PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YURT DIŞINDAN GELEN KÖPEKLER HAKKINDA BİLDİKLERİM VE GÖRDÜKLERİM

03.Mart.2011, 06:33
sevgili arkadaşlar bende bir redantis köpeğe sahibim sözüm meclisten dışarı fakat şunu unutmayalım her dışardan geklen gerek seter gerekse pointer veya x bir köpek iyi kana sahip veya avcı kana sahip değildir istanbuldan inanınki her sene o kadar dışarıdan köpek getirilip sonra çöpe gidiyorki anlatamam bunların çoğunda 6 ayından sonra genetik rahatsızlıklar çıkıyor yada nebileyim istenilen avı veya performansı vermiyor ve hepsi tasmalarıyla beraber saga sola bakacak insanlara veriliyor....italyaya veya x bir ülkeye köpek alınmaya gidildiğinde bir yetiştiricinin ön bahçesi vardır birde arka bahçesi vardır bu ön bahcedekiler 500 yurodan başlayıp 2000 yuroya kadar satılan yavrulardır ama arka bahçedeki köpekler ise 10.000 yurodan başlayıp 25000veya 30000 bin yuroya kadar çıkan hatta daha daa fazla paralara satılan köpekler vardır ....öyle 1000 yuro verdim aldım getirdim bilmem nenin yavrusu diyipte alınan köpeklerin çoğu çöpe giden köpeklerdir aralarından tabiki bize göre yani bana av yapsın yeter diye alınmış köpeklerde çıkmıyor değil uzun lafın kısası iyi köpekler arka bahçede ıskartalar önbahçede her avrupadan gelen köpekten iyi yavru çıkacak diye bir şey söz konusu değil çoğundan alınan yavrulardan 3 veya 5 inde kalça cıkığı çıkıyor....

yıllar önce istanbula GREY diye bir köpek geldi seter EVsane bir köpek oldu köpek 6 aylıkken önünde rekor çulluklar vurulmaya başladı ve aradan birkaç ay sonra geçmediki ki köpekte kalça çıkığı çıktı ve köpek o haliyle sahibi birol ağbiyi öğlene kadar çok iyi avlar vurduruyordu ve öğlende işi bitiyordu avlanıyordu ama ne kadar bir performansla avlanıyordu...İyi köpek diye yavrular alındı aralarından güzel yavrular çıktı kimi 10 yavrudan 8 özürlü doğdu doğdu halde yavrular alındı falan filan yani grey eğer böyle bir genetik hastalığa sahip olmasaydı inanınki ucakla TÜRKİYENİN üstünden geçmezdi öyla bir köpekti ama bunun yetiştiricisi italyada bilimiyormuydu bu köpekteki arızayı 100 de 100 biliyordu ama adamlar bekliyorlar gelsin satalım diiye bu bir örnek bunun gibi ne köpekler geldi gitti ben diyorumki getiren arkadaşlara saygı duyalım ama elimizdeki yurdumun köpeklerini de boşlamayalım bunu her zaman derim

BAKLIK TAVADA KÖPEK MERADA BELLİ OLUR

Meraya saldınmı sahibi köpeğini hiç bir zaman kıvırma şansı yok a benim köpeğin kılı döndü ayağı sakat falan deme şansı yok er maydanı mera akı karası orda çıkar diyorum herkese rasgele diyorum herkesin köpeği kendine güzel lafınıda unutmayalım lütfen SAYGILAR

Küçük bir not fecete hergün italyadan bimem nerden köpek yetiştiricilerinden hepimize arkadaşlık teklifi gelmiyormu bana geliyor niye kara kaşımıza kara gözümüze aşık oldukları içinmi

