Orijinalini görmek için tıklayınız : köpeklerde banyo problemi
belki bazılarına komik gelecektir ama çoğu kişi yanlış yapıyor,bilinmesi gereken şey köpeğin çok sık yıkanmaması yılın 3 mevsiminde (sonbahar yaz ilkbahar) genel olarak 3-4 haftada bir yıkamanızı tavsiye ederim bunun altında yıkamayın çünkü köpeklerin derisinde yağ tabakaları mevcuttur çok sık yıkanırsa eğer bu yağ tabaka kaybolur ve bakteriler için üreme ortamı sağlamış olursunuz,bir yanlış bilgide köpeğinizi hiçbir zaman insan şampuanları ile yıkamayın çünkü ph değerleri aynı değil özel satılan köpek şampuanları var (tavsiyem dermaleen şampuan deri hastalıklarında: Kaşıntı giderici, yangı ve tahriş azaltıcı, antiseborrik, antiseptik, antifungal, koku giderici, granulasyon yani yenileyici ve epitelizasyon hızlandırıcı amaçlarla, yardımcı bir tedavi aracı olarak kullanılır bu şampuan yani kalitelidir)
hocam bilgilendirme için teşekkürler...
ibrahim ozel
23.Ocak.2011, 11:26
Hocam anlattığın konu çok önemli. Ama hava şartları sert olan bölgelerde biraz tehlikeli olmaz mı? Mesela soğuk alan bir köpek ilk haberi gözleri çapaklanmasıyla veriyor. Yazın denize sokuyorum ben köpeklerimi çok sık şekilde. Bu yararlımıdır zararlımıdır sizce?
Osman KARATEPE
23.Ocak.2011, 13:10
Kadir hocam ben Bella'yı hiç yıkamıyorum avda hararetini almak için kendisi giriyor suya o yetiyor sanırım ancak arada derisinde kepeklenme oluyor....
Paylaşım ve bilgilendirme için çok teşekkürler elinize emeğinize sağlık....
fevzi dursun
23.Ocak.2011, 18:20
bilgilendirme için teşekkür ederiz kadir kardeşim
ibrahim bey kışı mevsimlerin içine dahil etmedim sonbaharın son dönemindede yıkamamalısınız,köpeği denize sokmanın faydaları da var zararlarıda ama tavsiyem çok sık sokmamanız
osman bey kepeklenme problemini söylediğim şampuanla ortadan kaldırabılırsın
ibrahim ozel
23.Ocak.2011, 21:17
Teşekürler hocam...
kapadokyali_1981
24.Ocak.2011, 13:41
Bilgilndirme için teşekkürler hocam Pointerler daha kısa tüylü olduğu için maalisef havaların serin olduğu dönemlerde çok çabuk üşüyüp hastalanıyor arabaya bindiklerinde her ne kadar rahatsız edici bi kokuda olsa maalisef yaza kadar yapacak pek bişey yok sanırım.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.