PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Köpek avın arkasından koşmalı mı ???

Osman KARATEPE
04.Mart.2011, 06:45
Avcı arkadaşlar köpeğimiz ferma da yaklaştık kuşu kendimiz kaldırdık tam atış yapmak üzereyiz ki kuş ve köpek aynı doğrultuya gelmiş çünkü köpeğimiz av kalkar kalkmaz arkasından koşmaya başlamış...Evet avı fermalayan bir köpek avın kalkmasından sonra tüfek atılana kadar avın peşinden gitmeli mi yoksa bizim komutumuzu bekleyerek atıştan sonramı göndermeliyiz ???

Mustafa ÇİL
04.Mart.2011, 06:56
OSMAN MERA AÇIKSA ,,KÖPEĞİNDE DE BYLE BİR İTAAT SÖZ KONUSU İSE,,GÖRSEL OLARAK MAKBUL OLANDIR,,AMA köpeğinin kanat kırığı bulmada güçlük çeken bir köpekse,ve merada gereğinden fazla sıklık bir arazi ise,,brak köpeğin kuşun arkasından gitsin,,en azından çabuk bulma imkanı olur,,fakat birde bekleyen köpeklerin sacma yeme gibi birderdi pek olmaz,,ama avcı köpeğinin de % 50 si malum genelde kuullanılan tüfek ve fişek gereği sacma yer.

04.Mart.2011, 07:10
mustafa çok doğru söylemiş av köpeği avı takip edecek kalkan kuşun arkasından bakacak koşsun düştüğü zaman koşsun alsın av köpeği bunu yapsın bu köpekler av köpeği yarış köpeği olsa belli kraterler isteniyor onlar ayrı koşmaması lazım falan filan mustafanın dediği gibi kuş kalktı köpeğin burnunun ucunda köpekle beraber gidiyor bırak gitsin giden kuş olsun bakıyorum kuş kalktı köpeğin burnunda gidiyor tan ne oldu kuşu vurdu ee iyi yaptın o attığın saçma köpeğe gelse sonra tası tarağı topla köpeğini kaybedersin yada köpeğin saçma yediği için avdan sogur bir kuş için köpeğimizi feda etmeyelim yavru köpeklerle ava çıkarken beraber avlanıyorsak her kalkan kuşa hep beraber tüfek atmıyalım köpekleri korkutmayalım gerkiyorsa biraz uzak avlanalım birbirimizden vurulan kuşlar ve insanlar hep aceleden yada yanımdaki arkadaşımdan fazla kuş vurayım diyen avcılar tarafından vurulur köpekler bile avda birbirini kıskanır vurulan kuşu yer yada uçurur durmadan bizde birbirimizi kıskanmayalım ki hem köpekleri hem arkadaşlarımızı vurmayalım kazayla

Osman KARATEPE
04.Mart.2011, 07:14
Avda saçma yiyen bir köpeğin av hayatı bitmiş demektir abi benim ya da yanımdaki arkadaşım tarafından kazara vurularak köpeğimin avının bitmesin dense çelgin giden bir iki kuşu bulamamayı tercih ederim...

04.Mart.2011, 07:36
Osman abim güzel bir konuya el atmışsın..tebrik ederim.. feci şekilde saçma yiyen köpeği şahit oldum 2 hafta sonra tekrar ava devam etti sorunsuz bir şekilde..belki binde bir ihtimal oldu..belki tecrübeli bir köpek olduğu için ihtimal oldu..

köpek ferma verdiği anda kuşu kaldırdığında arkasından koşması çok büyük hatadır...
eğitimde eksik olan bir takım nedenlerden kaynaklanan bir hareket olduğunu düşünüyorum..
buradaki olay köpeğin sabırsızca yaptığı bir reflex..

özellikle bıldırcın avında daha tehlikelidir...

saygılarımla

Osman KARATEPE
04.Mart.2011, 10:53
Hadi avcılar yokmu başka fikri olan .....

ersin kasap
04.Mart.2011, 15:15
abi usta herşeyi anlatmış bence tufanın dediği gibi saçma yiyen bir köpek eğer çok ağır yara alıp gezmesinde sorun yoksa tekrar ava girer kimisi hemen kimiside eğitildikten sonra tabi buna sabır lazım pointerin varsa bu saten sende olmalı yoksa köpeği değiştirirsin

Osman KARATEPE
04.Mart.2011, 15:19
Ersin benim demek istediğim köpeğin fermadan kalkan kuşun arkasından koşmalımı yoksa bekleyerek senin komutunlamı gitmeli...

ibrahim ozel
04.Mart.2011, 16:00
Şahsi fikrimdir....
Bence gitmeli. Daha zevkli oluyor heyecan yaptırıyor bana.
Ama yarışma köpeklerinde komutla aport etmesi isteniyor.

