Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehirlerde Güvercin ve Köpek beslemek yasakmı?
Arkadaşlar, 400 M2 alan içerisindeki müstakil evimde güvercin ve Av köpeği besliyorum. Çevremdeki evler de hep bahçeli evler. Dün güvercin yüzünden, benden en az 500 Metre uzakta oturan birileri evime gelerek beni rahatsız etti, bu arada evimdeki köpekler gelen bağırıp çağıran şahıslara havladı. Ben şahışları polisi çağırarak şikayet ettim. Daha sonra şahıslar benden özür dilediler ve beni tekrar rahatsız etmeyeceklerini söylediler ben de şahıslardan davacı olmaktan vaz geçtim. Bu arada görevli komiserin yerine bakan polis memuru zabıtaları çağırarak hem bana hem de beni rahatsız edenlere ceza yazdırdı. Aynen yazılan ifade şu "Şehir içerisinde kümes hayvanı güvercin ve köpek besleyerek çevreye rahatsızlık verdiği tesbit edilmiştir." Bu gün Zabıta Müdürünün yanına gittim, benim kimseden şikayetçi olmadığımı, benden de kimsenin şikayetçi olmadığını va olayın gelişimini anlattım. Müdür bu cezanın kaldırılamayacağını, yatırmam gerektiğini söyledi. birileri bu konuda birşeyler biliyorsa lütfen anlatsın, aksi takdirde şehirlerde müstakil evinizde dahi hiçbir hayvanı besleyemeyeceksiniz. Görüyorum bazı belediyeler başıboş hayvanları birileri alıp beslesinler diye kampanyalar başlatıyor, hayvan beslemek yasaksa o belediyeler bunu neden yapıyorlar?
kapadokyali_1981
12.Ocak.2011, 17:47
Abi tam olarak yönetmelik ne diyor bilmiyorum ama başımdan geçen bi olayı anlatıyım. Ben nevşehir merkezde ikamet ediyorum heryer apartman öylede olunca köpek sevdasından vazgeçmemk için bi kafesyaptırıp köpeğimi boş bi arsada beslemeye başladım. Bu arada tabi bi kaç gün içinde çatlak sesler çıkmaya başladı hatta sitede bunu paylaşmıştım. Sonunda o hale geldiki sırf bu yüzden köpeklerimi vermek zorunda kalmıştım. Daha sonra avcı olan bi zabıta abimiz bana bi fikir verdi mantığımada yattı. Köpeği gene kafese koyup zabıta çağırdım ve rapor tutturdum. Raporda köpeğin evcil olduğu aşılarının tam olduğu ve rahatsızlık verecek bi davranışta bulunmadığı yazıyodu. Onun üstüne bi kaç kez daha şikayet olayı oldu ama zabıta direk raporu sokmuş gözlerine ve ondan sonra bi daha sıkıntı yaşamadım.
Abi tam olarak yönetmelik ne diyor bilmiyorum ama başımdan geçen bi olayı anlatıyım. Ben nevşehir merkezde ikamet ediyorum heryer apartman öylede olunca köpek sevdasından vazgeçmemk için bi kafesyaptırıp köpeğimi boş bi arsada beslemeye başladım. Bu arada tabi bi kaç gün içinde çatlak sesler çıkmaya başladı hatta sitede bunu paylaşmıştım. Sonunda o hale geldiki sırf bu yüzden köpeklerimi vermek zorunda kalmıştım. Daha sonra avcı olan bi zabıta abimiz bana bi fikir verdi mantığımada yattı. Köpeği gene kafese koyup zabıta çağırdım ve rapor tutturdum. Raporda köpeğin evcil olduğu aşılarının tam olduğu ve rahatsızlık verecek bi davranışta bulunmadığı yazıyodu. Onun üstüne bi kaç kez daha şikayet olayı oldu ama zabıta direk raporu sokmuş gözlerine ve ondan sonra bi daha sıkıntı yaşamadım.
