Orijinalini görmek için tıklayınız : DIŞ PARAZİT UYGULAMASI
Sizin için yine önemli konulardan biri dış parazitler (pire,kene,bit) öncelikle her avcı mutlaka av dönüşlerinde ve gün içerisinde köpeklerini kontrol etsinler özellikle baş,kulak,parmak araları,koltuk altları,ense gibi yerleri. Sizin tabirinizle enik olan bir köpek ortalama ilk 70 gün civarında dış parazitlerinden arındırılmalıdır,bu işlemi yaparken size tavsiyem ense damlalarını kullanın bunlar repeller,fibroline,stronghold spot on dur en etkili ense damlaları bunlardır,dış parazit uygulaması normalde 3 ayda bir kez yapılır ama tavsiyem nisandan itibaren yaz bitene kadar 2 ayda bir kez yapmanız dış parazitler hem sizin sağlığınız hemde köpeğin sağlığı açısından önemli,uygulama yaptığınız toz ve banyoları hatta pire/kene tasmalarını çok tavsiye etmiyorum benim yukarda saydığım ürünler hem hayvandaki dış parazitleri döker hemde koruma sağlar yani dış parazit geldiğinde tekrar düşer,bu ürünler hayvanın ensesine deride küçük bir bölgeye uygulanır daha sonra buradan 24 saat sonra kendiliğinden bütün deriye yayılır fakat bu yugulamayı yaptıktan sonra hayvanın 48 saat su ve yağmurla temas etmemesine özen gösterin,bu ürünlerin dozları ve fiyatları hayvanın kilosuna göre değişir umarım faydalı olmuştur
Osman KARATEPE
26.Ocak.2011, 08:55
Elinize sağlık hocam bizler için en önemli konulardan bir tanesi ....
Kadir hocam Eline yüreğine sağlık.. faydalı olmak ne demek mükemmel bi paylaşım teşekürler... saygılarımla efendim
Teşekkürler Kadir Bey
Benim veterinerim enseden başlayıp kuyrga kadar dokundura dokundura uyguluyor sadece enseye yapmıyor
Etkisi daha erken falan gecermi acaba yoksa farketmez mi
hasan mert ince
26.Ocak.2011, 16:26
[quote author=Osman KARATEPE link=topic=15297.msg159681#msg159681 date=1296035758]
Elinize sağlık hocam bizler için en önemli konulardan bir tanesi ....
hilmi bey etkisi çabuk geçmez ama kesinlikle sırt ve kalça kısımlarına uygulanmamalıdır eğer köpek onu yalarsa ağız mukozasında irritasyonlara neden olabilir
Osman KARATEPE
26.Ocak.2011, 19:34
hilmi bey etkisi çabuk geçmez ama kesinlikle sırt ve kalça kısımlarına uygulanmamalıdır eğer köpek onu yalarsa ağız mukozasında irritasyonlara neden olabilir
Her zaman Hilmi kardeşimin dediği gibi uygulardık, bilmediğimiz birşeyi daha öğrendik hocam teşekkürler...
çetin ekren
26.Ocak.2011, 20:30
hilmi bey gerçektende bu değerli bilgilendirmeler için çok teşekkür ederiz...
sizden daha öğreneceğimiz ve sık sık sizi yoracağımız sorularımız olacak...
şimdiden özür dileriz...ilginiz ve alakanız içinde tekrar teşekkür ederiz...
ibrahim ozel
26.Ocak.2011, 20:36
Harika bilgiler için teşekürler hocam...
ultrAslan
26.Ocak.2011, 21:38
Çok faydalı bilgiler sonsuz teşekkürler
Çetin abi ismi yanlış yazmışsın :)
Cevabınız ve bilgilendirmeniz için cok teşekkür ederim
Bundan sonra sadece enseye uygulattırıcam
kadir beye aynen katılıyorum.geçen sene benim köpeğe pire bir sardı toz kullandım.banamısın demedi.bende daha önceden duyduğum ense damlatılan ilaçtan aldım.öğlene yakın köpeğin enseye damlattım.akşam geldiğimde pireler yerlerdeydi.hepsi ölmüş.çok iyi sonuç aldım.
kapadokyali_1981
27.Ocak.2011, 13:20
Hocam bilgi için teşekkürler ama bu tip damlaları Nevşehi gibi küçük yerlerde belli yerlerde bulabiliyosunuz maalisef öylede olunca fiyatlar biraz dudak uçuklatıyor hele köpek iki taneyse gerisini siz düşünün. Bu sene ben Türk malı olan ve veteriner onaylı bi toz kullandım çokda menmun kaldım köpekleri ve yuvalarını ilaçladım uzun zamandır bit pire kene yok çokda ucuz.
cemalreis
27.Ocak.2011, 14:34
Hocam değerli bilgiler için teşekkürler
Hocam bilgi için teşekkürler ama bu tip damlaları Nevşehi gibi küçük yerlerde belli yerlerde bulabiliyosunuz maalisef öylede olunca fiyatlar biraz dudak uçuklatıyor hele köpek iki taneyse gerisini siz düşünün. Bu sene ben Türk malı olan ve veteriner onaylı bi toz kullandım çokda menmun kaldım köpekleri ve yuvalarını ilaçladım uzun zamandır bit pire kene yok çokda ucuz.
Ömer bai burdan yardımcı olmaya çalışalım
bizim burda da 30 35 40 tl arası degişiyor damlalar
sizin orda cok daha ucuk rakam ise burdan yardımcı olalım
arkadaşlar bu tür ilaçları veteriner kliniklerinden değilde daha uygun olsun diye ecza depolarından alabilirsiniz gerçi veteriner hekim arkadaşlar kızacaklar bu duruma ama sizler için daha uygun olur
hocam paylaşım için teşekkürler..
Hüseyin ORHAN
29.Ocak.2011, 11:55
bu değerli bilgiler ve yorumlar için herkeze teşekkürler...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.