek için her toplantılarında molotoflu, havai fişekli, taşlı sopalı saldırılar yaptırarak, vatandaşın mal ve can güvenliğini tehlikeye sokanlara hiç bir şey yapılmıyor. Bu ülkede 3-4 insanı öldüren birkaç yıl sonra af edilerek aramızda dolaşıyor. Bölücülere karşı mücadele edenlerden, hele ki bu işte başarılı olmuşlarsa, her an bu işin hesabı sorulabilir duruma geldi. Saygılar.

27.Kasım.2010, 07:30
Ya bu nasıl iştir anlamıyorum Abilerim dostlarım ...

Milli Bayramlar çoşku ile kutlanmalı bunlar bizim Milli Değerlerimiz

Eskiden Milli Bayramlarda ata sporları bile düzenlenirmiş bunların arasında Avcılık da var

Çetin abi burda sana hak vermiyor değilim fakat bir kaç şey yazmak istiyorum

Şimdi orada Mehmetçik yürüyor olsaydı ve bir kaç aracın üzerinde de Vatan hain lerinin leşleri sergilenseydi

inan bu medya Mehmetçiği bizim şerefli askerimizi Vatan için ugruna canını vermeye hazır olan evlatlarımızı da VAHŞİ yapıcaktı buna insan katliamı diyecekti vs vs

Yok efendim çocuklar etkileniyormuş psikolojileri bozuluyormuş bilmem ne

Elhamdülillah müslümanız çocuk dinini ögrenmişse kurbanda kurbanını kendi keser seve seve

Hamdolsun ki Türküz çocuk bilseki Türklük nedir korkarmı hiç böle şeylerden çekinirmi vs vs

Bir kusurum varsa affola

çetin ekren
27.Kasım.2010, 14:43

Eskiden Milli Bayramlarda ata sporları bile düzenlenirmiş bunların arasında Avcılık da var

Şimdi orada Mehmetçik yürüyor olsaydı ve bir kaç aracın üzerinde de Vatan hain lerinin leşleri sergilenseydi

inan bu medya Mehmetçiği bizim şerefli askerimizi Vatan için ugruna canını vermeye hazır olan evlatlarımızı da VAHŞİ yapıcaktı buna insan katliamı diyecekti vs vs

Elhamdülillah müslümanız çocuk dinini ögrenmişse kurbanda kurbanını kendi keser seve seve

Hamdolsun ki Türküz çocuk bilseki Türklük nedir korkarmı hiç böle şeylerden çekinirmi vs vs

Bir kusurum varsa affola

bu nasıl bir iştir sana elimden geldiğince anlatmaya çalışayım Hilmi kardeş...
en önce kendimize sormamız gereken soru şu...
avcılık bu ülkede serbestmi....serbest...
peki avcı avladığı avı sergileyebilirmi....ben buna dair bir yasak veya yasal olduğuna dair bir kanun bulamadım...
yapılan doğru bişeymiydi...belki hoş bir görüntü değildi...ama burda benim savunmaya çalıştığım olay şu...
avcılık bu ülkede can çekişiyor ve ellerinden geldiği kadar biz avcıları birer katil,cani,katliamcı göstermeye çalışan kurumlar olsun,şahıslar olsun var ki bunda en büyük rolü
basın oynamakta...
bak sana ne anlatayım adam kamyonla moloz yığınını avlağın orta yerinde bulunan derenin içine boşaltıyor ve milli parkları arıyoruz...ilgilenen yok ,gelen yok giden yok...
hoş gelsede cezası ne sence...
geç onuda bugün ispanyada arenalarda boğaları oklarla,kılıçlarla katlediyorlar bizi katil olarak gösteren medya orda olanları bir spor olarak tanıtıp manşet yapıyorlar...
bunlara neden ses çıkmıyor AB ülkesi olmaya çalıştığımız için mi...

veyselll
28.Kasım.2010, 18:12
en basitini söylersek, eline molotof kokteyli, keleş gibi malzemeleri alıp rahatça gezebiliyorsun çoğu yerde. hatta polise bile atıyorsun. ama ruhsatlı tüfeğini kılıf harici gezdiremiyorsun. kendi araban olsa bile . işte budur avcıya değer