Ömer bey teşekkürler, yukarıdan da göreceğiniz gibi benim evim kendime ait müstaki bir ev anlayacağınız be köpeğimi ve güvercinimi kendi tapulu arazimde besliyorum. Ayrıca çevremde benden şikayetçi olan da yok. Cezalar polisin daveti üzerine karakolda yazıldı, şimdi de iptali söz konusu deyil diyorlar. Burada anlatmak istediğim, istediği anda bir zabıta istediği köpek ya da güvercin sahibine bu cezayı kesebilir, o insana da hiçbir şekilde o hayvanı besletmez.
kapadokyali_1981
12.Ocak.2011, 19:42
Bende diyorumki şu dakikadan sonra belki yapılacak pek bişey yok ama bu hale getirmeden önlem alınırsa sıkıntı gelmeden ortadan kalkar.
İBRAHİM AKKAYA
12.Ocak.2011, 20:00
Mustafa Kardeşim Belediye Encümeni İhtar yazabilir sana İlaki Para çezası vereçek diye kanun yok ama Şehirlerde Güverçin beslemek büyük sıkıntı devamlı sorun oluyor.
Bu arada Köpek beslemen için Belediye Veya İlçe Tarım Müd Aşı ve kayıdı olması şart.Ben Zabıta Talimatının sayfasını atıyorum oku.Ben Haftada 2- 3 Ençümene giriyorum .Komşular hep aynı şikayete geliyor.Laflarıda maşa varken elimi Ateşe sokmam diyor.Yani maşa biz oluyoruz.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
MADDE 16 - HAYVAN BESLEME VE AT ARAÇLARI İLE İLGİLİ
YASAKLAR
(1)- Meskûn mahal içerisinde büyükbaş, küçükbaş hayvan ve kümes hayvanı bulundurmak, barınak yapmak, şehir içerisine sokmak.
(2)- Belediyeden izin almadan, hayvan sağlık belgesi (menşei şahadetnamesi ) ve hayvan sağlık raporunu ibraz etmeden, hayvanları şehre sokmak veya bunları şehrin içinde bir yerden bir yere götürmek.
(3)- Belediyeye kaydı olmayan, veteriner karnesi bulunmayan kedi, köpek Vs. hayvan bulundurmak.
(4)- Belediyeye kayıt yaptırılmış ve veteriner karnesi olsa dahi, etrafı rahatsız edecek şekilde kedi, köpek beslemek.
Arkadaşlar hepinize teşekkürler. Dediğiniz gibi ben bu cezayı yatıracağım. Bana bu güne kadar şikayet dahi olmadı, anladığım kadarı ile bir ruh hastası çıkıp ben rahatsız oluyorum dediği zaman köpek falan besleyemeyeceğiz.
fevzi dursun
13.Ocak.2011, 08:11
mustafa abim eskilerimiz derler ya ev alma komşu al diye, insanın başına ne gelirse komşudan gelir :) abicim burası büyük şehir burada her şey yasak, sana şu kadarını söyleyim kendi evinde mangal yakmak bile yasak bırak gerisini sen düşün, selamlar
fevzi dursun
13.Ocak.2011, 08:14
aklımada gelmişken hadi köpek besledin ama öyle yada böyle, bu köpeği gezdirceksin değilmi, mesela gezdirirken pisledi. o pisliği alıp çöpe atıcaksın, yakınlerda bir yerde çöp bidonu yoksa cebine koycan :D :D orda bırakmıycan yoksa yersin cezayı :)
avci064
13.Ocak.2011, 08:38
Ceza kesildiyse size tebliğat gelcektir. Tebilgatı aldıktan sonra 15 gün içinde sulh ceza mahkemesine idari para cezasının iptali için dava açın. İnternette suretleri vardı ona göre yazarsınız. Eğer şikayetçi yoksa köpeklerinin yada kuşlarının rahatsızlık verdiğini ispat etmek zorundalar. Kimse kafasına göre ceza yazamaz. Benim köpeklerim içinde beni şikayet ettiler ve mala zarar vermekten sulh ceza mahkemesinde yargılandım. Köpeklerimin tel örgü ile çevrili kulübede durduğunu sadece ihtiyaç zamanları kontrollü olarak çıkardığımı falan söyledim, belirgin bir zarar olduğunu ispat edemedi karşı taraf ve beraat ettim. Köpekleriniz kendi bahçenizde, kimseye maddi bi zarar vermeyecek konumda duruyorsa kafes bahçe çiti içinde falan; bence cezayı yatırmayın ve gerekirse keşif isteyin. Tabi davayı kaybetmeniz durumda keşif ve diğer masraflarıda ödemeyi göze almanız lazım.
