11.Şubat.2011, 13:03
Anlam: Kendini beğenme, büyüklenme, kibir..
Örnek Metin: Aynı gururu, aynı gülünç itimadı aşkta da gösterirler
BELKİDE: Onur, şeref Övünme, Kurum çalım.
YA KAYBETTİKLERİMİZ?
gurur yaparak mal mülk eş dost ün nam şan şöhret arkadaş akraba v.s
Bir gurur yaptım bedelini 5 yıl ödedim..boşa geçen 5 yıl.. şimdi mutsuz olan kim? o ve ben..
herkes hayatından memnun ve mutlu..
tabiki hayatını dört duvar arasında ömür boyu devam ettiren yada hayata bir GURURU için terketmiş ıssız bir kulübede sürdürende var..
ONUR: Tabiki insan oğlu onuru ile yaşar, onuru ile yaşamını bitirir..
GURUR: Buna gerek yok bence.. üç günlük hayatta kime gurur yapmalıyız ki biz..
Hayatta bir insanı.. yada, bir malı, mülkü, şanı, şöhreti, namı, parayı, pulu kazanması zor imkansız derecede olan
şu üç günlük dünyada buna gerek yok bence..
bu devirde dost bulmakta zor,(bırakıpta gitti dost bildiklerim) eş bulmakta zor,(ruh ikizi gibi birşey eş).. şan söhret yakalamakta zor..(korsana dur diyen yok)
bizler ne kadarda mücadeleci olsak su akacağı yeri bilir, döküleceği yeride seçer...
insanın kendine olan saygısı, bazı hadiseler için belirlediği sınır, kişiyi "insan" yapan duygulardan biri... GURURU DEĞİL
GURUR: beni benden ve sizlerden.. her seyden ayiran şık ve magdur bir duvardir...
GURUR: İnsan'ı mahkum eder..
GURUR: ısrarla onurla şerefle özdeşleştirilmeye çalışılan şey..
GURUR:bir ömür boyu boynunuz bükük yürümeyi göze almışsanız canınız yerine feda edilebilecek bonus tur. bazıları için bir insanın gururunu yoketmek canını almaktan çok daha zevk verir
GURUR: okşandıgında kabaran bi şeydir.
GURUR: meziyetsiz kimselerde egreti elbise gibidir, mutlaka bir yerinden pot verir.
GURUR: sevdiğine "içinde hiç gönderme isteği bulunmayan bir git" diyebilmektir.
GURUR: hayatimi karartan ve ayni zamanda yasanabilir kilan olgu..
O KADAR ÇOK VAR Kİ.. DEVAM EDECEĞİM AMA GEREK YOK BENCE....
Sahibinden satılık el değmemiş kirlenmemiş...GURUR SATILIKTIR.. mür. tufan tireli
Üç günlük hayatta.. onur,şevkat,merhametlik,insanlık,yardımlaşma,dayan ışma,paylaşma varken.. hepimiz kardeşken kime bu GURUR kime...?
Örnek Metin: Aynı gururu, aynı gülünç itimadı aşkta da gösterirler
BELKİDE: Onur, şeref Övünme, Kurum çalım.
YA KAYBETTİKLERİMİZ?
gurur yaparak mal mülk eş dost ün nam şan şöhret arkadaş akraba v.s
Bir gurur yaptım bedelini 5 yıl ödedim..boşa geçen 5 yıl.. şimdi mutsuz olan kim? o ve ben..
herkes hayatından memnun ve mutlu..
tabiki hayatını dört duvar arasında ömür boyu devam ettiren yada hayata bir GURURU için terketmiş ıssız bir kulübede sürdürende var..
ONUR: Tabiki insan oğlu onuru ile yaşar, onuru ile yaşamını bitirir..
GURUR: Buna gerek yok bence.. üç günlük hayatta kime gurur yapmalıyız ki biz..
Hayatta bir insanı.. yada, bir malı, mülkü, şanı, şöhreti, namı, parayı, pulu kazanması zor imkansız derecede olan
şu üç günlük dünyada buna gerek yok bence..
bu devirde dost bulmakta zor,(bırakıpta gitti dost bildiklerim) eş bulmakta zor,(ruh ikizi gibi birşey eş).. şan söhret yakalamakta zor..(korsana dur diyen yok)
bizler ne kadarda mücadeleci olsak su akacağı yeri bilir, döküleceği yeride seçer...
insanın kendine olan saygısı, bazı hadiseler için belirlediği sınır, kişiyi "insan" yapan duygulardan biri... GURURU DEĞİL
GURUR: beni benden ve sizlerden.. her seyden ayiran şık ve magdur bir duvardir...
GURUR: İnsan'ı mahkum eder..
GURUR: ısrarla onurla şerefle özdeşleştirilmeye çalışılan şey..
GURUR:bir ömür boyu boynunuz bükük yürümeyi göze almışsanız canınız yerine feda edilebilecek bonus tur. bazıları için bir insanın gururunu yoketmek canını almaktan çok daha zevk verir
GURUR: okşandıgında kabaran bi şeydir.
GURUR: meziyetsiz kimselerde egreti elbise gibidir, mutlaka bir yerinden pot verir.
GURUR: sevdiğine "içinde hiç gönderme isteği bulunmayan bir git" diyebilmektir.
GURUR: hayatimi karartan ve ayni zamanda yasanabilir kilan olgu..
O KADAR ÇOK VAR Kİ.. DEVAM EDECEĞİM AMA GEREK YOK BENCE....
Sahibinden satılık el değmemiş kirlenmemiş...GURUR SATILIKTIR.. mür. tufan tireli
Üç günlük hayatta.. onur,şevkat,merhametlik,insanlık,yardımlaşma,dayan ışma,paylaşma varken.. hepimiz kardeşken kime bu GURUR kime...?