Orijinalini görmek için tıklayınız : yardım ve görüşlerinizi bekliyorum
ahmet EFE
28.Aralık.2010, 03:32
iki hafta ara ile iki köpeğim kurt saldırısına maruz kaldı birini boğup yemiş diğeri yaralı geldi kurtaramadım
kurtları köpekten uzak tutmanın imkanı var mı nasıl bi önlem alınabilir.
daha önceleri böyle bi sıkıntı yoktu bu kurtlar bir kaç yıl önce salınmıştı şimdi farklı farklı bölgelerde çok kişinin canını yaktı
resmen alışmışlar dagda avlanmak yerine köy çevrelerinden köpek topluyorlar sizce vurmalılar mı yoksa başka bi çaresimi var
salma olduklarından kaynaklandığını düşünüyorum sizin görüşleriniz nedir ?
Osman KARATEPE
28.Aralık.2010, 04:42
Köpekleriniz için çok üzüldüm ama şahıs olarak bizlerin yapabileceği pek bişey yok sanırım ama bu şikayetlerinizi en yakın yetkililere bildirmenizi tavsiye ederim...
Bilecik ilindede sırtlan saldırılarının arttığınbı biliyoruz..Havalar hali hazırda çok iyi gidiyor peki kış iyice çöktüğü kar yağdığı ve bu hayvanlar gerçekten aç kaldığı zaman ne olacak..Önlemler almak için illaki insanların ölmesinin beklendiği ülkemde bir an önce yetkililerin harakete geçmesi tehlileli hayvanları uzak bölgele nakletmeli yada nüfuslarını kontrol altına almalı...
MErhaba;başınıza gelenlere üzüldüm.Osman bey in dediği gibi yetkililer e başvurmanız gerek,iş bu memlekette genel olarak başvurdugun la kalıyorsun ama,hani alın tüfeklerinizi o hayvanları katledinde diyemem.Doğanın dengesiyle oynayanlar bizleriz bunlar hep insan oglunun hatası kurtların değil.Şimdi kendi kendimize denge kurmaya calısıyoruz daha kötü oluyor.
Kurt nufusu bitiyor,başka bi canlı cogalıyor, işte örnegini suan sizler yasıyorsunuz.Kendi kendine dogaya kurt salarsan olacagı bu.Salmasan ne oluyor tabi oda ayrı muamma.Köpeklerinizi ve ailenizin elinizden geldiğince koruma altına alın bence.
Kurtlar olmaz ise domuzlar cogalır ve emin olun aç domuzlar aç kurtlardan daha buyuk zararlar verir.Saygılar..
ahmet EFE
28.Aralık.2010, 05:12
ilginden dolayı teşekkür ederim osman abi seninde dediğin gibi ilgili yerlere başvurmaktan başka çare yok sanırım
özellikle bu yıl kurt ve çakal popülasyonunda çok büyük artış var ama bu artış doğal yollarla mı yoksa salmalardan mı kaynaklandı bilemiyorum
ahmet EFE
28.Aralık.2010, 05:19
valla hürkan abi haklısın ancak öylesine alışmışlar ki dağda bir kopay caf dese tepesine biniyo namussuzlar köyden 5 oldu ikide benim köpekler ettimi 7 çeşitli duyumlarda alıyorum ali ekber abimde duymuştur belki güneyde bir eşek boğmuşlar koyunlarda var duyduğum
Ahmet kardeşim,peki o bölgedeki kurtların avladıgı hayvanların populasyonunda bi azalma olmuş olabilirmi ? Misal domuz.Çünki kurtlar insanlardan uzak olan hayvanlardır,insan kokusunun sindiği canlılardan bile uzakdururlar.Bu hayvanlar buyuk açlık çekiyor olmalılar suanda.Bu saldırıların sebebi o olmalı.Bilmiyorum emin değilim büyüklerimiz daha iyi bilir ama domuz avına o bölgelerde bir süre ara verilsin,belki faydası olabilir.
