PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YAZIKLAR OLSUN!!!(R.DÖNMEZ)

Recep DÖNMEZ
16.Şubat.2011, 13:48
Aşağıdaki haber bugünki Haber 7 com internet sayfasından alıntıdır.
Yorumu sizlere bırakıyorum....

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/2010/406320110216020444273.jpg

Tunceli merkez Cumhuriyet Mahallesi'nde dün gece görülen vaşak, tüfekle vurularak öldürüldü. Nesli tükenmekte olan vaşağın öldürülmesi, çevrecilerin büyük tepkisine neden oldu.
Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı Doğa Koruma Çevre Müdürlüğü ekipleri ve çevreci gruplar, ihbar üzerine sabah olay yerine gitti.
Doğa Koruma Çevre Müdürlüğü'nde görevli Hasan Bul, gece vaşak avlandığı ihbarı aldıklarını ancak sabah saatlerinde olay yerine gelebildiklerini belirterek, "Bu yıl bu konuda yapılan ikinci ihbar. Olay yerine geldiğimizde nesli tükenmekte olan ve doğanın güzelliği olan hayvanlardan bir adedinin burada vurulduğunu gördük. Bu toplumun bilinç düzeyi ile ilgili bir şeydir.
Ancak ben eline silah alıp hayvan vurmak isteyenlerin, vurmadan önce o hayvanın da yaşam hakkının olduğunu ve bu doğanın bir parçası olduğunu düşünmesini istiyorum. Lütfen insanlar içindeki o insani duygulara bir daha başvursunlar. Meskun mahal ve karşısında Polis Özel Harekat Noktası var" dedi. Bul, konuyla ilgili gerekli araştırmaların yapılacağını ve sorumlular hakkında gerekli cezai işlemin uygulanacağını söyledi.
Çevre Derneği temsilcisi Haydar Çetinkaya ise, meskun mahalde silahla avlanmanın akıl karı olmadığını ve sorumluların yakalanmamasının görevlilerin kusurundan kaynaklandığını söyleyerek, "Doğaseverler olarak bu vahşeti yapanları şiddetle kınıyoruz.
Bu konuda yapılacak işlemlerin takipçisi olacağız. Kendimiz de sorumlular hakkında dava açacağız" diye konuştu. Vatandaşlar da tepkilerini dile getirerek, bu tür olaya tanık olanların olayı ihbar etmelerini istediler. Kedigiller (Felidae) familyasından Lynx cinsini oluşturan ve nesli tükenmekte olan vaşakların bulunduğu ülkelerde avlanmaları yasak.

Osman KARATEPE
16.Şubat.2011, 15:32
Dava açsalar ne olacak ....Vurmuşlar zaten hayvanı cana yada mala kastettiğini sanmıyorum güzelim hayvan gerçek bir hayvanın gazabına uğramış...

ersin kasap
16.Şubat.2011, 15:49
üzücü bir olay abi bende bir sefer sarıyer barajında avlanırken görmüştüm çok güzel bir hayvan gerçekten üstümüze düşen görevleri yapmıyoruz malesefki cahiliz kim nederse desin

çetin ekren
16.Şubat.2011, 15:53
bana bu zamana kadar hiç rastlamadıysa 10 un üzerinde vaşak rastlamıştır...
ama Allah şahit tüfek çevirmek dahi gelmemiştir içimden...
sadece izlemekle yetinmişimdir...
yabanda yaşayan her hayvan illede av olarakmı görülür...
örneğin tilki...ne diye vurur bir avcı tilkiyi ben anlamış değilim...

16.Şubat.2011, 15:57
Dava açsalar ne olacak ....Vurmuşlar zaten hayvanı cana yada mala kastettiğini sanmıyorum güzelim hayvan gerçek bir hayvanın gazabına uğramış...

16.Şubat.2011, 17:47
Bu duruma bir avcı olarak çok üzüldüm. Avcı doğayı seven insandır. Katil ya da çevreye duyarsız tek amacı öldürmek olan değil. Yapanlara yazıklar olsun.

16.Şubat.2011, 17:55
olay sanırm şu şekil gelişmiştir bu sadece benim tahminim gece yarısı 3-5 genç buluşup ya bir yerde yasak olmasına rağmen kurt vurmak için pusuya yatmışlardır. Orda beklerkende bu zavallı hayvan o bölgeye girince bizim gençler hangi hayvan olduğuna bakmadan ..........

ancak bunlar bu işi avcılık için değil bağ bostan korumak için yaptıklarını söylerler

Birol YAY
16.Şubat.2011, 18:03
nesli tükenmekte olan hayvanı korumak sadece avcının değil herkezin görevi vaşak hic görmedim ama böyle vicdansızlar yüzünden göreceğimi sanmıyorum.

kapadokyali_1981
16.Şubat.2011, 19:53
Gerçekten çok yazık bi tarafta nesli tükenmesin diye uğraşan insanlar diğer tarafda tehdit arz etmemiş olsa bile keyfi için vaşak öldüren insanlar. Biz kendi değerlerimize sahip çıkmazsak kimse çıkmaz.

