Orijinalini görmek için tıklayınız : 9 gülle neden yasak?
selam abiler kardeşler mak kararlarına bakarken dikkatimi çekti domuz avında 9 gülle kulanılamz diyor. Domuz avında en güvenilir fişek 9 gülledir. Allah muhafaza domuzda bi es geçtimmi şakası yok döker bağırsakları ortaya. Bu durmda en güvenilir fişek 9 gülle oluyore haliyle oda yasak? mak niçin böyle bir karar almış anlamış değilim sebebini bileeebilen birisi varsa açıklayabilirmi
ahmet EFE
29.Aralık.2010, 22:43
sebebini bilmiyorum ama bi tahminde bulunayım
bence yasaklanması domuzu yaralı göndermesiyle ilgili olabilir
Osman KARATEPE
30.Aralık.2010, 05:42
Av hayvanının yaralı gitmesi ,9 gülle yani şevrotin fişeklerin içindeki iri saçmalardan bir veya iyi tanesi hayvanı yaralayabilir ölmesi günler alabilir diye yasaklanmıştır...Tek kurşun dediğimiz domuz dolusunda ise böyle bir ihtimal pek bulunmamaktadır...
Şavrotinin yasaklanması cok yerinde bir karar
sürüye atıyorlar bir kaçtanesine isabet ediyor aynı anda bir cok yaralı tehlike sacan domuz dolanıyor sonra avlaklarda
cemalreis
30.Aralık.2010, 12:54
KARATEPE KARDEŞİME KATILIYORUM
bu gülle bizim bildiğimiz ŞARLOO mu.. bende katılıyorum.. keskin avcı tek kurşunla vurur..
keskin nişan alırım tek kurşunla takoovvv..
çetin ekren
30.Aralık.2010, 13:55
Av hayvanının yaralı gitmesi ,9 gülle yani şevrotin fişeklerin içindeki iri saçmalardan bir veya iyi tanesi hayvanı yaralayabilir ölmesi günler alabilir diye yasaklanmıştır...Tek kurşun dediğimiz domuz dolusunda ise böyle bir ihtimal pek bulunmamaktadır...
http://www.avkolik.net/forum/fisekler/9-gulle-neden-yasak/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/fisekler/9-gulle-neden-yasak/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/fisekler/9-gulle-neden-yasak/.../Smileys/classic/grin.gif
Şavrotinin yasaklanması cok yerinde bir karar
sürüye atıyorlar bir kaçtanesine isabet ediyor aynı anda bir cok yaralı tehlike sacan domuz dolanıyor sonra avlaklarda
http://www.avkolik.net/forum/fisekler/9-gulle-neden-yasak/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/fisekler/9-gulle-neden-yasak/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/fisekler/9-gulle-neden-yasak/.../Smileys/classic/grin.gif
bunların yanısıra şervotin(9 lu misket) namludan ayrıldıkdan sonra gerçektende saçmalayan bir fişek...
hangi parçasının nereye gideceği belli olmayan usta avcılar tarafından kesinlikle önerilmeyen,hatta tüfeğe haram fişek diye nitelendirilen bir malzeme...
bu durumdan da domuz avında yaralanmaların önüne hatta ölümlerin önüne geçmek için yasaklı...
