PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GÖNLÜMÜZÜN SULTANI ÇULLUK VİDEO!!!(R.DÖNMEZ)

Recep DÖNMEZ
21.Şubat.2011, 12:44
Değerli Arkadaşlar!
Hemen hemen hepimizin rüyalarını süsleyen,meraların,gönlümüzün,ormanların gizemli
sultanı çulluk ile ilgili bir videoyu sizlerle paylaşmak istedim.Video biraz uzun ama
vakti olan izlerse beğeneceğini umuyorum....
Gizemli hayvan,ormanda kalkış yaptığında insanın kalbinde bır cızlama yaptıran
çulluğun ormandaki yemlenme videosu....
İyi seyirler...

http://www.izlesene.com/embedplayer.swf?video=834610

unforgiven
21.Şubat.2011, 13:32
Abi harikasın eline yüreğine sağlık...

Saygılarımla...

21.Şubat.2011, 14:06
eline yüreğine sağlık recep abi..

ormanın PRENSESİ PRENSESİ..

bu hafta kapatacam bununla avı..

bu iyi geldi inan cumartesi bi daha izler

yola cıkarım.. gider ayak iyi gelir..http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/wink.gif

imported_avkolik
21.Şubat.2011, 15:04
Teşekkürler Recep abi ellerine sağlık...

kapadokyali_1981
21.Şubat.2011, 15:23
Büyük bi keyifle izledim Recep abi hakkaten çok gizemli hayvanlar. Bunlarıda böyle görünce insanın vurası gelmiyo çok fazla bakmamak lazım demekki :) Bide bu kuşlar bildiğim kadarıyla gece yemleniyo bura nasıl bi yermişki hem gündüz hemde hep birlikte yemleniyolar.

Mesut BÜLBÜL
21.Şubat.2011, 16:36
Sağolasın kardeşim ellerine sağlık güzel paylaşım olmuş

ibrahim ozel
21.Şubat.2011, 16:54
Biz dağ taş arayalım millet üçer beşer videosunu çeksin.
Paylaşım için teşekürler...

berkin arcan
21.Şubat.2011, 19:23
izmir/bayındır da çulluğu(lökeşe de derler) genellikle akşam ezanından sonra dağdan ovaya inerken havada vurmaya çalışırlar. herkes dizilir yol kenarına beklerler. geçiş süresi hiç şaşmaz. ezan okunduktan 5-10 dk sonra başlar, en fazla 10 dk sürer. sonra da ne gelen olur ne giden. bu av yöntemi ne kadar doğru bilmiyorum ama geleneksel hale gelmiştir. gece avı kapsamına girermi girmezmi bilmiyorum ama mak ta şöyle bir yazı okumuştum. ''gece beki sabah güneş doğmadan bir saat önce başlar, akşam güneş battıktan bir saat sonra da yapılabilir'' diye. bu av yöntemi sizce yanlışmıdır?

veyselll
21.Şubat.2011, 19:49
Biz dağ taş arayalım millet üçer beşer videosunu çeksin.
Paylaşım için teşekürler...

:D :D :D

ibrahim ozel
21.Şubat.2011, 19:52
Bence yalnış değil. Nasıl güvercin avı köpeksiz oluyor. Çulluğu bu şekilde avlamakta uygun bence.

Osman KARATEPE
22.Şubat.2011, 04:29
Çok güzel eline sağlık abim..
Bu kuş hakkında söylenecek çok şey var aslında hak ettiği değeri vermiyoruz malesef...

Recep DÖNMEZ
22.Şubat.2011, 06:18
izmir/bayındır da çulluğu(lökeşe de derler) genellikle akşam ezanından sonra dağdan ovaya inerken havada vurmaya çalışırlar. herkes dizilir yol kenarına beklerler. geçiş süresi hiç şaşmaz. ezan okunduktan 5-10 dk sonra başlar, en fazla 10 dk sürer. sonra da ne gelen olur ne giden. bu av yöntemi ne kadar doğru bilmiyorum ama geleneksel hale gelmiştir. gece avı kapsamına girermi girmezmi bilmiyorum ama mak ta şöyle bir yazı okumuştum. ''gece beki sabah güneş doğmadan bir saat önce başlar, akşam güneş battıktan bir saat sonra da yapılabilir'' diye. bu av yöntemi sizce yanlışmıdır?

