PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ördek Avı Hakkında Yardım..

02.Ocak.2011, 12:36
Öncelikle herkese selam aleykum; bu yıl bende ördek avı merakı başladı bu yüzden sitedeki ördek avı yapanlardan yardım almak istiyorum ve şimdiden yardım edecek olan arkadaşlara,abilere teşekkür ediyorum..İlk başta ördek avı merakının nerden geldiğin söylemek isterim bu sezon son av yapabileceğim tatilim 28 ocakta başlıyor ve o tarihten itibaren malesef sadece çulluk ve ördek sezonu açık..Tatili iyi değerlendirmek adına daha önce hiç yapmadığım ördek avına merak saldım..Buarada daha önce ördek avı yapmamamın sebebine gelince babamın su ve su avlarına ilgisinin olmaması daha çok başta tavşan olmak üzere keklik bıldırcın avı yapması ister istemez bizide etkiledi..Gelelim asıl mevzu ördeğe; öncelikle ben Mersin mut ilçesi Göksu nehri yakınarındaki sazlık ve küçük göletlerde yapmayı planlıyorum buralarda ördek çeşitlerinin bulunduğunu daha önce duydum ve 1 kere balığa gittiğimde görmüştüm ama ilgilenmemiştim..Nese aklımdaki sorular mühre olarak öneriniz nedir daha doğrusu kullandığınız mühre markaları nedir; bana önerileriniz yada önerebileceğiniz uygun marka ve güvenilir site varmı?..Tatil yaklaştıkça ilgim artmaya , araştırmaya başladım ve Aksaray'da bi av bayii'ne gittim mührelere baktığımda türk yapımı olanların tanesinin 7.5-10 tl avrupa diye gösterdiği 15-17.5 tl idi..Fakat avrupa dediğinin markası ne dedim bilmiyorum valla dedi bi çeşitinin altına baktığım made in china yazıyodu şaşırdım sizlere bu yüzden sormak istedim.. 2. olarakta daha ilk defa yapacağım için ördek avı yapılış çeşitleri hakkında bilgi ve deneyimli arkadaşlardan bilgi almak isterim herkese seLamLar..

kutluay keskin
03.Ocak.2011, 19:48
a.s walla kardeşim bende bu sene merak sardım her hafta sonu yagmur camur demeden dıyorum daha bır tane vurmak nasip olmadı zor iş başlamdan bırak en ıyısı..saygılra

Burak SEZER
04.Ocak.2011, 09:58
Serhat kardeşim öncelikle ördek avına merak duyduğun için sevindim...Son derece zevkli bir avdır...
Mühre konusunda gerekli araştırmayı sende yapmışsın ama bende sana şunları söylemek isterim...Yerli diye tabir ettiğimiz mührelerde maalesef zamanla aşınma oluyor...Birkaç defa suya girdikten sonra çantasına attığında birbirine sürtünmeden dolayı boyaları çabuk çıkıyor....Bu olayı yaşadığım için söylüyorum..
Fakat senin yabancı diye tabir ettiğin mührelerde bu olay yaşanmıyor...Mührelerde made in China yazıyor demişsin...Maalesef Cabelas bile ürünlerinin çoğunu Çinde üretiyor...Ama sağlamdır hiç şüphen olmasın...Cabelas Greenhead yeşilbaş ördek mührelerini tavsiye edebilirim sana..
Ördek avını yapılma şekline gelince üç türlüdür....Birincisi sabah geçit avı ikincisi güme (mühre ile yapılan)avı üçüncüsü ise parlama avıdır...

SABAH GEÇİT AVI
Gün ışımasına yakın saatlerde gece yemlenmek için gölden çıkan hayvan göle geri dönmeye başlar...Bu sırada sazlık kenarlarında stratejik bir yer tutulursa ördek avını keyfine doyulmaz...Gün ışımasına yakın ördek daha alçaktan işlediği için 5 numaralı şok ile 34gr 5 numara saçma kullanabilirsin..Ama şunu unutma gün yükseldikçe ördek de yükselir... ;)

GÜME (MÜHRE İLE) AVI
Günün herhangi bir saatinde bu şekilde avlanabilirsin...Zamanı yoktur yani...Rüzgarın yönüne göre yerleştirilmiş mühreler ve iyi bir güme ile başarılı sonuçlar alabilirsin...Güme avında dikkat etmen gereken olay acele etmemektir...Ördek çok tedbirli bir kuştur..Konacağı yerin üstünde iki üç tur atmadan alçalmaz...Senin burda dikkat etmen gereken sabırla beklemek...
Ama şunu da unutma bazıları da tur atmadan direk olarak salar kendini...Duruma göre belirlersin pozisyonunu... ;)

PARLAMA AVI
Bu av düz arazide bıldırcın avlamaya benzer....Gün ışıdıktan sonra su seviyesinin beli geçmediği sazlık ve kamışlık arazilerde sessiz ve sakin yürüyerek kalkan ördeklere atış yapılır...Bir çeşit upland avı gibi düşünebilirsin...