29.Kasım.2010, 07:17

Bir kusurum varsa affola

bu nasıl bir iştir sana elimden geldiğince anlatmaya çalışayım Hilmi kardeş...
en önce kendimize sormamız gereken soru şu...
avcılık bu ülkede serbestmi....serbest...
peki avcı avladığı avı sergileyebilirmi....ben buna dair bir yasak veya yasal olduğuna dair bir kanun bulamadım...
yapılan doğru bişeymiydi...belki hoş bir görüntü değildi...ama burda benim savunmaya çalıştığım olay şu...
avcılık bu ülkede can çekişiyor ve ellerinden geldiği kadar biz avcıları birer katil,cani,katliamcı göstermeye çalışan kurumlar olsun,şahıslar olsun var ki bunda en büyük rolü
basın oynamakta...
bak sana ne anlatayım adam kamyonla moloz yığınını avlağın orta yerinde bulunan derenin içine boşaltıyor ve milli parkları arıyoruz...ilgilenen yok ,gelen yok giden yok...
hoş gelsede cezası ne sence...
geç onuda bugün ispanyada arenalarda boğaları oklarla,kılıçlarla katlediyorlar bizi katil olarak gösteren medya orda olanları bir spor olarak tanıtıp manşet yapıyorlar...
bunlara neden ses çıkmıyor AB ülkesi olmaya çalıştığımız için mi...

Abi zaten bende sana hak veriyorum ama olması gereken şeyin benim yazdıgım gibi olması gerektigine inanıyorum

Yahu şurda yanı başımızda israilliler filistinlileri avlıyorlar kimse sesini çıkartmıyor Adamlar İnsan avı yapıyor biz buna karşı durunca posta koyunca da one minute diye alay konusu yapılıyor

Yani bazılarının işine gelmeyen şeyler Bu ülkede maalesef çoğunluğun bile ezilmesine sebep oldugundan senin dediklerine sonuna kadar hak veriyorum

Avını yapıcan ama sergilemiceksin övünmüceksin gurur duymucaksın kimseyle paylaşmıcaksın

Eskiden köylerde Geyik avına gidilirmiş Türklügümüzde var bu ve av dönüşü şenlik yapılır o etlerin çogu köy meydanında pişirilir herkese ziyafet verilirmiş

Cüneyt arkının bir filmine konu bile olmuştur bu gerçektir bunlar yani Atalarımızda var

Eskiden hırsızlıkmı varmış yok neden fakir fukarayı gözetme varmış doyurma varmış neyseki kültürümüzü de batılaştırdılar

Râbbim bizleri sakınsın çok korkuyorum ilerde amerikalı aileler gibi olucaz diye

Hüseyin ORHAN
29.Kasım.2010, 15:09
Bu konuda yazılacak çizilecek çok şey var ama vakit yetmez bunlara. Kısaca ÇOK İYİ olmuş bu sergileme işi en azından avcılarımıza ne kadar değer verildiğini bir kez daha görmüş olduk. Şahsen gereklimiydi diye düşünmüyor değilim ama kime ne zararı varki bu görüntülerin televizyonlarda silahsız küfürsüz film ve dizi kalmadı nerdeyse onlara bir şey diyen yok avcıya var YAZIKLAR OLSUN o medyaya öbür dünyada yatacakları yer yok bunların............

12.Temmuz.2011, 06:47
Arkadaşlar:
Bana göre bir ülkenin avcıları, o ülkenin yedek milis gücüdür.
Askerin polisin arkasından gelen savaş zamanı ortaya çıkacak en büyük silahlı kuvvettir.
Sanıyormusunuz ki kurtuluş savaşında bu millet levazım depolarına gidip ver bakalım ordan bir tüfek diyip savaşa katıldı?
Biz atamızdan babamızdan ne gördüysek öyle yaşıyoruz.
Evet belkide o geçit töreninde hayvanların o şekilde sergilenmesi yanlıştı, kabul edilebilir..
Ama eskiden domuz vuran, kurt avlayan avcı köyleri gezerek bahşiş toplardı hediye alırdı.
Sebeb arkadaş sana faydalı iş yaptım ben seni koruyorum sende gönlünce takdir et derdi.
Sizce yanlış olan bir kısım var mı?
Ne yazık ki hepimiz boynumuza fular takıp 300 liralık montlar 200 liralık botlar giyemiyoruz.
Babalarımız dedelerimiz şalvarla poturla ( lastik ayakkabı) avlanıyorudu değil mi?

