Orijinalini görmek için tıklayınız : !!!Nevşehirde Karagözlüye Devam!!!!!
kapadokyali_1981
13.Şubat.2011, 17:39
Geçen hafta çullukdan hırsımızı alamadık cumartesi günüde Hüseyin kardeşimle düştük gene kara gözlünün peşine. Geçen hafta köpekler çok kuş kaldırdığı için sadece Finiyi aldık yanımıza bakalım dert köpeklerdemi yoksa çulluklardamı diye. Geçen haftaki kadar olmasada 8-10 kuş gördük bunun 6 tanesini çantaya koyduk. Fini iki kuşu fermaladı birini vurduk ama biri maalisef çalıyla aramda kaldığı için atış şansı bulamadım. Yalnız anlamadığım çullukların hepside çok uzak kalktı hatta öyleki bi kaç tanesi 50-60 metre önümüzden uçtu gitti. Niye pusmuyolar anlamadım???
http://img703.imageshack.us/img703/78/51874470.jpg
Fermaladığı çulluğu fini büyük bi keyifle aport ediyor.
http://img153.imageshack.us/img153/2967/82375134.jpg
Hüseyin yengeye tekmil veriyo 2 avcı 6 çulluk bi tazmanya canavarıyla emir ve görüşlerinize hazırım komutanım :D :D
http://img823.imageshack.us/img823/1920/71672813.jpg
Avlaktan bi görünüm burası en sade olan yerlerden biri öyle sıklıklar varki girmek mümkün olmuyo.
http://img822.imageshack.us/img822/7163/69327876.jpg
http://img703.imageshack.us/img703/9026/14923385.jpg
http://img511.imageshack.us/img511/2707/38369621.jpg
http://img834.imageshack.us/img834/6797/74143664.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/2663/49369949.jpg
Hüseyinin keklikleri geçen sene yavru alabilmişti bakalım bu sene yavru büyütebilecekmi?
http://img145.imageshack.us/img145/6783/10917070.jpg
Herkese rastgele.
ibrahim ozel
13.Şubat.2011, 17:50
Maşşallah ömerim yine kısmetler alınmış. Bizim bu hafta kısmetimiz yoktu. Köpek iyi çalışmış anlaşılan. Çulluklar avcı yaklaştırmıyor sezon sonuna doğru. Üveyk avı gibi düşün. İlk 2 hafta yaklaşırlar sonraları uzak uçarlar. Yani sıkı yedikçe hayvanlar ne gürültüsü olursa olsun ses duyar duymaz uçuyor yaklaştırmıyorlar. Bence köpeğini ava getirmemekle hata yapıyosun. Ne kadar çok ava çıkarırsan o kadar ilerleme kaydederler. Seneye sezona çok daha bilinçli girerler. Bildiğim kadarıyla senin köpeğinle ersinin sindy karın kardeşi. Ersin her ava onu götürdü. Şimdi profosyenel köpek edasıyla av yapıyor. Sezon kapanana kadar her av gününde bence köpeğini ava çıkart kardeş. En kötü avın böyle geçmesi dileğiyle...
Osman KARATEPE
13.Şubat.2011, 18:08
Yok arkadaş ben bıraktım çulluk avını :9
Maşallah Ömer'im güzel av olmuş devam az kaldı...
Ben ne diyeyim sana Nevşehirde çulluk olduğunu bilen pek yoktu sayende duyduk.gördük.Hüseyin bitmiş yorgunluktan...
Fevziye nispet yapar gibi her hafta dizme şu karagözlüleri....selamlar...
İBRAHİM AKKAYA
13.Şubat.2011, 19:03
Ömer Kardeşim Çuluğu bilmezken öğrendin bize Çin işkençesi Yapıyorsun .