Recep DÖNMEZ
03.Mart.2011, 07:17
Ender Bey! yazdıklarınızı dikkatle okudum.
Benim bugüne kadar hiç kendime ait köpeğim olmadı,
bunun birinci sebebi köpeğe bakabilecek yer sıkıntısı.
Hep arkadaşlarımın,dostlarımın köpekleriyle avlandım...
Kendim köpek yetiştermediğim için de köpek konusunda
derin bilgilere sahip değilim.Bu güne kadarki gördüklerim,
duyduklarım,tecrübelerim ışığında yazdıklarınızın doğruluğuna
kanaat getiriyorum şahsen.Bu işle uğraşanlar çok dikkat etmeli,
iyice araştırıp kendine uygun köpekleri almalı yurtdışından.
Pahallı köpek iyidir düşüncesi tabiki herzaman doğru değildir,
bunun örnekleri defalarca yaşanmıştır....
Birde sizinde belirttiğiniz gibi elimizdeki köpeklere,kanlara,
ırklara sahip çıksak,onların daha iyiye,daha mükemmele
ulaşmaları için çalışmalar yapsak bu Türk Avcılığı için en önemlisi,
niye bizler elin avrupalısının ön bahçesindeki bilmem kaç paralık
köpeklerine heves edelimki,kendi arka bahçemizde mükemmel
köpekler yetiştirmek daha mantıklı değilmi....
Sonuç olarak her konuda olduğu gibi av köpeği konusundada
"Avrupa yada yabancı menşei peşinde koşmaktansa,kendi öz
varlıklarımızı geliştirmeye,mükemmele ulaştırmaya çalıştığımız
takdirde avrupa veya yabancı avcılar mutlaka ve mutlaka
birgün bizlere gelip arka bahçemizdeki kaliteli kanlarımızdan
elde etme peşine düşeceklerdir.
Selamlar...

Osman KARATEPE
03.Mart.2011, 08:04
Çok haklısınız Ender abi onca emek para harcanarak getiriliyor bu köpekler insanların emeklerine paralarına dahada önemlisi hayellerine yazık içlerinde dediğiniz gibi çürük yumurtaların çıkabileceği unutulmadan özenle seçilmeli....

03.Mart.2011, 08:37
balık TAVADA köpek MERADA belli olur http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif

03.Mart.2011, 09:50
balık TAVADA,köpek MERADA, belli olur. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

veyselll
07.Mart.2011, 19:44
ender abi ben bu konuya mesaj yazacaktım şimdi aklıma geldi.

senin anlattığın, avrupa mallara talebin fazlalaştığı için avrupanın çine mal yaptırma olayı gibi.

peki sence türkiyenin havası,suyu avrupadan farklımı. pekala keşfedilmiş yada keşfedilecek binlerce iyi köpek var ülkemizde. neden bizim üreticilerimiz SAFKAN adı altında, deyim yerindeyse doğan görünümlü şahin satmaya kalkıyorlar. gerçek kanı yakalamak bu kadarmı zor. yada biz neden avrupadan bir köpek geldiği zaman sadece evraklara bakıp tamam budur diyoruz.....

07.Mart.2011, 21:06
veysel kardeşim bizde bir avrupalı olma hevesi var malesef sırf köpekte bilmem nede değil herşeyde biz elimizdeki değerleri bilmiyoruz malesef biz köpek yetiştirsek dünyanın en iyi köpeklerinide yetiştirsek her zaman kendi insanımız tarafından baltalanırız en iyi arkadaşın sende en iyisini olduğunu bildiği halde sana ağbi çok güzel der yüzüne karşı senden ayrılır başkasına derki çok kötü bizim insanımızda bir çekememezlik var nedendir bilmem hiç iyisi sende arkadaşında olmasını istemez bizim insanımız malesef malesef diyorum eski insanlarımız gibi değil paylaşımcı değil çok değişti bunun sebepleri nedir anlamak için heralde genetiklerini arştırmak lazım başka kanlarmı geldi içimize anlamadım gitti çok değiştik ve halen değişmekteyiz bunun araştırması yapılsın bence DNA larına bakmak lazım diye düşünüyorum.....

ultrAslan
07.Mart.2011, 21:24
Ender abim son derece haklısın bak söylediklerinin her şeyine eksiksiz katılıyorum ancak şöyle de bir nokta var bu işe gerçekten maddiyattan öte gönül vermiş çok değerli yetiştiriciler var.FCI yapısı gereği ırk standartlarını belirleyen bir çok avrupa ülkesinde ve ülkemizdede genel geçer kabul görmüş çok değerli bir kurum.Ama ayrım noktası şurda oluşuyor secere soyun ne olduğunu gösterirken bizlere hangi köpeğin nasıl özelliklere sahip olursa bir damızlık kategorisinde yer alacağını çiftleşme için uygun olup olmadını gösteriyor peki ya avdaki durumu?Secerede her merada her ortamda ve her koşulda av yapar gibi bir ibare varmı?Tabikide yok bu yüzden iş senin dedin noktaya geliyor balık tavada köpek merada.Bence bu ikisi sentezlenip sadece üretim odaklı secereye ihtiyaç duyulmasından köpeğin şanının bu şekilde yürümesinden ziyade hem avcılığı hem ırk standartının gereği koşulları bir arada oluşturma çizgisinde ilerlenirse ortaya işte o zaman harika şeyler çıkacağı kanısındayım.Bunu başaran yetiştiricilerde var.Saygılar,