selam dostlar ..bu konuyu en iyi ben açıklayabilirim herhalde çünkü konuya en yakından tanık oldum!!geçen hafta sonu domuz avına kulübümüzle beraber ava çıktık , sabah ilk bağımızı kurduk o anda yatağından kaldırdık domuzları benim altımdan zytinliklerin arasından 2 tanesi kaçtı gidiyor ama görmek için bende fırsat kolluyordum o sırada da alttaki zeytinliklerdeki arkadaşta domuza 9 luyu sıkıyor meret şey kaçı domuzda kaldı kaçı beni vurdu belli değil sol elimin üzerinden giren işaret parmağımın kemiğini parçalayıp el kundağını dağıtan ve çıkış olarakta avucumu trcih eden o 9 lu parçasının yasaklanması bence en doğrusu burda bence domuzun yaralı gitmesini düşünen yok avcının emniyeti önem alınmış gibi geliyor..çok şükür allah canımı bağışladı keşke olmasaydı diyoruz ama oldu --- gazi başkandan selamlar---
çetin ekren
30.Aralık.2010, 18:26
selam dostlar ..bu konuyu en iyi ben açıklayabilirim herhalde çünkü konuya en yakından tanık oldum!!geçen hafta sonu domuz avına kulübümüzle beraber ava çıktık , sabah ilk bağımızı kurduk o anda yatağından kaldırdık domuzları benim altımdan zytinliklerin arasından 2 tanesi kaçtı gidiyor ama görmek için bende fırsat kolluyordum o sırada da alttaki zeytinliklerdeki arkadaşta domuza 9 luyu sıkıyor meret şey kaçı domuzda kaldı kaçı beni vurdu belli değil sol elimin üzerinden giren işaret parmağımın kemiğini parçalayıp el kundağını dağıtan ve çıkış olarakta avucumu trcih eden o 9 lu parçasının yasaklanması bence en doğrusu burda bence domuzun yaralı gitmesini düşünen yok avcının emniyeti önem alınmış gibi geliyor..çok şükür allah canımı bağışladı keşke olmasaydı diyoruz ama oldu --- gazi başkandan selamlar---
ooo Naci bey çok büyük geçmiş olsun...Allah korumuş gerçekten sizi...
Osman KARATEPE
30.Aralık.2010, 18:36
Geçmiş olsun Naci bey allah korumuş işte yasaklanmasının en büyük ve gerçekçi nedeni.....
geçmiş olsun abicim her zman söylüyorum en iyisi ava tek başına çıkmak ben şahit olduğum bir olaydan sonra en yakınım bile olsa ava tek çıkıyorum
Osman KARATEPE
30.Aralık.2010, 21:05
Ferhat ava tek başına çıkmak çözüm değilki heleki domuz avında çok tehlikeli ne kadar usta avcı olursan ol yaralı bir azılıdan ağaca çıkmak haricinde kaçamassın istersen yanında en keskin en güçlü bıçağını taşı .....
Ferhat ava tek başına çıkmak çözüm değilki heleki domuz avında çok tehlikeli ne kadar usta avcı olursan ol yaralı bir azılıdan ağaca çıkmak haricinde kaçamassın istersen yanında en keskin en güçlü bıçağını taşı .....
abi ş ahsen ben bu zman kadar olumsuz bir yanını görmedim ki şahsen ben öyle aşırıya kaçan bir insan değilim giderim ekinlerin olduğu tarlaya yatarım ( özellikle ceviz ağaçlarına)
kendi girer tarlama bende gerkeni yaparım şahsen daha 15-16 yaşımdayken şahit olduğum olay beni korkutuyor.
Osman KARATEPE
30.Aralık.2010, 21:35
Olsun kardeşim allah korusun başına herşey gelebilir ben kesinlikle yalnız gidilmesi taraftarı değilim avcı olmasına gerek yok bizlerin çantacı diye tabir ettiğimiz tüfeksiz bir arkadışını alabilirsin...
ahmet EFE
30.Aralık.2010, 23:45
nadi abi geçmiş olsun
ferhat bende osman abime katılıyorum yanlız gitmekte bazen tehlikeli olabilir yani yanında birini götürmelisin ( çantacı )
Geçmiş olsun nadi bey Allah korumuş sizi
ibrahim ozel
01.Ocak.2011, 14:44
Nadi abim ilk duyanlardan birisiyim yaralandığını ameliyatı tekrar olman gerektiğini. Allah sağlık sıhat versin abicim. Şimdide abime verdiğim pascal ismindeki köpekte hasta olması nedeniyle ölmüş. Tahminen yavruyken vurulması gereken iğneler zamanında ve yeterince verilmediğinden olmuş. Abi sen gerçekten un tuz şeker dağıt fakir fukaraya. Gerisini ben çözerim sen meraklanma.