çetin ekren
16.Şubat.2011, 20:10
olay sanırm şu şekil gelişmiştir bu sadece benim tahminim gece yarısı 3-5 genç buluşup ya bir yerde yasak olmasına rağmen kurt vurmak için pusuya yatmışlardır. Orda beklerkende bu zavallı hayvan o bölgeye girince bizim gençler hangi hayvan olduğuna bakmadan ..........

ancak bunlar bu işi avcılık için değil bağ bostan korumak için yaptıklarını söylerler

ferhat bu zamanda hangi bağı bostanı kurttan korurlar...ayrıca kurdun bağ,bostanla ne işi olur...
en fazla köyden köpek kaldırır bu zamanda...

16.Şubat.2011, 20:26
birzamanlar Erzincan Tunceli arasında görev yaparken bulunduğum mevzinin 10 m önünde kadar geldi yaklaşık 10 dk kendisini izleme fırsatı buldum gerçekten harika bir hayvan yaklaşık bir av köpeği büyüklüğünde onu görme şansını yakaladığım için o gün çok mutlu olmuştum doğada pek az insana nasip olur du bu görüntüler bu hayvanı ya gece bohçacıları avladı yada Ferhatın söylediği gibi kurt bekleyen iki üç kendini bilmez mahlukat http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gif

16.Şubat.2011, 21:21

ferhat bu zamanda hangi bağı bostanı kurttan korurlar...ayrıca kurdun bağ,bostanla ne işi olur...
en fazla köyden köpek kaldırır bu zamanda...

abi kurt avı olmasın başka birşey avı olsun hadi sonuç yine değişmezdi yemin edebilirmki tuncelide avlanan kişilerin %80 i vurduğu hayvanın ne olduğuna bakmaz görüş alanına girmesi vurulmasına yeter öyle vaşakmış nesli tükenmiş takmaz kimse

16.Şubat.2011, 21:45

Ben vururum tilkiyi arkadaş.Çeto senin kümese girip rızkımız olan 12 adet yumurtlayan tavukları bir gecede hepsini taşısaydı ne yapardın? yine de vurmazmıydın.? O anda elime geçirseydim af yazmazdım.ama tavukların gittiğiyle kaldık.bu olay yıllar önceydi....

Hüseyin ORHAN
17.Şubat.2011, 15:02
çantama girmeyecek hiç bir yaban canlısına fişek atmam domuz hariç. bu cana kıyanda insanlıktan nasibini almamış bir kişidir. allahtan ki mahallede olmuş dağda olsaydı sorumlusu avcılar olurdu yine

üzücü bir durum paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler...

İBRAHİM AKKAYA
17.Şubat.2011, 15:36
Biz bu çehaletten ne zaman kurtulaçaz ben yenmeyen hiçbişeye tüfek atmam.
Bunları Allaha havele ediyorum.

veyselll
17.Şubat.2011, 17:39

Ben vururum tilkiyi arkadaş.Çeto senin kümese girip rızkımız olan 12 adet yumurtlayan tavukları bir gecede hepsini taşısaydı ne yapardın? yine de vurmazmıydın.? O anda elime geçirseydim af yazmazdım.ama tavukların gittiğiyle kaldık.bu olay yıllar önceydi....

tilki nüfusunda patlama var şu aralar. zaten azalan keklik nüfusunun birazıda buna bağlı. avcı dediğin her avdan yapmalı aslında (tabi yasal olanını) doğanın dengesi korunmalı.

bunu yapanlarada bırak avcı demeyi insan bile diyemiyorum

cemalreis
18.Şubat.2011, 14:39
Elleri kırılsın inşallah

19.Şubat.2011, 07:57
Sen doganın dengesini boz sonra Av bulamıyoruz de tarım ilaçları kuşları zehriliyor de

Yahu eskiden tilki ve benzeri hayvanlar kürk ticareti için vurulurmuş iyi para getiriyomuş da şimdilerde bir degeri yok

Gecen hafta bende çakala denk geldim ormanda harika bir hayvan

Bizim burda çok dogan var mesela arakadaşım dur ben şunu vurayım Tahnit yaptırıyım dedi engel oldum yazık günah bir tahnit için güzelim hayvanın canına kıyılırmı dinen caiz degil zaten

Sevgili veysel tilki ler yırtıcı kuşlar yılanlar vaşaklar çakallar vs vs ormanlar bu hayvanların yeri biz orda misafiriz

bu hayvanlar olmassa tarla farelerinin sayısında artış olacak sonra Tarımcı bascak zehri bascak zehri

Sence tilki mi daha cok keklik öldürür yoksa Tarım ilaçlamamı ?

Allah akıl fikir versin