PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüy Dökülmesi

Halil AYYILDIZ
19.Ocak.2011, 14:34
Sevgili Dostlarım
Benim bir problemim var.yardımcı olabilirseniz sevinirim.Bugün fark ettim yaklaşık 6 aylık eniğimde aşırı derecede tüy dökülmesi var.Vucudunda herhangi bir yara pere yok ama genede tüy döküyor.Acaba enik tüymü değiştiriyor yoksa herhangi bir hastalıktan dolayımı tüy döküyor ? Bunu engellemek için ne yapmam lazım ? Bunun herhangi bir ilacı varmıdır ?
Yardımlarınız için şimdiden sonsuz teşekkürler.

19.Ocak.2011, 15:04
abi farklı sebepleri olabilir ama en kesin çözüm işi en iyi bilen kişiye veterine danışmak

kapadokyali_1981
19.Ocak.2011, 17:13
Bi resmini koymuş olsaydınız sanırım bu konuda daha çok faydalı olurdu. Umarım uyuz olmamıştır.

19.Ocak.2011, 18:43
merhaba veteriner hekim kadir özdemir ben,öncelikle tüy dökülmesinin bir çok nedeni olabilir,lokal olarakmı dökülüyor yoksa genel olarakmı dökülüyor,eğer kaşıntı kızarıklık kepeklenme sulanma vb gibi belirtiler yoksa evet puppy(yavru) tüyleri dökülüyodur saydığım diğer belirtiler varsa biraz daha belirti yazman lazım ve ufaklığın genel durumu iştahı dışkısı idrarınıda kontrol edın daha detaylı bilgi verırım ozaman geçmiş olsun

Halil AYYILDIZ
19.Ocak.2011, 19:36
merhaba veteriner hekim kadir özdemir ben,öncelikle tüy dökülmesinin bir çok nedeni olabilir,lokal olarakmı dökülüyor yoksa genel olarakmı dökülüyor,eğer kaşıntı kızarıklık kepeklenme sulanma vb gibi belirtiler yoksa evet puppy(yavru) tüyleri dökülüyodur saydığım diğer belirtiler varsa biraz daha belirti yazman lazım ve ufaklığın genel durumu iştahı dışkısı idrarınıda kontrol edın daha detaylı bilgi verırım ozaman geçmiş olsun

Sevgili hocam tüy dökülmesi genel kaşıntı, kızarıklık , kepeklenme sulanma yok.İştahı gayet iyi,dışkısı, idrarı normal.

ibrahim ozel
19.Ocak.2011, 21:52
Halil abi benim köpeklerimdede bazen oluyor. Şimdi ne alaka diyeceksiniz ama köpekte kızarıklık yara sulanma yoksa ben stresten olduğunu düşünerek köpeği çiftlikten uzaklaştırıyor tüy dökümü bitene kadar yalnız emin bir yerde baktırıyorum köpeğe. 1 hafta içinde bu dökülme bitiyor. Veterinere götürüyorum öncelikle. Bu sıkıntı atlatılınca tekrar çiftliğe dönüyor ve kolay kolay tekrarlanmıyor. Veterinerimiz köpeklerde stres nedeni ile tüylerde dökülme olup olmaması hakkında bize bilgi verecektir. Bu sadece benim düşüncem ve ben başarılı oluyor çok çabuk atlatıyorum. Dökülme devam eden köpeklerimede zaten çalıştığım yerin bünyesinde hayvan hastanesi olduğu için çok büyük problem olmuyor.

Halil AYYILDIZ
19.Ocak.2011, 22:29
Sağolasın İbrahim kardeşim

20.Ocak.2011, 06:17
halil bey köpeklerde hastalığın harıcınde tüy dökme problemlerını şöyle sıralayabılırım; stres,yavru tüy değişimi,mevsimsel tüy döküntüsü,tek yönlü beslemeye bağlı tüy döküntüsü,proteince yüksek gıdalarla besleme(sürekli et tavut yumurta vb gıdalar) kızgınlık size tavsiyem sık sık tarayın bu aralar dostunuzu ve kadife nemli bir bezle tüylerin çıkış yönüne doğru silin

Osman KARATEPE
20.Ocak.2011, 06:41
Kadir hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler bu konu hakkında benimde bir sorum olacak ama ..köpeklerde mevsimlere göre tüy dökülmesi normal ama özellikle kısa tüylü köpeklerde (pointer) sürekli belirli miktarda bir tüy dökümü normalmidir??...