çetin ekren
13.Ocak.2011, 08:48
yaw arkadaş harbiden batıda yaşamak sıkıntı...
burda böyle şeyler olmaz...kimse kimsenin hayvanını şikayet etmez...
aksine sahip olur....
ben yıllardır hem tavuk,hem güvercin,hemde köpek beslerim ama hiç böyle birşeyle karşılaşmadım....
ama komşularımında illaki bir iki baktığı hayvan vardır...
yani komşuluk çok önemli...insanlık ne hale geliyor ya...köpeğin sağa sola havlayıp dursa,komşuları rahatsız etse onu anlarım...
ama öyle bişeyde yoksa neden buna gerek duyarlar...
İBRAHİM AKKAYA
13.Ocak.2011, 11:09
Ceza kesildiyse size tebliğat gelcektir. Tebilgatı aldıktan sonra 15 gün içinde sulh ceza mahkemesine idari para cezasının iptali için dava açın. İnternette suretleri vardı ona göre yazarsınız. Eğer şikayetçi yoksa köpeklerinin yada kuşlarının rahatsızlık verdiğini ispat etmek zorundalar. Kimse kafasına göre ceza yazamaz. Benim köpeklerim içinde beni şikayet ettiler ve mala zarar vermekten sulh ceza mahkemesinde yargılandım. Köpeklerimin tel örgü ile çevrili kulübede durduğunu sadece ihtiyaç zamanları kontrollü olarak çıkardığımı falan söyledim, belirgin bir zarar olduğunu ispat edemedi karşı taraf ve beraat ettim. Köpekleriniz kendi bahçenizde, kimseye maddi bi zarar vermeyecek konumda duruyorsa kafes bahçe çiti içinde falan; bence cezayı yatırmayın ve gerekirse keşif isteyin. Tabi davayı kaybetmeniz durumda keşif ve diğer masraflarıda ödemeyi göze almanız lazım.
Çezaya 2 gün içinde ihtiras hakkın var Belediye yazı işlerine dilekçe ile ama işi mahkemeye götürmek akıl Karı değil Çünkü Belediye emir ve yasakları halk sağlığı içindir
Aynen yukarıda yazdığınız gibi, köpeklerim çevrili bahçe içerisinde, komşularımdan şikayet eden falan da olmadı, ben mahkemelerde uğraşmaktansa 115 TL. cezayı yatırmayı tercih ettim. Zaten güvercin beslemekten de vaz geçtim, Güvercinlerimi de en kısa zamanda satacağım. Ben çevreyi değil, çevredeki çar, çakallar beni rahatsız ediyor, bir kaç defa güvercinlerim çalındı, bir yere gidemiyorum (bakımları çok zamanımı alıyor), bu güvercinlerin ırkları, kanarya ırkları, köpek ırkları dünyanın en ileri ülkelerinde devlet teşfiki ile geliştiriliyor, ırk özellikleri kaybolması diye Üniversitelerin desteği ile çalışmalar yapılıyor, Osmanlı zamanında da Türkiye'ye özgü bazı güvercin ırklarının üretimleri yapılmış. Zaten maddi olarak hep cepten harcıyoruz, bunun hastalıkları, ölümleri vb. de var. Bu zor görevi benim gibi yapmaya çalışan bir insan bu kadar çaresiz bırakılırsa, inanın ileride bu güvercin ırkları tamamen kaybolacaktır. Size soruyorum ben 400 M2'lik kendime ait bahçeli evimde köpeğimi ve güvercinimi besleyemezsem bu hayvanları kim besleyebilir ki? Bazı belediyeler sahipsiz hayvanları sahipledirmek için köpek kulübesi dahi veriyorlar. İleride çevremizde kedi köpek dahi göremezsek hiç şaşırmayın.