Bekir Kardeşim! Karadenizde çulluğa çulluk derler,ülkemizin çeşitli
bölgelerinde bu kuşun ismi değişik şekillerde anılır(lökeşe,yelve,uzun burun...)
Ormanların gizemli kuşu çulluk genelde geceleri yemlenir,gündüz vakitlerinde de
yemlendiği görülmektedir.Y yemlenmek için akşam saatlerinde arazinin genelde alçak,sahil
kısımlarına doğru uçarlar ve geceyi daha sıcak,daha nemli,daha düz,daha yeşillik
olan bu kısımlarda geçirirler ve sabah ışıkları ile birlikte tekrar yükseklere uçup oralarda
sık ormanlarda,kendini güvende hissedebilecek yerlerde günü geçirirler.
İşte bu kuşun akşam saatlerindeki yer değiştirme uçuşu sırasında uygun bek
yerlerinde beklenilerek geçiş sırasında kuş avlanmaya çalışılır.Bu süre 10-15 dakika
kadar sürer.Aslında aynı durum sabaha karşıda yaşanır ama sabah bekleri çulluk
için avcılar tarafından pek alışılmış bir durum değildir.yapılan bu bek avcılık açısından
sıkıntılı değildir,yani herhangi bir yasal kural çiğnenilmemektedir,kuş hava kararmaya
başladığında geçtiğinden ve de koskoca arazinin neresinden ne zaman geçeceği pek belli
olmadığından ve bu hayvanın akşam beklerinde dalgalı ve pikeli uçmasından avlanması
hem çok zor,hemde çok zevklidir.
Selamlar...

Yıldıray İNCE
22.Şubat.2011, 15:31
Teşekkürler Recepkardeşim ellerine sağlık...

Burak SEZER
22.Şubat.2011, 21:14
TEşkler Recep abi...
Bu çulluklarında solucan yediğini gördüğümde iyice soğuyorum bu hayvanlardan...GErçi çoğu hayvan solucan kurt vb yiyor ama çullukta taşlık yok...
Dinimize göre de taşlığı olmayan hayvan yenilmez diye biliyorum...

ultrAslan
22.Şubat.2011, 23:12
Tek tek uçup kalkmasına alışmışız toplu bi halde yemlendiklerini görünce garip geldi açıkçası ama harika görüntüler paylaşım için teşekkürler:)

23.Şubat.2011, 06:17
Paylaşım harika teşekkürler recep abi

Bu kuşa çok fazla saygı duyuyorum

Bek te daha kuş vurmak nasib olmadı bana :)

Recep DÖNMEZ
23.Şubat.2011, 07:18
TEşkler Recep abi...
Bu çulluklarında solucan yediğini gördüğümde iyice soğuyorum bu hayvanlardan...GErçi çoğu hayvan solucan kurt vb yiyor ama çullukta taşlık yok...
Dinimize göre de taşlığı olmayan hayvan yenilmez diye biliyorum...

Burak kardeşim!
"Dinimize göre taşlığı olmayan hayvanlyarın eti yenilmez diye biliyorum" diye yazdığın
bu konuyu kulaktan dolma bizlerde duyuyoruz zaman zaman.Az önce bu konuyu etraflıca
araştırmak,işin aslına öğrenebilmek için internet te site site dolaşıp baktım,bizim sitemizdeki
Dinimizde Avcılık bölümündeki konularada tek tek baktım.Sonuçta taşlığı olmayan hayvanlar
yenilmez diye bir hüküm bulamadım.
Sen gönül rahatlığı ile çulluk yemeye devam et kardeş....
Selamlar...

İBRAHİM AKKAYA
23.Şubat.2011, 14:40
Recep yeğenim nerde bu bolluk haber ver.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

Recep DÖNMEZ
23.Şubat.2011, 14:42
Valla Dayı bu görüntüler yurtdışından,
İnşallah birgün bizim ülkemizdede böyle görüntüleri görmek
nasip olur bizlere....