Osman KARATEPE
04.Mart.2011, 16:22
Yorumundan dolayı teşekkür ederim abim ..

ibrahim ozel
04.Mart.2011, 16:28
Ya osman düşünsene sendede bir pointer var. Kalkan bir tavşana bakamı kalsın peşindenmi koştursun. Yada kekliğin harlayışının yanısıra peşinde koşan bir köpeğin olması daha zevkli olmazmı? Bu arada senin fikrin ne bu konuda?

04.Mart.2011, 16:29
ustama katılıyorum osmanım

OSMAN MERA AÇIKSA ,,KÖPEĞİNDE DE BYLE BİR İTAAT SÖZ KONUSU İSE,,GÖRSEL OLARAK MAKBUL OLANDIR,,AMA köpeğinin kanat kırığı bulmada güçlük çeken bir köpekse,ve merada gereğinden fazla sıklık bir arazi ise,,brak köpeğin kuşun arkasından gitsin,,en azından çabuk bulma imkanı olur,,fakat birde bekleyen köpeklerin sacma yeme gibi birderdi pek olmaz,,ama avcı köpeğinin de % 50 si malum genelde kuullanılan tüfek ve fişek gereği sacma yer.

Osman KARATEPE
04.Mart.2011, 16:37
Bence köpek avcının komutlarına yönelik haraket etmeli fermayı bastı yeterli bir mesafeye geldi ben gider kuşu kaldırırım atışımı yaparım aport komutumla köpek gider ben bunu isterim....

ersin kasap
04.Mart.2011, 16:42
osman abi senin isdeğinde güzel ben bırakırım kovalasın saçmadan hızlı hayvan varmı yok canınıda biz vermedik nasipde varsa atarız tüfek yoksa yenisine nasip yanlız koca gün bayırda gezip köpeğin kuşa ferma vermeden kekliği burnundan kaldırır tüfek atamasan işte ozaman o köpeğin avcıdan çekiceği var

ultrAslan
04.Mart.2011, 16:44
Bence hem olumlu hemde olumsuz yönleri var bu konunun.Bahsedildiği gibi bir bıldırcın avında kuş tam kalkmışken köpeğin aynı anda fırlaması arkasından istenmeyen durumlara yol açabilir sonuçta saçma bu bulunduğumuz mesafeye göre bir anda açılmasını hesap edemeyebilr o an düşünemeyebiliriz bir anlık heyecanla bu durumda köpeğede saçma isabet edebilir hiç istenmeyen bi durumla karşılaşabiliriz sonuçta bıldırcın da çulluk gibi havalanıp çok seri bi şekilde dikelmesi gibi bir durum yok.Ama İbrahim abinin dediğini düşünelim tavşan fırladı gitti arkadan yetiştirdik saçma aldı belki çok ilerleyip can vericek ama gözden kaybolucak işin yoksa tavşan ara nereye kadar gelmiş olabilir nerde kalmış olabilir hesabı yapmaktansa köpeğinde bizden komut beklemeden tavşanın arkasından gidip aport etmesi bana göre makul vede mantıklı olandır.

ibrahim ozel
04.Mart.2011, 16:46
Osman sen tam eğitimli köpek düşünüyorsun. Buda zevk işi tartışılamaz. Ama bu kadar fazla eğitim alan bir köpekte mutlaka bi kusur çıkıyor.

Osman KARATEPE
04.Mart.2011, 17:01
Arkadaşlar ben köpek hiç gitmesin demiyorum ki ben atışımı yapayım ardından hemen aport komutunu veririm zaten bu esnada hayvan yüzlerce metre uzaklaşamazki bide şu var saçma almış bir tavşanı gözden kaybolmadan arkasına düşen bir pointer bulamazsa geri gelmesin bir daha.....
Neyse ben böyle eğiteceğim eğittiğim zaman hep beraber göreceğiz nasıl olduğunu....

