PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : mantıklı ama cevapsız sorular...

çetin ekren
05.Ocak.2011, 07:51
Neden bozulan otobüsün yolculari bizim otobüsümüze aktarildiginda onlara mült
...
ecilermis gibi bakariz?

* Neden her gördügümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalisiriz? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardir?

* Neden insanlar birbirlerine sarilinca saga-sola sallanirlar?

*Neden ögrenciler ilkögretimin besinci sinifina kadar ögretmene"ögretmenim" diye seslenirken altıncı sinifta bir anda "hocam" diyeseslenmeye baslarlar?

* Neden sinavlarda "4 yanlis bir dogruyugötürür" seklinde bir uygulama ile ögrenciler cezalandirilirlarda; "4dogru bil, bir dogru da bizden" seklinde bir kampanya baslatilip zekayave riske girme cesaretine ödül verilmez?

* Neden insanlar kapalibir alandan yagmur yagan alana çikinca kafalarini egerler? Yagmuraduyulan saygidan midir yoksa ondan tirstigimiz için midir?

* Neden dükkanini kapatip giden esnaf, kapiya "10 dakika sonra dönücem" yazar, ne zaman gittigini nasil anlarız

*Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütüninsanlarin izledigini sanirlar? Örn: Su anda 70 milyon kisi biziizliyor...

* Dügünlerde neden "Dom Dom Kursunu" ile göbekatilmaktadir. "Bir avci vurdu beni, bin avci beni yedi" gibi sözleresliginde kendinden geçen baska milletler var midir?

* Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvancagiz gördüklerinde "inanmiyorum!" derler, inanilmayacak olan nedir?

* Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur?

*Dolmuslardaki fiyat tarifesinde "en kisa mesafe" neden "indi-bindi"olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mi binilir? Bir terslik yokmudur?

* Bir programi kurarken neden "kabul ediyorum" ya da"kabul etmiyorum" seçenekleri vardir? O kadar parayi bayilip birbilgisayar programi satin aldiktan sonra"kabul etmiyorum" seçeneginiisaretleyen bir takim saf kisiler mevcut mudur?

* Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep "ti"dir? Bulmacalari hazirlayan arkadaslar hiç "ti" diye ses çikaran
boru görmüsler midir?

*Ipana 7 reklamindaki kiza "Ne zamandan beri Ipana 7 kullaniyorsun?"diye soran doktor, Ipana 7'nin yeni bir ürün olduğunu ve reklamdansadece bir kaç gün önce piyasaya çiktigini bilmemekte midir?

* Neden futbol takimi olan Ajax"Ayaks" diye okunur da temizlik ürünü Ajax "Ajaks" diye okunur?

*Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" diye yazilir? Hipokratyemininde"arabami temiz kullanacagim" seklinde bir madde mi vardir?

bir siteden alıntıdır...ilgimi çekti paylaşmak istedim...yorum sizlerin....

05.Ocak.2011, 07:57
Abi konu başlıgındaki gibi

Mantıklı ama cevapsız hakikaten

eve geldigimizde geldin mi niye denir gelmesek eve nasıl girmiş olurduk

yada yolda giderken korna çalarsın adam dönüp arkasına bakar arabamı begenmessen kenara cekilmicekmisin neden önce arkana bakıyosun

bunlarda benden örnekler :)

veyselll
05.Ocak.2011, 12:41
abi hakketen cevapsız sorular eline sağlık

05.Ocak.2011, 13:31
Neden bozulan otobüsün yolculari bizim otobüsümüze aktarildiginda onlara mült
...
ecilermis gibi bakariz?

* Neden her gördügümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalisiriz? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardir?

* Neden insanlar birbirlerine sarilinca saga-sola sallanirlar?

*Neden ögrenciler ilkögretimin besinci sinifina kadar ögretmene"ögretmenim" diye seslenirken altıncı sinifta bir anda "hocam" diyeseslenmeye baslarlar?

* Neden sinavlarda "4 yanlis bir dogruyugötürür" seklinde bir uygulama ile ögrenciler cezalandirilirlarda; "4dogru bil, bir dogru da bizden" seklinde bir kampanya baslatilip zekayave riske girme cesaretine ödül verilmez?

* Neden insanlar kapalibir alandan yagmur yagan alana çikinca kafalarini egerler? Yagmuraduyulan saygidan midir yoksa ondan tirstigimiz için midir?

* Neden dükkanini kapatip giden esnaf, kapiya "10 dakika sonra dönücem" yazar, ne zaman gittigini nasil anlarız

*Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütüninsanlarin izledigini sanirlar? Örn: Su anda 70 milyon kisi biziizliyor...

* Dügünlerde neden "Dom Dom Kursunu" ile göbekatilmaktadir. "Bir avci vurdu beni, bin avci beni yedi" gibi sözleresliginde kendinden geçen baska milletler var midir?

* Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvancagiz gördüklerinde "inanmiyorum!" derler, inanilmayacak olan nedir?

* Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur?

*Dolmuslardaki fiyat tarifesinde "en kisa mesafe" neden "indi-bindi"olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mi binilir? Bir terslik yokmudur?

* Bir programi kurarken neden "kabul ediyorum" ya da"kabul etmiyorum" seçenekleri vardir? O kadar parayi bayilip birbilgisayar programi satin aldiktan sonra"kabul etmiyorum" seçeneginiisaretleyen bir takim saf kisiler mevcut mudur?

* Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep "ti"dir? Bulmacalari hazirlayan arkadaslar hiç "ti" diye ses çikaran
boru görmüsler midir?

*Ipana 7 reklamindaki kiza "Ne zamandan beri Ipana 7 kullaniyorsun?"diye soran doktor, Ipana 7'nin yeni bir ürün olduğunu ve reklamdansadece bir kaç gün önce piyasaya çiktigini bilmemekte midir?

* Neden futbol takimi olan Ajax"Ayaks" diye okunur da temizlik ürünü Ajax "Ajaks" diye okunur?

*Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" diye yazilir? Hipokratyemininde"arabami temiz kullanacagim" seklinde bir madde mi vardir?

bir siteden alıntıdır...ilgimi çekti paylaşmak istedim...yorum sizlerin....

BEN BİLDİĞİMİ CVB YAZAYIM..

otobüs: hiç bir zaman mülteci değil bir mağdur yolcu olarak düşünürüm.. yolda kalan firma aktarılan otobüse ödeme yapıyor zaten..

türkiye: bence bu bir korku yada kaybolma değil.. VATAN SEVGİSİ..

Sağa sola sallanma: bunu erkeklerde değil kadınlarda yapıyorum.. :)

ilkokul: çağ atlama dönemi öğretmenler hoca oluyor.. çocuklar önlükleri çıkartıp pantolon gömlek ve kıravat takıyor

sınav: adı üzerinde sistem böyle olmasa gençlik adam olmaz.. haptığın bir hata seni bu hale getiriyor zaten.. ama kampanyayı takip edenler bundan yararlanabilir :)

yağmur: insan vucudunda yağmurdan sakınan tek şey kirpiltir yağmur taneleri kipriğimize gelmemesi için başımızı hafif öne eğeriz..

esnaf: en kötü şartlarda 10 dk sonra geleceğim demek.. en son gelen bunu okuduğunda 10 dk bekleyecektir.. 7 dk önce gelen 3 dk beklemiş olacak.. en son gelenede esnafın cvbı işinin erken bitmesi sözü :)

televizyon: onu öyle düşünüp yada daha öncelerde sipikerlerden duyma kulak alışkanlığı olarak görüyorlar.. yada türkiyenin ana dili türkçe olduğu için konuşulanları anlayan sadece türkiye olarak düşünüyorlar..

domdom kurşunu: 25 yıl önce düğünlerin gözdesi olan bu şarkıydı o dönemden kalma büyklerimiz daima mırıldanır.. şimdi cavur rahimem var :)

küçük bir hayvan: çok şeker çok sevimli çok ufak olarak nitelendirirler.. bir baynın diyebileceği en güzel sözdür bu..

günler: bu günlerin daha önceden isimleri farklı olduğunu kulaktan duydum.. ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmedim hiçte araştırmadım.. rahmetli kemal sunal olsaydı buna ona sorardım.. :)

indi bindi: bu kelime oyunu dur böyle olması gereken bir cümle.. örnek; sen ben ben sen gibi..

program: yurdum insanı çoktur kabul edenler etmeyenler oylama bile yaparlar :))

boru sesi: valla bildiğim en güzel boru fıratpen :))

ipana 7 :acaba o doktor hiç kullandımı ipana 7..

ajaks: futbolda kirlenmiş ünüformaları yıkamak için olamaz mı :))

temiz araba: doktorlar hijyenik yaşarlar çok fazla km yapmazlar.. :))

Düşüncelerim bunlar çetin abi..

çetin ekren
06.Ocak.2011, 09:37
valla tufan senin bazı cevapların beni bu konudan daha çok güldürdü.... :D :D :D
bildiğin en iyi boru...gibi..

Yıldıray İNCE
06.Ocak.2011, 10:09
[quote author=Çetin EKREN link=topic=15126.msg157620#msg157620 date=1294310231]
valla tufan senin bazı cevapların beni bu konudan daha çok güldürdü.... :D :D :D
bildiğin en iyi boru...gibi..

Burak SEZER
06.Ocak.2011, 11:45
Sorulardan çok Tufan abinin cevapları harikaydı.... :D
Teşekkürler Çetin abi...

İBRAHİM AKKAYA
06.Ocak.2011, 12:18
temiz araba: doktorlar hijyenik yaşarlar çok fazla km yapmazlar
Benimkide Müdür arabası Alsında görsün gününü.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif