PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : EL KOYULAN TAKOZSUZ TÜFEKLER İADE EDİLİYOR

06.Ocak.2011, 16:16
06 Ocak 2011 »4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununun uygulamasında, Çevre ve Orman Bakanlığı ilgililerinin av kabahati işlediği gerekçesi ile avcılara idari para cezası vermesi yanında, aynı olay nedeniyle ayrıca mülki amir (vali, kaymakam) tarafından da av kabahatlerinde kullanılan ruhsatlı tüfeğin mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilmektedir.Ancak,

Konfederasyonumuzca, tüfeğin mülkiyetinin kamuya geçirilmesine ilişkin kararlara karşı, haklarında bu kararlar verilen avcıların (Federasyonlarımıza üye olup olmadıklarına bakılmaksızın) durumu bize duyurmaları üzerine, yetkili Sulh Ceza Mahkemelerine başvurmaları için hazırladığımız dilekçeleri kendilerine göndermemiz sonucunda, Sulh Ceza Mahkemelerince verilen kararlar kaldırılmakta, tüfekler ruhsat sahibi avcılara iade edilmektedir. Bu sonuç avcıların Federasyonlar ve Konfederasyon kurarak örgütlenmelerinin bir zaferidir.

Bu konudaki değişik Sulh Ceza Mahkemelerinden verilen kararların suretleri ekte gönderilmiştir. Durumun Federasyonunuza bağlı Avcı Derneklerine duyurulmasını, Mülki Amirler tarafından tüfeğin mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilen avcılara gerekli yardımın yapılmasını, gerektiğinde Konfederasyonondan yardım alınmasını rica ederim.

AYHAK
Başkan
Işın Arıkök
bu yazı sayın Mustafa HELALPARA nı Facebook profilinden alıntıdır umarım herkesin işine yarar

çetin ekren
06.Ocak.2011, 20:57
Bu çalışmada avcının sesi olan tüm avcı dostlarına teşekkürü borç biliriz...
sağolun varolun...
bilgilendirme için teşekkürler Bülent kardeşim....
bu tür mağduriyet yaşayan çok sayıda insan var...
hadi hayırlsı...

ibrahim ozel
06.Ocak.2011, 21:12
Otomatik tüfekten nefret ederim. Geçen gün bir tanesi gözüme çarptı. Allah Allah namluda kısaymış. Eyüp ver abisi bakem şuna dedim. Yok abi sen pozelere çiftelere bak dedi. Ya versene falan aldım omuzuma koyarken yerini buldu çok hoşuma gitti. Woltermi Waltermi bi markaymış. Daha önce duymadım. Üyemiz Adnan Ballı'da almış. Çok memnunum dedi. Bende hazır teskere yenileniyo ekletiver dedim. Tüfek bana getirilmiş eve ama henüz karneye işlenmediği için geri gönderdim. Faturası yarın kesiliyomuş. 5 fişek alıyomuş. Halada sevmem otomatiği ama kısa namlu oluşu hafif oluşu biraz istetti kendini. Yada yaşlanıyorum benim sarsılmaz süperpoze ağır gelmeye başladı. Bakalım dedimya sevmem otomatiği. Tahminen ya hiç kullanmam yada 1-2 atar yine diğerlerinin yanına koyarım gibime geliyor. Gelelim takoz olayına. Domuz avı haricinde takoz çıkarılmasına çok karşıyım. Kaç kişi hayatında kaç defa 4 ncü fişekle av hayvanı vurmuştur ki. Sayın bir elin parmakları kadar yoktur 4 ncü fişekte av vuran. Aslında bu kanun güzel bişi ama bence önce alınsın o tüfek takozu çıkarandan uğraşsın biraz mahkeme falan öyle alsınki tüfeğini geriye belki takoz çıkartmamaya özen gösterir.

06.Ocak.2011, 21:21
domuz avında vs bence takoz kesinlikle çıkarrılmalıdır. Ama keklik bıldırcın vs de takoz takmak lazımdır

07.Ocak.2011, 06:26
bence av denetimi trakoza düşmeden önce belgesiz avlananlarla mücadele edilsinde en son dert o ince ayrıntılara düşsün. Birçok insanın tüfeği arabasında kılıfındayken takoz yok diye işgüzar, işini bilmeyen, eline yetki verilmiş kişiler tarafından müsadere edilmekte. Ben herzaman diyorum avcının tüfeği çifteymiş pozeymiş hikaye otamatik tüfeğe neden karşısınız çok fişek alıyo madem öyle bir sorun var takoz vicdanınız, körletin şarjörünü ikiden fazla almasın çok mu sıkıntı 1 tane fişek koyun namluya, tek fişekle avlanın yada ilk avı vurdunmu ikincisine fişek atmayın bukadar basit. Otamatik tüfeği seçmemdeki tercih çok fonksiyonlu olarak kullanabilmemdir 1 slug namlu takıp domuz avında kullanıyorum 2 bir uzun namlusuyla bıldırcın avlıyorum 3 daha uzun mobilşok namluyla hem keklik tavşan ful+ful şok kullanarak da ördek avlıyorum benim bir tüfeğim var ama 3 çeşit namlum var hem çiftelerden daha hafif hemde menzil olarak onlardan aşağı kalmıyacak kadar güçlü neden çifte diye direteyimki ?

Yıldıray İNCE
07.Ocak.2011, 08:32
[quote author=Çetin EKREN link=topic=15132.msg157667#msg157667 date=1294351060]
Bu çalışmada avcının sesi olan tüm avcı dostlarına teşekkürü borç biliriz...
sağolun varolun...
bilgilendirme için teşekkürler Bülent kardeşim....
bu tür mağduriyet yaşayan çok sayıda insan var...
hadi hayırlsı...