04.Mart.2011, 17:26
slm herkese arkadaşlar benim düşünceme göre normalde keklik çaşaklarda oluyor kalktıgı zaman zaten ya yokarı uçuyor yada çaşaktan aşagıya kendini burakıyor bu da şu demek kekligin arkasından gitmesi mantıklı bırdıncın avında köpeklere şaçma deyme si 100/40 45 ihtimal çünkü bırdıncın alçaktan gidebilen bir kuş atiş mesafeside zaten kısa süre içerisinde oluyor hemde düz arazi de malum ya keklik çaşaklarda yada meşelerin arasında oluyor uzun lafın kısası ben köpekle daha hiç ava gitmedim köpegi olanlara bakıyorum ve fikrim de bu yönde paylaşımrarınız için teşekurler

veyselll
04.Mart.2011, 17:43
abi şahsi görüşümdür.

genelde çulluk saçma yerse hele bide çelgin kalırsa havada yön değiştirerek düşer. düşer düşmez de sekmeye başlar. bu yüzden köpeğin dikkatli bir şekilde vede biraz geriden ( heyecandan ne yapacağı belli olmaz bu adamın :D ) takip etmesi lazım.

04.Mart.2011, 18:23
Ben senelerdir köpek beslerim. Köpeklerim avın atkasından hep koşar bu nedenle tavşana, bıldırcına ateş etmediğim çok olmuştur. Şimdiye kadar hiçbir köpeği saçmalamadım, yakın giderse ateş etmem olur biter. Köpeğe bekle dendiğinde köpek durursa da güzel olur.

Osman KARATEPE
04.Mart.2011, 19:27
Osman sen tam eğitimli köpek düşünüyorsun. Buda zevk işi tartışılamaz. Ama bu kadar fazla eğitim alan bir köpekte mutlaka bi kusur çıkıyor.

Abi tam eğitim değil aslında bekle komutunu tartışmasız uygulayan bir köpek istiyorum ...

veyselll
04.Mart.2011, 19:30

Abi tam eğitim değil aslında bekle komutunu tartışmasız uygulayan bir köpek istiyorum ...

abi sen diyorsun köpek bekle komutunu tam yapsın ama arkasında sahibi, patronu önünde ise içgüdüsü vede aşkı. köpek ne yapsın :)

Osman KARATEPE
04.Mart.2011, 19:37
Veysel bak şansını fazla zorlama bence ,,,artık hür generalim oh beee..
Kardeşim bu köpek benim iş köpeğim değilmi ben bekle diyorsam bekleyecek hatta s.....yacak bile bu kadar basit avı arayacak bulacak fermayı basacak ondan sonrası bana ait ben kuşu kaldıracağım ardından tüfek atacağım ama kuşu kaldırdığım anda köpeğe bekle komutunuda vereceğim tüfek patladı kuş düştü bekletmeden aport komutu gelecek ve aport köpeğin işi bu kadar,, çokmu zor bence değil enikliğinden itibaren iyi beslenen akli dengesi yerinde olan her köpeğe yaptırılabilir......

veyselll
04.Mart.2011, 19:46
Veysel bak şansını fazla zorlama bence ,,,artık hür generalim oh beee..
Kardeşim bu köpek benim iş köpeğim değilmi ben bekle diyorsam bekleyecek hatta s.....yacak bile bu kadar basit avı arayacak bulacak fermayı basacak ondan sonrası bana ait ben kuşu kaldıracağım ardından tüfek atacağım ama kuşu kaldırdığım anda köpeğe bekle komutunuda vereceğim tüfek patladı kuş düştü bekletmeden aport komutu gelecek ve aport köpeğin işi bu kadar,, çokmu zor bence değil enikliğinden itibaren iyi beslenen akli dengesi yerinde olan her köpeğe yaptırılabilir......

abi sen hür generalsin ama bende askerde bile kural tanımazdım haberin olsun :)

abi dediğin güzel eğitim safhasında yapıyoruz. hatta ben otur-aport eğitimi verirken takozu atıp 1 sigara içip köpeğe ondan sonra aport komutu veriyordum. ama ava gelince içgüdü eğitimin önüne geçiyor bazen.

