PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 36 cal. Tek kırma alacağım önerileriniz.(O.Karatepe)

Osman KARATEPE
17.Şubat.2011, 15:19
Arkadaşlar özellikle bıldırcın avı için tek kırma 36 cal tek kırma av tüfeği alacağım önerileriniz nereldir....

İBRAHİM AKKAYA
17.Şubat.2011, 15:32
Osman kardeşim Tek kırma 36 cal .Ya zor avlanılır onunla .
Profosyenel atıçı işi ben beçeremem birde cazibesi kalmadı Fişek aynı para kendin yaparsan belki uçuz olur.
Ama onunlada uğraşılmaz sen bilirsin ama değmez.

Osman KARATEPE
17.Şubat.2011, 15:45
Dayı sırf zevk için alacağım bıldırcında kullanmak için hevesim var işin aslını sorarsan yaklaşık bir buçuk ay önce sigarayı bıraktım her akşam beş lira atıyorum kenera yaklaşım 200 lira birikti kendimi ödüllendireceğim :)

çetin ekren
17.Şubat.2011, 16:27
osman bana kalırsa biraz daha biriksin ondan sonra adam akıllı bişey al...
nedir ya 36 cal...
12 cal.şaşma derim ben...

Osman KARATEPE
17.Şubat.2011, 16:43
Çetin abi aslında düşüncemiz 20 cal. otomatik almak İbrahim Çabuk abimle birlikte ama 36 cal tek kırmaya hevesim var yazın bıldırcında kullanırım....

veyselll
17.Şubat.2011, 17:33
huğlu tek kırma yapıyordu bildiğim kadarıyla ama 36 sı varmıydı onu bilmiyorum. istersen bi görüş.

17.Şubat.2011, 18:19
http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2863
bunu birincele bence bu tüfekte modifiye yapılıp 2 mermi kapasitesi daha yapılsa harika birşey olucağını tahmin ediyorum

Osman KARATEPE
17.Şubat.2011, 18:57
http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2863
bunu birincele bence bu tüfekte modifiye yapılıp 2 mermi kapasitesi daha yapılsa harika birşey olucağını tahmin ediyorum

Bülent harika bişeymiş bu 2 mermiyi boşver bıldırcında çok zevk verir bu tüfek ...

kapadokyali_1981
17.Şubat.2011, 19:46
Osman bende babamın ilk tüfeği var beretanın 76 namlu 16 kalibre tek kırması. Hiç mesafe tanımaz yeterki sen vur ama 36 kalibreden nasıl bi beklentin var onu bilmiyorum. Ha alırım koyarım durur diyosan ona bişey diyemem.

ibrahim ozel
17.Şubat.2011, 20:16
Osman bugün bursaya geldim bozkurt av bayisine ama ismail bozkurt'un Ankara'dayım dediğini unuttum. Yarında gideceğim ismail beyle işim var. Bak orda bir süperpoze gördüm. Özel yapım 47 namlu boyu var ama çift tetik. 51-55-61-65 diye gidiyor kısa namlular. İsmail beyin abisine tek tetik enjektörlüsünü sipariş verdim calibresine yarın karar vericem. Tahminen 20 isteyeceğim bugün baktığım 12 idi. Aslında 12 de harika ve 20 calibreye gerek varmı diye düşünüyorum. Sen tek kırma sevdandan vazgeç bence. Gel beraber alalım bu namlu boyundaki tüfeklerden. Senin istediğinden daha uygun olacağını düşünüyorum. Sık ormanda çulluğa ve bıldırcına çok uygun olacağını düşünüyorum.

ibrahim ozel
17.Şubat.2011, 20:19
Hatta 47-51-55 üçer tane namlu yaptıralım yedekte olsun duruma göre takar gideriz ava.

Osman KARATEPE
18.Şubat.2011, 05:55
İbrahim abi poze bir tane var yeter, armsan 4+1 20 cal 71 cm ve 61 cm yedek namlulu otomatik almayı düşünüyorum aslında bu konuda ne dersin ?
36 cal tek kırmayı benim oğlan biraz daha büyüdüğünde onu ava başlatmak için alabilrim aslında ...
Önerin için teşekkür ederim...

