PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Biri Bu Katliamı Durdursun

04.Ocak.2011, 21:33
selamlar abiler ablalar bu güne öğrendiğim kadarıyla tunceli çevre ve orman müdürlüğü Bezuvarlar la ilgili bir çalışma başlatmış. Sözde av turizmi adı altında güzelim ve nesli neredeyse tükenmiş olan Bezuvarlar ı 50.000 tl karşılığı vurdurtmak için çalışma başlatmış ve bu çalışma kapsamında benim köyüme gelmiş. Köyde muhtar olan amcamdan bilgi vs talep edilmiş ama amcam günah olduğu gerekçesiyle bunun redetmiş vs derken kendi başlarına çalışma başlatmışlar yemleme yapıp pusuya yatmışlar ve doğal olarak köyün gençleriyle aralarında huzursuzluk çıkmış ne kadarı doğru bilemiyorum ama silahlı çatışma noktasına kadar gelinmiş. Şimdi ben burdan diyorumki kutsal olarak kabul ettiğimiz ve nesli tükenmekte olan güzelim hayvanı 50.000 lira için nasıl katletireceksiniz ciddi ciddi söylüyorum o hayvanlara zarar verirlerse kan çıkar katliam olur!!! yöre halkının kültüründe önemli yere sahip olan bir emareye saldırmak kan dökülmesi için yeterli bir sebeptir. Ya o güzelim hayvanlara zarar verecek olan ve kendini avcı sanana insan müsfetleri s imkanım olsa sizin kanınızı dökmek için neler verirdim!!! Bir halkın kültürüne sladırmak kendisine sladırmak gibidir tunceli çevre ve orman müdürü Mehmet Ali ARGUÇ a sesleniyorum bu katliamı durdur

çetin ekren
04.Ocak.2011, 21:45
buna kesin kanıtınız varsa direkt olarak ankaraya mail olarak şikayette bulunabilirsin Ferhat kardeşim...
eğerki yasal bir dayanakları yoksa sorumlular hakkında kesinlikle soruşturma açılacağına şüphen olmasın....

04.Ocak.2011, 21:53
buna kesin kanıtınız varsa direkt olarak ankaraya mail olarak şikayette bulunabilirsin Ferhat kardeşim...
eğerki yasal bir dayanakları yoksa sorumlular hakkında kesinlikle soruşturma açılacağına şüphen olmasın....

abi 2007 de sözde bir karar almış çevre ve orman bakanlığı sözde av turizmi adı altında amerikalı Shikar Safaris isimli bir şirkete yetki verilmiş adamlar kağıt üstünde bölgede ne bir sayı popilasyon araştırması nede başka bir araştırma yapılmış sözde kota vs den bahsediliyor ama ilk kota koyması için ne bir araştırma var nede başka bir şey bu hayvanlar içn kafalarına göre iş çeviriyorlar daha öncede duymuştuk böyle şeyleri ama bizim bölgeye gelene kadar inanmamıştık

çetin ekren
04.Ocak.2011, 22:04
valla ferhat kardeşim senin için bende bir araştırma yaparım burdan...
yani sümen altından öyle birşey olurmu diye...bakalım birşey çıkarmı...

05.Ocak.2011, 06:18
Ferhat bey, ben Hatay'lıyım bizim burada da köylerdeki avcılar çevresindeki keçileri, karacaları mevsimli mevsimsiz avlar, üstelik hamile, yavru da seçmezler. Başkaları avlayacağı zaman da olay çıkartır, şikayette bulunurlar. 50.000 TL. güzel bir para her Bezuar için bu para ödenirse düşünün normal bir tekenin fiyatı 500 TL civarındayken, bu milli servet neden bedavaya avlansın. Ayrıca av turizminin yöre halkına da dolaylı olarak ayrıca getirileri olacaktır. Ben yöre halkının bu hassasiyetini haksız buluyorum.

05.Ocak.2011, 07:08
FERHAT kardeşim,eline tufek alıp düzen değiştiremezsin,bu konuda sabırlı olmalısın.Sen gerekli mercilere bu durumu arz etmekle yukumlusun , onlarda bu arz ı göz önüne alarak,gerkeni yapmakla yukumludur.Yapılmaz ise ne yazıkkı elimizden bişey gelmez.Düzen bu malesef.
Sen cok duyarlı bir arkadasımız sın bu bizi emin ol gururlandırdı.Ama senin bu konuda bişeyler yapayım derken zarar görmen bizi cok üzer.Saygılarımla...