04.Ocak.2011, 10:38
Burak kardeşim bilgiendirmeler için teşekkürler

bende ilk defa bu sene başladım ördek avına 1 dişi 2 erkek yüzer mühe birde kanatlı mühre aldım ithal

bana bizim merada yetti Düzceye misafir oldugumuz da da işimizi gördü her seferinde sabah beki yaptık bekte de mührelerin yardımcı oldugunu söliyebilirim hiç düdük bile öttürmeden avımızı yaptık

bence en güzel sabah bek avı ve en zahmetsizi diyeyim :)

04.Ocak.2011, 18:45
Burak sana burdan da teşekkür edeyim çok faydalı bi paylaşımda bulundun..Buarada yorum yapan diğer arkadaşlar sizede teşekkür ederim..Kutluay senin yoruma gelince biraz ayrınıtıya girermisin zor olan ne birde vuramama sebebi neyden kaynaklanıyot sendenmi yoksa başka sebeblermi.?Son olarak Hilmi abi mühre araştırıyorumda Burak'ında tavsiyesi üzerine Cabelas düşünüyorum bu konuda sizin öneriniz nedir sayı ve marka olarak(kanatlı mühre olmadan)..?Çünkü araştırırken kanatlı mühre için en son fiyat 250 TL denildi sanırsam oda Cabelastı buda babamın su avlarıyla ilgilenmemesinden dolayı bizi öğrenci olarak aşıyor..Seneye artık inşallah mezun olduğumuzda tam teşkilli yaparız selamlar..

05.Ocak.2011, 08:23
Kanatlı mühreyi sen şarjlı baktın sanırsam

rüzgar lı olanlara bakmalısın onlar okadar pahalı degiller

benim aldıklarımın markasını bilmiyorum ama ithal mallar depoya gecince bakarım

15 tl ya almıştım kanatlıyı da 35 aldım

bu arada yeni mühreler cıkmış 3 boyutlu sünger gibi bir malzemeden seti 75 tl gecen av bayisinde gördüm çok harika bir set 5 li 3 erkek 2 dişi olması lazım can tası falan da var

markasını ögrenir yazarım buraya

05.Ocak.2011, 08:26
Ördek avı cok keyifli bir avdır.Zahmetine gelince ; Evet zahmeetli.Fakat emin ol nekadar çamura batar nekadar ugrasırsan gunun sonunda okadar keyif alıyorsun.Kolay olsaydı bi espirisi kalmazdı zaten.Bu arada ördeklerin zekasına ve görme kabiliyetine bir örnek vereyim.Büyüklerimiz,Ördekler göz Ak ı nı bile görür ve yön değişirler,yükselirler der.Çok iyi kamufle olacaksın vve gizlenme yerin doğal olacak yani yeşil bi alana gidip sarı sazlardan gume yaparsan ancak sinek avlarsın.mühreler in durus yönleri adetleri muhrelere oranla güme nin yeri mührelerin arasında sakar meke muhresi olması vs gibi bircok detay vardır.Düdük olması, duduk seçimi, öttürme kabiliyeti, vs..Yani masraflı ve zahmetlidir.Ama sakın sevdan dan vaz geçme , kıyafet bulamazsan , sazlıkları vucuduna bağla ,mühre alamaz isen,bir gün önceden konaklama yerlerini takib et ördek populasyonu nerelerde toplanıyor ögren ve guzel bir güme yap ve cok fişek atmadan kuşları ürkütmeden avlan.vuramadım deyip ardarda saydırma gölde ördek bırakmazsın.Saygılarr .. Rastgele..

07.Ocak.2011, 14:03
Evet bende o 3 boyutluları gördüm Cabelas tanesi 20 TL dedi buarada anladım hilmi abi benim baktığım şarjlıydı..Kanatlı mühre ve 3 yüzer mührenin size yettiğini duymak beni sevindirdi ve umutlandırdı..Hürkan bey sizin yoruma gelince, ben için çok faydalıydı..Özellikle mühre ile ilgli bölüm ve ''kıyafet bulamazsan , sazlıkları vucuduna bağla ,mühre alamaz isen,birgün önceden konaklama yerlerini takib et ördek populasyonu nerelerdetoplanıyor ögren ve guzel bir güme yap ve cok fişek atmadan kuşlarıürkütmeden avlan.vuramadım deyip ardarda saydırma gölde ördekbırakmazsın..'' bu bölüm çok faydalıyıdı iyi günler..