çetin ekren
12.Temmuz.2011, 07:58
Arkadaşlar:
Bana göre bir ülkenin avcıları, o ülkenin yedek milis gücüdür.
Askerin polisin arkasından gelen savaş zamanı ortaya çıkacak en büyük silahlı kuvvettir.
Sanıyormusunuz ki kurtuluş savaşında bu millet levazım depolarına gidip ver bakalım ordan bir tüfek diyip savaşa katıldı?
Biz atamızdan babamızdan ne gördüysek öyle yaşıyoruz.
Evet belkide o geçit töreninde hayvanların o şekilde sergilenmesi yanlıştı, kabul edilebilir..
Ama eskiden domuz vuran, kurt avlayan avcı köyleri gezerek bahşiş toplardı hediye alırdı.
Sebeb arkadaş sana faydalı iş yaptım ben seni koruyorum sende gönlünce takdir et derdi.
Sizce yanlış olan bir kısım var mı?
Ne yazık ki hepimiz boynumuza fular takıp 300 liralık montlar 200 liralık botlar giyemiyoruz.
Babalarımız dedelerimiz şalvarla poturla ( lastik ayakkabı) avlanıyorudu değil mi?

Şerif abi haklısın haklı olmasınada seni daha doğrusu bizi avcılardan başka kimse anlamaz...
ülkemizde kurt,ayı avları sürekli yasaklılar listesinde...
sebebini doğru düzgün açıklayamıyorlar bile...
batıyı bilmem ama,doğuda bu iki türde sayı olarak insanoğlu için tehlike sınırında ...
insanlarımız kışın köy içinde silahsız gezemez oldu...
yaz aylarında yine köylüler tarlasına,bahçesine silahsız gidemez oldular...
arıcılarımız ayı yüzünden isyan safhasında...
domuzdan bahsetmeye gerek yok zaten onun verdiği zarar dillere destan...
bu yasakların uygulanmasında,bu yasakların boynumuza kement gibi geçirilmesinde asıl suçlu kim sizce...
bence yine kendimiz...
en basitinden bu tür avcılık paylaşım sitelerinde bile fikirlerimizi söylemekden çekinen bir topluluğuz avcı camiası olarak...
bizi temsil etsin diye seçtiğimiz çoğu dernek başkanlarımız mekanlarında mangalda kül bırakmazken,MAK toplantılarında
süt dökmüş kedi misali susuyorlar,sanki konuşsalar idama gideceklermiş gibi karşılarındakilerden çekiniyorlar...
ama bir örgüt varki;hayvan hakları savunucuları dediğimiz.. (işin özünde onların tanıdığı hayvanlar kedi ve kaniş köpeklerden başkası olmayan...)
bu insanlar buldukları en ufak imkanı kaçırmayan ve hemen avantaja çeviren bir topluluk...
adamların her yerde sözü geçiyor...istedikleri herşeyi yaptırıyorlar...
hal böyle oluncada bizim değerlerimiz elbette canilik,katillik ve iğrençlik olarak tanıtılıyor bu ülkeye ,biz böyle konuşmakdan acizlik yaptığımız sürecede bence bu günler iyi günlerimiz daha...

12.Temmuz.2011, 13:17
Evet bizler caniyiz diyip meydana çıkalım o zaman. Asıl avcı onlardan daha fazla çevrecidir yaban hayatını koruyandır.
daha bu kış tüfeğin dipçiğiyle iki tane bohçacıya dalmış adamım desem inanırmısınız? Kendimi övmek değil olmamız gereken olduğu için söylüyorum.
O tv,lerde curnataya denk geldik diye sayın büyükler, oturduğum yerdeki yalakalara telefon açıp oraya şuraya teyp atın diyenler. Asıl bohçacının önde gidenleri oda ayrı..
Bana versinler şu hayvan hakları savunucularını kapatayım onları bir ki domuzla bir ahıra kanişe yaptıkları gibi ah canım cicim diyebileceklermi bakalım:)
Bizim kadar köpeklerini seven , yavruya yattı diye uçanı , tavşanı hatta domuzu kollayan mı var?
Evet o hayvanlarda yaşamayı hakediyorlar. Kabul ama aynı zamanda zararlı oldukları takdirde masum vatandaşı kim kollayacak?
daha bu kış kemerburgazda 100 üzerinde tüfek topladılar malova barajında. neymiş e barajdan ceset çıkmışda ki aylar öncesinden kalan ne olduğu belirsiz durumlar. top gene avcıların başına patladı. resmi evraklı teskereli tüfekler toplananda yani..
daha düne kadar kuş avına ben kuşa iki defa ateş etmem diyerek tek kırmayla gidiyordum. Utandırdılarda otomatik aldım yeni.. eh nostaljide seviyorum o ayrı:)

çetin ekren
12.Temmuz.2011, 13:32
Şerif abi neyi anlatmaya çalıştığını çok iyi anlıyorum...
ama inanıyorumki sende beni iyi anlıyorsun...bak abicim bu konu şuanda 1267 defa görüntülenmiş,aldığı yorum sayısı şuankiyle 30 da kalmış...
oda enaz 7-8 tanesi benim ve senin gibi konuşmakdan çekinmeyen aynı kişilerden...
avcılarımızın derdi av köpeği...bir konu açılsın av köpeği ile ilgili dakikada onlarca yorum alırken böylesi önemli konular ne yazıkki okunup geçiştirilmekle kalıyor...
derdimizi,sıkıntılarımızı konuşmak tartışmak için bundan daha iyi bir platform yok bence...
sizinde dediğiniz gibi sözde avcının sesi basın sadece kendi çıkarını düşünen insanlar tarafından kurulmuş bir camia...
yalakaları çok buna bende katılıyorum...sivasta sezon açılmadan keklik avı yapanlarını biliyorum...
birgün önceden teyp kurup bıldırcın curnatası diye millete yutturmaya çalışanları biliyorum...
ben neden yıllardır böyle bir curnataya denk gelemiyorum onu anlamış değilim...
denk geleniniz varmı bilmem...

ibrahim ozel
12.Temmuz.2011, 15:25
Sene 1998 Aylardan ağustos yada eylül dü. Aşkale ilçesinin çok yükseklerde bulunan birdağ köyünün muhtarı köyün ismini çıkartamadım ve ilçe jandarma komutanı sizinle görüşmek istiyor diye nizamiyedeki uzman çavuştan telefon gedi. İndim nizamiyeye adamı biryerlerden tanıyorum. Gözleri parladı komutan beni tanıdınmı şurda siz avdaydınız diye. Çıkarttım muhtar ve komutanım buyurun çay için kahve için falan derken adamcağız derdini açıkladı. Galiba Arif sağ yada ünlü bir ozanımızın köyü idi. Hatta daha sonraları değişik bir hikaye eşim orda 2 kangal köpeğini tabancası ile vurduğundan tatsız olaylar yaşanmıştı sonra anlatırım :) Adam çok açık sözlü olarak arılarının ayı popilasyonundan çok fazla zarar gördüğünü köydeki köpeklerin çoğalmasına ragmen arıcıların illallah ettiğini. Koyun ve davar sahiplerinin kurt nedeniyle elindekilerin avucundakilerin gittiğini domuzların verdiği zararın haddi hesabı olmadığını bunların vurulup vurulamayacağını sordu. Ben açıkcası nasılsa jandarma komutanı ile beraber geldiği için avcı grubumuzun lideri ve bir komutanımızıda çağırmamız gerektiğini söyledim ve çağırdım. Konuşmalardan sonra gruplar kuruldu. İlk önce kurt avı düzenlendi ama malum görüş nedeni ile ben bu ava katılmadım. Daha sonra ayı ve domuz avına katıldım ve gerçekten inanılmaz sayıda ayı ve domuz vuruldu köylüde inanın 5-6 sene rahat nefes aldı ve soyuda bitmedi. Sonra adamcağız buralarda lahana türü ekim yapıldığını kendilerinin mezhep dolayısı ile kesinlikle tavşanı öldürme ve yeme durumlarının olmadığını ve bu konununda diğer hayvanlar kadar kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. İşte o zaman gözlerim parlamıştı. Gerçekten 3-5 tavşana rast gelmiştik ayı ve domuz avında ama köyün çok yakınlarında çok çok daha fazlası olduğunu gördüğümde inanamamıştım. Avcı grubu hazır ava devam ve inanamadık vurulan avlara. Size katliam gelebilir ama 14 kişi 100 civarı o köyün çevresinde tavşan vurulmuştu. Tabiki sezon bitene kadar ara ara o köyde tavşan ve keklik avlarımız o sene devam etti. Köylü illalah etmiş bütün sebzeler talan ediliyordu tavşan nedeni ile. Gerçekten o köylerde tavşan bitmediği gibi neslinide bitirene kadar vurulmadı. Ondan sonraki 2 sezonda o bölgede avlanmadık ve 2001 yılında muhtar tekrar geldi yanıma. Bizlere kırgın olduğunu kekliği anladığını ama tavşan avına neden gelmediğimizi sordu ve üzüntülerini anlattı. Durumun vahim olduğunu tavşanların 2 sene vurulmamasından dolayı yine inanılmaz çoğaldıklarını söyledi. Ne yazıkki o sene tayin oldum ama geride orda kalan avcı arkadaşlarım o köyde o sene yine güzel avlar yapmış ve o köyün çiftçileri yine her ava gideni ağırlamış ve memnuniyetlerini sunmuşlar. Bazen aşırı üreyen hayvanlar köylülere inanılmaz zararlar verebiliyor. Zaten Erzurumun kaç köyünde sebze yetişebiliyor. Ellerindekinide hayvanlar talan edince kış aylarında şehre inemeyen köylülerin durumunu düşünün. Ama hayvanseverlerin insanlar umurunda olmadığından bunun adına ne yazıkki katliam diyorlar. Oysa o köylülere 1 tl lik hayvanseverlerin yardım ettiğinide duymadım.

