PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SORUN OLURMU

13.Ocak.2011, 13:06
diyelimki,ikinci bir ve kullanılmış bir tüfek alacaksınız.başka gurptan bir arkadaşın tüfeği satılık.dediz ki.bu pazar tüfeği bana ver,ava götüreyim.memnun kalırsam alırım,dediz.pazar çıktınız ava,avlakta denetlendiniz.herşey tam,ama kullandığınız tüfeğin ruhsatı, sizin üzerinizde değil.görevlilere durumu anlattınız.ben bunu alacağım.denemeden almak istemedim.bu durmda ne olur?

İBRAHİM AKKAYA
13.Ocak.2011, 13:26
Yivsiz tüfek sahipliği belgesinde kayıtlı tüfeklerin, sahibinin izni ile emniyet makamlarınca avcılık yapmak amacıyla diğer şahıslara ait av tezkerelerinin not hanesine, silah sahibinin adı, soyadı ve belge numarası yazılmak ve tasdik edilmek suretiyle avda kullanmaları mümkündür.

13.Ocak.2011, 13:32
yani,emniyete gidip,ben bu tüfekle bir güne mahsus av gideceğim deyip.tezkerenin not hanesine,silah sahibin ismi,soy ismi ve belge numarası mı yazdırmak gerek.ben öyle anladım

İBRAHİM AKKAYA
13.Ocak.2011, 13:40
Aynen kardeşim Yoksa Ruhsatsız muamelesi gösterip Tüfeği alıyorlar ama Mahkeme sahibine iade ediyor.

kapadokyali_1981
13.Ocak.2011, 15:26
Eğer tüfeği aldığınız arkadaşınız yanınızda ise sıkıntı olmuyor diğer evrakalrınızda tamamsa hiç bi işlem yapılmadan size iade ediliyor. Ama yanınızda yoksa işte o zaman jandarma tüfeğe el koyup ruhsatsızmış gibi muamele yapıyor.

29.Ocak.2011, 23:56
Aynen kardeşim Yoksa Ruhsatsız muamelesi gösterip Tüfeği alıyorlar ama Mahkeme sahibine iade ediyor.

abi o durmda tüfeğe el koyup ruhsatsızmış gibi işlem yapıyor atrıca tüfeğin gerçek sahibiinde ryhsatını iptal edip ömür boyu ruhsat almamsını sağlıyor
bkz: 6136 SAYILI ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞER ALETLER HAKKINDA KANUN
Madde 9- Ateşli silah taşımak müsaadesini haiz olanlar, bu silahları resmi ruhsatı haiz bulunanlardan başkasına
satamıyacakları gibi muvakkaten de olsa başkalarına veremezler.

Silah bulundurma ve taşıma ruhsatını haiz olan kimsenin bu silahla suç işlemesi veya silahın muhafazasındaki ihmal
ve kusurlu neticesi başkaları tarafından bir suç işlenmesi veya intihar ve intihara teşebbüs edilmesi hallerinde
silah vesikası geriye alınır ve bir daha silah bulundurma ve taşıma izni verilmez.

Mustafa ÇİL
30.Ocak.2011, 03:45
abi o durmda tüfeğe el koyup ruhsatsızmış gibi işlem yapıyor atrıca tüfeğin gerçek sahibiinde ryhsatını iptal edip ömür boyu ruhsat almamsını sağlıyor
bkz: 6136 SAYILI ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞER ALETLER HAKKINDA KANUN
Madde 9- Ateşli silah taşımak müsaadesini haiz olanlar, bu silahları resmi ruhsatı haiz bulunanlardan başkasına
satamıyacakları gibi muvakkaten de olsa başkalarına veremezler.

Silah bulundurma ve taşıma ruhsatını haiz olan kimsenin bu silahla suç işlemesi veya silahın muhafazasındaki ihmal
ve kusurlu neticesi başkaları tarafından bir suç işlenmesi veya intihar ve intihara teşebbüs edilmesi hallerinde
silah vesikası geriye alınır ve bir daha silah bulundurma ve taşıma izni verilmez.
Moderatöre Bildir (http://www.avkolik.net/forum/avkolik-cafe/sorun-olurmu/5/?action=reporttm;msg=160097) http://www.avkolik.net/forum/Themes/dilbermc/images/ip.gif Logged (http://www.avkolik.net/forum/index.php?action=helpadmin;help=see_member_ip)

cemalreis
30.Ocak.2011, 17:36
MAŞALLAH ÇİL USTAM YORUM YAPTI NİHAYET NERELERDESİN BE USTA

31.Ocak.2011, 06:37
bende gittim,erkan dan yani irem av bayiiden armsan a612w tüfek alıp,ruhsatıma işlettip ava gittim.iyikide rusata işletmişim.gittiğimiz av yerine jandarma geldi.ama ben yukarıdaydım.aşağıdaki 3 arkadaşı çağırıp kontrol etmişler.ama hepimizin evrakları tamdı.jandarmanın dediğine göre kaçak avcıların önüne geçmeye çalışıyorlarmış.siz avlanmak için o kadar para harcıyorsunuz. onlar gelip sizin burada avınızı vuruyorlar.yok öyle dava demiş.teşekkür edip ayrılmış.