Avınız muhabetiniz bol olsun RASTGELE
kapadokyali_1981
13.Şubat.2011, 19:28
Maşşallah ömerim yine kısmetler alınmış. Bizim bu hafta kısmetimiz yoktu. Köpek iyi çalışmış anlaşılan. Çulluklar avcı yaklaştırmıyor sezon sonuna doğru. Üveyk avı gibi düşün. İlk 2 hafta yaklaşırlar sonraları uzak uçarlar. Yani sıkı yedikçe hayvanlar ne gürültüsü olursa olsun ses duyar duymaz uçuyor yaklaştırmıyorlar. Bence köpeğini ava getirmemekle hata yapıyosun. Ne kadar çok ava çıkarırsan o kadar ilerleme kaydederler. Seneye sezona çok daha bilinçli girerler. Bildiğim kadarıyla senin köpeğinle ersinin sindy karın kardeşi. Ersin her ava onu götürdü. Şimdi profosyenel köpek edasıyla av yapıyor. Sezon kapanana kadar her av gününde bence köpeğini ava çıkart kardeş. En kötü avın böyle geçmesi dileğiyle...
Valla ben bu çulluk işini çözene kadar çullukda koruma altına alınan kuşlar arasına girer gibi geliyo bana :D :D Dün köpek iki defa ferma durdu ikisindede kuşun ikinci kalkmasıydı acayip şekilde lodos vardı ama ufaklık işini iyi yaptı. Evet lusi sindinin kardeşi komutan keklik tavşanda haftada iki ava gitti ilk avında ne yaptıysa aynen devam etti ama çullukda inat etti varsın yapmasın ufaklığı alıştırsam yeter çulluğa.
Yok arkadaş ben bıraktım çulluk avını :9
Maşallah Ömer'im güzel av olmuş devam az kaldı...
Eyvallah Osmanım niye bırakıyon kardeş bak kar yağıyo eğer bu hafta biraz yağarsa cumartesi heryer çulluk olur gene bi organizasyonda buraya yapın daha ne diyim :)
Ben ne diyeyim sana Nevşehirde çulluk olduğunu bilen pek yoktu sayende duyduk.gördük.Hüseyin bitmiş yorgunluktan...
Fevziye nispet yapar gibi her hafta dizme şu karagözlüleri....selamlar...
Valla hocam zaten bizde iki senedir yapıyoruz bi geçen sene sezon sonunda başladık bu sene tam hız gidiyo yoksa sen burdayken mutlaka giderdik beraber :)
Fevzi abimde hala kısakollu geziyoz diye hava atıyo :D :D
Ömer Kardeşim Çuluğu bilmezken öğrendin bize Çin işkençesi Yapıyorsun .
Avınız muhabetiniz bol olsun RASTGELE
İbrahim abi Nevşehirde kimse özellikle çulluk avlamak için ava gitmez Allah var bizde öyleydik geçen seneye kadar keklikde kalkarsa atardık. Ama keklik kapanınca ördek bekleyene kadar hem köpekleri gezdirip hem kendimiz sporumuzu yapıyoruz o yüzden çulluk avı ördek avından her zaman daha zevkli geliyor bana.
Maşallah Ömer abi nasibte ne varsa almışsnız
Bu hafta bizde de lodos vardı kuşlar hep sese önden kalkıp gittiler biz kanat sesi duymadık
Hatta köpegin fermaladıgı yerlerde kuşların yattıgı yere kadar baktım elimle sıcaklıgını bile hissettim oturdugu yerin yani zate boş ferma diye bişey yok
ya kuş önden gider sesten kaçar köpek görmedigi içinde kokuya fermada kalıverir
Birde bizim burda artık kuş eşleşmeye başladı haftaya ava gitmeyi bile düşünmüyorum ben
Seneye de av kalmasını isteriz dimi :)
Dikkat edelim lütfen sıcak bölgelerde eşleşmeler başladı dostlar
kapadokyali_1981
14.Şubat.2011, 08:13
Maşallah Ömer abi nasibte ne varsa almışsnız
Bu hafta bizde de lodos vardı kuşlar hep sese önden kalkıp gittiler biz kanat sesi duymadık
Hatta köpegin fermaladıgı yerlerde kuşların yattıgı yere kadar baktım elimle sıcaklıgını bile hissettim oturdugu yerin yani zate boş ferma diye bişey yok
ya kuş önden gider sesten kaçar köpek görmedigi içinde kokuya fermada kalıverir
Birde bizim burda artık kuş eşleşmeye başladı haftaya ava gitmeyi bile düşünmüyorum ben
Seneye de av kalmasını isteriz dimi :)
Dikkat edelim lütfen sıcak bölgelerde eşleşmeler başladı dostlar
Hilmi kardeşim iyi dileklerin için teşekkür ederim. Lodos bizim burdada çok etkili esiyordu dediğin gibi buda sanırım kuşların biraz uzak kalkmasına neden oldu.