Osman KARATEPE
04.Mart.2011, 19:55
Haklısın Veysel'im içgüdülerin önüne geçmek çok zordur ama yapılamaz değil yapılsada bence çok güzel olur...

ibrahim ozel
04.Mart.2011, 20:35
Bu dediklerin oluyor zaten osman. Ama ava tek gitmen yada ayrılman gerekiyor diğer arkadaşlarından. Çünkü senin köpeğin aporta komutsuz gitmez beklerken diğer arkadaşının köpeği senin vurduğun avı alıp gidiyor bu sefer köpekte hırstan avı çiğneme yeme durumu çıkıyor. Hatta erkekse kavgaya dönüşen sonuçlar oluyor. Köpek 1 bekledi diğeri aldı 2 bekledi diğeri aldı en sonunda komut dinlemeden diğer köpeğe dalıyor canlı şahitiyim.

Osman KARATEPE
04.Mart.2011, 20:38
Bu dediklerin oluyor zaten osman. Ama ava tek gitmen yada ayrılman gerekiyor diğer arkadaşlarından. Çünkü senin köpeğin aporta komutsuz gitmez beklerken diğer arkadaşının köpeği senin vurduğun avı alıp gidiyor bu sefer köpekte hırstan avı çiğneme yeme durumu çıkıyor. Hatta erkekse kavgaya dönüşen sonuçlar oluyor. Köpek 1 bekledi diğeri aldı 2 bekledi diğeri aldı en sonunda komut dinlemeden diğer köpeğe dalıyor canlı şahitiyim.

Bak işte bu çok önemli bir husus abi o zaman sadece tek gittiğimiz özellikle bıldırcın avlarında uygulanmalı ....

ibrahim ozel
04.Mart.2011, 20:43
Kaç defa tek gidersin ava osmanım yapma Allah aşkına. Av dostlarla güzel olur. Sen sen ol bence bu tür eğitim verme köpeğe yada bu eğitimi almış köpek alma. Yada 2-3 tane köpeğe aynı eğitimi verinki buda çok zor sorun çıkmasın.

Osman KARATEPE
04.Mart.2011, 21:26
Köpeği çok fazla sıkarak manyak etme diyorsun yani abi ....

ibrahim ozel
04.Mart.2011, 21:29
Aynen öyle osman. Elindeki köpek bir pointer. Daha çok küçüktü bu sezonda. Bu tür eğitimleri almaya uygun bi tür değil. Sabır edersen inanıyorum ki önümüzdeki sezonda sana baldan tatlı gelecek avlar yaşatacaktır.

Mustafa ÇİL
04.Mart.2011, 21:32
osman ibo çok sabrederya köpeklere :) :) :) :) :) :)

ibrahim ozel
04.Mart.2011, 21:33
Çırağım ben ustam kim. Ne görürsek onu yapıyoz :)

Mustafa ÇİL
04.Mart.2011, 21:38
.

ibrahim ozel
04.Mart.2011, 21:43
.

Mustafa ÇİL
04.Mart.2011, 21:45
.

ersin kasap
04.Mart.2011, 21:47
abi benide yanına çırak alırsın artık kalfa olunca

ibrahim ozel
04.Mart.2011, 21:50
.

çetin ekren
04.Mart.2011, 21:51
bak benden sertifika alanlar nerelerdeler yavrum :) :) :)
senden naber
bu sene grecez
önce bi kendine köpek yetiştir sonrada vatandaşa deki şöyle yap böyle yap

:D :D :D

bak bu lafı tuttum...

Mustafa ÇİL
04.Mart.2011, 21:56
.

ersin kasap
04.Mart.2011, 21:57
ibrahim abim yapma gözünü seveyim dostlar birbirine kırılmaz kızmaz latifeleri yanlış anlama benim iki gündür neşeyle sürdürdüğüm olayları biliyosun vur dibene gitsin herkez eğitici olamaz
çünkü pointer eğitmek sabırdır bana göre sanattır
her avcı kendine göre köpek yetiştirir sadece

Mustafa ÇİL
04.Mart.2011, 22:02
adam asabi yav problemli dedimmi ustam kim dyor yav :) :) :)

ibrahim ozel
04.Mart.2011, 22:04
.

Mustafa ÇİL
04.Mart.2011, 22:06
teller iş yerinde gülüm onun için açılmıyo
onun için dedim ersine sor admine sor sye bak hala kızıyorsun yav
bu işin ilk dersi relaks olacan anacım
bana neler yazdılar çizdiler ama ben relaksdım neden biliyomusun ??? :) :) :)

ibrahim ozel
04.Mart.2011, 22:08
Hadi yap bir büyüklük daha gerçekten merak ettim neden rahattın .

