PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PAMUK..T.TİRELİ

07.Ocak.2011, 13:47
PAMUK : Pamuk denilince akla ilk gelen beyaz altın olur altın gibi değeri olan pamuğu ne eken var nede üreten..
örnek: il AYDIN SÖKE ovası.. yıllar önce çok büyük hektarda ekilen üretilen bu ürünü şimdi göremiyoruz..
pamuk diye belki sözde geçtiğimizi anlatayım.. Çiftçi pamuğu ekmek için tohumunu yüklüce alır.. Tohum aldığı yer kazanç elde etmektedir.. Bunu toprağa ekmek için bir traktör satın alması yada kiralaması gerekmektedir .. burda traktör bayisi yada traktörü olan bir kişi kazanç elde etmektedir.. ekildikten sonra bunu yetiştirmek için pamuğa sulama yapılıp DSİ makbuzlu para ödenmektedir.. Dsi kazanç elde etmektedir..
pamuk çiçek açtıktan sonra hektar büyüklüğüne göre insan amele eli ile taplamak için çok sayıda amale insan evine ekmek parası götürmektedir milyonlarca kişi çalışarak para kazanmıştır.. sayamadığım o kadar çok şey varki ... şimdi TARİŞLER KAPANDI KAPANMA NOKTASINDA..
PAMUK EKEN YOK, EKEN OLMAYINCA İŞÇİDE İŞSİZ KALMAKTA
GALERİCİ YADA BAYİLER 6 AYDA BİR TRAKTÖR SATAMADIM DİYE DERT YANMAKTA
ÇİFTÇİ İSE NE EKERSEN EK CEBİM PARA GÖRMÜYOR BEN BİLE IRGATLIĞA GİDİYORUM DEMEKTE..

Osman KARATEPE
07.Ocak.2011, 14:54
Çok haklısın Tufan .....

çetin ekren
07.Ocak.2011, 16:19
Allah yardımcıları olsun...
inşallah yüzleri güler köylülerin...

ibrahim ozel
07.Ocak.2011, 20:14
Tufan benim ailemde eskiden ekerdi. Ama hükümet amerikadaki fiatlardan almaya başlayınca kimse ekmiyor şimdi.

07.Ocak.2011, 21:09
Bu memlekette oldum olası tarımda bazı grupların degeri cok düşük bazı çiftçiler hallerinden memnunken bazıları gercekten gecim sıkıntısı cekmekte

Devlet elinden geldigi yardımı yapıyor da çiftçi ürettigini satamıyor sorun burda

iyi pazarlamacılar lazım çiftçinin mallarını satıcak