12.Temmuz.2011, 16:34
Komutan ne güzel söylemiş anlatmış işte. Gerçektende ama İzmir,de yaşarken ama İstanbul,da olsun domuz ve kurt başlıca zararlıdır. Hiç unutmam Cem Uzan ve tayfası kaçtığında Belgrad sırtlarındaki çiftliğinden beslediği kurtlar kaçmış ve o sene göktürk ve kemerburgaz çevresinde 10,nun üzerinde mandayı telef etmişlerdi. Bir arkadaşımla tuzak kurup 2 kurdu güç bela öldürmüştük. Şikayet üzerine ismimizi zirkretmemişte olsalar jandarmaya şikayet edilmişti!
Ben hayvancılık yapmıyorum yakından uzaktan ilgim yok. sadece yardım amaçlı bir iş yaptım ama Allah,tan sıkı ağızlı köylülerimiz sayesinde ceza almaktan kurtuldum.
Yine bu yaz çerkezköy taraflarında bir kahvede misafirken çevre korumadan emekli bir adamla kayınçosu kavgaya tutuştular. Adam vay siz onlarca tavşan vurdunuz diye kayınçosunu nerdesye dövecekken köylüler araya girdi.
yahu sen bağırıyorsun çağırıyorsun ama ya bizim mahvolan bostanımız tarlamız ne olacak elleşme çocuklar iyi yaptılar diye az daha onu döveceklerdi:))

Bakınız ister yanlış diyin ister doğru ben bıldırcına acımam yenildikten sonra tabiikide ki biz yemezsek fazlada vursak illaki değerlenceği kişilere garibanlara dağıtıyoruz.
teyb atılsın bıldırcına umurumda değil (tabiiki zamanında)
neden derseniz, sizden geçen bıldırcınlar göcte mısır libya gibi ülkelerde geceleyin yakılan bir lüksün önüne gerilen ağ sayesinde binlerle ifade edilen sayıda zaten yakalanıyor.
Ne mi yapıyorlar? Bildiğin köpek maması. Hani o tavuklu diye satılanlar:)
Ha çok vuruluyormuş acıyormuşsunuz bir şey diyemem doğrudur.
Ama avcı zaten bu avda bir yerde durmasını bilir. Teyb atar 50-100 fişek atılır olabilir. zaten tüfeğine fişeğine acıyan avcı kalkıp 1000 tane bıldırcında vurmaz.
Domuzmu? evet esas avcılar kopaylarla sürek avınla avlanır kabul..
ama tarlalara zarar veriyorsa yaparsın yemleme geleni indirirsin onada acımam.
Amaaa eğerki en yakınımdaki adam gece feneri alıp tavşanı çulluğu telef edersede gözünün yaşına bakmam.
Kuş bulamamış kargaya martıya kartala şahine ateş edenede acımam. avcı avcıyı vurmaz.

O curnataya denk gelen mühim şahıslar malum yalakalarına telefon açıp teyb attıysanız gelelim yahu sizide televizyona çıkarırız derler. Eh sonrada ama siz öcüsünüz diye anlatırlar.
Dürüst olunsun canımı yesinler. Üveyik zamanı yerli bırdırcını en fazla bulduğumuz zaman 10-15 tanedir. yalana gerek yok teyp attığınız zaman yüzün üzerinde vurmanız olasıdır. Ki dört beş veya altı avcıyladır oda. Kimse bana omuzunu çürütmeden yüz fişek yakarım demesin:)

çetin ekren
12.Temmuz.2011, 19:25
komutan senin bahsettiğin yeri avucumun içi gibi biliyorum...
şuanda o bölge son 3 yıldır ava kapalı...
sebebi;olursa özel avlak olacak... :)
Arif SAĞ'ın köyü sazlı köyü...
vay gardaşım benim ne keklik ne tavşan olurdu o bölgelerde,ne yazıkki hem terör hemde göçler yüzünden o bölgede çoğu köy boşaltıldı ve tarım olmadığı için bölgenin kekliği başka taraflara kaydı...
yani senin bahsettiğin bölge tercana doğru kalıyor...hatta sınır sayılır...
bu bahsettiğin olaylar bir bölgede oluşan sorunlar...heryerde aynı sorun var...