bende, ilk köpeğimde böyle bir sorunla karşılaştım.yanımda ki ve arkamızada ki komşuyla papaz olduk.yanımda ki
daha ileri giderek gündüz zabıta,geceleri polis çağırdı.ama,karnesi olduğu için bir şey yapamadılar.ve saldırgan cins köpeklerden değil deyip.dışarı çıkardım.baktılar,gördüler saldırgan değil.yan tarafta ki komşuya bir şey yapamıyacaklarını söylediler.ama ben bu durumdan rahatsız oldum.araştırmalarımın sonucunda,havlama tasmasını buldum ve aldım.bende rahatladım,onlarda.
ha şu olmuş
zabıta, komşumuza akıl verirken, mahallemizden bir çocuk, şu konuşmayı duymuş.hemen gelip bana aktardı.ve zabıtanın söylediği şey aynen şu;
"köpeğin önüne zehirli et at gitsin ya ne uğraşıyorsun demiş."
ama korktuğum olmadı.havlama tasmasıyla sorunu çözdüm.
İBRAHİM AKKAYA
13.Ocak.2011, 13:37
Mustafa Kardeşim Ben Belediye Mali Hizmetler Müdürüyüm ondan sana Mahkemeye gitme dedim.
Bendede 3 Tane Av köpeği var.
Önçeki Evde Otururken çok sıkıntı vardı komşularla şimdiki evim Sakin biryerde.
Birde Ananı Seven Gadı kimden plaçan davacı derler ya biz Belediyeçiyiz diye şikayate gelmiyorlar.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
Ama gerçekten şehirlerde zor bu işler.
Hanım Köpekler yüzünden en yakın komşuyla küs terketti Mahalleyi.
Güvercin ise başlı başına bir konu en büyük şikayette Pisliği balkon ve çamaşırlara.
Ama sen Papaza kızıp orucu bozma devam kardeşim.
yasin UZUN
13.Ocak.2011, 20:38
sağlam bi dayak atsaydın yanına kar kalırdı bidahada rehatsız etmezlerdi mustafa abi
Mustafa Kardeşim Ben Belediye Mali Hizmetler Müdürüyüm ondan sana Mahkemeye gitme dedim.
Bendede 3 Tane Av köpeği var.
Önçeki Evde Otururken çok sıkıntı vardı komşularla şimdiki evim Sakin biryerde.
Birde Ananı Seven Gadı kimden plaçan davacı derler ya biz Belediyeçiyiz diye şikayate gelmiyorlar.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
Ama gerçekten şehirlerde zor bu işler.
Hanım Köpekler yüzünden en yakın komşuyla küs terketti Mahalleyi.
Güvercin ise başlı başına bir konu en büyük şikayette Pisliği balkon ve çamaşırlara.
Ama sen Papaza kızıp orucu bozma devam kardeşim.
Sağolun İbrahim bey, Ben Zabıta Müdürü ile de görüştüm aynen sizin söylediğinizi anlattı, çay ikram etti, sonradan öğrendim o da güvercin besliyormuş, hadi ben güvercin besliyorum, benim kavga ettiğim şahısların evlerinde güvercin dahi yok. Netice ben sizleri dinledim hiç uğraşmadan indirimli olarak 115 TL. ceza ödedim. Avıcılıktan ve dolayısı ile köpeklerimden vaz geçemeyeceğime göre, güvercinlerden vaz geçiyorum. Köpekler zaten aşılı ve kayıtlı, yavruları da satarız olur biter.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.