Gelelim şavrotine. Bu fişek çok tehlikeli. Hayvanları yaralı bırakmakla kalmıyor kılavuz saçma görevide görüyor. Yani suya atarsanız uzun mesafeye beni anlarsınız. Dagılımı çok oransız. Nereye gittiği belli olmuyor. 50 mt den sonra 2 saçma arasındaki fark 30 mt buluyor. Tehlikeli ve gerçekten kullanılmaması gereken bir fişek türü.
veyselll
01.Ocak.2011, 17:22
abi daha yeni gördüm büyük geçmiş olsun. ben size söylemiştim bu domuz avından iş çıkmaz diye. bu arada çetin ve ibrahim abime katılıyorum.şevrotin namludan çıktıktan sonra saçmaların büyük olması nedeniyle birbirlerine çarparak çok ayarsız yerlere gidiyor.
Recep DÖNMEZ
01.Ocak.2011, 19:24
Dokuzlu misketin dumuz avında yasaklanmasının sebebi avcıların
can güvenliği içindir,domuz avında en ideali tek kurşundur.Dokuzlu
misketle bu konuya yapılan yorumlarda anlatılan olaylar gibi birçok avcı
yaralanmış hatta hayatını kaybetmiştir.
Bu arada Nadi KOÇER Bey'ede geçmiş olsun diyorum...
Arkaşlara ne kadar anlatsam vaz geçiremedim dokuzlu kullanmaktan. Ya ıskalarsam? diye düşünüyor zaten bu fişeği kullananlar. Avı kaçırırsan birdaha bulma imkanın var, ama arkadaşını
vurursan? Allah korusun bunu düşünmek bile istemiyorum. Aslına bakılırsa avda kullanılması yasak olan bi fişeğin kütüklükte bulundurulması da yasak olmalı, bunu denetlemekle yetkili olan kişiler bu konuyu dikkate almalılar. Genç arkadaşlarım bu konudaki uyarılarımı dikkate alsalarda eskilere söz geçiremiyorum. Abilerime saygıda kusur etmek istemiyorum ama çoğu şeyde inat ediyorlar, örneğin; Diyorum ki; abi kurşun atarken en geniş şoku kullanın kurşun namludan ne kadar az sürtünme ile çıkarsa ve şekli bozulmassa o kadar etkili ve düzgün gider, yoksa tüfeğe ve kendinize zarar verirsiniz, zaten tüfeğin kullanma kılavuzunda da yazıyor, ( hayır ben böyle randıman alıyorum ) diyor, tüfeğinin namlusu çatlıyor yeni namlu takılıp geliyor, geçen domuz avında baktım yine dar şoku takmış. İnatla dokuzluyu da kullanmaya devam ediyorlar malesef.
ARKADAŞLAR kESİNLİKLE DOKUZ GÜLLEYİ YASAK ETMELERİ LAZIM. zATEN ESKİ AVCILAR'DA KURAL DENEN BİR KAVRAM YOK...
Şevrotin çok tehlikeli ve 30 metreden sonra da kullanışlı olmayan bir fişek...En iyisi tek kurşun ama şansını biraz daha arttırmak isteyenler linklerini verdiğim yaf dolularını deneyebilir.Double olanla 14mm lik 2 bilye trible olanda 11 mm lik 3 bilye var.. trible olanı deneme imkanım oldu 35m de 1 bilye hedefte 1bilye hedefin 20 cm üstünde ve diğer bilye de 20cm altından vuruş yapıyor..
http://www.e-temin.net/?urun-1016-Yaf-Triple-Ball-Kursun.html
http://www.e-temin.net/?urun-1015-Yaf-Double-Ball-Kursun.html
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.