Recep DÖNMEZ
18.Şubat.2011, 06:00
Yaw arkadaşlar ne oluyor sizlere...
Biri 36 calibre tek kırma alacam diyo,diğeri 47-51-55 cm namlulardan
bahsediyor......
Osman Kardeşim! 36 calibre tek kırma nostalji açısından çok güzel
olabilir ve evde en güzel bir köşede süs olarak durabilir buna bişey
diyemem ama ava gelince biraz düşünmek lazım,bıldırcın dada kullanacak
olsan farketmez bu düşüncem.Fişeğini bulmak ayrı dert,fiyatı ayrı dert,
avda fişeğin bitse fişek alacağın arkadaş bulamazsın ona göre....
Bence sen o paraları biriktir yinede o tüfeği al,aklında kalmasın bu tüfek,
bir-kaç ava gittimi kendilğinden duvara asarsın zaten....
Komutan! hiç avcıya yakışıyormu 47 namlu,hadi 51-55'i anladık da....
47 namlu ile avlanacak kadar durumun vahimmi gardaş!!!!!

Osman KARATEPE
18.Şubat.2011, 06:27
Yaw arkadaşlar ne oluyor sizlere...
Biri 36 calibre tek kırma alacam diyo,diğeri 47-51-55 cm namlulardan
bahsediyor......
Osman Kardeşim! 36 calibre tek kırma nostalji açısından çok güzel
olabilir ve evde en güzel bir köşede süs olarak durabilir buna bişey
diyemem ama ava gelince biraz düşünmek lazım,bıldırcın dada kullanacak
olsan farketmez bu düşüncem.Fişeğini bulmak ayrı dert,fiyatı ayrı dert,
avda fişeğin bitse fişek alacağın arkadaş bulamazsın ona göre....
Bence sen o paraları biriktir yinede o tüfeği al,aklında kalmasın bu tüfek,
bir-kaç ava gittimi kendilğinden duvara asarsın zaten....
Komutan! hiç avcıya yakışıyormu 47 namlu,hadi 51-55'i anladık da....
47 namlu ile avlanacak kadar durumun vahimmi gardaş!!!!!

Ben en iyisi av bayisine gidip tüfeğe bir bakayım o anda aklımdan ve kalbimden ne geçerse onu yapacağım...

çetin ekren
18.Şubat.2011, 06:29
valla recep abi bende anlamadım...
ben 500 sene geçse şahsım adına 36 cal..bir silah kullanmam...
ne nostalji olarak nede avda heyecan olsun diye...
12 cal...dünya standartı....

ibrahim ozel
18.Şubat.2011, 12:44
Recep abi amaç evde bulunsun. Çok hoş duruyor vallahi. Tabanca dipçiği taktırıp arabaya koymayıda düşündüm. 36 calibreyi sil aklından osman.

ersin kasap
19.Şubat.2011, 10:23
osman abi tercih senin tabi ama ben armsan kulanıyorum iki senedir 71 namlusunu aldım keklik için 12 kalibre bir tanede 20 almayı düşünüyorum bıldırcın ve üveyik için çok memnunum tavsiye ederim

19.Şubat.2011, 10:45
Osman abi bence de boş masraf gibi

Dededen kalma babadan kalma olurda arada gider atarsın ama hiç yoksa almaktansa olmaması daha iyi abi ne gerek var para vermeye

Ben senin yerinde olsam kendimi daha güzel bir tüfek ile ödüllendirirdim

21.Şubat.2011, 12:18
osman abi bunun enjektörlü sellektörlü (s.pozesi) var çok güzel üzümlü marka.. ona bak derim 20 yıllık var ama bu tüfek..burda var birinde çok orjinal güzel bişey..

28.Temmuz.2015, 16:50
tanıdık bi tüfekçi akkar 12 no süperpoze ve öncü 36 no öncü marka tekli tüfekle demir varile atış yapmış.50 metreden 12 lik tek kurşun varilin içine girmiş ama arkadan çıkmamış.36lık hiç beklenmedik performansla varili delip geçmiş.geçen bizde aldık.hiç atış deneyimim olmamasına rağmen 20 metreden çam ağacını ortalı vurdum. tepme 12 cal bi tek kırmaya göre çok az iyi bi avcı uzak mesafeden tam isabetli atışlar yapar bence...