20.Ocak.2011, 08:12
genel olarak dökülür evet ama uzun tuylulerde bu daha belırgın olur osman bey,mevsımın harıcınde dökülüyorsa bi problem vardır evet buda büyük bir ihtimalle vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklanıyor bununla mücadelede biotin (b vitaminlerinden biri) kullanılıyor ama tabiki muayene etmek ve kesın tanı koymak gerekıyor hastaya

fevzi dursun
20.Ocak.2011, 09:56
genel olarak dökülür evet ama uzun tuylulerde bu daha belırgın olur osman bey,mevsımın harıcınde dökülüyorsa bi problem vardır evet buda büyük bir ihtimalle vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklanıyor bununla mücadelede biotin (b vitaminlerinden biri) kullanılıyor ama tabiki muayene etmek ve kesın tanı koymak gerekıyor hastaya

bilgilendirme için teşekkürler kadir kardeşim

cemalreis
20.Ocak.2011, 12:02
HALİL BEY ALINTI BİLGİ UMARIM FAYDALI OLUR
3-Dış parazitlere bağlı tüy dökümü : Düzenli olarak, ayda bir kez dışarıdan damlatma yolu ile ilaçlanan hayvanlarda, kolay kolay, pire, kene, uyuz gibi dış parazitler görülmeyecektir. Ve bunların ısırması ile oluşacak çeşitli allerjik deri reaksiyonlarına maruz kalmayacaklardır. Pire ve kene ısırmaları, uyuz gibi parazitler şiddetli ürtikere (kaşıntı, kızarıklık,alerji) neden olurlar, ve bu da tüy dökümünü artırır.
Ayrıca, deride yuvarlak lezyonlar halinde oluşan tüy dökülmeleri bir mantar habercisi olabilir, bu durum da genel tüy dökümünü arttıracaktır.
4- İç parazitlere bağlı tüy dökümü : Kedi ve köpeğinizin, bağırsaklarında yaşayan solucan ve tenyalar, onları kansız bırakarak, vücut dirençlerini kırarlar.
Bu durumda, hayvanlarınızın tüyleri karışır, ve tüy dökümü şiddetlenir. Her 3 ayda bir verilen iç parazit ilaçlamaları ile , bu durumun önüne geçilebilir. İç parazitlerle sadece tüy dökümü için değil, kendi sağlığımız için de savaşmalıyız.
5- Hatalı yıkamaya bağlı tüy dökümü : Özellikle bizim kullandığımız şampuanlarla hergün veya sık yıkanan köpeklerin derisinde kuruma, kepeklenme,kaşıntı ve buna bağlı olarak tüy dökümü görülür. Bu nedenle, kaliteli bir köpek şampuanı ile, 2-3 haftada bir yıkanması önerilir. Hergün dışarıya çıkarıyorsanız, içeriye girmeden ayaklarını sık sık yıkayabilirsiniz. Köpekler asla deterjanlarla yıkanmamalıdır. Bu onların derilerini bir anda tahriş eder, egzama meydana gelebilir.
6- Strese bağlı tüy dökümü : Kedi ve köpeklerde insanlar gibi depresyona girebilirler, stres yaşayabilirler. Örn: Devamlı evde yalnız başına kalan bir köpek,veya devamlı bağlı duran bir köpek, enerji boşaltamayacağı için, ya pasifize olacaktır, ya da tam tersi agresif bir karakter sergileyecek, metabolizmanın kimyasal yapısı bozularak, tüy dökümleri başgösterektir. Ayrıca, terkedilen veya,bakılamayıp, ikinci veya üçüncü kez sahip bulan köpeklerde , insanlara karşı bir güvensizlik gelişir, her an terkedilme korkusu yaşayan köpek, strese girip, bir müddet tüy dökümü sorunu yaşayabilir. alıntı

Halil AYYILDIZ
20.Ocak.2011, 15:02
Tüm dostlara özelliklede veteriner kadir beye sonsuz teşekkürler.Benim eniğimdeki problem anladığım kadarıyla büyümeye dayalı tüy değiştirmesi av arkadaşımda herhangi bir kızarıklık kaşıntı yada deride lezyon yok.İki gündür tarıyorum.İç parazit ve dış parazite karşı ilaçlama yapıyorum daha doğrusu yeni yaptım.Umarım yakında bu problemden kurtulacağız.İç parazit için tavsiyeniz nedir.hangi ilacı kullanayım.Ben oksan isminde bir ilaç kullanıyorum faydasını görürmüyüm.

Recep DÖNMEZ
21.Ocak.2011, 12:34
Bu değerli bilgileri verenlere ayrı ayrı teşekkürler...

ibrahim ozel
21.Ocak.2011, 16:09
Harika bilgiler. Teşekürler dostlarım....

Hüseyin ORHAN
22.Ocak.2011, 11:31
Çok faydalı ve bir o kadar da hepimizi ilgilendiren bilgiler bir araya gelmiş emeği geçenlere teşekkürler...