08.Mart.2011, 06:03
yurtdışı falan hikaye. ne gerek var? yurdumun has avcılarının, akıllı köpeklerinin yavruları bizim en değerli varlıklarımızdır. Bu üçüncü köpeğim, hiçbir hastalık,sıkıntı yaşamadım. AV KÖPEĞİ AVCIDAN ALINIR..

veyselll
08.Mart.2011, 18:51
AV KÖPEĞİ AVCIDAN ALINIR..

işte olay burda. ama her kamuflajla gezenede avcı dememek lazım. kural bilecek, avı bilecek...

çetin ekren
09.Mart.2011, 07:08
konuları sadece kopyala yapıştırla cevap vermeyelim arkadaşlar...
yazacak birşey yoksa yorumsuz bırakın ama aynı yazılanları tekrar okutmak zorunda bırakmayın insanları...o tür yorumlar silinmiştir...
kurallara lütfen uyalım... AVKOLİK YÖNETİM

veyselll
09.Mart.2011, 10:32
ender abi anlattılarına göre yurtdışından köpek alma işini çok iyi biliyor olmalısın. şimdi diyelimki biz yurtdışına gittik. ordan bi köpek alacağız.
biz bu köpeği bi merada deneyebiliyormuyuz yoksa sadece evraklarına bakıpta mı bize veriyorlar. atıyorum bu köpek şu tarihte şurdan 1. oldu falan diye

09.Mart.2011, 10:41
herkes düşündüğünü söylemekte özgür ama şunuda unutmayın herkes bu yurt dışından gelen köpeklerle köpek sahibi oldu ,

köpek avcıdan alınır evt doğru ama şunu unutmayın tek türkiyede avcı yok italyanlar bizden 10 kat daha fazla hasta avcılığa dünyanın her tarafında avlanıyorlar köpek konusundada bizden 20 yıl ilerdeler ne yazıkkı :( bunlarda benim düşüncem .

ultrAslan
09.Mart.2011, 12:15
herkes düşündüğünü söylemekte özgür ama şunuda unutmayın herkes bu yurt dışından gelen köpeklerle köpek sahibi oldu ,

köpek avcıdan alınır evt doğru ama şunu unutmayın tek türkiyede avcı yok italyanlar bizden 10 kat daha fazla hasta avcılığa dünyanın her tarafında avlanıyorlar köpek konusundada bizden 20 yıl ilerdeler ne yazıkkı :( bunlarda benim düşüncem .

Kesinlikle yorumuna katılıyorum hocam.Adamlar avcılık olarakta bizden ilerideler ırklar konusundada ki bu sadece av köpekleri içinde geçerli değil.Neden çünkü bilinçli olarak birşeyleri başarma gayretindeler.Örneğin yapılan toplantı,konferans,seminer gibi hizmetlere iştirakleri söz konusu bilgilenmek adına doğada bilinçli olarak avcılık yapıyorlar yasa koyucuların uyguladığı katı kurallara harfiyen uyulması gerektiğini biliyorlar.Ciddi paralar verip karşılığında hizmet bekliyorlar.Av popülasyonlarına baksanıza ülkemizde eleştirdiğimiz ve önüne geçemediğim en büyük problemlerden birtanesi böyle bir sıkıntıları yok.Sakın avrupa özentisi olduğumu düşünmeyin.Ben gördüklerimi bildiklerimi aktarmaya çalışıyorum ki bunlar gerçekler.Ve ben fahiş fiyatlara satılmadı müddetçe bu iş ticaret olarak görülüyorsa özellikle av köpeğinde hobinin dışına çıkılmış oluyor çünkü yurtdışından kaliteli damızlıkların yurdumuza kazandırılmasını kesinlikle destekliyorum.

09.Mart.2011, 13:01
Herkes düşüncesinde özgür madem bi ben düşündüğümü söyleyim..
ben EN İYİ EN MÜKEMMEL AV KÖPEĞİNİ eğittiysem yetiştirdiysem budur av köpeği..
gerisi boş bende.. dünya güzeli olmuş yada harika fiziğe sahib öğretemedikten sonra? tak tasmayı zinciri bağdat ceddesinde gezintiye çıkar..

saygılarımla