Mustafa ÇİL
04.Mart.2011, 22:10
tecrübe neye eşitti gardaşım ozaman çözersin bilmeceyi
tecrübe = ? ozaman relaks olma başlıyosun

ibrahim ozel
04.Mart.2011, 22:14
Evet haklısın asabiyim. Nedenini bilmek istiyomusun.
Benim için o bu şu yazsa tınlamam. Dostlardan tecrübe edinmeyi kaldıramam.
Eğer ben değer veriyosam sayıyosam aynısını bekliyorum.
Heralde sende burdaki demek istediğimi anladın abi. Tecrübe senden gelmesin lütfen.

Mustafa ÇİL
04.Mart.2011, 22:19
benden gelmez merak etme ama = = ? işaretini anlamışsındır
hayatta yediğin kazıkların toplamına eşittir bilirsin
benden sana gelmez kimseye gelmedi, lakin
kimi köpekçilik kimi avcılık ömğretmeye kalktı ha birde işin içine itler girdimi bak Rabbi tealanın işine
ozaman derlerdi bana hep ,uyan artı kalk artık yeter artık ,bak şimdi uyanmaya başladım gardaşımm
merak etme

ersin kasap
04.Mart.2011, 22:21
usta uyuyan prensesi kim öptüde uykudan kaldırdıydı

Osman KARATEPE
04.Mart.2011, 22:23
Ben anladım neden relaks olduğunu :D :D :D

Mustafa ÇİL
04.Mart.2011, 22:27
daha bizim ibo uyanacak neyse bazen nabız yoklanır kim ne kadar bu işin içinde dye,,özellikle dost bildiklerin seçilir üzerine gidilir,vardır bir bildiği demedimi işte ozaman hemen bir kaç arkadaşı yönlendirirsin,hala anlamadıysa sadece uyku vakti gelmiş dye saate bakar durursun
heh neyse bu gün kü çizdiğim yol üzerine git ne oluyor öğrendi ,,yarına allah kerim
işte aynen böyledir sanalda avcılık,,birileri popüler olmak istediği zaman,birine sataşır,,birileri müdahil olur,,konu uzarda uzar,,millet zannederki b...k var,,ama işin aslı sanal avcılık sadece sanald kalır reel ise merada,burada konuşmak yazmak kadar kolay bişi yoktur..bende aynen bu gün bunu yaptım özelliklede agrasif dye iboyu sectim vallahi oluyo9r ve bu göl herzaman maya tutuyor
yarın görüşürüz inşallah ibo seni sevdiğimden yaptım sakın alınma yarın belki sırada ersin olacak ertesi gün osman ertesi gün ali ekber
vs.vs.

Mustafa ÇİL
04.Mart.2011, 22:28
osman ne anladın bu defa ben merak ettim :) :)

ibrahim ozel
04.Mart.2011, 22:31
Söylenecek bişey yok heralde usta sana hayırlı uyanışlar.
Allah kalbine gönlüne göre versin ne diyeyim....

Osman KARATEPE
04.Mart.2011, 22:35
osman ne anladın bu defa ben merak ettim :) :)

E azıcıkta sen meraklan bakalım.... :) :)

Mustafa ÇİL
04.Mart.2011, 22:37
ibo biz dostuz ve dost kalacaz,,senden byle biişey hissetseydim açıkça yüzne sylerdim
ama bu olmadığına göre buraya bu örneği verirken seni secmez,arkadaşlarada özelden msj atıp durumu izah etme gereği duymazdım gardaşım.
belki braz fazla ileri gittim ama bilki bu bugece için sen ve bendikiyarın başkaları aynısını yapacak,,ya ersini yada seni sececktim bu gün,,aliekber olmazdı çünki,,o avcı değil köpekten anlamaz,osmanı secsem mutlaka ters tepki verecekti çünki bu gün yaşadıkları farklı bişey değildi,uyanış sağlam olacak sadece kış uykusundaydım ayılarda bir gün uyanır malum,öpende olsu bu uyanışta afedersin ama s....de hehe ma en azından onu sen yapmadın
kırılmaması için kimsenin dost dediğimi secmem lazımdı
anlayabildiysen valla ne mutlu bana
osman ben meraklı bir adamdım
başıma hep bundan geldi ya meraktan ya ................geldi gardaşım yarın buluşuruz ozaman yüzüme dersin şimdi yatayım artık

ibrahim ozel
04.Mart.2011, 22:41
.