05.Ocak.2011, 08:17
Ferhat güngören kardeşim

Bazı kişiler Trofe avı için bu tip avları tercih ederler ve neyse ücreti onu ödeyerek yaparlar bu avları

Türkiyede bildigim şamua da avlanıyor bu şekilde

Dinimize göre bu hayvanların avlanmasında bir sakınca yoktur ki yöre halkı da bu hayvanları müslümanlığın verdigi hükümler dogrultusunda kutsallaştırmak gibi bir hata yapmamalı

aslına bakarsan 50.000 tl ücret karşılıgında kaç tane Bezuar yetiştiricekler onu bir ögrenin derim eger bu kazancın bir kısmını dogal hayatı canlandırmak ve geliştirmek için kullanıcaklarsa sorun yoktur

1 yaşlı Bezuar kendi kendie ölücegine bir avcı tarafından avlanır ama onun yerine 10 tane Bezuar yetişirse bu sizler içinde çevreniz içinde dogal yaşamın gelişmesi içinde büyük bir gelişmedir

Hemen ön yargılı olmamakta fayda vardır

zaten 50.000 tl yi herkes veremiyecegi için yılda yapılsa yapılsa 2 3 sefer avı yapılcaktır

3 yaşlı Bezuar yerine 30 genc bezuar dogaya salınsa popilasyonda artar nesli de tükenmez cok daha hayırlı olur

benim düşüncem de bu şekildedir

fevzi dursun
05.Ocak.2011, 16:54
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTVBRO8uaWYZE16M9_dFVp1_pqracess V5ioS35Dq7tCTy13Uys

bezuvar keçisinin dinimizdeki yerini bilmiyorum ama bence katliam gibi algılanmasın, trofe avcılığı yapan ustalarımız yanlarında klavuz eşliğinde sıkı güvenlik çerçevesi altında kontrollü bir şekilde avlarını yaptırıyorlar, bunda da genelde yaşlı verimsiz hayvanlar seçiliyor

Recep DÖNMEZ
05.Ocak.2011, 17:33
Bencede konuyu daha iyi ve sağlıklı araştırmalısın.Artık av turizmi
ülkemizdede yaygınlaşıyor ve bu olaya negatif değil pozitif bakmalıyız.
Arkadaşlarında dediği gibi öyle gelişigüzel yapılmıyor bu avlar.Yetkili
kişilerin kontrol ve denetiminde yaşlı avlar vuruluyor.Eğer bahsettiğiniz
miktar 50.000Tl doru ise çok güzel ve ülkemiz av turizminin geleceği içinde
ümit verici.

kapadokyali_1981
06.Ocak.2011, 10:29
Ferhat kardeşim herkesin bazı konularda hassasiyetleri vardır belliki bu konuda sizde çok hassassınız. Yalnız ben verdiğiniz tepkiyi abartılı buluyorum çünkü bu sadece siizin köyünüzde değil bi çok yerde bu şekilde yapılıyor. Dünyada eşi benzeri olamyan Anadolu Yaban Koyunu bilindiği üzere Konyada mevcut ve bu hayvanların avlanmasından dolayı ülkemize gerçekten iyi paralar giriyor. Eğer 50.000 Tl ye bi keçi vurdurlacaksa ki bu fiyatın ben yerli avcılarda 12.000 yabancı avcılarda 20.00 dolar olarak biliyorum gerçekten iyi bi gelir kaynağı olacaktır. Bence daha mantıklı düşünüp suçlu konuma gelmemelisiniz.

06.Ocak.2011, 17:42
Ben yukarıda yorumumu yaptım ama bu gelirler doğaya harcanmalı, doğaya harcanmalı derken benzindi, ücretti vs. ile eritilmeden direk olarak alınan para karşılığı kadar hayvanat bahçelerinde ya da benzeri yerlerde yetiştirilecek hayvanın o doğaya bırakılması olmalıdır. Diğer giderler yine eskiden olduğu gibi devlet harcamaları olarak genel bütçeden ödenmelidir. Ayrıca denetimlerinin de çok sıkı olması gerekir.