Orijinalini görmek için tıklayınız : İç parazit ilacı
Halil AYYILDIZ
24.Aralık.2010, 15:53
Sevgili Doğa dostları benim sizlerden bir isteğim olacak.
Benim 9 yaşında kurzhaar ve 4,5 aylık eniğim var.Hayvanlarıma kaliteli iç parazit hapı vermek istiyorum.Belkide neden hap diyeceksiniz bir makalede okumuştum iç parazit iğneleri içerisinde bulunan vilmektin isimli etken madde köpeklerde koku duyusunu azaltıyormuş diye.Tabiii ki ne kadar doğrudur onuda bilmiyorum bundan dolayı iğne kullanmak istemiyorum.
Sizlerden ricam bana kaliteli gerçektende iş gören ilaç ismi önerebilirmisiniz ?
Selam ve Saygılarımla
veyselll
24.Aralık.2010, 17:11
ben köpeğime insanlar için kullanılan KORTİL isimli şuruptan veriyorum. şırıngaya çekip her sabah açken 1 er gram. 3 gün devam ediyorum vede iyi geliyor
Osman KARATEPE
24.Aralık.2010, 20:00
Halil abi gündeme getirdiğin konu çok önemli aslında hem bizim hemde can dostlarımızın sağlığı için.Ama en sağlıklı bilgiyi veterinerden alabiliriz en kısa zamanda veteriner arkadaşıma danışıp sonucu sizlerle paylaşacağım...
çetin ekren
24.Aralık.2010, 20:46
valla ben köpeklerde hep strax şurup kullanıyorum...gayette randımanlı...
tabi açken vermek çok önemli...
Osman KARATEPE
24.Aralık.2010, 20:52
Bende sitraks şurup kullanırım patır patır döker ne var ne yok ama önemli olan ilacın kandaki seviyesini uzun müddet koruyup uzun vadede etkili olması....
ibrahim ozel
25.Aralık.2010, 00:25
Şimdi size tecrübelerimi ekleyeyim. 2.5 senedir yavru büyütürüm. Çok değişik ırklardan 195 enik verdim sağa sola. En sonunda 100 civarı yavrudan sonra buldum çözümü. Bildiğiniz iç parazit hapı bütünü 10 kg lık hayvana göredir. Eniğin küçüklüğüne büyüklüğüne bakmayın 40 günlük olunca bu hapı 2 ye ayırın ve yarısını yavruya verin 1 hafta sonrada ilk karma aşısını yaptırın. %100 olumlu oluyor en az 90 yavruda uyguladım hepsinde olumlu oldu. Bilginiz olsun şurup falan hikaye kaldı yanında. Şurup yersiz demiyorum sadece benim uyguladığım yöntem daha iyi diyorum...
2 aylıkken yutturdum 1 tane
karma ları oldu
birde 6 aylık oldu şimdi veterinerim getir bir daha yutturalım dedi
sizce yutturtmalımıyım
dışkısını kontrol ediyorum tertemiz
ibrahim ozel
25.Aralık.2010, 20:39
Bunun dışkıyla alakası yokki kardeş. Zaten dışkıda göremessin hapı vermessen hayvana. Hap içindekileri dışarıya çıkarttırıyor. Bence veteriner doğru söylemiş...
Tamam ibrahim abi
peki veterinere götüreyim mi kendim alıp mı yutturayım
ne t6avsiye edersin ilacın ismini de verebilirmisin yutturcagım
ayrıca bazılarından şöle birşey duydum
10 kg ye 1 tablet şeklinde
mesela hayvan 30 kg ise 3 tablet yutturmalıyız tarzında dogrumudur
ibrahim ozel
28.Aralık.2010, 00:15
Bence kendin al yuttur. Yada fiatını sor veterinere çok pahalı fiat demiyorsa oda verebilir. Evet 1 tablet 10 kg dır. Yalnız 3 gün arka arkaya verilir büyük köpeklerde. Yavrularda 1 gün arayla 3 defa verilir. Sakın bir kere verip bırakmayın çok faydası olmaz. Yani 30 kg bir köpeğe 3 günde 9 tablet. Ben kesin çözüm alıyorum. 6 ay çok rahat idare ediyor. Şurup verilecekse yavrularda asla ve asla 0,5 cc geçilmemelidir.3 aylığı geçene kadar. 6 aylığa kadar 1 cc verilir 1 er gün arayla.
Tamam ibrahim abi bilgiler için teşekkür ederim
6 aylık suziye 1 er gün ara ile tabletleri kiosuna göre vericem
cemalreis
29.Aralık.2010, 07:39
komutan ilacın adını vermemişin bir çok tablet çeşidi var herhalde
etkili olanı hangisi
ibrahim ozel
29.Aralık.2010, 10:20
Abi yalnış hatırlamıyosam paratax olması lazım. Bir çok ilaç olunca kullandığım bazen isimleri şaşırabiliyorum. Yalnışım olduysa affola...
Abi ben
Provet
combivet
verdim dün
bugun sabah dışkısı katı degildi birde farklı organizmalar vardı gercekten
bilgiler için teşekkürler
bu arada suzi 16 kg
yarın mı yutturıyım yoksa bir kaç gün bekliyim mi abi öteki 2 tablet için
cemalreis
30.Aralık.2010, 12:34
OLURMU KOMUTAN ESTAĞFURULAH SADECE İSMİNİ ÖĞRENMEK İÇİN YAZDIM
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.