PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 NİSAN ŞAKASI

avci064
25.Mart.2008, 10:17
1 Nisanın tarihçesi;

15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.

En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil 'Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım' der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.

Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar 'Yemin etmiştiniz,bize söz vermiştiniz' dediklerinde Haçlı ordusu komutanı 'Benim sö züm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada Şehit edilir.
İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında 'Hile Günü' olarak kutlanmaktadır.

Maalesef hıristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil müslümanlar arasında da yaygınlaşmış,yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan 1 Nisan'lar, bir şakagünü olarak kutlanmaktadır.

Saygı ve selamlar...

Mustafa ÇİL
25.Mart.2008, 11:52
arkadaşlar
bizim de olmuyor değil 1 nisan şakalarımız amakasıt hiç bir zaman onlara benzemek falan değil aman yanlış anlama olmasın
ama teşekkürler gardaşım bundan sonra bu şaka olayını ,,,bu olayı okuyan dostlar birdaha tekrarlamazlar umarım

25.Mart.2008, 13:03
Bence sıradan birgün neymiş o 1 nisan şakası.Ortamına göre şaka her zaman olur değil mi dostlar.

4x4cemal
25.Mart.2008, 17:16
Savaş kardeş Allah razı olsun bilmeden ne halt lar yermişiz adamların işi gücü hile hile günlerini bile bize şaka günü diye hileyle yutturmuşlar. 1 nisanı biz yas günü bilmemiz gerekirmiş. teşekkürler

Fatih HACIABBASOĞLU
01.Nisan.2008, 04:40
Güzel Bilgilendirmen için tşk ler...bundan sonra adımlarımızı daha dikkatli atmamız gerekir..

TARGET
01.Nisan.2008, 06:37
ŞAKANIN EN BÜYÜĞÜ 01.04.1970 BANA YAPILMIŞ.HEPİNİZE SAYGI VE SELAMLAR.

unforgiven
01.Nisan.2008, 09:25
Gavur her yerde gavur...Ne zaman dostluklarını gördük ki faydalarını görelim...Paylaşım için teşekkürler.Bu olayı duymuştum ama bu kadar açık ve net duymamıştım.Açıklama için teşekkürler...

Saygılarımla...

hallederix
01.Nisan.2008, 12:54
Bu güzel paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler Savaş kardeşim emeğine sağlık

MEHMET KANDAK
01.Nisan.2008, 15:22
Maalesef hıristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil müslümanlar arasında da yaygınlaşmış,yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan 1 Nisan'lar, bir şakagünü olarak kutlanmaktadır.

BU SÖZLERİNDEN DOLAYI SENİ KUTLUYORUM EMEĞİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER....