Orijinalini görmek için tıklayınız : ferma süper aport yok
http://www.youtube.com/v/IUNw6hFH0PM
lindanın ferması iyi ama koku yüksek değil kokuyu uzatmak için ve aportu öğretebilecek bir yöntem varmıdır zorunlu aport demeyin linda o işi yapmıyor tüm zorlamalarıma ramen fazlada zorlayıp tamamen avdan sıkılsın istemiyorum
http://www.youtube.com/watch?v=tRDowPseumw
ersin kasap
10.Mart.2011, 22:48
mehmet abi köpeğin kedilemesine dicek yok kokusu kısa demissin ben sadece görsele yaptığı fermayı görüyorum burnunu kulanmassa nasıl uzun ferma vericek onu merak ediyorum apor işine gelince pointerler nazlı yapar aportu sabırlı olmalısın yapmıyorsa rüşvet dene dicem ama köpeğin enikde değil
Mustafa ÇİL
11.Mart.2011, 01:33
sevgili mehmet
gardaşım 2 videoyuda bilmiyorum kaç kez izledim,fakat ersin bişeye dikkat çekmiş,,ilk videoda görsel bir olay oldu için,,koku mesafesini anlayamazsın,2. videoda ferma sitili hatalı bir gidiş,,ve o cat walk ( kedi yürümesi )de değil,,anlayabildiğim yine görmüş ve fermalamış
koku mesafesi uzatılmaz,ferma sabrı verilir,,genetik olan bişeyi sadece yardımlar ile eğitim ile uzatabilir yada kısaltabilirsiniz,
aporta gelince,,ing.pointerler sadece işaret eden hayvanlardır,,aport meselesi ise avcı ve pointer arasındaki bağ ile oluşturulur,bazen çok istekli aport yapan pointerler,,bazende kuşu ağzına bile almazlar,veya kuşu aldıkları gibi avcıya getirmezler,,kısacası gardaşım
aport işini köpeğinle aranda kurduğun diyalogla aşabilirsin
hep köpekler yanlış çalıştırılıyor bunun sıkıntılarınıda sonra çekiliyor köpekleri yavru aşamasında kanatla oynatmalar hep görsel şeylerle oynatmalar sonucu bu işler oluyor yavruyken köpekler hep görsele alıştırılıyor bilinçsizce sonra köpek burnunu çalıştırmıyor hep görmeye çalışıyor ava çıktınmıda kuşu hep görmeye çalışıyor ve çok yaklaştığı içinde kuşu uçuruyor...senin yapacağın tek şey var kardeşim köpeğine her şeyi yeniden öğretmek olacak bunuda ödül mamasıyla yapacak ve öğreteceksin köpek yapmasa bile ki öyle diyorsun uğraşıp yaptıracaksın köpeğe bunu zorlatıp yapacaksın bunun başka çaresi yok gerisi hikaye
sevgili mehmet
gardaşım 2 videoyuda bilmiyorum kaç kez izledim,fakat ersin bişeye dikkat çekmiş,,ilk videoda görsel bir olay oldu için,,koku mesafesini anlayamazsın,2. videoda ferma sitili hatalı bir gidiş,,ve o cat walk ( kedi yürümesi )de değil,,anlayabildiğim yine görmüş ve fermalamış
koku mesafesi uzatılmaz,ferma sabrı verilir,,genetik olan bişeyi sadece yardımlar ile eğitim ile uzatabilir yada kısaltabilirsiniz,
aporta gelince,,ing.pointerler sadece işaret eden hayvanlardır,,aport meselesi ise avcı ve pointer arasındaki bağ ile oluşturulur,bazen çok istekli aport yapan pointerler,,bazende kuşu ağzına bile almazlar,veya kuşu aldıkları gibi avcıya getirmezler,,kısacası gardaşım
aport işini köpeğinle aranda kurduğun diyalogla aşabilirsin
mustafa kardeşim ben çok iyi bir köpek yetiştire bilen biri değilim bu konuda çok yazınızı okudum çok şey duydum aramızda 1600 km olmasına karşın vanda baya bir bilinen isimsiniz köpekleri çok seviyorum o yüzdende bir sürüm var desem yeridir ama bu köpek bana hastalıklı ve çok kötü bir durumda geldi allaha şükür şimdi iyi durumda ama çok fazla inatcı birhayvan diğer köpeklerim gibi değil avda yapması gereken bir çok şeyi yapıyor ve o onları yaptıkca benim göğsüm kabarıyor eğer dediğiniz gibi aportuda ilgi ve çalışma ile yapacaksa benim sabrım ve zamanım çok ilgin için teşekkürler
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.