Bizim burda kuşlar önceki haftalara nazaran tek tek kalkıyor bide merak ettim şimdi çulluk türkiyede yavru çıkarıyomuki??? Yoksa sadece göç yolu üzerindemiyiz bilgin varmı?
Recep DÖNMEZ
14.Şubat.2011, 08:21
Bu güzel görüntülere ancak ve ancak şapka çıkartılır Ömer Kardeşim.
Şu an kafamda şapka yok ama ben yine gıyabınızda şapkamı çıkarttım
bilginiz olsun...
Maşallah! gerçektende bereketli ve çok ama çok güzel bir gün geçirmişsiniz.
İçim gıcıklanmadı,ağzımın suyu akmadı desem yalan olur.
Allah avlarınızı ve dostluklarınızı daim etsin...
Selamlar Kardeşim...
ersin kasap
14.Şubat.2011, 10:44
ömer maşallah yine meradan nasibini almıssın güzel kareler yakalamıssın ellerine sağlık
maşallah ömer abi çok güzel br gün geçirmişsin paylaşım için teşekkürler
kapadokyali_1981
14.Şubat.2011, 17:05
Bu güzel görüntülere ancak ve ancak şapka çıkartılır Ömer Kardeşim.
Şu an kafamda şapka yok ama ben yine gıyabınızda şapkamı çıkarttım
bilginiz olsun...
Maşallah! gerçektende bereketli ve çok ama çok güzel bir gün geçirmişsiniz.
İçim gıcıklanmadı,ağzımın suyu akmadı desem yalan olur.
Allah avlarınızı ve dostluklarınızı daim etsin...
Selamlar Kardeşim...
Eyvallah Recep abi sizin gibi çulluk ustalarının fikirleri doğrultusunda bişeyler yapmaya çalışıyoz işte. Önce acemi şansı dedik sonra kısmet dedik heralde biz bu işi yavaş yavaş öğrendik :)
ömer maşallah yine meradan nasibini almıssın güzel kareler yakalamıssın ellerine sağlık
Eyvallah Ersin kardeşim kimsenin olmadığı yerde işte çulluk avcısı olduk çıktık :)
çetin ekren
14.Şubat.2011, 17:21
ömer kardeşim avın daim olsun inşallah...
gerçekden bu sezon senden iyi çulluk avları gördük...
paylaşım için teşekkürler...
kapadokyali_1981
15.Şubat.2011, 06:08
ömer kardeşim avın daim olsun inşallah...
gerçekden bu sezon senden iyi çulluk avları gördük...
paylaşım için teşekkürler...
Aslında biizm avlandığımız bölge çulluk avı için gerçekten çok ideal demekki yıllardır millet sıkıştırınca burda konaklıyodu hayvanlar huzurlarını bozduk bide en büyük avantajımız bizden başka avlayanın olmaması sanırım :) Önümüzde kaldı iki hafta bakalım nasibimizde varsa sonuna kadar devam.
ömerim gerçekten kıskanılacak avınız olmuş.geçen pazar 1 tane kalkdırabildik.oda kara zorla.başkada bulmadık.
unforgiven
15.Şubat.2011, 08:24
Maşallah Ömer abim döktürmüşsün yine? Rabbim dostluğunuzu daim etsin. Bu arada sen Hüseyin abiyi yönlendir bana ben ona her yıl yavru aldırayım kekliklerden :D
Saygılarımla...
osman abi sen buraya gel çulluk avı için bırakma çok güzel bir av kuş olursa bıldırcın avı gibi zevkli çok tüfek atıyorsun sitresin gidiyor.
hocam slm bu ömer beni çok yoruyor ben diyorum ördek avına gidelim o çulluk da çulluk artık saat 2 ye kadar çuluk ondan sonra ördek avına gidiyoruzsen napıyorsun sezon nasıl geçti avı bıraktınmı yoksa.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.