11.Ocak.2011, 05:09
Evet bende o 3 boyutluları gördüm Cabelas tanesi 20 TL dedi buarada anladım hilmi abi benim baktığım şarjlıydı..Kanatlı mühre ve 3 yüzer mührenin size yettiğini duymak beni sevindirdi ve umutlandırdı..Hürkan bey sizin yoruma gelince, ben için çok faydalıydı..Özellikle mühre ile ilgli bölüm ve ''kıyafet bulamazsan , sazlıkları vucuduna bağla ,mühre alamaz isen,birgün önceden konaklama yerlerini takib et ördek populasyonu nerelerdetoplanıyor ögren ve guzel bir güme yap ve cok fişek atmadan kuşlarıürkütmeden avlan.vuramadım deyip ardarda saydırma gölde ördekbırakmazsın..'' bu bölüm çok faydalıyıdı iyi günler..

Eğer yardımcı olabildimse ne mutlu bana.Saygılarımla rast gele.

kutluay keskin
11.Ocak.2011, 19:56
selam serhat vuramama sebebım söylıyeyim ordek yok ördek olsada hep yuksek bır turlu tufek atmak nasip olmuyo zor av vurdugum bu sene 3.5 ordek butun gun suyun ıcınde olmaz ben başlamadan bırakcam gbi sana rastgele.. http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/20.gif

15.Ocak.2011, 08:43
İLgi ve alakanız için teşekkürler Hürkan ve Kutluay bey..Ben her ne kadar zor olsada ördek için şansımı denicem tatilde, selamlar..

Yusuf
15.Ocak.2011, 19:53
Serhat Kardeşim
Cabelas'dan alışveriş yapacaksan yeşilbaş ördeğin ismi "Mallard" dişisinin yani bizim "Tekir" veya "Boz" dediğimizin adıda "Hen" dir
ayrıca ördek mührelerinin yanına birkaç tane "Sakarmeke" mühresi koyarsan ördekleri kandırman kolaylaşır.
Bunun sebebide Sakarmeke ürkek ve zeki bir kuştur onu gören ördek onun bulunduğu yere daha rahat gelir.
Unutmaki Ördek avı tam profesyonel bir avdır malzemen ne kadar çoksa av o kadar keyifli olur.
Rastgele...

18.Ocak.2011, 05:48
yusuf bey e katılıyorum nekadar kaliteli nekadar guzel malzeme okadar keyifli ve rahat av demek.

20.Ocak.2011, 13:15
Yusuf bey ve Hürkan bey ilginiz ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim..Bu yıl işte bi meraktır başladı bu ördek..İnşallah herşey çok güzel devam eder..Yusuf bey Mersin merkeze yakın olarak Adana ve Tarsus var ördek için..Adana'da Karataş güzel mevki diyorlar..Siz daha çok nereye gidiyorsunuz ördek için..Selamlar..Ha buarada Hürkan bey size de sormak istedim ne tarafa gidiyorsunuz,Aksarayda avcı tanıdıklara sorduğumda Kızılırmak felan bu yıl boş diyorlarda..?

Recep DÖNMEZ
21.Ocak.2011, 17:48
Serhat Kardeş!
Arkadaşlarımız sana bu konu ile ilgili gerekli açıklamaları
yapmışlar.Bu açıklamalar ışığında ördek avında başarılı
olacağına inanıyorum.Ben uzun yıllar ördek avı yaptım,inanki
çok zevkli ve bir o kadarda meşakatli bir av.Benim acizane tavsiyem
giyim kuşamına dikkat edip sağlığını koruman.Eğer bana birşey
olmaz diye soğuğa,ıslanmaya karşı duyarsız olursan Allah korusun
çok kötü sonuçlara varır işin sonu.Ben kaç kez bronşit olduğumu
hatırlayamıyorum bu ördek avı yüzünden.Şu an sinüzit ile uğraşıyorum
sonuç olarak.
Sağlık herşeyden önemlidir Kardeş.Üzerin kalın,ayağın kuru,avların bol olsun...

Hüseyin ORHAN
22.Ocak.2011, 12:02
Ördek avı en meşagatli ve masraflı avların başında gelir diye düşünüyorum. Ama en zevkli avlarında başında geliyor V şeklinde uçuşları yakından geçerken çıkardıkları kanat sesleri harika bir duygu ama önce sağlık bu av için mutlaka su, rüzgar ve soğuk geçirmeyen özel elbiselerden olmalı.