ahmet EFE
28.Aralık.2010, 06:27
valla abi bölgemizdeki domuz sayısı oldukça fazla zannedersem bunlar kolay ava alıştı
domuzla boğuşmaktansa köpekle boğuşmayı tercih ediyolar galiba diğer bir sebebinde kurtların kendi aralarında küçük sürüler halinde dolaşmaları olduğunu düşünüyorum
Köpekleriniz adına cok üzüldüm
kurtları engellemek için cevrenizde kurtları ceken ne varsa onlardan kurtulmak lazım öncelikle diye düşünüyorum
bir kaç kez daha gelip yicek bi bulamadıklarnda bir daha ugrayacaklarını sanmam
en kolay yöntem bu gibi görünüyor
cünkü gerekli yerlere başvursanız bile biz kurtlara ne yapabiliriz diyecekler maalesef
ibrahim ozel
28.Aralık.2010, 16:33
Öncelikle köpekleriniz için üzüldüm. Bildiğim kadarıyla köyde hayvanı olanlara başvuruları halinde 2 erkek 1 dişi safkan kangal veriyor devlet. Ayrıca bu kurt saldırıları rapor haline getirilebilir valiliğe başvuru yapılabilirse yine bu tür yerlere kangal köpekleri veriliyor diye biliyorum. Bu tür köpekler genelde köy veya ağıl olan yerlere kurtları sokmuyor. Yada en aza indiriyor.
veyselll
28.Aralık.2010, 16:47
bildiğim kadarıyla kurtlar pek büyük sürüler halinde gezmezler ülkemizde. ama kış aylarında çiftleşmek için sürüler büyüyor. hatta yaşlılar zemheride ava giderken illa yanına birkaç tane kurşun, şevrotin tarzı birşey al derlerdi. çünki bu dönemde eşlerini kıskandıkları için çok saldırgan oluyorlar vede köpeklerede bu yüzden saldırmış olabilirler. asıl sorun şurda. birçok bilgide, eğer kurt saldırısına maruz kalınırsa, bir ağaca çıkılması vede bir şekilde vücudun bir yerinin kanatılıp, aşağıdaki kurtlardan birinin üzerine damlatılması söylenir. böylece kurtlar, insan kanı kokan kurda saldırıp, işleri bitince gideceklerdir. bu demektir ki, kurtlar insana saldırır. ama normal bir durumda insandan mümkün olduğunca kaçarlar. çünki bilirler ki insan kendilerine zarar verebilir. ama salma kurtlar önce başka bölgelerden yakalanır vede üretilirler. yani tamamen insan kokusuna alışırlar. onlar için insan kokusu zararlı olmaktan çıkar. bu yüzden saldırdıklarını tahmin etmekteyim...
cemalreis
28.Aralık.2010, 16:58
arkadaşalar bazen düşünüyorumda eskiden bu dengeler nasıl korunurdu
bu işin avla alkalı olduğunu zannetmiyorum
bence Türk çifçiliğini ve hayvancılığını bititrmek üzere bir politika yürütülüyor
düşünün fare çoğalıyor diye domuz bırakılyor Allah için bu nasıl mantık
anlamıyorum domuzmu daha zararlı faremi. anızı yakarsan yılanlar cayır
cayır yanar yılan yanarsa fare çoğalır bakın etrafınızdaki köylere kaçar haneye düştü
evet buğdayı hayvanı yumurtayı muzu karpuzu dışarıdan ithal eder olduk
sana tavsiyem kardeş bence o hayvanları doğa şartlarına uygun hale getirmeden salanları
eğitime tabi tutmalı bunun içinde gerekli mercilere derdinizi toplu halde iletmekte fayda var
kapadokyali_1981
28.Aralık.2010, 20:15
Bu gün köpeğe gelen allah korusun başka zaman insanın başına gelebilir. Daha öncede ayıörneğinde bu konuyu tartışmış ama bi türlü çözüm bulamamıştık. Sizinde dediğiniz gibi bunu devlet salıyor ve korunması gerektiğini söylüyor peki avcının köpeği ne olacak verilen emek hiçmi önemli değil. Bence içinden çıkılması zor bi durum vursanız suçlusunuz vurmasanız belkide bu gün sizin başınıza gelen yarın başkasına gelecek. Köpekleriniz için gerçekten çok üzüldüm umarım aynı şey bi daha kimsenin başına gelmez.
ahmet EFE
28.Aralık.2010, 21:32
yorumlarınıza ve ilginize çok teşekkür ederim abilerim kardeşlerim.
görünen o ki şuan için yapılabilecek pek bişiy yok.
valla veysel kardeş söylediklerini aklımda tutsam iyi olacak avlakta her an bir kurt saldırısına maruz kalabilirim
söylediğin gibi insan kokusundan hiç çekinmiyorlar yada av amaçlı izliyorlar bilemem ama köpeğimi boğduklarında ilkgün aradığım yere tekrar gittim birgün sonra ve benim izlerimin üzerinde kurt izleri vardı resmen gezdiğim yerleri gezmişler benim izimden
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.